- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PR-Telecom
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
Akkugyárak, újabb McDonalds, mindent a debreceniek egészségéért!
-
Cs1csó
titán
válasz
zolikaDB #157344 üzenetére
:Munkajogilag nem lehet egy állást külföldivel betölteni ha van olyan magyar jelentkező akinek szaktudása megfelelő, egy albán pékségbe akartak "burek" keszítőt felvenni (ez egy albán pékárú) de elutasították a kérelmet mert egy magyar PÉK végzettségű is el tudja ezt készíteni. A felsővezetésbe mivel a cég kínai lehetnek kínaiak de a középszinten már, régen legalábbis ez volt a helyzet, hogy mos mi van azt inkább ne feszegessük, Abszurdisztán...
Nyílván ha nem lesz elég biorobotnak való magyar állampolgár akkor jöhet bárki.
-
Cs1csó
titán
válasz
yanna #157208 üzenetére
A teherszállító hajókat esetleg be lehet borítani napelemekkel. Vagy pl. (újra) szélmeghajtású teherhajó.
Rengeteg opció van de lépni kell. Szerintem a COVDI lezárás megmutatta, hogy ha tényleg megszüntetjük a fölösleges jövés-menést akkor drámain vissza tud esni a szennyezés akár pár hónap alatt. -
Cs1csó
titán
válasz
SOAD19 #157168 üzenetére
Helyi, vagy hazai magyar nem lesz, külföldi magyar sem, a határhoz közeliek sem lesznek elegen mert azok is már szinte mind EU-s országból jönnek és inkább jobb jövedelmi helyekre mennek tovább (max betanulni vagy valami papírt szerezni itt 1-2 év és után dobbantás) tehát maradnak a "bárki" pl. kínai.
-
Cs1csó
titán
válasz
zolikaDB #157088 üzenetére
Szia, 2 irány van:
1. chromium alapúak (Chrome, Edge, Opera, Vivaldi, Brave)
2. Firefox (esetleg a Waterfox)Nekem mint sokaknak fontos hogy telefonon (android) és asztali PC (Windows) is ugyanaz a "közeg" fogadjon (könyvjelzők stb.)
Objektíven: mivel a Chromium alapú böngészők túlsúlya jelentős (90% felett, Firefox talán 5%-on) és a weboldal készítők is gyakorlatilag Chrome-ra írják a wboldalakat (ősrégi vagy béna (mint az ügyfélkapú) weboldalakat ne vegyük ide) ezért valamelyik chromium alapút és mivel az Edge gyárilag a rendszer része ezért jó választás de Androidon nem tudom hogy muzsikál, a sima Chrome és az Opera mindkén platformon jó.
Szubjektíven kb. kezdetektől (2008) Chrome-ot használtam, majd egy konktét (számomra fontos oldal nagyításakor megjelwnő probléma miatt) 2017-ben amikor kijött az új motorra írt Firefox átváltottam rá és azóta is ezen vagyok és mióta van okostelefonom azon is.
-
Cs1csó
titán
válasz
nrg_52 #156921 üzenetére
Az a vicc, hogy a helyközi busz és a vonatközlekedés 16 éve változatlan áron fut és ehhez viszonyítva gáz, és Debrecen egy kisváros biciklivel kb. bárhová el lehet jutni kb. 20 perc alatt és a klímaváltozás miatt akár egész évben lehet biciklizni (nincs nagy és tartós hó, nincs durva fagy és hideg, sőt csapadék sem sok))
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640 #156837 üzenetére
A bérleti jog erősebb a haszonélvezet is. Tehát ha határozott időre szól a bérleti szerződés akkor annak leteltéig, ha pedig határozatlan idő akkor meg amint már a te tulajdonod az ingatlan akkor felmondhatod a szerződést de kell valamennyi felmondási idő (tipp. pl. 3 hónap vagy ha erről is van szerződés akkor az abban foglalt időtartam) hogy legyen idejük másik bérleményt találni, és kiköltözni.
-
Cs1csó
titán
válasz
bul07 #156763 üzenetére
És minden vásárlást sok sok ideig érlelek, egyszerűen nem szeretek gyorsan dönteni
Hasonlóan vagyok én is, ezért is nem szoktam pl. figyelni a "black friday" "akciót" mert ott direkt úgy csinálják, hogy ne legyen időd leellenőrizni az árat hogy máshol mennyi vagy hogy mennyi VOLT KORÁBBAN stb.A gombócos fagyiról már mi is leszoktunk, nyaranta veszünk egy dobozosat pl. a Lidl-ből és kész, nem is tudom talán 4-5 gömb árából ki is jön.
Azért ha elmegy az ember nyaralni vagy hasonló ott azért lehet egy kicsit "megengedőbb" lazább a pénzzel persze ott is jó ha mondjuk van egy napi keret amit költhetsz.
Ismerős mesélte, hogy egy fesztiválon elfogyott a pénze már az első nap és utána tarhálásból tartotta fenn magát.
Ha elkap a gépszíj nálam is tudnak érdekes dolgok történni de mondjuk egy fesztiválon - nem voltam még ottalvóson - ha több napra mennék tuti valami megoldást kitalálnék pl. ha készpénzes akkor X forintot reggel magamhoz veszek és ameddig tart. Ha meg van ilyen fesztiválkártya amit fel kell tölteni pénzzel és akkor készpénz nélküli a fizetés, akkor meg szintén ezzel az X összeggel tölteném fel naponta és nem többel. -
Cs1csó
titán
válasz
Atomantiii #156614 üzenetére
Lehet de ha el sem mész akkor az olyan mint ha regnáló hatalomra adnád le a voksodat, tehát ha ezt akarod elkerülni akkor úgymond két lehetőség is van:
1. választod a kisebbik rosszat
2. Olyat választasz akik még soha sem voltak a hatalomban és adaz egy esélyt "hátha" jó vagy jobb lesz. -
-
Cs1csó
titán
válasz
Atomantiii #156558 üzenetére
Sajnos a magyar ingatlanpiacot sok tényező torzítja:
1. a bizonytalan gazdasági helyzet, a magas infláció stb. miatt kockázatos a befektetés, és a bankbetét is tehát marad az arany vagy az ingatlan.
2. rengeteg ember él már külföldön ahol akár 3 ezer Eurót vagy akár többet is megkeres és így nagyon hamar össze tudott jönni egy itthoni ingatlanra való és vett egyet-kettőt stb. hogy "ha majd hazajövök" vagy csak úgy egyáltalán, hogy ne álljon a bankban a pénz
tehát sokan vesznek úgy ingatlant hogy kvázi pikk-pakk kicsengetik mert 5-10 év külföldi munkabérből félretett összegből nem nehéz
3. a számos lakáscélú támogatás (CSOK, vagy akár a felújítási támogatások stb.) is durván felfelé srófolja az árakat
4. a "vidék" sokszor élhetetlen: nincs bolt, orvos, munkahely, szórakozási lehetőség, közlekedési lehetőség stb. tehát az emberek ( hiába csökken az ország lakossága már több mint 40 éve) költöznek a városokban és a városok lakossága duzzad fel a vidék a falvak pedig néptelenednek el így a városi ingatlanokat amik MINDIG is drágábbak voltak most ez is hajtja felfelé hiszen pl. a klasszikus "legyen egy lakások Pesten" szlogen is magáért beszél.
Ez az utóbbi ahogy írtam azért érdekes mert a népesség fogy tehát akár egyre több üres, vagy eladhatatlan ingatlannak kellene lenni de ugye ez nincs mert inkább tartalékolják azért áll üresen vagy AirBnb vagy simán bérbe kiadja.
Klasszikus megoldás, hogy veszel egy lakást hitelre kiadod és a lakbérből törleszted a részleteket majd mondjuk 10 év után letörlesztetted, és több opció is lehetséges:
- továbbra is kiadod és így a pénz simán el lehet költeni bármire
- fel lehet újítani a lakást és eladni jó drágán
- a nagykorúvá váló gyereknek egy kis "segítség" a "saját" lábra állásban
stb. -
Cs1csó
titán
válasz
patex1983 #156557 üzenetére
Alapvetően kétféle lakásvásárlás van:
1. amikor már VAN egy ingatlan amit el kell adni, és annak az árából venni egy másikat (azt, hogy ez a másik ingatlan olcsóbb vagy épp drágább és a megtakarításokat kell beletenni, vagy hitelt kell felvenni stb. az itt most kevésbé releváns)
Ebben az esetben kevésbé számít, hogy épp válság van vagy épp dübörög a lakáspiac: mert ha válság van és olcsón tudod eladni az ingatlanodat DE a másikat is olcsón tudod megvenni.
Vagy épp ha dübörög akkor drágán tudod eladni az ingatlanodat de a másik ingatlant is drágán tudod csak megvenni.
Tehát hiába sipákol valaki, hogy pl. a válság alatt eladott egy panelt 10 millióért ami most 30-at ér ha a befolyt árból vett egy 10 milliós kertes házat ami most (az egyszerű példa kedvéért) 30 milliót ér. A pénze tekintetében ugyanott tart.2. Amikor NINCS ingatlan amit el tudna adni tehát megtakarításokból, támogatásokból, hitelből kell vásárolni:
- na ilyenkor járt jól az aki a fenti ingatlant megvette 10 millióért és most mondjuk eladta 30 millióért
- vagy a fordítottja eladja 10 millióért és elkölti a pénzt, ha ilyenkor ad el és a pénzt mondjuk "feléli" (nyilván be is lehet fektetni stb. de tegyük fel nyaralásra költi, új autóra stb.) akkor bukhat a jövőre való tekintettel.Konkrét ismerős aki sír, hogy bár a házukat jó áron tudták eladni de amit vettek helyette az is "jó áron" volt.
Szokták mondani - nem tudom pontosan idézni - de amikor forrong az utca, válság van, sztrájk, lázadás, tőzsdekrach stb. akkor kell ingatlant venni, mert az ingatlan egy hosszútávú befektetés, és jellemzően értékálló, amint lenyugodnak a kedélyek, a gazdaság helyrebillen pedig szépen el lehet adni bő haszonnal.
-
Cs1csó
titán
válasz
bepken #156511 üzenetére
A technológia és annak műszaki tartalma számít, pl. előny ha a tévéadás DVB-C megoldás ( nem kell külön doboz távirányítóval) sőt a jelet kvázi korlátlanul lehet osztani akár 4 vagy több tévére.
Aki valami STB-t kínál ami egy fölösleges plusz fogyasztó és plusz távkapcsoló.
Az IPTV (talán telekom) is egy gáz dolog.
-
Cs1csó
titán
válasz
BoscoD55 #156485 üzenetére
Az a kártya is van vagy 8 éves szerintem túl öreg már. Az ára is ezt tükrözi. Inkább egy 1060 vagy 1070-est vagy egy annál is újabbat. De ez csak egy vélemény, hallgass meg másokét is, esetleg egy VGA-ás topikban.
(3-5 évnél régebbi kártyát nem szívesen vennék, de ez egyéni preferencia) -
Cs1csó
titán
válasz
Aryes #156365 üzenetére
NEM követem az átváltást, csak azt tudom, hogy a pénztárak felett ki van téve, hogy lehet EURO-val fizetni, de nyilván ez is olyan mint ha megveszel a boltban egy 2 literes Coca-Cola-t (ez legyen a péznváltó szinonímája mely cégek ugye versenyeznek egymással) vagy bemész egy étterembe és kérsz egy pohár Coca-Cola-t ami a pincér kihoz. (ez meg minden egyéb hely ami hasraütésre vált)
-
Cs1csó
titán
válasz
Zola007 #156232 üzenetére
Azért a kettő NEM ugyanaz (a felelősséget most ne vegyük ide mármint azt, hogy pl. a buszsofőr akár 100-nál több emberért is felel) hanem:
- a buszsofőr reggel kezd este végez és hazamegy a kamionos lehet úton lesz 1 hétig is vagy akár tovább aludni lehet a kamionokban de a vécézés a tisztálkodás azért már macerásabb, nem látja a családját stb.A munkaerő piacon igazi farkastörvények uralkodnak csak ott emelkedik a bér ahol NEM találnak embert a munkára, de ott is okkal nem mert fárasztó, vagy egyéb módon kizsigerelő a munka.
-
Cs1csó
titán
válasz
SOAD19 #156108 üzenetére
Az eső sem gond csak venni kell egy ilyen szettet:
Esőnadrág (a nadrág egyfajta kalucsni is tehát a cipődet is bele tudod húzni kb. mint egy csecsemő rugdalózótehát a lábad, térded, combod és a cipőd sem ázik el)
Felülre meg egy biciklis esőkabát
Ezzel a szettel kb. tök mindegy mi van maximum az arcod és a kezed lesz vizes. Sőt van olyan aminél az arcot is védi egyfajta plexi vagy hasonló.
-
Cs1csó
titán
válasz
GIJoe #156098 üzenetére
NA miattuk nem kell aggódni, majd a gyár mellett felhúznak egy 50 emeletes házat tele kis lakásokkal ahova mind be lehe zsúfolni mellé egy boltot amiben csak kínai termékeket árulnak csak nekik, egyet sem fogsz látni a városban: idejönnek pár évet feszített tempóban lehúznak az otthonihoz képest jó pénzért és utána mennek haza és jön helyettük másik ezer.
-
Cs1csó
titán
válasz
Dr Bubo #156088 üzenetére
KÖzben a város mérete, lakosság, a közlekedési módok sokszínűsége a töredéke Budapestnek.
Az az érzésem, hogy az embereket a háromból (tömegközlekedés, autó, bicikli) a bicikli és az autózás felé tolják az ilyen húzásokkal. Mivel Debrecen nem nagy és döntően sík a terep az időjárás sem olyan már mint 30 éve ezért akár egész évben lehet biciklizni. -
Cs1csó
titán
válasz
Manitou #155715 üzenetére
Edzést szerintem érdemes beiktatni, főleg ha szellemi munkát végez az ember. Szellemit fizikaival kell kipihenni. Fizikait meg szellemivel.
Ez okés, bár annyival kiegészíteném, hogy ha az ember nem pl. biciklis futár (amivel a napi kardió bőven megvan) tehát valamilyen fizikai munkát végez de egysíkút és olyat hogy mondjuk jelentős kardiovaszkuláris tevékenységgel azért nem jár (pl. burkoló ) akkor egy ilyen fizikai munka mellett sem árt egy kis úszás, bicikli vagy kocogás és persze esetleg súlyzós edzés. -
Cs1csó
titán
válasz
szotyika77 #155655 üzenetére
Szokott lenni a hadházi LIDL-ben is UHT 2,8-as laktózmentes tej csak mivel ÁRSAPKÁS ezért abból is keveset raknak ki konkrétan:
1 tálca sima 2,8-as UHT-t (12db de van úgy hogy nincs tele a karton) és a tetejére odabiggyesztenek 3-4 doboz ilyen tejet (ezt a "rózsaszín enyhén kocka tejet)
Elvileg óránként tesznek ki egy ilyen "csomagot"Sima nem UHT-ben nincs?
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
Peti78 #155533 üzenetére
Ez mindig is egy érdekes dolog volt. JÓ példa a Coca-Cola, azt gondolná az ember, hogy egy Tesco, Auchan vagy hasonló nagy bolt aki nem zsugorral, raklappal, hanem KAMIONNAL rendel a cégtől olcsóbban meg tudja venni és olcsóbban adja, eközöben bemegyek egy kisboltba és ott 20-30-40Ft-al olcsóbb a liter ára mint ezekben a nagy boltokban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ZIDOO médialejátszók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- i7-14700K vagy i5-14600K
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest