-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
Mivel én Chrome-ot használok, így a gyorsításra nem tudok tanácsot adni, de mivel nekem nekem is hetedik generációs procim van, csak i3-as, így abban tudok. Én ezt a beállítást használom. Működik így tear free mentesen Debian és Arch alatt is:
etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf -ba
Section "Device"
Identifier "Intel Graphics"
Driver "intel"
Option "Backlight" "intel_backlight" -> ez nekem a Tiling WM miatt kell csak
Option "AccelMethod" "sna"
Option "TearFree" "true"
Option "TripleBuffer" "true"
EndSection -
duo
addikt
a tearfree opció nem működött.(lehet h jobb lett kicsit de nem működött. (meglehet az intel driverrel ment volna, de azt korábban próbáltam, compton beállítások nélkül és attól meg úgy laggolt a rendszer, hogy az minden volt csak értékelhető nem.
az lett a megoldás (bár még tesztelem) , hogy a modesetting kezeli az IGP-t, és a compton az a következő kapcsolókkal megy nálam:
compton -C --vsync opengl
ezzel korrekt. (a -C nem muszáj csak én nem szeretem az árnyékokat.)Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
cigam
titán
A DVD 1. lemezéről futott a telepítő(pendrive-ra dd-vel kiírva). Mondjuk gyanús volt, hogy grafikus módban nem is indult el (vagy csak nem láttam). Viszont a karakteres telepítőt végigvittem, Gnome-ot beixeltem a printer szervert meg ki. ftp.fsn.hu van beállítva tükörszervernek. Mikor ps aux-al néztem, hogy mi fut, mintha láttam volna egy gdm3-at is. Nem emlékszem, mert azóta ellenpróbaképpen feltettem egy 18.04LTS ubuntu-t. Azzal van live GUI, és a telepítés (bár itt ott gyanúsan sokat gondolkodott)után is beröffent. Viszont telepítés/frissítés után látszólag gördülékenyen megy minden.
ubyegon2
Nem wayland-et használ? startx próbálkozott egy darabig, aztán nem tudott kapcsolódni az X szerverhez. Ami logikus, ha wayland-et használ.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
duo
addikt
Megcsináltam!
apulse és paprefs csomag kellett és ott a multiple channelt bepipálni a legutolsó fülön. majd a vlc-t elindítva a pavucontrolban az interfészra kattinva a multiple outputra átállni.
a vlc-t újraindítva van hang. a részletes hangbeállításokban a forced surround keresést kikapcsoltam, és a sztereo audio kimenetet sztereóra állítani. (van ott automatikus meg sokpontegy is.) debianon és xubuntu 19.10-en is kipróbáltam.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
Ennyire jutottam:
parancssorból futtatva a vlc-t
ezeket kapom:
[0000562590a6b4e0] main playlist: playlist is empty
[0000562590b23930] main audio output error: too low audio sample frequency (0)
[00007f8bf4c85ae0] main decoder error: failed to create audio output
[0000562590b23930] main audio output error: Can't convert non linear input
[00007f8bec009f40] main audio filter error: cannot add user audio filter "scaletempo" (skipped)
[0000562590b23930] main audio output error: Can't convert non linear input
[0000562590b23930] main audio output error: cannot setup filtering pipeline
[00007f8bf4c85ae0] main decoder error: failed to create audio output
[00007f8bf4ca6340] avcodec decoder: Using NVIDIA VDPAU Driver Shared Library 418.74 Wed May 1 11:21:08 CDT 2019 for hardware decoding
[0000562590b23930] alsa audio output error: cannot estimate delay: Kimeneti/bemeneti hiba
ez utóbbi kimenetet ismételgeti.
és ha fut a pavucontrol (vagy a pamix)
[00005575653d2930] main audio output error: too low audio sample frequency (0)
[00007face0c85520] main decoder error: failed to create audio output
[00005575653d2930] main audio output error: Can't convert non linear input
[00007facd000a9b0] main audio filter error: cannot add user audio filter "scaletempo" (skipped)
[00005575653d2930] main audio output error: Can't convert non linear input
[00005575653d2930] main audio output error: cannot setup filtering pipeline
[00007face0c85520] main decoder error: failed to create audio output
[00007face0ca5c70] avcodec decoder: Using NVIDIA VDPAU Driver Shared Library 418.74 Wed May 1 11:21:08 CDT 2019 for hardware decodingekkor van hang a videonál, csak halkabb.
mit tehetek? rosszul van e beállítva valami?Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
sanzi89
addikt
Köszönöm!
Végül privátban kaptam egy alternatív megoldást. tty1 virtuális konzolon automatán belép a guest. Az, hogy nem tudok kilépni nem gond, mert ALT+F2 és tty2 virtuális konzolon oda lépek ahova akarok, megcsinálom amit kell, logout és visszalépek tty1-re a guest-hez.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
A virtualboxoz az oracle saját tárolójátból telepíted ugye? Mert van egy bug a debian/ubuntus verzióban, hogy újabb kernelekre nem fordul a modulja.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Jester01
veterán
1. Nekem nincs bajom 64 bit alatt wine-nal, sem a 32 bitessel sem a 64 bitessel. Bár nem sokat használom.
4. Ez is működik, egyszerűen az options->sound devices->microphone résznél kiválasztottam a megfelelő eszközt. (Mondjuk nem a legfrissebb a skypeom - 4.0.0.7)[ Szerkesztve ]
Jester
-
jeszi
tag
''betesz a kernelbe egy modult, amit mindenestre nem tudtam mûködésre bírni''
Lehet, hogy tudod, de azért leírom. Van egy hasznos parancs: ''modconf'' Ezzel könnyedén tölthetsz be-ki modulokat.
Ha nincs a rendszerben ez a parancs, akkor fel kell rakni a modconf csomagot.Nem félek a haláltól, majdcsak túlélem valahogy!
-
tierbatyo
senior tag
Bővebben: link Ezt nezted. A legfontosabb dolgok nvidia-nal:
If you have a working X config file for a different driver (such as the ''nv''
or ''vesa'' driver), then simply edit the file as follows.
Remove the line:
Driver ''nv''
(or Driver ''vesa'')
(or Driver ''fbdev'')
and replace it with the line:
Driver ''nvidia''
Remove the following lines:
Load ''dri''
Load ''GLCore''
In the ''Module'' section of the file, add the line (if it does not already
exist):
Load ''glx''
Ha egernel szeretnel gorgo-t is, akkor ImPS/2 legyen a protokoll.Take a look to the sky just before you die
-
jeszi
tag
A ''no screen found'' nekem sokszor az egér rossz beállítása miatt volt.
Azt beállítottam és ment.
Szerkesztetted már kézzel a /etc/X11/XFree86.config fájlt?
Ha ott beírod az egér meghajtóhoz hogy:
Na most fejből lehet, hogy rosszul tudom
mouse protocol: PS/2
A video driver-hez meg azt hogy ''vesa'', akkor sem megy?
A vesa meghajtóval elvileg mindegyik kártya megy. Ha azzal sem indul, akkor nagyobb a baj.
Kiadni tesztelésre elég csupán az ''X'' parancsot beírni.Nem félek a haláltól, majdcsak túlélem valahogy!
-
jeszi
tag
Régebben, mikor még nvidia kártyám volt és Sid-et használtam, akkor csak úgy tudtam felrakni a videokártya driverét, ha a gcc-re mutató linket átirányítottam egy régebbi verziószámúra. Vagyis csak régebbi fordítóval ment a dolog...
Nem félek a haláltól, majdcsak túlélem valahogy!
-
jeszi
tag
Nem lehet, hogy más verziószámú gcc kéne neki? Sajna én nem tudom a megoldást.
Itt nincs valami használható anyag?:
Bővebben: link
[Szerkesztve]Nem félek a haláltól, majdcsak túlélem valahogy!
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- nVidia tulajok OFF topikja
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- PC, PlayStation, Xbox, Nintendo digitális és dobozos játékok, feltöltőkártyák!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest