- Windows 11
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AI-alapú válaszokkal bővülnek a Google térképei
- SkyShowtime
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
luckyboi82
tag
Megoldódott a kockásodásom! Közel volt a wifi router !!! Nagyon érdekes, hogy a szerelők sem kérdezték, de el volt dugva az antennakábelek alatt! Persze azt mondták, hogy a tv a hibás! Én meg majdnem elküldtem gariba! ÁÁÁÁ
-
hcs57
őstag
válasz luckyboi82 #1552 üzenetére
Mintha ezt már írtam volna...
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
JuliuS
tag
ezt pontosan így csinálom a kezdetektől.. az eredmény: 0 új csatorna. érdekes, hogy minden egyes digis birizgálás után ez a frekvencia kiürül. az is érdekes, hogy ha betelefonálok a diginek, akkor a szerelők érkezése előtt egy nappal váratlanul előkerülnek. de biztosan véletlen
gondolom most a vulkáni hamu az oka, nyilván a mikroszemcsés részeskék éppen a 770 MHz-cel rezonálnakanrab: egyébként lehet, hogy azért jó az EPG tényleg
-
Dog 11
tag
Egy alkalommal a B 550 -es készüléknél nekem is sikertelen volt a leírt keresés. ekkor az alábbi Keresés vezetett eredményre.
-egy 354 MHz-es csatornára állitottam a tv-t/pl.Digisport / ,utána >Csatorna>Automata>Kábel>Digitális>Teljes>Keresés.Akkor ez nálunk eredményre vezetett. Az Analógok így változatlanok maradnak. -
VGYke
addikt
válasz luckyboi82 #1552 üzenetére
Nekem a bejárati ajtó fölött egy "szekrénybe" jön be a koax. Egyből belemegy egy splitterbe, ami jobbra-balra elvezeti a TV kábeleket. Na, nekem itt van a router, a koaxok és a splitter közvetlen szomszádságában. Ez okozhat bajt (kockásodás)?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
zhagyma
őstag
USB2 interface-l általában hibrid tunerek vannak (DVB-T / DVB-C / Analóg)
Hauppauge / Pinnacle PCTV Quattro Stick
Hauppauge WinTV HVR 930c
Terratec Cinergy HTC USB XS HD
Terretec H5Léteznek PCI interface-l csak DVB-C tunerek:
Terratec CInergy C PCI HD
TechniSat CableStar HD 2Az USB-s tunerek Trident DRX 39xyK demodulátor chip-re épülnek. A driver "ellátottság" miatt Terratec Cinergy HTC USB XS HD / Terratec H5 párosból választanék. A chip gyártó zárt forráskódú firmware-e politikája miatt linux alatt ezek a tunerek nem használhatók.
A digitális tunerek nem tartalmaznak hardveres MPEG2 / MPEG4 dekódert, mivel nincs is rá szükség. A hibrid tunerek analóg része pedig csak A/D konvertert tartalmaz. Ebből kifolyólag bármelyiket választod, a PC-re telepített codec fog dekódolni. Semmilyen probléma nincs a videó dekodólással, ha kihasználod az ATI / NVIDIA / INTEL grafikus chipsetek MPEG2 / MPEG4 hardveres dekódolás támogatását (DXVA, CUDA, ...).
A mellékelt szoftvereket lehet szeretni / nem szeretni. Legtöbben a DVBViewer-t szoktuk használni. Próbaverzió nincs, viszont 15 EUR-ért "örök életre" minden verzió / support megvan ...
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok!
Most olvasom, hogy digikábelen is elérhető pár hd adás.Sőt azt olvasom a helyi információs csatornakiosztásukon, hogy kb mind elérhető digitálisan. DIGI+ előfizunk van, de sem digitális sem hd adást nem talál a 26B350es lcd (mással nem próbáltam).
Ötlet?
Köszi -
Dog 11
tag
A tv CHLIST>INFO gombok segitségével feltérképezve,Budapesten ./Samsung tv /
-354 MHz>m2HD,Vsat3,DigisportHD,MusicMix,DigisportSD.
-362 MHz>ATV,Cool,Film+,HirTv,V.Explorer,Minimax,RTL,m1SD.
-370 MHz>TV2,RTL-K,Story,Euronews,Paprika,DunaSD,m2SD,MR1,MR2,MR3,MR4/MR5.
-378 MHz>m1HD,Duna2,HBO,HBO2,HBOComedi,Cinemax. -
szabi__memo
nagyúr
1563-asra semmi ötlet? Milyen országot kell beállitani egyáltalán a digis hd adásokhoz samuknál? Gondolom Magyaro. beállitással jó. Valaki?
-
Dog 11
tag
válasz szabi__memo #1567 üzenetére
A 350 -es készülék a Samsung specifikáció szerint csak DVB-T MPEG-4 et tud .Ezzel csak a MINDIG TV térbeli digitális csatornáit tudod venni ha olya helyen laksz és van hozzá tetőantennád.A Beállítás a Samsungnál M.o. és nem kell variálni.A kábeles vételhez DVB-C MPEG-2,MPEG-4 et is tudó hangolóegységre van szükség,vagy külön BOX bérelhető a Digitől./ SD vagy HD vételi igény szerint.
-
lettyke
tag
Sziasztok!
A héten tervezem megvenni LCD TV-met!
Székesfehérváron lakom!
Tányéros DIGI van otthon!Sztetek egy SAMU
LE40B650 v.
LE40B620 lessz!Ezen 2 tv-n sztetek milyen minöségű lennének az adások???
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
-
PK58
tag
Sziasztok!
Van valami javulás, de a HD csatornák (főleg a Duna) továbbra is rosszak, bár ezek sosem voltak tökéletesek ezzel a francos Kaon ketyerével. Asszem jövőhéten balhézni fogok.
-
shun
csendes tag
válasz szabi__memo #1572 üzenetére
A tányéros digitv a neve is mutatja digitális. Nem HD csak SD. A beltérije alakítja analóggá a jelet a kimenetére kötött tv számára.
-
szabi__memo
nagyúr
Egyébként lassan úgyisjó adások lesznek csak. Lassan...
Az én kérdésemre valaki? -
anrab
addikt
válasz szabi__memo #1575 üzenetére
-
lettyke
tag
Rendben!
Köszönöm mindenkinek!
Sziasztok!
-
biharibalazs
csendes tag
Sziasztok!
Látom elég sok probléma van a diginél, amióta változtattak a frekiken, sajnos én is szívok vele rendesen (Budapest XIX.ker.) HD Boxom van, ebből is a Kaon típus. Igazából nem értem, hogy a 700MHz alatti digitális adók miért működnek 70-80%-on, az e-fölöttiek meg egyáltalán nem mennek, nincs se kép se hang Nem tudom, hogy egyáltalán miért volt szükség változtatni, vagy mi változott meg amitől nem mennek a 700MHz fölötti adók, gyengébb jelet küldenek ki ???
Én eddig 2x jeleztem a hibát, és semmi nem történt, leszámítva, hogy frekiváltás után pár nappal 1napig jól működött, azóta se megy... Nem tudom már mit csináljak, nem merek megint beszólni, mert a 2. hibabejelentésnél is majdnem elküldtem őket melegebb éghajlatra. Először is úgy kezeltek, mint valami hülyét aki nem tudja, hogy kell beállítani a boxot, majd közölték velem, hogy ha box nélkül mennek az adók rendesen, akkor mennie kellene boxal is... (csak azt nem értik meg, hogy míg az analóg adókhoz elég egy minimális jelszint, addig a digitálisnak nem elég). Undorító, hogy mennyire lesz**ják az ügyfeleket. Na mindegy nem bosszantom magam ezen, holnap jelzem megint a hibát, de sztem azt fogom nekik beadni, hogy nem működik egy adó sem, se boxal, se box nélkül, akkor hátha valaki végre kijön megnézni, hogy mi a gondBihari Balázs
-
zhagyma
őstag
válasz biharibalazs #1581 üzenetére
" ... csak azt nem értik meg, hogy míg az analóg adókhoz elég egy minimális jelszint, addig a digitálisnak nem elég ..."
Az analóg adokhoz jóval nagyobb jelszint kell, mint a digitálishoz (15 dB - 20 dB több). A hiba egyik oka lehet, hogy a frekvenciaváltás után (800 MHz -> 700 MHz) túl kicsire vették a digitális adások jelszintjét. Még kisebbre mint volt ...
-
Outlaw7
csendes tag
Hali!
tesoméknál jártam kedden, vettek lg lh 3000et és mondtam h nézzük má meg a digi adást... finnre az ország.... teljes keresés és láss csodát 65 vagy mennyi digitális adás... (2lépcsőházzal arrébb laknak)
hazajöttem lg lh 4000 nekem csak 34
az lehet a baj nálam h 2tvn megy keresztül a kábel
úgy jön az én szobámba szóval sztem a jel gyengül... ezért nem talál többet.
Kéne vennem erősitőt csak nemtudom h hol lehet...
Tudna valaki segiteni ebben? -
JuliuS
tag
válasz szabi__memo #1580 üzenetére
megérkeztek a hiányzó 770 MHz-es csatornák..
(nem csináltam semmit sem másként, mint eddig)
-
shun
csendes tag
Itt nem igazán van HD adás:
[ Szerkesztve ]
-
bossvico
senior tag
Szasztok!
Nálam, már kb. 2 hete minden adás szaggat, móta újrahangoltam, mert ugye kellett az új csatik miatt.
Előtte simán ment minden, egyből volt adás ha bekapcsoltam, most megin várni kell, mire megtalálja magát.
Rádióból csak 3db-ot talál, a kiírás szerint meg 6 kéne hogy legyen asszem.kissé most elégedetlen vagyok.
Valakinek nincs egy benfentes infója, mit babrálnak és meddig?
Mert így nem sok értelme van a box bérlésnek.R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
Dog 11
tag
válasz bossvico #1587 üzenetére
A digitális rádiókból jelenleg nálam is 3 db működik a MR4/MR5 adó csak a csatornalistában van jelen.Ma reggel valamennyi digitális és analóg tv csatorna hibátlanul működött.A Duna-HD csatornára kapcsoláskor van időnként hosszabb "gondolkodási " idő.Ilyenkor a ráhangoláskor kockásodás is előfordul,de csak a"ráhangolás "közben.Utána stabil .Javaslok most egy teljes ujrakeresést.
-
simi12345
tag
múlthéten újrakerestem a csatikat a digitális adók 100%-ig bejöttek, mindegyik, analógnál viszont csak kb 50 adó van, nem mintha nézném az analógot, csak nem tudom hogy ez mitől lehet.
lehetséges hogy az analóg adásoknak jobb jelerősség szükségeltetik?
mert a szomszédomnál van egy régi crt tv, és azok a csatik amik nekem nem jönnek be, nála megvannak, csak nagyon szemcsések, és hiába finomhangolja nem lesz jobb. -
Dog 11
tag
válasz simi12345 #1589 üzenetére
A hiányzó analóg csatornákat egyenként " kézi " kereséssel próbáld megtalálni és memorizálni A 2010 04.12 Csatornakiosztásban lévő Csatorna / C vagy S esetleg Frekvencia adatok bevitelével egy-egy programhelyre,ez minden tv-nél megoldható.Ha gyengén,vagy hangyásan is de jönnie kell Nálad is.Ha rossz az analóg minősége és a lakáson belüli hálozat hibátlan úgy a Digi szerelőjére lesz szükség. A jelszint ellenőrzésére lesz szükség.
-
PK58
tag
válasz bossvico #1587 üzenetére
Szia!
Szaggat itt is! (Dunaújváros KAON box) Most beszéltem (megint) a központi hibabejelentővel a hölgy azt mondta, hogy még mindig van központi probléma, de ennek ellenére bediktáltatta, hogy én konkrétan mit tapasztalok.
Na kérem:
- szinte az összes digitális adás teljesen kiszámíthatatlanul akadozik......... hoppá vissza is hívtak! továbbra is kérik a türelmemet, mert hogy "területi probléma" és erősen hajtásban vannak, hogy úrrá legyenek rajta!
megjegyzem kb 1 hete is hasonlóval hívtak vissza!azé befejezem
- a Duna HD ha rákapcsolok van hogy percekig nincs kép csak hang, ha megjön a kép van hogy lefagy
- M2 HD rendszeresen lefagy a kép a hang megy rendesen tovább
- az összes HD csatorna össze össze omlik -
Laca19 (a)
aktív tag
Szia!
Jelenleg Várpalotán (és szintén Kaon boxal) is elég gáz a helyzet. Az összes digitális adás akad. Némelyik analóg is nagyon akad ráadásul. Amikor bementem az ügyfélszolgálatra, nekem azt mondták, hogy központi a hiba, itt helyben nem tudnak vele semmit csinálni. Mostmár csipkedhetnék magukat, mert nagyon rossz a helyzet.
Ja és tényleg elég rossz ez a Kaon box, a Duna HD-ra és a DigiSport HDra néha sokat kell várni mire lesz kép (hang van amúgy), gondolom ezeken a csatikon nagy a sávszélesség, de régen az állítgatás előtt ha több idő után is, de amikor bejött, akkor már szépen ment, nem akadt. Meg hát a sima digitálisok is akadnak, szóval nem box hibáról van szó. Az a gáz, hogy így minek a boxot bérelni, mert már nagyon régóta szar a digitális adás.
http://www.diesel.com
-
vivaldee
csendes tag
Sziasztok!
Biztos marhasag amit kerdezek,de lattam a neten egy jonak tuno belterit,de csak DVB-C Mpeg 2-t tud.Ez alkalmas a digi tv digitalis adasainak a vetelere?
-
PK58
tag
válasz Laca19 (a) #1593 üzenetére
Akkor a területi ezek szerint azt jelenti hogy magyar területi probláma! csak kínomban röhögök!
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz forrest85 #1595 üzenetére
A nem HD adásokat sem tudja vele fogni? Ha jól tudom azok MPEG 2-esek. Szerintem a sima digitális adásokra jó lesz az.
(#1594) vivaldee:
Amúgy PK58-nak igaza van, amíg nem olvasod itt azt, hogy minden rendben a digitális adásokkal, addig nehogy beruházz valami ilyen eszközre, mert teljesen felesleges jelenleg, annyira rossz. Ha jó lesz úgyis írni fogjuk itt.Reggel már a UPC oldalát nézegettem, hogy mennyibe lennének a digitális csatornák, mert semmi javulást nem tapasztalok. Hát remélem hamarosan megcsinálják, a net amúgy nagyon jó.
http://www.diesel.com
-
vivaldee
csendes tag
Koszonom a valaszokat!
Termeszetesen addig nem ruhazok be ilyen kutyube amig nem stabil a rendszer,bar attol tartok,hogy mire minen rendbe jon,addigra megszunik az ingyenes opcio.
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Pimax Crystal VR Headset - DMAS hangszóróval - Újszerű állapot
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest