-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Jaja de szeretem szívatni magam
Ez a kis mocsok nem a var/www/owncloud mappába telepítette magát hanem a var/www és így letörölte az openmediavault webes felületét így azt nem érem el. -
cekkk
veterán
Akkor apache szervert, hogyan tudok telepíteni és most majd megpróbálom újra lefuttatni.
Viszont amikor a nanoval szerkesztettem volna, akkor tök üres fáljok voltak.Valami nem jó azon az oldalon szerintem. Legalább is amikor kimásoltam az első sort akkor ezt kapom:
root@openmediavault:~# apt-get install libonig2 libqdbm14 php5-cli php5-common php5-suhosin php-pear php-xml-parser curl libcurl3 libcurl3-dev php5-curl sqlite php5-sqlite mp3info zip git-core php5-gd php5Pedig nem ez van ott, ha meg a root@openmediavault nélkül akkor sokkal kevesebb dolgot másol ki. Ez most miért van így?
-
cekkk
veterán
Az első 3 sort megcsináltam, de ha ezt beírom, hogy : mv owncloud /var/www/
azt írja ki, hogy nincs ilyen mappa -
cekkk
veterán
válasz
Jester01 #4934 üzenetére
apt-get install libonig2 libqdbm14 php5-cli php5-common php5-suhosin php-pear php-xml-parser curl libcurl3
Így próbáltam mert így volt ott.
De akkor mindjárt kipróbálom úgyDe aztán jövök majd lehet megint
Most meg ott van a 13 a végén, eddig hiába másoltam le addig nem voltgit clone git://gitorious.org/owncloud/owncloud.git
erre pedig azt írja ki, hogy a git: parancs nem található[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Szeretném megcsinálni ezt, , de már az első sornál azt mondja, hogy nincs ilyen csomag: libcurl
Ebben az esetben mit lehet csinálni? -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Kövezzetek meg ha hülyeséget kérdezek, de konzolos módban az .iso tartalmát hogy tudom kimásolni vagy kicsomagolni?
-
cekkk
veterán
válasz
CPT.Pirk #4447 üzenetére
Köszönöm!
Mindjárt át is bogarászom
Akkor ha fsck -f -y /dev/sdd1-et beütöm elméletileg formázza a vinyót?
Ha pedig mkfs -t ext2 /dev/sdd1 akkor létre hoz egy ext2 partíciót?
Tudom fordított sorrendbenHogy mi a megoldás nálad, az jó kérdés, mivel a "csak" 2TB a vinyó, egyik lehet az, hogy az egész vinyót átalakítod GPT helyett MBR-re.
Ezt hogyan tudom megtenni?[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Meg van miért nem tudtam felcsatolni
Szóval egy ek külső WD my book essential vinyó. Arra gondoltam bele teszem a nasba mert lassította a bootot a htpcnél (van rajta egy rejtett cd képfálj amit én, nem formáztam le, mert 2 évvel ezelőtt nem volt szükséges). Na mondom akkor szétszedem és be a nasba, de látta a vinyót, viszont nem volt sdd1 pont. (ezt minek is nevezik?
), a win sem látta. Ismerőstől kaptam infót, hogy lehet az elektronika titkosítja a vinyót és ezért.
Most vissza szereltem rá az elektronikát és láss csodát egyből tudtam csatolni, és megy is a másolás, de ha végeztem akkor formázás lesz belőleA formázáshoz ha kaphatok valami jó tippet azt meg köszönném
-
cekkk
veterán
Nézegetem közben
/dev/sdd lemez: 1000.2 GB, 1000204886016 bájt
255 fej, 63 szektor, 121601 cilinder
Egység: cilinderek 16065 * 512 = 8225280 bájt
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Lemezazonosító: 0xb40fa04e
A(z) /dev/sdd lemez nem tartalmaz érvényes partíciós táblátPróbálom csatolni, az a baj ha mount -t ntfs-3g /dev/sdd /media/csatolasipont/
ez sem jó se akkor ha sdd1et írok neki, de ugye ez nem is látszik nagyon. Mit tudok csinálni szerintetek? -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Még egy
Így akarom felcsatolni: mount /dev/sdd1 /media/csatolasipont/
De azt írja ki adjak meg fájlrendszert.Ezt hogyan tudom megtenni?
-
cekkk
veterán
válasz
bambano #4428 üzenetére
Még egy kérdésem lenne, hogy van két 2 terás vinyó is, amit egy debian alapú webszerverrel formáztam meg. de a 2 terából csak 1.8 látszik, holott 1.9nek kellene lennie. az fsdisk azt írja ezekre, hogy /dev/sdb” eszközön GPT (GUID partíciós tábla) található! Az fdisk segédprogram nem támogatja a GPT-t. Használja a GNU parted programot.
Ezért nem látom vajon az egész vinyót?
-
cekkk
veterán
Ha fel mountolok egy usb-s külső vinyót, akkor azt milyen paranccsal tudom leválasztani?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Még egy problémám lenne
Megosztottam két mappát a rendszeren (openmediavadault, debian alapokon), majd smb is, és beállítottam, hogy felhasznév és jelszó nélkül is lehessen hozzá csatlakozni, majd amikor felakarom csatolni őket, win7ben jelszót kér megadom és kész is, de ha újra indítom a gépet, akkor megint kéri a jelszót.Hiába nyomok rá, hogy hitelesítő adatok mentése .
Valami ötlet esetleg?
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Természetesen fel lett csatolva, aztán rá lett másolva 1.7 tera adat, és azt írja 0 szabad hely, amikor töröltem belőle akkor sem változott semmi. Egy mappa lett megosztva rajta
Nem kidobtam a parkba a fákközé
De egyébként szerinted ha nem csatoltam volna fel, akkor hogy látnám, hogy nem mutatja mennyi a szabad hely
Nem a vinyót nem látom a csatoltak között, hanem a szabad helyet rajta
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Openmediavault használok, ami ugye debian alapú, nemrég formáztam ext4re egy vinyómat, de nem jelzi ki, hogy mennyi a szabad hely. Mit tudok csinálni valami ötlet esetleg?
-
cekkk
veterán
Sziasztok
Most telepítek egy Debian alapú rendszert, a hálózat automatikus felismerése sikeres, de amikor eljutok, hogy honnan válasszak tükörszervert, egyiket sem éri el és így nem tudom telepíteni. Esetleg valami ötlet? -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Van egy ki problémám, vagy egy nasom, amin openmediavadault fut. Beléptem ssh keresztül majd su és átváltottam egy másik felhasználóra, majd exit írtam be és azóta amikor bejelentkezem, csak ilyen $ jellel kezdődő sor van, és ha elő akarnám hízni a régebben végrehajtott utaskátokat a kurzorral, számomra érthetetlen karakterek jelennek meg. Miként tudnám vissza állítani az eredeti állapotra?
-
cekkk
veterán
Meg tettem, update is volt és megint az amit linkeltem régebben.
Ilyen lett átírás után:És nem akarja az igazságot
ÁÁÁÁÁÁ működik.
beszúrtam a deb http://ftp.de.debian.org/debian squeeze main non-free sort és innen le is töltötteÖröm van.
Köszönöm!Akkor felesleges volt beszúrnom
De most már értem
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Van egy kis gépen amin openmediavault fut, ami ugye debian alapú.
Na most ha puttyal belépek és ki akarok csomagolni valamit az írja , hogy sem a rar sem az unrar nem található.
az apt-get install unrar parancsra nem telepíti fel. Hogyan tudnám felerőszakolni a gépre, hogy menjen a kicsomagolás?
Ez az eredmény a parancs kiadása után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- PC, PlayStation, Xbox, Nintendo digitális és dobozos játékok, feltöltőkártyák!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest