Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
válasz golya87 #5895 üzenetére
Az a baj, hogy nagyon jól indult, jó ötlettel és elég erős communityvel, de sorra csúsztak a határidőkkel és egy rakás tőzsdéből csak ígéret maradt, illetve azokkal is hónapokat csúsztak.
Erre rájött még az, hogy volt egy időszak amikor csak a cryptopian volt onnan meg se ki- se be nem lehetett utalni. Illetve, hogy hibát találtak a kódban az emberek és csak hetes késéssel reagáltak még csak kommunikáció szintjén is a dologra.
És az egészet szépen mutatja, hogy a 40. helyről szép lassan csúszik lefelé, most már azt hiszem csak a 110-120-ik coin.
Illetve kb teljesen immúnis lett a jó hírekre is és kb meg se moccan rá az árfolyam.
Webwalletjük meg össze-vissza működik, nekem is és havernak is az esetek több mint felében elszállt a kiutalás sikertelen üzenettel és csak ilyen 50-70esével tudtuk kiutalni papírra.
------
Persze, mint az összes coinban ebben is lehet hinni, hogy egyszer majd befut, de nem isteníteném.
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
válasz tom120514 #5892 üzenetére
Igen, rémlik, hogy korábban én is említettem az Electroneumot (ETN), mint gyors+olcsó tranzakciókat kínáló pénzt.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
default.
őstag
Sziasztok!
Binance-en a Trade History-ban tényleg nem lehet átállítani, hogy a vásárolt coinok árát pl. USD-ben mutassa?
ETH-ért vettem pár coint, és szeretném megtudni a vásárláskori árát USD-ben..Live Coin Watch-on szeretném megadni a portfoliomat, de most egyesével visszanézni minden egyes vásárlást, hogy másodpercre pontosan akkor épp mennyit ért az ETH, amiért vettem, az kicsit most feldúlna lelkileg..
Köszönöm,
Üdv![ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
válasz butch3r #5889 üzenetére
Igen, ezek mind olyan hírek, mint amikor a hívők a Messiásra várva tesznek közé világvége-jóslatokat, csak itt épp a világ kezdetét jósolják.
Mert, aszongya, hogy:
- az Amazon elkötelezi magát az étereum mellett,
- a bankok egy az egyben összefekszenek a Ripple-lel,
- a Facebook kiadja a saját kriptóját, ami mindent visz,
- vagy nem is! a Google-é lesz az!
- meg ugye az én jóslatom: jön egy kriptó, amellyel nagyon gyorsan és nagyon olcsón lehet fizetni a POS-oknál, és ez elsöpör mindent, mint a vízözönGodóra várunk!
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
butch3r
senior tag
persze a tiltás megrángatta árfolyamokat, míg ezt meg se érzik. ettől még üdvözülendő a dolog.
-
-
LámaZ
addikt
Ja, a Cortex semmi!
Az Abjcoin Commerce (WTF?) az utóbbi 24 órában 1213,33%-kal nőtt, de ezt 148 532 $ kereskedési volumennel (KV) produkálta, tehát felejtős.
A UCASH már érdekesebb, róla még én is hallottam, ő /24 órában 1 676 140 $-os KV mellett 95,08%-ot villantott. Szép, szép!A múltkor általam emlegetett All Sports (SOC)* viszont a vesztesek között van, fele annyit ér, mint egy hónapja.
* „Start the development of sports entertainment application in order to promote a wider scale of sports betting and entertainment”[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Dexar007
veterán
Ott az aranybika futasa! Nyihahaha! Vagy mit mond a bika?
Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
válasz Vigilante #5881 üzenetére
Hogy lehettek ennyire bolondok,hogy meg mindig veszitek ezt a szart? Annyira nyilvanvalo,hogy az ormanyosok szorakoznak velünk..Persze,persze mindenki elkezdte shortolni,majd hirtelen nagy zöld dildo..elkezdik szepen longolni,majd nesze piros dildo. Annyira egyertelmu..
Give me your cum,bull!
-
Vigilante
őstag
Nah talán megvolt az alja!? Vagy ez csak egy hatalmas támasz volt!?
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
csaba951
veterán
válasz Black-core #5877 üzenetére
Inkább lefelé "szokta" nyomni az árat. Egy 200-300 USD esés simán benne van (egy nyugodt piacon).
Más. Vásárlást most meggondolnám a helyedben! Pár napja fordult csak csökkenőbe a 200 napos moving average, Tehát "hivatalosan" a medve piac még alig kezdődött el! Egyébként rövid távon (pár nap) a különböző típusú/napú moving average mutatók mind esést "jeleznek előre".
-
Dexar007
veterán
válasz Black-core #5875 üzenetére
Attol fugg mekkora hodler vagy. A 20k is jo beszallo volt ha evekben gondolkodsz.
5900 meg mar rablas.Give me your cum,bull!
-
Black-core
aktív tag
Medve piackor milyen paprikas itt a forumban a hangulat. Szerintetek lesz meg jobb beszallo lehetoseg? Mert en ennyire gondoltam, s nem alabb.
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
válasz Vigilante #5872 üzenetére
Hadd szabaduljanak már el (megint?) azok az indulatok! Tomboljon a nyár!
Ha amúgy tényleg tombol valaki, és mobilról fórumozik, nagyon-nagyon macerás a linkelés.
Mobil nézetben nem is működik, át kell váltani asztali nézetre, amitől olyan kicsik lesznek a betűk, mint a bolhák.
Nem egyszerű.Egyébként, örüljetek, mert épp elkerültünk egy katasztrófát.
Hogy úgy mondjam, elment mellettünk egy földsúroló aszteroida.A kriptók esése meg elérte már az Index ingerküszöbét is, bár egyelőre nem kapott ún. nagy cikket.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Vigilante
őstag
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
LámaZ
addikt
(Nekünk) Mai ügyeletes bűnbakjaink, a jappánok
Legyen minden jó!
-
csaba951
veterán
Chief Strategy Officer of Bitfinex Crypto Exchange Steps Down
És ugyanezen a napon jött a nagy zuhanás. Vajon van összefüggés? -
újonc89
újonc
https://kriptoakademia.com/2018/06/22/breaking-veget-ert-a-nagy-mt-gox-dump
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
Csak egy amatőr/dilettáns/láma/kibic stb, tipp: most kell venni, amíg ócsó.
Majd karácsony környékén, amikor bevadul a nép, mint a táplálkozó flamingók, felmegy az ár nemtom meddig. Ha nem lesz igazam, akkor is jó, de érzem, hogy az lesz. :-)Legyen minden jó!
-
namilegyen
tag
Szóval ha uborkaszezon van esünk. Ha kirabolnak egy tőzsdét esünk. A nagy hype lement. Sok meggazdagodni vágyó nem vesz crypto mert hónapok óta lefelé cammogunk. Többség bukóban van és kitart. Max. Alsóbb szinten belevesz még bízva hogy megindul a hegymenet és lesz nyereség. Mi tévő legyek?
-
Yutani
nagyúr
Na most mit vegyen az ember? BTG all-time-lowon áll, hátha feltámad?
#tarcsad
-
LámaZ
addikt
-
Yutani
nagyúr
-
namilegyen
tag
Olyan a crypto piac mint a mai időjárás. Durvára esik.
-
butch3r
senior tag
válasz KilgoreTrout #5839 üzenetére
nem vállalod?
szakmai tudásod is meg van és eleget vagy online hogy működjön a feladat - szerintem -
LámaZ
addikt
Ezeket megátkoztam, mert nem akartak jóváhagyni:
„Dear GDAX Customer:
On Friday June 29, we say goodbye to GDAX and hello to Coinbase Pro. ”
Lett foganatja!Legyen minden jó!
-
Pioneer
őstag
válasz Dexar007 #5840 üzenetére
Persze, hogy aztán fogyatékos királyságot csinálj ebből a topikból (is)?!
Elég a napi trollkodásodat iselviselnifigyelmen kívül hagyni az embereknek.PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM4/AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Dexar007
veterán
-
KilgoreTrout
senior tag
Elkélne ide is egy topicgazda.
2-3 hasonló usernél többet nem bír el a topic, ha értelmes beszélgetés a cél.
-
Vigilante
őstag
Azt jól látod, hogy Magyarország esetében a vihar felhők már a fejünk fölött. (Akár a ma este érkező emberes vihar szelei épp.) Csak azt nem értem, hogy miből gondolod, hogy csak a klasszikus arany értéke fog ugrani, mint 2008-2009-ben!? Hahó pont 2009-ben jött létre a Bitcoin, ami nem véletlenül ugye a válságra volt egy afféle reakció is.
-
Dexar007
veterán
Give me your cum,bull!
-
mepet
addikt
válasz default. #5829 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe, nekem is itt ajánlották, tényleg jó szolgálatot tesz: greasemonkey + Supreme7 scriptje
-
LámaZ
addikt
válasz újonc89 #5826 üzenetére
HÓDL!
Amúgy, „mindenki” visszatartott lélegzettel várja, hogy mi lesz a világgazdaságban.
A hagyományos tőzsdék is eléggé gyengélkednek. Az EKB többé nem önt olcsó pénzt a piacra, Magyarország egyre kevesebb EUrót fog kapni (van még kb. 2, de max. 4 év kegyelmi idő).Énszerintem a legbiztosabb befektetés az arany.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz újonc89 #5826 üzenetére
Ha eddig nem tetted, tanácsos elolvasni legalább a Bitcoin whitepaper-ét és addig emészteni, míg el tudod magyarázni a működését a barátaidnak. (Hard mode: a szüleidnek/nagyszüleidnek is). Miben hasonlít a készpénzre, mik a különbségek? Miért trustless? Hogy viszonyul egymáshoz a private key, public key, a wallet és az address?
Ha ezek megvannak, sokkal könnyebben eligazodsz majd minden kriptopénzen, illetve biztonságosabb is lesz utalgatni.Google a barátod, Facebookot, youtube-ot kerüld, Redditen találhatsz jó infókat, ha google-ben rákeresel valami konkrétra és figyelmen kívül hagyod a drámát. Bitcointalk is hasznos lehet, ha ki tudod mazsolázni a 1%-nyi hasznos infót a rengeteg zajból. Medium-ra sok jó kriptós cikket írnak, Steemit-en nagyrészt a shilling megy.
[ Szerkesztve ]
-
újonc89
újonc
sziasztok! kb egy hónapja vásároltam egy kevés ETH-t Coinbase-n. Volt egy kis félretett pénzem, olvasgattam róla, gondoltam belevágok azért a Coinbasen mert azt találtam a legmegbízhatóbbnak, azt is tudom hogy nem a legkedvezőbb. A terv az hogy elraktározom aztán hátha egyszer majd jól el lehet adni
Egy pár napja olvasgatom már a hozzászólásokat az oldalon és rájöttem hogy amit eddig a kriptovalutákról és a kriptovaluta kereskedésről tudtam az bőven a béka segge alatt van ezért amikor csak az időm engedi olvasgatok róla. Előre is bocs ha majd noob kérdésekkel bombázlak titeket és ha valakinek bármi tippje van hogyan tovább szivesen meghallgatom.Üdv
-
zichie
senior tag
válasz fireman123 #5817 üzenetére
"....az elmúlt 4-5 hónap tradelése is ennyire sikeres volt?"
Na ez a gondom, amit írtam is. Amióta Krakenről átmentem Binance-re, azóta már nem megy a kereskedés, azaz nincs profit. Az elmúlt fél évben kb. 5%-al nőtt azon kriptopénzem mennyisége (btc-ben számolva), amivel kereskedem. Ez mindennek nevezhető, csak sikeresnek nem. Erről írtam is, hogy ami korábban a Krakenen működött, az a Binance-en nem.
Ráadásul korábban a Krakenen a kriptopénzem 100%-ával kereskedtem, most már kevesebb, mint 10%-ával, a többi Ledger tárcában van.[ Szerkesztve ]
-
csaba951
veterán
válasz Vigilante #5821 üzenetére
Valami nagyon nem stimmel ezzel a Bithumb hackkel! A BTC mempool nagyon-nagyon gyanúsan nézz ki! Eleinte csak az eladást nyomták meg. Ez érthető, biztos gyorsan szét akarták teríteni a lopott pénzt. Ma 8:00 óta viszont inkább a vásárlási oldal van megnyomva. Tegyük fel a kérdést: kinek és miért érdeke MOST az, hogy magas fee-vel gyorsan mozgassa a pénzét?
Egyébként az árfolyamra nézve tényleg nagyon szerencsétlenül jött ez is. Először a Conrail, most meg a Bithumb hack végzi ki az emelkedő trendet. Ezek nélkül már simán 6900-7000 USD lenne a BTC árfolyam.
-
Vigilante
őstag
Ezt a tőzsde hackelést, elég hamar kiheverte a piac, gondolom, mivel eleve fölfelé indultunk volna meg.
-
r3dsnake
nagyúr
Fél év alatt 0.2 EHT-ból csináltam több, mint 2-t (és párszáz EUR-t már ki is vettem belőle), abszolút kezdőként. Nem annyira nagy ördőgönsség. Amikor odalazás van, akkor csendben ülök a seggemen és kivárom, amikor meg mozog, akkor én is mozgatom a pénzt. Elég nagy hullálomok szoktak lenni napi szinten. Ha netán a csúcson sikerül bevásárolnom, akkor addig az ETH portfóliót igyekszem bővíteni és később visszaváltom a több ETH-mat ugyanazon az árfolyamon, ahol bevásároltam (pont esés előtt).
Sztem a lényeg, hogy nem kell kétségbeesni, bármerre is mozdul.
Amikor jól sikerült meglovagolni, napi 50-60 eurt ki tudtam utalni 2EHT-t mozgatva ide-oda, mostanában sajna ez nem megy, de legalább az ETH-m száma, ha apránként is, de bővül.
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
válasz default. #5813 üzenetére
Mi az hogy!? Én mindig meleg vagyok. :-D
Egy koldust juttatsz eszembe (megint), akivel 1994 körül a kispesti metró végállomásánál találkoztam többször. Tele volt tűzdelve a szalmakalapja virágokkal, fityegőkkel mindig. Amúgy tavasszal hóvirágot is árult.
Egyszer a szupermarketnél (ott fent, a végállomás emeletén) a pénztárosnőt fűzte előttem. Arra kérte, hogy legyen a botcsinálta bankára: munka után vigye haza, és őrizze otthon a koldus virágárusítással keresett pénzét (ha jól értettem több, mint 20k Ft volt, apró, papír vegyesen - az én havi bérem akkor 26k Ft volt!), mert éjjelre nem meri magánál tartani, ugyanis kint aludt, és ellophatták tőle. Majd visszakéri, amikor szüksége lesz rá. (Nyilvánvalóan bízott benne.)Elég csúnyán néztem rá, valami olyasmi volt a fejemben, hogy én gürcölök, mint egy állat (épp biztosítási ügynök voltam), ő meg hóvirággal, kéregetéssel pár nap alatt többet keres, mint én. Megjegyzett magának!
Pár nap múlva a peronon elmentem mellette a lila kabátomban, és, képzeld, utánam nyúlt, hátba vágott. (szerencsére csak puszta kézzel). Megfordultam, visszakézből lerúgtam. Épp jött egy idős hölgy, aki csak az én harci bevetésemet látta, és elkezdett sikoltozni: Megöli, megöli!
- Nem ölöm meg, ne üvöltsön, hisztérika!!! - így én.
A suhancok a peronon, akik látták az előzményeket is, fetrengtek a röhögéstől. :-D[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
zichie
senior tag
válasz KilgoreTrout #5816 üzenetére
A BCH forkot nem kalkuláltam bele. Így már 500 helyett 600 USD-t érne, ha csak HODL van. Ez még messze van a 4200-tól.
Ha viszont két és fél éve a btc vásárlás után azonnal mindent átteszek ETH-ba és úgy hagyom, nem nyúlok hozzá, akkor talán többet érne, de ezt ki tudta előre. Tehettem volna DAO-ba és HODL, amivel mindent bukok. -
fireman123
őstag
válasz KilgoreTrout #5816 üzenetére
#zichie: ....az elmúlt 4-5 hónap tradelése is ennyire sikeres volt? ...ha igen, akkor tényleg tudsz valamit és nagyobb összeggel kellene kereskedned.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz fireman123 #5812 üzenetére
"két és fél éve aki megvette és nem csinált semmit az sem állhat sokkal rosszabbul"
Kiszámoltam. Ha a két és fél éve (9000 forintért) ATM-ből vett bitcoinomhoz nem nyúlok (HODL), akkor most csak 500 USD-t érne, nem pedig 4200-at. Magyarul ha nem tradelek, akkor most sokkal rosszabbul állnék. Kérdés, hogy a "befúrásvadász" kereskedés, amit csináltam és részletesen leírtam, az daytrade-nek tekinthető-e?
Szerintem kis összeggel (10-20 ezer HUF) ki lehet próbálni, én nem bántam meg. Ha el is bukja esetleg az ember, akkor is sokat tanul, okosodik belőle, a tudás pedig érték.
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
válasz default. #5798 üzenetére
"egyáltalán nem is ajánljátok a daytrade-et, vagy ha igen, milyen kondíciókkal?"
Én csak nagyon ritkán vágok bele tradekbe, tényleg akkor, ha valami "tutit" látok. Lehet ez chart pattern, W1 candlestick pattern, hír ami egybevág a fundamentális alapvetésekkel (mint pl. a macaffe féle jóslat), vagy saját bevált stratégiáimmal. pl. ha az ETH megindult, de az ETC még nem, akkor azonnal váltani az ETH-et ETC-re, hogy duplán kaszáljak. Persze ilyenkor, ha 20%-ból 7-et le tudok kereskedni sikeresen, akkor már full boldog vagyok.Ezekkel a technikákkal már kerestem. Viszont a hodlinggal jelentősen többet kerestem, könnyebben. Nekem ez a személyes tapasztalatom.
"De ezen kívül, hogyan lehet mégis heti $10-20-t keresni, ha van 1 ETH-m?"
Ha most 500$ 1 ETH, amiből neked 1 van, és ha jövőre ilyenkorra 1500$ lesz és csak HODL, akkor 19$-t kerestél hetente. Persze ehhez az ETH árának megfelelő alakulásán felül igazi HODLER kell, komoly önfegyelemmel, hogy ne adj el semmit, viszont a kitűzött céláron meg adj el érzelmetlenül![ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Csak átfutottam, de gondolom már gőzerővel készülnek az eredményt megkérdőjelező cikkek.
Más: Esti olvasmánynak remek a Wired Tezos-ról szóló cikke. (Paywall nélkül link)
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
„hogyan lehet mégis heti $10-20-t keresni, ha van 1 ETH-m?”
Ha kimész a Blahára/Astoriára/Nyugatihoz stb. és leülsz valahová, ahol sok ember megy át, és leteszel magad mellé a földre, vagy a kezedben fogsz egy tisztára mosott joghurtos poharat, naponta (nem hetente!) 10 dollárnak megfelelő összeg BIZTOSAN összejön. Tudom, mert megkérdeztem a a hajléktalanokat!
Ha több profitra akarsz szert tenni, akkor a nyakadba akasztasz egy táblát, rajta valamilyen rövid szívfacsaró felhívással (rákos lett valakid vagy te magad, kiégett a házad stb. stb.) akkor ez az összeg duplázható, triplázható stb. Vagy, akár kéregethetsz valamilyen jótékony célra is.Apropó, ez adómentes, nem bűncselekményből származó pénz.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
zichie
senior tag
válasz fireman123 #5805 üzenetére
"...99,9%-a a bukó oldalon áll."
Két és fél éve vettem 9000 HUF értékben BTC-t, ezzel kezdtem el kereskedni, többel nem mertem. Azóta sem fektettem több fiat pénzt kriptóba. Ha nem nézzük a devizanemet, akkor buktam, mert most már nem 9000 van, hanem csak 4200, igaz ez nem forintban értendő, hanem USD-ben. Végül is 9000-ből lett 4200, tehát buktam!
Ezek szerint a 0,1%-ba tartozom, vagy mégsem...[ Szerkesztve ]
-
default.
őstag
válasz fireman123 #5805 üzenetére
Értem, köszönöm.
zichie: köszönöm.
-
zichie
senior tag
válasz default. #5804 üzenetére
Pontosabban olyan kriptó párt kerestem, ami:
- egyik párja a BTC,
- nincs nagy ingadozás, de vannak jó mély befúrások,
- minimális a mozgás az order book-ban,
- nincsenek botok, vagy csak kevés van,
- kicsi a forgalom.A nagyobb tőzsdék (pl. Binance) tele vannak tömve botokkal. A Binance-en jelenleg 10 olyan limites buy order-em van már hetek, hónapok óta, ahol ilyen befúrást várok, de nem jönnek, helyette azt veszem észre, hogy fokozatosan csökken valahol az ár és eléri a limitemet, de az ár szépen lassan tovább csökken, így nemhogy nyereségem van, hanem még minimálisan bukom is. Persze Binance-en is van havi egy-két befúrás, de mindig más coin esetében. A Krakennél elég volt mindent feltenni a Melonra (MLN). Ha a Binance-on szétosztom a pénzem tíz coin párra és egy helyen jön a befúrás, akkor nem a teljes pénzemet tudom növelni, hanem a pénzem tized részét.
A másik gond a Binance-el, hogy nincs olyan, hogy együtt állítok be limites vételt és eladást, mindezt egy orderben. Csak az egyiket vagy a másikat lehet. A Krakenen ez ment kombinált orderben. A Binance ebből a szempontból buta.[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
A daytrade a legveszélyesebb, csak profiknak ajánlott.
A daytrade-lők 90%-a hosszú távon veszít a tőkéjéből, a kezdők (értsd ez alatt: akik nem ismerik a technikai elemzés alapjait, vagy nem tudják azt megfelelően alkalmazni illetve nem tettek szert ebben kellő jártasságra, valamint nincsenek tisztában a tőzsde pszichológiával, nem ismerik a kriptopiacok speciális "működését", .....a kripto jelenleg még egy vadnyugat!) 99,9%-a a bukó oldalon áll.
Mindenféle ismeret nélkül belekezdeni kb. olyan mintha nekiállnál egy műtétnek (már ha nem vagy éppen sebész ) egy bicskával.
A tőzsdei kereskedés egy külön szakma, nyilván megtanulható, kitapasztalható (és akkor hosszú távon több lesz a nyerő üzleted mint a bukó), de ahhoz ismeretek és idő kell, ...persze párszor bele lehet véletlenül is nyúlni a jóba, de annál veszélyesebb, mert utána azt hiszed, hogy már értesz is hozzá.
Ráadásul a kriptopiac még szeszélyesebb (nagyságrenddel több a manipuláció, ....stb.) mint a normál tőzsdék.
Kezdésnek javaslom az XBT felkészítő videóit átnézni pl.[link] ...és a többit is, hogy egyáltalán képbe kerülj, hogy mit is látsz egy grafikonon és érdemes elolvasni Andre Kostolany: Tőzsdepszichologia könyvét.
Ha nem akarsz gyorsan megszabadulni a tőkédtől (örökre), inkább vegyél pár coint az első 20-30-ból és majd nézz rá 6-12 hónap múlva, nem hinném, hogy jobb eredményt érnél el a daytrade-el (de persze az izgalmasabb ). -
default.
őstag
Azt hiszem, értem. Tehát a lényeg, hogy kerestél egy olyan krpito párt, ahol nagyobb az ingadozás, mint egy kripto-fiat párnál, és ezt használtad ki a beállított eladás/vételekkel? Ha így van, akkor Binance-en vagy Poloniex-en nem lehet találni ilyesmi párt? Illetve ugyanezt megcsinálni pl. ETH/USD-vel nem lehet? Mármint értem, hogy kisebb az ingadozás, és a profit is ezáltal, de maga a technika, hogy beállítasz egy vételt alacsonyan és egy eladást picivel magasabban, az működhet itt is, nem?
Köszönöm!
Üdv -
zichie
senior tag
Itt egy példa a befúrásokra, a Krakenen MLN/BTC esetében kettő is volt a múlt hónapban, mindkettő több mint 10% volt: https://www.tradingview.com/x/GSvuGBf1/
Talán még érdemes ezzel játszani, de a havi egy-két ilyen eset nem sok. Emiatt nem fogok visszamenni a Krakenre. Nem tudom ez mennyire számít bele daytrade kategóriába, mert itt akár egy hónapot is vár az ember, mire létrejön a limites vétel, majd percekkel (másodpercekkel) később a limites eladás. Ha a vétel és eladás közötti időt nézzük, akkor daytrade. -
zichie
senior tag
"De ezen kívül, hogyan lehet mégis heti $10-20-t keresni, ha van 1 ETH-m?"
Korábban kereskedtem, de azt nem nevezném daytrade-nek. A lényeg, hogy én mindig abban a kriptopénzben néztem a profitot, amivel kereskedtem. Ha van 1 ETH-d, akkor nem $10-20 profitot tűzz ki, hanem pl. azt, hogy legyen heti 0,002-0,004 ETH körüli profitod.
Nekem volt egy stratégiám, ami tavaly még működött a Krakenen, de átköltöztem a Binance-re ahol már nem működik. A Krakenen volt (van) egy coin pár, az MLN/BTC, ezzel kereskedtem és a BTC mennyiségemet meg is dupláztam vele. Sajnos ez a trükk már a Krakenen sem működik. A lényege az volt, hogy betettem mindig limites vételt az aktuális ár alatt 6-8-10%-al pont egy nagyobb összegű limites vétel elé, majd napjában többször ránéztem és figyeltem, hogy változik-e az ár. Ha változott, akkor töröltem az order-t, majd újra 6-8-10%-al az ár alatt létrehoztam közvetlen egy nagyobb összeg előtt. Átlagban úgy másfél hetente egyszer befúrt az ár és azonnal vissza is ment, ilyenkor elsült az order, azaz 6-8-10%-al alacsonyabb áron vettem, majd percekkel (volt, hogy másodpercekkel) később vissza is ment az ár, így elérte az eladási limitemet, azaz amit 6-8-10%-al olcsóbban megvettem, az percekkel (másodpercekkel) később el is adódott. Így egy limites oda-vissza váltással volt 6-8-10% profit, ami úgy átlagban másfél hetente egyszer jött is. Átlag alatt azt értem, hogy volt, amikor egy hónapot kellett várni, de volt, hogy egy héten két-három ilyen is volt. Bukni szinte semmit nem buktam, bár volt, hogy bezuhant az ár több, mint 10%-ot és nem ment vissza, na ilyenkor buktam pár százalékot, de ez nagyon ritka volt. Ez egy idei működött is, de azt vettem észre, hogy egyre ritkábban jön a befúrás és a Kraken kezd haldoklani, használhatatlan lenni, így otthagytam őket és átjöttem a Binance-re, ahol nemhogy átlagban másfél hetente van ilyen befúrás, hanem kb. fél év alatt egy ilyen esetet sikerült kifognom, amivel tudtam növelni a BTC mennyiségem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest