Új hozzászólás Aktív témák

  • Cr00py

    senior tag

    válasz mikk2000 #103468 üzenetére

    Ha nem akarod használni a szolgáltatói ONT-t, hanem van saját routered, akkor át kell kérni bridge módba az ONT-t. Ha csak a saját routered szeretnéd használni az ONT helyett, ahoz nem kell külön switch. Nekem csak azért van, mert nincs annyi port a routeren, amennyire nekem szükségem lenne. :D Ha bekötéskor már meg van a router, akkor a szerelő is átkéri neked bridge-be. Ha később vásárolod meg, bekötés után, akkor vagy telefonon, vagy online a digi ügyfélkapun is át tudod állítani te is. ( Általában pár perc az egész )

    Ebben az esetben, ha saját routert használsz, akkor a routeren kell felépíteni a ppoe kapcsolatot. Az ONT-t pedig a router wan portjával kell összekötni. A lan portokból pedig lehet tovább vinni a szükséges eszközökhöz az utp-t. Ilyenkor már nem kell minden egyes kliens eszközön pppoe-t beállítani, mivel a router végzi azt. Ha van élő pppoe kapcsolat, abban az esetben a router lan portjaira kötött eszközökön azonnal lesz internet, nem kell más semmit állítani. :)
    Ugyanez a helyzet, ha csak a szolgáltatói ONT van. Ilyenkor az ONT végzi a pppoe csatlakozás. Ha bridge módba kerül az ONT, és saját routert használsz, abban az esetben az ONT már csak egy "átjátszó"-ként fog funkcionálni. Wifi-t sem fog szórni, azt a saját routereden kell konfigurálnod. FTTH esetében sajnos "kiiktatni" nem lehet az ONT-t, szükség van rá. Ha "kikötöd" akkor nem fog működni, tehát saját router esetében az +1 eszköz.

Új hozzászólás Aktív témák