-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
dmc
aktív tag
válasz
MacCaine #5828 üzenetére
Gyakorolni meg ilyenek.
Valamilyen szinten ismerkedek a dolgokkal.
Feltelepítettem a gépre egy Debiant grafikus felülettel annyi időm még volt hogy az SSH t beállítsam most azon elérem.Csak szeretném azért elérni mert kb 2 nap múlva megyek oda ahol a gép van.
Ezért szeretném elérni TM keresztül vagy ha eltudnám indhittani a grafikus felülete az is jó lenne -
feketegergo
tag
válasz
MacCaine #5828 üzenetére
Ha egyszer oda tudsz jutni a másik géphez és lenézed a számát, az a későbbiekben sem fog változni, szóval azt használhatod.
A jelszó minden indításkor újra-generálódik, de ha a "távoli" gép előtt ülsz beállíthatsz egy állandó jelszót, aminek segítségével bármikor irányítjatod.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
MacCaine #5804 üzenetére
Köszönöm, de végülis az a megoldás hogy nincs megoldás. SSE2 kéne az meg nincs...
Hiába tiltom le a pepperflasht, akkor is ez van. A sandbox tiltóval meg ugye nem jön be semmi. Úgyhogy ez van, szopás.
Maradt a chromium 32. Aztán ha elfrissítik, felrakom deb-ből a 32-es chrome-ot, és viszontlátásra...
Vagy visszamegy az XP. Bár neten kívül semmire nincs használva a gép, és nem árt ha nem kell vele vesződni.Neten se találtam megoldást, csak a hibát, sok régebbi verzióhoz is.
-
soldi3r
veterán
válasz
MacCaine #5643 üzenetére
hello! A bejovo skype cimeket kitoroltem.
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 0.0.0.0:111 0.0.0.0:* LISTEN 1946/rpcbind
tcp 0 0 127.0.0.1:5939 0.0.0.0:* LISTEN 7584/teamviewerd
tcp 0 0 0.0.0.0:15605 0.0.0.0:* LISTEN 5221/skype
tcp 0 0 127.0.0.1:631 0.0.0.0:* LISTEN 2984/cupsd
tcp 0 0 127.0.0.1:25 0.0.0.0:* LISTEN 2980/exim4
tcp 0 0 0.0.0.0:59045 0.0.0.0:* LISTEN 1977/rpc.statd
tcp 0 0 192.168.1.114:58191 xxx.xxx.xxx.xxxxx ESTABLISHED 5221/skype
tcp 0 0 192.168.1.114:44890 xxx.xxx.xxx.xxx:xxxxx ESTABLISHED 5221/skype
tcp 0 0 192.168.1.114:48563 xxx.xxx.xxx.xxx:xxxxx ESTABLISHED 5221/skype
tcp 0 4 192.168.1.114:34912 xxx.xxx.xxx.xxx:xxxxx ESTABLISHED 5221/skype
tcp 0 0 192.168.1.114:53312 xxx.xxx.xxx.xxx:xxxxx ESTABLISHED 5221/skype
tcp 0 42 192.168.1.114:58994 xxx.xxx.xxx.xxx:xxxxx FIN_WAIT1 -
tcp6 0 0 :::43822 :::* LISTEN 1977/rpc.statd
tcp6 0 0 :::111 :::* LISTEN 1946/rpcbind
tcp6 0 0 ::1:631 :::* LISTEN 2984/cupsd
tcp6 0 0 ::1:25 :::* LISTEN 2980/exim4E30 (oo=[][]=oo)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
MacCaine #5376 üzenetére
Nem NTFS-re akarja telepíteni, hanem az a problémája, hogy a particionált HDD-re szeretne két rendszert, mégpedig ha megmaradna a windows, és mellé felkerülne a Debian, viszont a fizikailag is egymás mellett lévő NTFS partíciókat a Debian telepítője nem látja, és az egész merevlemezt egy kötetnek (sda) kezeli.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
bambano
titán
válasz
MacCaine #5319 üzenetére
egyrészt akkor sem rinyál, ha több interfésznek ugyanaz a címe, másrészt az eredeti kérdésből lehetett tudni hogy vagy trunkingról van szó, vagy etherchannelről.
bridge, trunk, meg még pár olyan esetben, ami nem jut eszembe, egy ip címen látszik több interfész. ppp/pppoe szervereknél meg bevett szokás, hogy a ppp kapcsolatok szerveroldali ip címe ugyanaz, minek pazarolnák a címeket. vagy olyan is van, hogy a szerveroldali ip ppp-nél totál más címtartományból van, mint a másik vége, ami a routingról alkotott ismereteinknek szintén ellentmond, de működik.
van pár dolog a linux network stackjában, aminél gyakori a fejvakarás meg Czollner idézgetése
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
-
bambano
titán
válasz
MacCaine #5244 üzenetére
nem keverjük az sftp-t és az scp-t. az scp-hez semmit nem kell engedélyezni.
tippem szerint azért nem tudott scp-zni, mert megváltozott valamelyik gép mesterkulcsa. ilyenkor ki lehet próbálni, hogyha ssh-val bemegy, panaszkodik-e identitás változásra.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz
MacCaine #5164 üzenetére
szerintem nem az a baja, hogy kinek az uidja alatt legyen elérhető, amikor kész, hanem az, hogyha felhasználóként akarod mountolni, akkor elvileg hekkelt libekkel is megtehetnéd, ami biztonsági rés. ezért nem hagyja.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
MacCaine #5084 üzenetére
Ha törlöm ezeket a fájlokat, akkor is létrehozza. Nulla a méretük. Van 0..3 sorszámmal a végükön szerepelnek. Ha átírom a konfigban az általad említett fájl nevét, akkor arra a névre nevezi át, a végükön a 0..3 sorszámmal 4-4 db sock fájlt létrehozva.
Úgyhogy nem ez a gond, sajnos.
Próbáltam újratelepíteni minden komponenst, hátha valamit leszedett a legutóbbi autoclear, de semmi nem akart felmenni újként.
Szóval továbbra is ez a gond:
2013-06-03 21:09:08: (log.c.166) server started
2013-06-03 21:11:03: (mod_fastcgi.c.1732) connect failed: Connection refused on unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3
2013-06-03 21:11:03: (mod_fastcgi.c.3002) backend died; we'll disable it for 1 seconds and send the request to another backend instead: reconnects: 0 load: 1
2013-06-03 21:11:10: (mod_fastcgi.c.2543) unexpected end-of-file (perhaps the fastcgi process died): pid: 25268 socket: unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3
2013-06-03 21:11:10: (mod_fastcgi.c.3329) response not received, request sent: 1176 on socket: unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3 for /munin-cgi/munin-cgi-html?, closing connection[ Szerkesztve ]
Google: Sancho blogja
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
MacCaine #5081 üzenetére
Ez mindössze az accesslog.filename kezelését tette helyre, ami meg nem zavarta amúgy a webes működést, de azért köszi!
Még ennyi van:
2013-06-03 12:41:05: (log.c.166) server started
2013-06-03 12:42:05: (mod_fastcgi.c.2543) unexpected end-of-file (perhaps the fastcgi process died): pid: 21372 socket: unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3
2013-06-03 12:42:05: (mod_fastcgi.c.3329) response not received, request sent: 1100 on socket: unix:/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3 for /munin-cgi/munin-cgi-html?, closing connectionAkkor ez alapján tovább keresek. Köszi!!!
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
MacCaine #5078 üzenetére
Természetesen újra volt indítva a Lighttpd nem egyszer.
A cgi restart után is. Ismétlem, minden más webes szolgáltatás fut, csak a Munin nem tölt be. Fut a Tiniy Tiny RSS, a Slefoss, az RPi-Monitor, egy secure cam, sok minden... Ez dob csak 500-as hibát.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
MacCaine #5075 üzenetére
Próbáltam, de nem jártam sikerrel. Semmit nem ír ki:
$ sudo service php5-fpm restart
vagy
$ sudo /etc/init.d/php5-fpm restart
Léteik amúgy:
$ ls -al /etc/init.d/*php*
-rwxr-xr-x 1 root root 4549 márc 7 06:22 /etc/init.d/php5-fpmAmúgy ezzel kell újraindítani?
Így néz ki a Lighttpd.conf fájlom:
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
MacCaine #4992 üzenetére
Nem nagyon: http://db.tt/1NcyUsrD
A kikockázott egy mount egy másik szerverre, semmi más.
Kéne egy swap off ide?
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz
MacCaine #4925 üzenetére
nem bogarásztam át rendesen a vadiúj notebookom bios-át, ezért benne maradt valami, amitől a squeeze install lefeküdt. nem álltam neki agyalni, letöltöttem a wheezyt, az meg felment szó nélkül. azóta az van rajta.
vagy az uefi bios, vagy a vt, vagy a vt-d lehetett, vagy másnem tudom, de nem is érdekelt, hogy kinyomozzam.
de a gyanú az, hogyha átbogarásztam volna rendesen, akkor a squeeze is felment volna.
-
sch_a
addikt
válasz
MacCaine #4851 üzenetére
Igen, ezért kéne minél jobban "cifrázni". Mondhatni elég későn álltam neki témát keresni, jövő hétre le kell adnom a témát, és sanszos hogy nem fog jobb eszembe jutni. Így elsőre menüs megoldásra gondoltam, ahol különböző disztribúciók közül lehet választani. Elég felületesen néztem egyelőre utána a dolgoknak, lehet erre szánom a hétvégét, és beleásom magam. Esetleg ha valakinek lenne ezzel kapcsolatban ötlete, vagy egy linkje részletes leírásról, azt szívesen fogadom.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
MacCaine #4777 üzenetére
Ez nem sikerült, már miután /usr/bin/mysqld_safe --skip-grant-tables & - t beírtam akkor ezt a hibaüzenetet kaptam: [1] 2579. Itt beírtam, hogy mysgl -u root a prompt nélküli kurzor után és ezt kaptam: ERROR 2002 (HY000): Can't connact to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
-
-
karamblo
tag
válasz
MacCaine #4693 üzenetére
Nekem egy másik gépen csili-vili 12.04 ubuntu fut, compiz,cairo, minden kutyafüle,full süti,minden ok vele... A Debian.-t azért akartam, hogy még többet tudjak tanulni.. de úgy látom, túl sokat akartam...
MIndegy, elfér az egyik notin, csak semmi sikerélmény, ami sikerül rajta, az véletlen....
Ez a wifi-s dolog meg kikészit....Nme tudom, röhögjek-e, vagy sírjak... OLyan, mintha ülnél a verdádban, repesztesz vele az úton, közben meg villog minden, mert nincs benne se benzin, se olaj....:-)
-
vadcoca
tag
válasz
MacCaine #4680 üzenetére
Az lehet, ha túlzottan szabadjára engedem a klienst, nálam is megfogja a router túlterhelés védelme azt a gépet. Ha rendelek hozzá új IP-t vagy router restart, akkor meggyógyul.
Mondjuk nálam egyértelműbb, mert nem csak néhány oldal, hanem semmi nem megy, az rögtön gyanús.6x9 = 42
-
-
válasz
MacCaine #4282 üzenetére
ehhez hasonló "maszek cluster" leírásom van egy régebbi szintén desktop hw-ből összerakott athlon xp-s "vasakból". Tehát a felmerülő kérdéseim:
-Van egy több gépből összeállított "rendszer", ami adott esetben egy közös adathordozóról indul gyors hálózati eszközök segítségével?
-Adott rendszer egy "közös" OS-t futtat, vagy mindegyik alaplaphoz tartozó hw külön egyet? Vagy ezt hogyan lehet elképzelni?
-Ha utóbbi, akkor mindegyik OS alatt fut egy cluster kliens szoftver, ami az adott erőforrásokat elossza, koordinálja, aka support?
-Ez a kliens szoftver csak az erre a célra készült programokat "segít futtatni", vagy bármilyen program részesülhet ebből az erőforrásból? -
TommyX_
őstag
válasz
MacCaine #4230 üzenetére
Az elméleti résszel nincs gond, azt megtanulom
, de az ilyen kérdéssel van gond:
Új felhasználót létrehozunk, akkor a shadow file-ban a 4. mező 999 lesz?
Mi az érték? Hol van az alapérték beállítva?
SSH szerver melyik porton hallgatózik? ...Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
Új hozzászólás Aktív témák
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest