- Windows 11
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AI-alapú válaszokkal bővülnek a Google térképei
- SkyShowtime
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
Kiindulva abból, hogy még SD se nagyon az HBO (még a PAL-t se éri el a felbontása), nem annyira hangsúlyos az a "még". Majd meglátjuk.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Davzone
senior tag
Igaz,nem azt mondtam hogy senki nem fogja nézni de alapjában véve és soha nem nézem.
Egy olyan csatornának jobban örülnék HD-ben amin ujabb dolgok mennek pl viasat vagy axn.
Most az hogy az m1en adják a fekete fehér ősrégi filmeket hd-ban az valahogy nem hat meg.
Persze ezis szubjektív,nekem pl nem kéne se m1 se m2.
DIGI SPORT csatornán nem lesz a VB amugy?Abból is elég komoly a HD csatorna.Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Az iránt érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata a Digi adásának a felvételéről számítógéppel. Ki milyen tunert használ, milyen program vált be neki, és milyen a felvett adások minősége?
Elsősorban ez a kütyü érdekelne, ha valaki ismeri PCTV Quatro
Ez elvileg analóg és DVB-C adások vételére is alkalmas tudja az MPEG4 dekódolást is (illetve azt nyilván a gép végzi).Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Üdv!
meoindil -
egresij
csendes tag
Köszönöm a rögzítési, lejátszási infókat, tökéletes megoldási lehetőség.
Én a következőt teszem:
1. Rögzítem a műsort (időzítővel)
2. A Mediaport programmal átmásolom (mindenféle konverzió nélkül), a PC és a Setup-Box össze van kötve Ethernet kábellel. Nagyon kényelmes a kezelés , Norton Commanderhez hasonló, de grafikus felület, kijelölöm másolom mindkét irányban másol.
3. A PC-n lejátszom az általad javasolt [MPlayer classic] programmal, akár teljes képernyőn, kép, hang tökéletes.55 perc SD = 1 GB fájlméret, AXN-t vettem fel (Csillagkapu sorozat).
Kipróbáltam a [Digiextractor] progit is, ez is működik, jól felismeri a PC-re átdugott USB Wincsit, és átmásolja róla a videófájlt.
Nekem az Ethernetes megoldás tökéletes, és egyszerűen kezelhető megoldás, ráadásul, így az USB lehet a Setup-Box fájlrendszerére formázott is, és nem kell folytok átdugdosni a PC és a Setup-box között.Még egyszer köszönöm a segítséget.
www.kastélyok.hu, Samsung TV_UE32ES5500V (DVB-C tuner); USB DVB-T Tuner (RTL2832U)/PVR5; Samsung PC-Monitot/TV (DVB-C) LT24D390; Samsung Omnia (már nem használom)
-
egresij
csendes tag
válasz egresij #1742 üzenetére
Másik fórumon leírt ([1321 számú hozzászólásom.]) az LG TV-re visszavezethető hiba jelenséggel kapcsolatosan (770-794 MHz sávokban nem talál jelet), a fejlemények, íme (felemelő érzés!):
Megjött az LG szerviz válasza a DVB-C tuner hibájával kapcsolatosan.
Állítólag az LG gyár dörgedelmes választ írt a szerviznek, melyben megmagyarázták, hogy a televízió kezelési útmutatójában világosan le van írva, hogy az LG nem garantálja a DVB-C tuner helyes működését, csupán Finnországban, és Svédországban.
Ez azt jelenti, hogy hiába van DVB-C tuneres televízióm, mégsem tudom használni csak Setup-Box-al! A kedves vevő szokja a gondolatot és nyugodjon bele ebbe, azaz feleslegesen vett egy drága TV-t, az arra nem jó amire árulják, csak éppen a vételkor erre nem hívják fel a figyelmet.www.kastélyok.hu, Samsung TV_UE32ES5500V (DVB-C tuner); USB DVB-T Tuner (RTL2832U)/PVR5; Samsung PC-Monitot/TV (DVB-C) LT24D390; Samsung Omnia (már nem használom)
-
JuliuS
tag
milyen érdekes, hogy közben meg azt írják, hogy "A berendezések nem alkalmasak műsorrögzítésre."
DigiSporton minek lenne foci vébé? ha egyszer adja az m1, ami minden csomagban benne van, akkor elég logikátlan lépés lenne megvenni a sugárzási jogot egy kalap pénzért a saját csatornájukra is.
-
Sonja
nagyúr
Működik, de mint látod, nem tökéltes. Nem is garantálták, hogy itt Magyarországon jó lesz csak Finnországban és Svédországban. Sajna ez van. Nem kell LG-t venni. Tudom, ez már egresij fórumozón nem segít.
(#1757) JuliuS: A Magyar Televízió el akarta adni a közvetítési jogot (vagy csak részét!?) és a DigiSport meg is kapta volna, viszont elő van írva, hogy mekkora területi "lefedettségű" (háztartásban értendő) TV sugározhatja, így nem kaphatta meg a DigiSport. Kénytelen közvetíteni az MTV.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Morris
veterán
Úgy döntöttem, hogy kipróbálom ezt a Set Top Box-ot. kértem is a digitől egy hónapra, aztán ha nem tetszik adom is vissza! Kaon tipusú
Elnézést blúmen kolega, de az egyszerűbb utat választottam.Tud esetleg valaki beállítási információkat szolgáltatni hozzá? egyetlen csatornát sem találok
pedig a legszélesebbre állítottam a frekvenciát.000001-999999-ig
Meg van valami Symbol Rate ami 6875-ön áll. ez mi a lóf*sz?
A harmadik ismeretlen fogalom a Constellation. itt négy izé közül lehet választani, de 16-QAM -en van. és ez mi a retek?
Persze leírás nincs, hogy így állítsd be és jó lesz. A nő azt mondta a diginél, hogy összedugom, auto keresés és meg is van. 3 órája szenvedek vele és semmiAz lesz a vége, hogy visszaadom
[ Szerkesztve ]
-
Végre bevezették hozzánk! Békéscsabán jelenleg elég jó a vétel, én tuneres monitoron nézem. A Duna Hd néha kockás. Az epg az minden csatornán megy amit néztem. Az analóg adásuk is jó, kivéve a horgászos-vadászos adást, meg az egyik Discoveryt. Digitálisan meg nincs AXN, az összes többi megvan. A net ok, most gyorsabb is mint 20mbit, 22 körül van a letöltésem.
Egyébként nagy feketepont a szerelőknek, mert nem húztak be új kábelt, hanem arra kötötték rá ami benn volt, simán elvágták a T vezetékét, pedig még erre a hónapra ki van fizetve, és használnám azt az 5 mbites netet is...Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
forrest85
senior tag
-
anrab
addikt
válasz egresij #1755 üzenetére
azért állt át a DIGI a tökéletes 8xx MHz-ról mert rájött hogy a phili, lg, sony nem jól veszi a 7xx MHz-es jeleket és így több boxot igényelnek majd?
vagy talán nem is a tuner a gond hanem bekellene lőniük ugyan olyan jól a 7xx MHz-es jeleket mint amilyen a 8xx-as volt.
nehogy bemesélje nekem valaki hogy úgy gyártják a tunereket hogy az 700 MHz-en ne működjön jól Magyar o.-on.
minden országba ezzel a tunrekkel szállítják a tv-ket. már megint mi különcködünk.
Magyar o.-nak külön tuner gyár kell amit csak az ide importált tv-kbe szerelnek.
nem tudom mi a baj de hogy vlalki nem ért hozzá az biztos. vagy a digi vagy a tv gyártók./vagy én /
-
anrab
addikt
hcs57nem Te írtál a philinek hogy vegyék be a fw.-be Magyar o.-ot is?
nem kaptál választ? -
Sonja
nagyúr
válasz Victoryus #1763 üzenetére
De nem mondtad nekik, hogy új kábel kell, mert a UPC még hűségidős? Nálam mikor jöttek a szerelők mondtam, hogy a UPC marad mert még hűségidő van és új kábelt húzzanak be, arra amerre én mondom. Így is lett, arra vezették az új kábelt, amerre én kértem és precízen! Lehet, ez is embere válogatja?!
(#1765) Morris: Így sajnos érthető. Bár érdekes, mert itt a gyöngyösi Diginél 6-6db Kaon és TechniSat volt a szekrénybe és a hölgy kérdezte, hogy melyik kell? Én meg rámutattam a c.sárga dobozra, amire a TechniSat volt írva.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
anrab
addikt
még az előzőhöz. kivettem az országfüggőséget és tökéletesen működött Magyar o.-on, a régi frekikkel.
lehet hogy a diginek van valami ócska cucca és azon nem lehet normálisan kiküldeni az epg meg a tököm tudja milyen adat csomagokat normálisan. tele van baromságokkal meg innen onnan leszedett agyontömörített titkosított vagy mit linkelt a multkor zhagyma.
tulajdonképpen elégedett vagyok -
meoindil
aktív tag
válasz meoindil #1753 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Ezt a USB tunert használja esetleg valaki?
Cinergy HTC USB XS HD
Nekem a régi Cinergy 600-as analóg kártyámmal nagyon jó tapasztalataim voltak.Üdv!
meoindil -
Én szóltam nekik, de nem voltak hajlandóak új kábelt tenni. Bemérték a régit, és minden ok. Egyébként tényleg. Csak így nem szép megoldás...
Lenne egy kérésem: akinek megvan a digitális adások frekvencia táblázata, el tudná küldeni? Cinergy c pci hd kártyám van, amivel szeretnék felvenni is, de nem könnyű eset. Ha frekvenciák alapján keresek, akkor nem talál adást. Ha Finnországot adom meg akkor meg csak a 354-378 közötti adásokat találja meg. Sajnos nem tudom a letölthető digis excel fájl alapján hozzáadni a többi csatornát, mert azon csak a freki van, se a csatorna neve, se egyéb ami még kellene. Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni.
Sajnos a Samsung monitorom se ír ki ennyire részletes adatokat.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Közben rájöttem, hogy frekvencia keresésnél nem 6900 volt a symbol rate, azért nem talált semmit. Mostmár talán meglesz minden adás végre.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
egresij
csendes tag
Akkor bizony rosszul tudod.
A Pofátlanság teteje az LG-től, hogy valóban úgy árulja a TV-t, hogy alkalmas a DVB-C (kábeles digitális) vételre, és elfelejti tájékoztatni a forgalmazókat arról az apróbetűs részről, ami a kezelői kézikönyvben van, idézem:
"A DVB-C Cable bizonyos kábelszolgáltatók esetén nem működik.
A kompatibilitás a DVB-C digitális kábel adásoknál nem szavatolt."Csak azt tudnám, ha a fenti kitétel igaz, márpedig igaz, akkor, hogy van pofájuk Magyarországon forgalomba hozni!
A teljes leírást tartalmazó CD-n ez szerepel, most nem idézem, mert akkor meg kellene találnom a CD-t:
Ha a Svéd, vagy a Finn ország beállítással nem sikerülne a hangolás, akkor országként válassza a __ (két aláhúzás), azaz ki tudja, mit és hol keres és talál majd, leginkább 7700-794 MHz-n, semmit nem talál!www.kastélyok.hu, Samsung TV_UE32ES5500V (DVB-C tuner); USB DVB-T Tuner (RTL2832U)/PVR5; Samsung PC-Monitot/TV (DVB-C) LT24D390; Samsung Omnia (már nem használom)
-
zhagyma
őstag
válasz egresij #1778 üzenetére
" ... A DVB-C Cable bizonyos kábelszolgáltatók esetén nem működik.A kompatibilitás a DVB-C digitális kábel adásoknál nem szavatolt. ..."
Tudod ezzel az a baj, hogy a DVB-C egy európai szabvány. Ezért minden gyártó DVB-C tunere képes feldolgozni a szabványos DVB-C jelet. Az LG megfogta a munka könnyebbik végét a kézikönyvre hivatkozva ... A 7xx MHz probléma nem készülék specifikus hiba. Gondold végig: ha alacsonyabb frekvenciákon működik a TV tuner DVB-C része, akkor vajon magasabb frekvenciákon miért ne működne ...
-
hcs57
őstag
Nem, nem én írtam... Ők mondták, hogy valamelyik skandibónáv országot állítva tudom a digit behangolni.
Először a Digi viccelt meg márc. 1-től, aztán pedig a Tp-Link 1043ND ruterem.. most működik, már csak néha van hiba, de az még az analógon is látszik..Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
egresij
csendes tag
A [MPlayer classic] lejátszó, a HD-s felvételt nem játssza le, fel sem ismeri a kiterjesztést a TS4-et, helyette más?
www.kastélyok.hu, Samsung TV_UE32ES5500V (DVB-C tuner); USB DVB-T Tuner (RTL2832U)/PVR5; Samsung PC-Monitot/TV (DVB-C) LT24D390; Samsung Omnia (már nem használom)
-
GazRic
senior tag
Samsung (B650) és DIGIKABEL kapcsolata is ennyire zűrös mint az LG-nél?
PSN ID : MrManson_HUN ** PS5 *** Samsung Galaxy S20+
-
zhagyma
őstag
" ... nem biztos, hogy sorba tudom rakni a csatornákat ha a beépített DVB-C tunert használom .."
Nem tudom melyik kereskedő mondta, de valószínűleg még nem használt digitális adást. Például a Samsung B530-n lekeresem a digitális csatornákat. Ezután vagy a sorszámot változtatom meg (macerás), vagy kedvenc csatornákat állítok be. Mindkét módszer alkalmas a tetszés szerinti sorba rendezésre ...
-
zhagyma
őstag
" ... Samsung (B650) és DIGIKABEL kapcsolata is ennyire zűrös mint az LG-nél? ..."
Eddig csak a PHILIPS / LG DVB-C tuner országfüggő aktiválása volt probléma. Tapasztalatom szerint a Samsung ettől biztosan mentes. A 7xx MHz-s DVB-C csatornák vétele általában az otthoni kábelezés és / vagy a DIGI jelszint problémájának tűnik ...
UI: Elfelejtettem az EPG +/- 1 öra eltérését, amennyiben a TV a transport stream-ből veszi az standard dátum - időt és az időzónát (DIGI-nél a magyar időzóna van kábelen). Ez meg TV firmware probléma téli/nyári időszámítás, vagy országbeállítás függő.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
-
anrab
addikt
nálam már csak két adóval van gond a tuneres problémánál. lehet három most nem tudom pontosan, de ahoz képest amit csinált a tv ez elhanyagolható. /ezért nem tudom elképzelni hogy nem jó a tv tunere. az lehet hogy érzékenyebb a szar hálózati beállításokra./
itt is csak az van hogy mivie 24-ról /vagy a hallmark. mikor melyik hangolásnál, mert ez változik/ tolok egyet fel és nem reagál semmit és nem is lehet a távval semmit csinálni, majd eltelik vagy 20mp és elkezd villogni a bekapcsolási led. közben megy rendesen a műsor. mikor vége a villogásnak, utána tudok váltani. a másiknál meg fekete képernyőt kapok. mikor tovább lépek jön a köv. csati rendesen, majd vissza és akkor bejön az is. egyébként ahogy lépek úgy vált. kivéve ha számot nyomok akkor vár 2mp-t. -
vivaldee
csendes tag
Sziasztok!
A Digi oldalan talalhato egy Majus 19.-etol ervenyes csatornakiosztas.A baj csak az,hogy xls formatumban van es en ezt barmennyire is szeretnem,nem tudom megnyitni.Akinek ez sikerult mar,esetleg megirna,hogy milyen valtozasok vrhatoak 19.-etol?
Koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Pimax Crystal VR Headset - DMAS hangszóróval - Újszerű állapot
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest