Új hozzászólás Aktív témák

• soma314

tag

@vadger
    @stfreddy
    @crok
    @Methionyl
    @FecoGee
    @BlackJapan
    @olloczky

Mindenkinek nagyon köszönöm a biztató szavakat. Tényleg jól esik!

Pár dolgot még szeretnék leirni, az egyik, hogy a részletes vizsga eredmény nagyon hamar megérkezett. Másnap reggel 7-kor.
    Ami meglepett, hogy a diag sikerült (nem mintha számitana) pedig mint irtam teljesen "rezignált" állapotban töltöttem ki.
    És amit megcsináltam a konfigból (layer 2, layer 3 részben, VPN részben) az "sem lett teljesen rossz".

Biztos, hogy a sebességre kell rámenni.
    Sokan azt tanácsolják, hogy erősen motiváló, ha az ember időben kijelöli és be is fizeti a vizsgát. Mert akkor fog az ember teljes erővel készülni, különben az ember hajlamos húzni halasztani a dolgot.
    Ebben van valami, de nálam nem működött. Bár készültem ahogy csak birtam (a családom szerint túlzásba is esve), de éreztem, hogy még nem vagyok kész vizsga előtti napokban.
    Átteni a vizsgát, pepjegzet, szálloda foglalalást egy későbbi időpontra pedig szinte annyi ban van, mint egy újabb vizsga.

Egyébként tegnap este esett le, hogy az első ticket-nél miért nem talaltam a hibát. Illetve megtaláltam, de azt hittem nem az az.
    Természetesen konkrétumot nem írhatok, de a tanulságát igen.

Én megfeledkeztem arról (amit egyébként sokszor, sokan elmondanak), hogy a vizsgakörnyezet sajátossága miatt, ha a diagram szerint két eszköz közvetlenül van összekötve is, azokat úgy kell tekinteni, mintha köztük lenne egy HUB.
    Ez ugye azt jelenti, hogy attól, hogy az egyik oldalon down down-ban van egy interfész, a "kábel" másik végén lehet még up-ban. Ez ugye valódi hardvernél nem lehetne.
    Ezt ugye tudtam, de akkor és ott egyszerűen nem ugrott be.

Még két technikai apróság: én itthon linux alatt gyakoroltam és bár putty-t használtam, de linux alatt "okosabban" működik a copy/paste mint ahogy a vizsga környezetben be van állítva.
    Azt hiszem át is lehet állítani, de talán ezt ablakonként külön-külön kellene megtenni. Nálam az is elvett pár percet, amig ráálltam, hogy a legegyszerűbb, ha simán kijelölöm a másolandó részt, majd jobb gomb és "paste".
    (linuxon egyszerűen a középső gomb kijelölés után)
    Szintén a youtube-on fellelhető tipp az IPExpert-től, hogy akár a Tshoot során, ha látsz egy hasznos konfigot, példának a DMVPN-t emlitik, akkor azt ki lehet jelölni és bemásolni a notepad-be.
    Valaki talán kérdezte is, hogy lehet-e menteni a notepad-ből. Én kipróbáltam és a desktop-ra lehetett. Tehát, ha valaki a konfiguráció során szeret magának template-eket félre tenni, illetve mondjuk csinál egy tclsh scriptet az egyik site végig pingelésére, majd a másik site-éra, és amikor kész a site-ok közötti kapcsolat, akkor elővenni és összegyúrni, akkor nincs arra kárhoztatva, hogy egyetlen notepad ablakban kezelje mindezt.
    Én egyébként legközelebb a diag-nál is meg fogom próbálni a konfigokat kimásolni notepad-be, hogy egymás mellett lássam őket. Akkor ott persze nem volt erre eszem.

Remélem azért ezek a tapasztalatok valakinek hasznosak lesznek!

Új hozzászólás Aktív témák