Új hozzászólás Aktív témák

  • gabenz88

    csendes tag

    Sziasztok,

    Gondolkodok váltani Digi Nekem + Wifi 6 csomagra, de vannak bennem kérdések, amikre nem találok választ a Digi honlapján, sem az összefoglalóban.

    FTTH területen vagyok és jelenleg egy Huawei EchoLife HG8247H ONT figyel az optikai kábel lakáson belüli felén. Nem lenne semmi probléma ezzel az eszközzel, ha időnként nem villanna fel pirosan a LOS (nyár van, bizonyára csak nyaralni megy olyankor a jel), de max 5 perc után ez a probléma el is múlik. Viszont az eszköz csak 2.4G wifire képes, ami már nálam egy elég nagy fekete pont. Ezt könnyen orvosoltam egy Tp-link Archer C7 beiktatásával, de csak AP üzemmódban, a routing továbbra is az ONT feladata.
    Korábban voltam már T-s (optika), Vodás (koax) is... mindkét szolgáltató eszköze alapból tudta az 5G-s wifit. Mivel nem zsonglőrködök túl sokat az itthoni hálózattal, ezért az ONT bridge módba rakatása majd a saját eszközöm utána kötése felesleges lenne, ugyanis egyáltalán nem lennének kihasználva a C7 képességei és nem is rajongok annyira a túl sok egymás után kötött kütyüért. Legyen egy (akár a szolgáltatóé), de az legyen képes arra, amit elvárnék tőle.

    Visszatérve a hozzászólásom eredeti céljához, a Digi által biztosított Wifi 6 eszköz az maga az ONT vagy csak adnak egy router-t, ami már tudja az ax szabványt is?
    Az utóbbival sokkal nem lennék sajnos előrébb a jelenlegi helyzetnél, de hátha ti többet tudtok a szolgáltató által biztosított eszközökről. Én már egy olyan ONT-nak is örülnék, ami tudja az 5GHz-et.

    Előre is thx.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák