- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mikrotik routerek
- Milyen program, ami...?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
@vadger
@stfreddy
@crok
@Methionyl
@FecoGee
@BlackJapan
@olloczkyMindenkinek nagyon köszönöm a biztató szavakat. Tényleg jól esik!
Pár dolgot még szeretnék leirni, az egyik, hogy a részletes vizsga eredmény nagyon hamar megérkezett. Másnap reggel 7-kor.
Ami meglepett, hogy a diag sikerült (nem mintha számitana) pedig mint irtam teljesen "rezignált" állapotban töltöttem ki.
És amit megcsináltam a konfigból (layer 2, layer 3 részben, VPN részben) az "sem lett teljesen rossz".Biztos, hogy a sebességre kell rámenni.
Sokan azt tanácsolják, hogy erősen motiváló, ha az ember időben kijelöli és be is fizeti a vizsgát. Mert akkor fog az ember teljes erővel készülni, különben az ember hajlamos húzni halasztani a dolgot.
Ebben van valami, de nálam nem működött. Bár készültem ahogy csak birtam (a családom szerint túlzásba is esve), de éreztem, hogy még nem vagyok kész vizsga előtti napokban.
Átteni a vizsgát, pepjegzet, szálloda foglalalást egy későbbi időpontra pedig szinte annyi ban van, mint egy újabb vizsga.Egyébként tegnap este esett le, hogy az első ticket-nél miért nem talaltam a hibát. Illetve megtaláltam, de azt hittem nem az az.
Természetesen konkrétumot nem írhatok, de a tanulságát igen.Én megfeledkeztem arról (amit egyébként sokszor, sokan elmondanak), hogy a vizsgakörnyezet sajátossága miatt, ha a diagram szerint két eszköz közvetlenül van összekötve is, azokat úgy kell tekinteni, mintha köztük lenne egy HUB.
Ez ugye azt jelenti, hogy attól, hogy az egyik oldalon down down-ban van egy interfész, a "kábel" másik végén lehet még up-ban. Ez ugye valódi hardvernél nem lehetne.
Ezt ugye tudtam, de akkor és ott egyszerűen nem ugrott be.Még két technikai apróság: én itthon linux alatt gyakoroltam és bár putty-t használtam, de linux alatt "okosabban" működik a copy/paste mint ahogy a vizsga környezetben be van állítva.
Azt hiszem át is lehet állítani, de talán ezt ablakonként külön-külön kellene megtenni. Nálam az is elvett pár percet, amig ráálltam, hogy a legegyszerűbb, ha simán kijelölöm a másolandó részt, majd jobb gomb és "paste".
(linuxon egyszerűen a középső gomb kijelölés után)
Szintén a youtube-on fellelhető tipp az IPExpert-től, hogy akár a Tshoot során, ha látsz egy hasznos konfigot, példának a DMVPN-t emlitik, akkor azt ki lehet jelölni és bemásolni a notepad-be.
Valaki talán kérdezte is, hogy lehet-e menteni a notepad-ből. Én kipróbáltam és a desktop-ra lehetett. Tehát, ha valaki a konfiguráció során szeret magának template-eket félre tenni, illetve mondjuk csinál egy tclsh scriptet az egyik site végig pingelésére, majd a másik site-éra, és amikor kész a site-ok közötti kapcsolat, akkor elővenni és összegyúrni, akkor nincs arra kárhoztatva, hogy egyetlen notepad ablakban kezelje mindezt.
Én egyébként legközelebb a diag-nál is meg fogom próbálni a konfigokat kimásolni notepad-be, hogy egymás mellett lássam őket. Akkor ott persze nem volt erre eszem.Remélem azért ezek a tapasztalatok valakinek hasznosak lesznek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Autós topik
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest