- Windows 11
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Microsoft Excel topic
- Rendszergazda topic
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- Milyen routert?
- Új típusú árháborút hirdet az EV-piacon a BYD
-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
karamblo
tag
Sziasztok. Szeretném feltenni a Jessie-t egyik gépemre. Olyan lemezképet szeretnék letölteni, amin már rajta van a firmware. , hogy telepítés alatt rögtön csatlakozhassak wifi-re. A debian-org.-on van egy tonna, de nem tudok jól angolul, és nem tudom, melyiket töltsem le. Tudna valaki segíteni ?
-
karamblo
tag
Sziasztok. Van egy problémám. Crunchbang-ot használok, openbox ablakkezelővel. Feltelepítettem az ICEwm-et, de nem tudok váltani közöttük.
A bejelentkező képernyön sem, és a --replace paranccsal sem. Az icewm ott van az usr/share könyvtárban.
Hogyan tovább?
-
karamblo
tag
Wheezyt használok, boldogan, idáig. Frissítés után a billentyűzet hosszú " Í" betűje nem reagál.A gépen van még egy ubuntu 12.04 is, azzal működik. Most is erről írok. Még soha nem találkoztam ilyesmivel. Valakinek ötlete ??
-
karamblo
tag
Sziasztok. Debian Wheezy-t használok Gnome 3-mmal, és egyszerűen nem tudok hátteret váltani, fotót feltenni.MI lehet a gond ? Az usr/share/desktop-directories fájlt kellene bütykölni ?
-
karamblo
tag
válasz
bambano #4712 üzenetére
karamblo@debian:~$ sudo dpkg -i skype-debian 4.1.0.20-1 i.386.deb
[sudo] password for karamblo:
dpkg: error processing skype-debian (--install):
az archívum nem elérhető: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
dpkg: error processing 4.1.0.20-1 (--install):
dpkg: error processing i.386.deb (--install):
Hibák történtek a feldolgozáskor:
skype-debian
4.1.0.20-1
i.386.deb
karamblo@debian:~$ -
karamblo
tag
32
-
karamblo
tag
skype-debian_4.1.0.20-1_i386.deb letöltöttem, gdebi-vel telepítéskor eltűnik, a telepítés nem fut le. Függőségek kielégítve.
A csomag jó, debian 7, wheezyhez. Próbaképpen egy régebbi, ubuntu lucidra valót is megpróbáltam telepíteni, egérklikk után azonnal eltűnik minden.MI lehet a gond?
-
karamblo
tag
Nem tudom feltelepíteni a Skype-ot Wheezyre... Synapticban nincs, honnan szedjem le?
-
karamblo
tag
válasz
MacCaine #4693 üzenetére
Nekem egy másik gépen csili-vili 12.04 ubuntu fut, compiz,cairo, minden kutyafüle,full süti,minden ok vele... A Debian.-t azért akartam, hogy még többet tudjak tanulni.. de úgy látom, túl sokat akartam...
MIndegy, elfér az egyik notin, csak semmi sikerélmény, ami sikerül rajta, az véletlen....
Ez a wifi-s dolog meg kikészit....Nme tudom, röhögjek-e, vagy sírjak... OLyan, mintha ülnél a verdádban, repesztesz vele az úton, közben meg villog minden, mert nincs benne se benzin, se olaj....:-)
-
karamblo
tag
Na most lettem zombie....Természetesen nem sikerült üzembe helyezni wifin keresztül a Wheezyt, de mikor minden reményt feladva rádugtam a vodafone-os usb sticket, volt net!!!! DE: azt irja ki közben, hogy a hálózati kapcsolat BONTVA!!!!!
Vagyis megy a mobilnet, de közben bontott kapcsolat van.. Ezek után rágyújtottam, egy hónap után, ittam kétszer féldeci Ballantines-t, és teljesen hülyén bámulok magam elé.
Helyzet van, amt nem értek. Valaki?
-
karamblo
tag
válasz
vadcoca #4671 üzenetére
Igen, azt tettem fel..
de még nem merek nekiindulni újból...Egyszerűen készen vagyok, nem értem az egészet. Mi a bánatos faxért nem lehet megoldani ezt a rohadt wifi-t a telepitőn? sokan panaszkodnak rá, nem én vagyok egyedül. és nem mindenki poweruser, hogy nevetve megoldja.
ráadásul a logika teljes hiánya az, ami bosszant.Ha egyszer telepitéskor felismeri és telepiít, akkor utána, amikor fent van minden, és ujrainditok, miért vakul meg teljesen??? Képtelen vagyok felfogni.
Na mindegy, bocs.. Nagyon köszönöm egyébként, cocám, nélküled még idáig se jutottam volna el.
-
karamblo
tag
válasz
bambano #4669 üzenetére
Köszönöm, akkor holnap próba-cseresznye. Ha esetleg nem jönne össze, akkor még a héten vezetékes netre megyek, és onnan telepitek. Onnan be tudom állitani a későbbi wifit,vagy ezek után onnan is reménytelen? Tudniillik már minden létező wifi-programot ráraktam.. Vagy ? A vodás usb-t is látja, de ha rá akarok csatlakozni, megszakitja a kapcsolatot.
-
karamblo
tag
válasz
bambano #4665 üzenetére
Hát ez az, ettől mászok a falra....Már az sem fér bele a kicsi agyamba, hogyha telepitéskor azonnal megtalálja a routert, és az összes közeli wifi-kapcsolatot, ugrik a netre, letölt, telepit...
Akkor utána miért töksüket? Azt irta ki a wifire, hogy "felügyeletlen"... Szóval komolyan mondom, még egyszer megpróbálom, aztán eret vágok magamon.Féléve kinlódom ezzel , nem igaz, hogy nem tudom megoldani.Csak kissé frusztrált vagyok....
-
karamblo
tag
Sziasztok. Már régóta szeretnék feltenni Debiant az egyik gépemre, tanulni a rendszert, kisérletezgetni. Nem nagyon szoktam fórumozni, csak ha már nincs más lehetőség.
Feltettem Lennyt, Squeeze-t, a wifit képtelen voltam beüzemelni. Csak wifi-m van, és Vodafone-os mobilnetem. Ubuntu és Crunchbang megy mindkettőn, csak Debian nem.
Jövő héten elviszem a gépet vezetékes netre, a kérdésem az, milyen csomagokat töltsek le , hogy majd wifi-ről is elérjem a netet? És próbáljam -e meg a Wheezy-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest