-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
MacCaine
őstag
válasz
feketegergo #5829 üzenetére
Gondolom ez dmc-nek akart menni.
-
MacCaine
őstag
válasz
quailstorm #5802 üzenetére
-
MacCaine
őstag
válasz
quailstorm #5796 üzenetére
Konkrétan mit írt ki?
-
MacCaine
őstag
válasz
PumpkinSeed #5644 üzenetére
Lspci mit ír?
-
MacCaine
őstag
-
MacCaine
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #5420 üzenetére
A függőségeket, de azt elintézi úgyis magának.
-
MacCaine
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #5418 üzenetére
Mindent, amire szükséged van.
-
MacCaine
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #5382 üzenetére
Jah, MD5, SHA* hash ellenőrzés, meg azt is nézd meg, hogy a virtualizációs szoftvered támogatja-e a 64 bites op. rendszereket.
-
MacCaine
őstag
válasz
jagyugyaerik #5374 üzenetére
NTFS-re ne akarj linuxot telepíteni, van neki saját fájlrendszere (jelenleg 3 verzióból is választhatsz: ext2 ext3, ext4).
-
MacCaine
őstag
válasz
sanchomuzax #5083 üzenetére
Igen, az is hiba, meg kell oldani.
Ezt most vettem észre: a hibaüzenetben "/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock-3" van, a conf file-ban meg "/var/run/lighttpd/munin-cgi-html.sock". Az a hármas lehet, hogy lemaradt a config fájlban?
[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
válasz
sanchomuzax #5079 üzenetére
Ezt olvastad már?
Ja, ez benne van a conf file-ban...[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
válasz
sanchomuzax #5076 üzenetére
Közben nézegettem, a debian meg az arch wiki is azt mondja, hogy a lighttpd-t kell újraindítani.
Szóval: sudo /etc/init.d/lighttpd restart.[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
válasz
sanchomuzax #5076 üzenetére
Ilyen service-ed van?
/etc/init.d/spawn-fcgi
-
MacCaine
őstag
válasz
sanchomuzax #5074 üzenetére
Töltsd be újra a fastcgi modult?
-
MacCaine
őstag
válasz
sanchomuzax #4993 üzenetére
sudo chmod -x /etc/init.d/dphys-swapfile
sudo swapoff -a
sudo rm /var/swap -
MacCaine
őstag
válasz
sanchomuzax #4991 üzenetére
A /etc/fstab-ban is benne van, nem?
-
MacCaine
őstag
válasz
PumpkinSeed #4776 üzenetére
-
MacCaine
őstag
válasz
PumpkinSeed #4772 üzenetére
Ha kézzel próbálod meg elindítani, mi a hibaüzenet?
-
MacCaine
őstag
Debian squeeze alatt hogyan lehet az apache-ot 2.2.21-re frissíteni? Ha beállítom a testing repo-t, akkor valami broken csomagot reklamál, ha upgrade-elni akarom, akkor meg az írja, hogy többek között az apache2 vissza lesz tartva.
-
MacCaine
őstag
4.6.2. Itt sehogy se megy a drag&drop, viszont találtam egy ilyen megoldást, ami működik:
I would normally not consider this to be a howto, but adding a launcher / quickstart to XFCE is really tricky, unless of course you want to do it more or less manually.
Left click on panel > add new item > launcher.
You will now have a properties window. Normally you would have to add Name, Description, Icon, and command manually (what a bitch!).Open applications menu > Accessories > xfce 4 appfinder, then drag your app of choice to the position just below "New Item" in The properties windows of the launcher. Then click "New Item" and the minus sign to remove it (new item), and voilá, you're done.
-
MacCaine
őstag
Hát ez a Sabayon sem bírta nála sokáig...
Frissítés után bal felső sarokban a kurzor villogáson kívül semmit nem csinált.
Úgyhogy visszatértem az ismert területre a Debianhoz. Csak most Xfce-vel.
Kérdés: hogyan lehet egyszerűen a menüben lévő indítóikonokat hozzáadni a panelhez? Találtam valami leírást, de mindenféle file-okban kellene turkálnom, én meg egy egyszerűbb drag&drop vagy jobbgomb / add to panel megoldást keresek.
-
MacCaine
őstag
válasz
PumpkinSeed #4721 üzenetére
Touch <filenév>.
(De van még egy rakás lehetőség, vi is létrehozza, ha nem találja a megadott filenevet...)
[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
válasz
karamblo #4692 üzenetére
Szép kis bug.
Mondjuk az én gépem is csinál furcsaságokat. A netes / nem megy a google.hu-n kívül pl. 2 monitoros üzemmódban eltűnik az egér az elsődleges képernyőről. Túrtam a netet, a megoldása a problémának: indítsd újra...
Hihetetlen... Lassan elgondolkozom megint egy disztróváltáson.
-
MacCaine
őstag
válasz
bambano #4673 üzenetére
Digikábeles net, router, semmi extra tűzfalszabály.
2-3 napig tökéletesen működik, aztán egyszercsak timeout az említett oldalakra. Ha közben másik gépen, ugyanazon a routeren / hálózaton megnézem, ott szintén tökéletesen működik. Jah, pingelni tudom az oldalakat, csak a TCP / IP forgalom nem megy. Gondoltam arra is, hogy a DNS valami miatt meghülyült, de az IP címet beírva a böngészőbe sem megy.
-
MacCaine
őstag
Az Ubi után most Debianon is előjött ugyanaz a probléma: pár nap uptime után nem hajlandó csatlakozni pl. a google szolgáltatásaihoz (fordító, youtube, alap kereső), vagy a crxforum.flix.hu-hoz. Közben a prohardver.hu meg a facebook megy minden további nélkül. Tanácstalan vagyok, logokat nézegettem, de semmi furcsát nem találtam. A problémát ideiglenesen megoldja egy sima restart, de ez nem windows, hogy újra kelljen indítgatni...
Google-t nyüstöltem elég sokat, nem találtam még rendes megoldást...
Ötleteket várnék, egyáltalán hol (melyik logban) kezdjem a hibakeresést?
-
MacCaine
őstag
válasz
Destloler #4252 üzenetére
"hálózaton keresztül elérjem a gépet úgy mint Windowsban a távoli asztal funkció, hogy az asztalt látom böngészőben."
NXClient. (Ububntu-s a leírás, de Debianra is gyakorlatilag ugyanaz.)
"szeretném elérni hálózati a merevlemezek tartalmát"
Ha fenn van az ssh szerver (az NXClienthez úgyis felrakod), akkor egy FTP progival eléred a szervert.
"netán internetről is szeretném elérni a dolgaimat, ez nem annyira fontos"
A routeren be lehet állítani akár DMZ-t, akár port forwarding-ot, mindkét esetben működik kívülről is az ssh / sftp / NXClient hozzáférés.
"Intel atom D525 alaplapom van és erre milyen típusú Debiant töltsek le 4gb memória van a gépben."
Szinte bármelyiket, a stable elég "régi" szoftvereket tartalmaz, de atombiztos.
"van egy Canon MX885 multi nyomtatom ezt is szeretném hogy kommunikáljon a géppel"
Neten találsz leírást hozzá (mondjuk itt), működni fog.
"létezik-e szoftveres raid támogatás instalációnál?"
Igen. (99,99%-ig vagyok biztos benne
)
"Tudnátok ajánlani valami programot OSX/Windowsra amivel tudok USB install pendrive-ot készíteni."
Linuxosat tudok, de tuti van windowsra is. Google...
A többit nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest