Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz Baga1983 #4970 üzenetére

    " ... HD adások, különösképpen a DigiSport HD és a Digisport Plus HD csatornák olyan 2 percenként beszaggatnak ... A jelerősség 95-96. Bithibaarány 0-1 között váltakozik. A TV beépített DVB-C tunerját használom. Arra gondoltam hogy nem lehet e hogy a TV beépített tunerja nem bírja lekezelni normálisan a nagy adatmennyiségű adást? ..."

    Csak azt tudom mondani, hogy szerintem nem a tuner lesz a hibás és főleg nem az átvitt adatmennyiség miatt. Amikor beállítasz egy DVB-C frekvenciát, akkor azon találhatók SD és HD adók együttesen. Ezek együttes adatsebessége maximum 50 Mbit/sec lehet. A tuner "kimenete" ezt az adatsebességet biztosan "elviseli" (mivel max 60 MHz-s demodulálatlan KF jel jöhet ki belőle). Az egy frekvencián megjelenő adók "közös" digitális hibavédelemmel vannak ellátva (Reed-Solomon kódolás) a sugárzási "oldalon", amit a demodulátor fog felhasználni hibajavításra. A Samsung a demodulátort nem a tunerbe teszi, hanem a demodulátor, multiplexer, videó/hang kódekeket egy SoC chipbe integrálja a mainboard-on (legalábbis a 2009-es LE40B530-ban így van és gondolom ezen nem változtattak a 2010-s C szériában sem). Ha egy frekvencián a HD adó hibázik, akkor az SD is fog. Az persze lehet, hogy az SD-re a kevesebb adatmennnyiség miatt kevesebb hiba jut. :)

    Érdemes csinálni egy ellenpróbát egy 1 hónapra bérelt DIGI HD-s STB-vel. Ezzel megállapítható lenne, hogy az adásban jön-e hiba (DIGI probléma) vagy a TV hibázik. Ha a TV amúgy jól játszik le HD filmeket, akkor is lehet a tuner és az említett SoC chip közötti adatátviteli gond, ami szerintem mainboard cserét fog jelenteni garanciában.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák