- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz McLaca #19419 üzenetére
Köszi, hangfalak akusztikájához nem nagyon értek, de ebből most tanultam pár hasznos infot.
Azt mondjuk még mindig nem értem, hogy miért csak a 350 Hz-et emeled ki ebben az esetben? Az indoklásod alapján 600 Hz-ig az összeset ki kellene emelni (de kevesebb, mint 12 dB-lel). Így a 350-nel nem az alaphangokat találod el, hanem főként a felharmonikusokat, ezért kell neki viszonylag erős kiemelés. Az összes 600 alattit kiemelve szerintem természetesebb lenne a hangzás az általad leírtak alapján.Abból gazdálkodom fülesek terén is, ami épp kéznél van. Mágnesre az életben nem figyeltem még, szóval lehet, hogy neodímium van, lehet, hogy nem. Fülem mondjuk nekem is van, egy kiterjesztett Steinway zongorán a legalsó és legfelső hangokat is kihallom elég pontosan. A konzumer szegmensben kapható hangkártyákban nem bízom 50 Hz alatt. Általában nem csak erősséget, hanem frekvenciát is torzítanak.
Az MP3 kódolás tudtommal nem bántja az egykomponensű, felharmonikusmentes tiszta szinuszos hangokat. Bár ebben lehet, hogy tévedek.
Mint már írtam, nekem a mély hangokkal semmi bajom, a magasaktól viszont megőrülök.Remélem, nem zavar senkit, hogy OFF-ban írunk. A fonalunk elég szorosan kapcsolódik a Latitude széria hangkártyáihoz és hangszóróihoz.
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- AI a játékokban és azon túl
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban, GTX 1650, 16Gb Ram, 512SSD, i5 9300H, 120hz, AuraSync