- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A Windows Defender már felismeri, a Comodo még mindig nem
Pedig elég nagy port kavart a CCleaner-es balhé
-
törölt tag
válasz Semplar #10554 üzenetére
CLT tesztet nem érdemes használni, aminek több oka van:
1. A Windows Vista SP1 idején nyúltak utoljára hozzá...Azóta Windowból megjelent: Windows Vista SP2 (ezt már nem ismeri fel), Windows 7, W7 SP1, Windows 8.0, Windows 8.1, Windows 10, W7 SP2
Meg öregedtük 9+ évet.
2. Jól bekonfigurált Windows tűzfalnál, ahol csak az általam megadott programok mehettek ki ugyanannyit adott anno, mint az alapbeállításokkal rendelkező Windows tűzfalnál.
Sajnálom, hogy nem fejlesztették tovább ezt a programot, mert ha szinten tartották volna, akkor ajánlott is lehetne, de így... 9+ év alatt rengeteg minden változott.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Fandango #10522 üzenetére
Úgy látom 2 év alatt nincs változás.
Nálam jól bekonfigurált Windows Defender + Windows tűzfal + MBAM Premium + AdGuard Premium van.
Probléma pedig nincs -
törölt tag
válasz blattida #9719 üzenetére
Tudod az a helyzet, hogy énhányan is hibáztam, mert nem néztem be például ebbe a topicba. Különben ha látom azt a hozzászólásodat amire aztán válaszoltam is, akkor 1,5 KM távolságból nem vágok bele a dologba, és nem kezdek neki a távtelepítésnek. Azért kellett átgurulnom a másik lakáshoz - ahonnan most tértem vissza -, mert miután a Comodo Firewall feltelepült, aa rendszer totál használhatatlanná vált. Megjelent egy figyelem widget, elindítani nem lehetett, és eltávolítani sem. Annyi hasznom volt a dologból, hogy legalább egy tisztatelepítés lett a Windows 7-ről frissített Windows 10 helyett. A mostani Windows 10 meg még gyorsabb. Eredetileg úgy terveztem - mivel anyum még nagyon kezdő -, hogy felteszem a Comodo tűzfalát, aztán az is maradt volna. Neki annyira nem jött be az Agnitum Web-felügyelet modulja ami sok rejtett keretes dolgot is kivágot,és amik miatt nem jelentek meg bizonyos beágyazott videók. Most fent van egy NAV + a Windows tűzfal.Valószínűleg mióta kiírták, hogy kompatibilis voltak benne lényeges változáso,és elvégre tényleg nagyon friss még a rendszer.
-
törölt tag
Fent van, egyébként remek lett
-
törölt tag
-
törölt tag
Most megy fel az új 6-os CFW Vistára, 98%-nál tart, de ez alsó hangon 7-8 perce így van, és eddig 15 perc legalább a telepítési ideje. Nem gond idő van.... Amúgy a korábbi változatok is lassabban települtek, mint úgy általában az ilyen szoftverek, de a 6 -os még egy picit fokozta is. Legalábbis nálam Vistán.
-
törölt tag
Ja a Sandboxos dologra nem válaszoltam
Szóval ahogy átkapcsoltam Proactive-ra egyből megtapasztaltam, hogy még mindig az ismertebb programokat is hajlamos automatikusan a homokozóba küldeni.
Ami az AVG-t illeti: vagy elmozdítja karanténba akkor is, vagy csak blokkolja, de anno nálam is 330-at dobott anno.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, valószínűleg régebbit használsz a CLT-ből.
A másik lehetőség lenne még - de az csak akkor ha nem Comodo terméket tesztelsz -, hogy az adott csomag likvidálja a BITS.dll-t. Például AVG ezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lehet az a tíz pont a különbség
Amúgy a Firewall Security profilnál nagyon helyesen ki van kapcsolva alapból a Sandbox, proactive-nál viszont külön ki kell.
A profil váltogatásnak egyetlen hátránya van, hogy újra az összes szabály létre kell hozni, de ugye ez mindenki számára világos, hogy miért van így.
-
törölt tag
-
törölt tag
Akinek gondja lenne CIS illetve CFW használata mellett a Chrome-al - különös tekintettel az XP-sekre
comodo firewall is blocking google chrome,how to fix it? - Comodo forum
Szerk: azért mondom, hogy XP, mert egyik ismerősömnek XP mellett jelentkezett a dolog, nálam Windows 7 esetében nem jött elő.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz < CyberBob > #6730 üzenetére
Csupán egy dolgot állítottam rajta: egyedi házirendet. Régebben ildomos volt a CIS esetében proactive security-re állítani a konfigot, most már nem szükséges, sőt így legalább nem sokkol a homokozójával
-
törölt tag
válasz < CyberBob > #6728 üzenetére
CLT-s kérdéshez:
-
törölt tag
válasz < CyberBob > #6707 üzenetére
Ezen az imént én is elfiloztam, de nálam Firewall módban van most és a CLT úgyis 340/340 -et fut. Proactive-ba ha átállítod, akkor bekapcsolja a Sandboxot is. NAV mellé raktam fel, mert elegem lett a Windows 7 fokozott biztonságú falából Persze a konfigurációját azért elmentettem
-
törölt tag
válasz HZoli87 #6690 üzenetére
Ugyanarról a linkről tölteni ,ami a CLT topicom-ban is szerepel, bár most jön lefele 200 - 380 bájt/s-al
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezt a test programot Nálatok is engedi futtatni? Gondolom igen, de azért megkérdezem
-
törölt tag
Helló!
Kiexportáltam a három profil közül az aktív-ot amit használok, azaz a proactive -ot. Ez azt jelenti, hogy ha egy új windows telepítés ideje eljön, ezt vissza importálva : valamennyi alkalmazás szabály, és általam végzett beállítás, e szerint állítódik vissza a biztonsági mentés idejét tükröző állapotra ugye ?
-
törölt tag
Benne, mellette, és kivül rajta.
A Sandboxot most kikapcsoltam, mert : A LibreOffice 3.4.3-at vagy 4x kiválasztottam, hogy többet ne izolálja, hozzáadtam a Defense + eseményeknél a megbízható fájlokhoz, mégis bevágta a homokozóba.
A homokozó nélkül elvagyok. Persze bekapcsolhatnám a homokozót úgy, hogy az automatikus telepítő/ frissítő felismerés és sandboxon kívül helyezés be van kapcsolva, de akkor CLT-n nem éri el a 340 -et nálam.
Szóval homokozó nélkül marad, és így 340 -et ér el. Amúgy ha a CLT -t homokozóban futtatjuk mindig 340 -et ért el nálam
-
törölt tag
-
törölt tag
Pár nappal ezelőtt visszaállítottam Comodo DNS-re a Vistás gép DNS szerverkapcsolatát.
Comodo DNS működés közben.
Most meg bizonyított is. Érdekességképpen ugyanezen gép Windows 7 -es rendszerén az OpenDSN lett ma beállítva, megnéztem vele is a linket, nem blokkolta. Szóval védelmi megoldástól függetlenül, jó ha van még egy védelmi vonal aegy biztonságos DNS közbeiktatásával létrehozva.
-
törölt tag
válasz Razim K. #5922 üzenetére
A Defense + eseményeknél hozzáadtam - jobb klikk az állomány nevén - a megbízható állományokhoz, és most Core Temp is van, Sandbox is van, Egyedi házirend is van, meg 340 / 340 -es CLT eredmény is van
Illetve a Defense + Feladatok lapján a Megbízható fájlok menüben is ellehet végezni a műveleteket. Köszönöm szépen a segítséget
-
törölt tag
válasz #41133696 #5919 üzenetére
Ma már nem tervezem, hogy többet írok a topicba, de ezen tapasztalatok amiket itt megosztok másoknak hasznosak lehetnek.
Szóval az iménti megoldás esetében Bekapcsolt homokozó mellett, de nem a homokozóban futtatva maximálisan 340 /340 -es eredmény jön ki. Így oké is lenne .
Viszont a Core Temp -ami nincs digitálisan aláírva a fejlesztője által - nem fut .
Konklúzió .
Három megoldás van. Vagy lemondunk a Core Temp használatáról , és akkor minden oké, vagy ha nem akkor a másik kettő :
210 /340 -et produkálunk bekapcsolt alapbeállításokat tartalmazó Sandbox mellett...
vagy kikapcsoljuk a Sandboxot és akkor 340/340 -nek kell lennie, és a Core Temp is fut.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #5914 üzenetére
Tudom, hogy elfogytak
Na közben rájöttem, hogy ezzel az egyedi házirend , meg sűrű - közepes riasztásokkal többet szívok mint kéne ...
Szóval alkalmazás szabályokat töröltem, visszaállítottam Biztonságos szintre, az alatta látható két rubrika bejelölve maradt , az alapértelmezés szerinti eseti -re állítottam a riasztást is. Amúgy az alkalmazás szabályok törlése egyszerűbb mint Agnitumban, CTRL+A és eltávolítás.
Szerk: Csupán annyit kell csinálnom, mivel ugye így is egyedi-ként kezeli egyik másik böngészőt, hogy azt predefiniált webböngészőnek módosítom .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Razim K. #5905 üzenetére
Kösz beállítottam
Így már ugrik az Explorerre is , CLT -t megint lefuttattam maximális pontszám.
Az AV részével kapcsolatban szeretnék kérdezni :
Alapból a heurisztikus vizsgálat alacsonyra van beállítva . Érdemes e fentebb tornászni?
Ugyanez igaz a kézi és az ütemezett vizsgálatra + ki van kapcsolva a felhő alapú vizsgálat engedélyezése. Gondolom célszerű bekapcsolni , a Rootkit keresés engedélyezésével együtt.
A Skype brutális mennyiségű portot nyit
-
törölt tag
Mivel szerkesztési idő letelt : Hol lehet áttekinteni az összes alkalmazási szabályt, hogy utólag a korrekciót elvégezzem ha szükséges? Mert amint az látható az iménti képen, abban az ablakban csak pár alkalmazás látható.
-
törölt tag
-
törölt tag
Alapértelmezett beállításokról - Comodo tűzfal biztonságos mód - rövid időre átállítottam tanuló módra Defense + ot biztonságos-ról tanulóra, és megnéztem, hogy tovbbra is fen áll e a lassulás Chrome alatt. A válasz az, hogy igen. Comodo Dragon 13 -al meg hasít. Egyetlen a Chrome aminél lassulás van nálam. Szóval vissza is állítottam biztonságosra mind a két komponenst.
Tehát nem a DNS -el volt a gond.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #41133696 #5861 üzenetére
Látom kommentárra szorul a kommentár
Szóval itt arra akartam rámutatni, hogy a hagyományos értelemben vett szignatúrák tekintetében az általam nagyra becsült Norton szintjétől már nem áll messze , és hogy ez igencsak dícséretes dolog tekintve azt, hogy ingyenes cucc. Mondhatni , hogy az ingyenesek között az egyik legjobb választás a Comodo. Itt most nincs szó a HIPS -ről ami szintén remek . Csak a tradicionális értelemben vett AV -ről.
Ami az ingyenes konkurenseket illeti, sem az Avast-ról, sem az AVG-ről, sem az MSE -ről nincs ilyen irányú adatom.
-
törölt tag
Nincs ott semmi kavarás, az adat a comodo fórumáról származik. Csupán be lett linkelve.
Ennyi . Hogy ki mit von le, ebből az már mindenkinek a maga a dolga.
-
-
törölt tag
Igen be van a Comodo DNS. Ha emiatt van, akkor inkább átállítom a DNS -t egy másikra például Norton DNS vagy Open DNS.
Volt régebben egy közösségi funkció a CIS -ben, ahol egy diagram jelent meg a párbeszédpanelen, hogy a felhasználók milyen arnyban engedték a netre vagy blokkoltál. Illetve engedték futni nem engedték. Ezt miért vették ki, vagy van e mód bekapcsolni?
-
törölt tag
Google Chrome -nál nekem lassít mondjuk nem zavar annyira, de lassít ...
-
törölt tag
A CCS része a CISnek?
-
törölt tag
Ha a Comodo DNS blokkol egy oldalt, milyen üzenet jelenik meg a böngészőben ? Milyen ablakkal találkozunk?
-
törölt tag
No hát ugye a szitu az , hogy eleve úgy készültem, hogy MSE + Vista fal, csak közben módosítottam.
2004- ben szívtam be a blastert vagy a sassert már magam sem tudom - azt is hanyagságból, pedig netezek, még 2. 5 év és ha addig sem jö be semmi akkor elmondhatom, hogy 10 éve semmit ... előtte meg 97 meg 2004 között megint csak semmit 2002 -ig nem is volt itthon netem
Az MSE nekem nagyon bevált Agnitum mellett - mert mind a kettőnek van Antispyware modulja és nem akadnak nem lassítanak - az Agnitum amúgy is kikapcsolja a sajátját, ha összeférhetetlenséget érzékel. MSE - nél nincs ilyen.
Használok mindenféle böngészőt, de főleg Windows Internet Explorer 9.0 -t SmartScreenszűrővel , védett móddal, ActiveX szűréssel követésvédelemmel minden jóval :-)
Az nálam alap, hogy egy Windows install egy AV telepítést bír el, helyesebben egy fajta AV telepítést - nyilván ha kijön az MSE 3.0 nem fogom újrahúzni a Windows -t :-)
Éppen ezen okokbvól kifolyólag kérdeztem, hogy az MSE + a BOclean hogy jönnek ki, mert akkor felpakolnám még mellette, aztán meglenne a hawaii érzés
Szerk : Defense + -om pedig így is van, és Sandbox is _K
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van valahol számszerűsítve, hogy mennyi-t ismer a Comodo?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Comodo Firewall-nak jól látom, hogy nem látom, hogy lenne anti-spyware módulja ?
Azért kérdezem, mert általában szokott lenni , például az Agnitumnak is van. Nem gond ha nincs csak akkor feltenném a Comodo BOClean-t is mellé lehet
-
törölt tag
válasz Matthewus #5809 üzenetére
Végül is igazából arra voltam kíváncsi, hogy melyik beállításnál mi a helyzet. Elég lesz nekem egyelőre ha csak a Vista Kommunikál rajta keresztül, aztán ha beválik, majd megfontolom a többit is. Csak kíváncsi voltam, hogyha router van előtte, és ott nincs beállítva a Comodo DNS -de a Vistában meg be van állítva, akkor is működik e.
-
törölt tag
válasz .morrowind. #5805 üzenetére
Köszi, megnéztem, ott egy dolog nincs le írva. Elég csak a Windows-ban átállítani, vagy a Routerben is célszerű?
-
törölt tag
Egy ideig elidőztem a SecureDNS-nél de végül nem kapcsoltam be. Utólag be lehet vele kapcsoltatni vagy manuálisan kell beírni a DNS címeket ?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #5389 üzenetére
Köszi
-
törölt tag
Helló, az 5-ös CIS mikor jelent meg ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na én azt szeretném megkérdezni, hogy EZT írtja e a comodo ?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
A CIS-nek van valami speciális uninstallerje ?
-
törölt tag
válasz blattida #3417 üzenetére
Most azt csináltam, hogy három kétr helyről szedtem ki a CLT-t a Comodo-n belül a tűzfal - speciális - hálózati biztonsági házirendek részről, itt kiválasztottam a megfelelő tételt, majd töröltem, és okét nyomtam.
A másik rész a Defense + -nál szintén a speciális résznél, a számítógép biztonsági házirendnél , eltávolít és alkalmaz.
Eddig nem volt fent ezen a gépen, a Comodo, most került fel elsőnek.A tűzfal esetében azon filozgatok, hogy állítsam e át egyel szigorúbb fokozatra, azaz Egyedi házirend módra. Végülis nem zavar ha sokat kérdez. Amit tapasztaltam ,amikor pár pillanatra átállítottam erre, azaz volt, hogy a Threatcast megint nem működött, ezúttal timeout-al szállt el, és ezt ékes angol nyelven közölte
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #3415 üzenetére
Ráadásul a Panda-t utolsónak teszi, nevetséges eredménnyel
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #3413 üzenetére
Köszi Végül is a CLT a ludas e szerint
-
törölt tag
válasz #41133696 #3410 üzenetére
Meggondoltam, a dolgot nem uninstallálom, mert megnéztem Matousec aktuális jelentését, és mert alapvetően tetszik a Comodo. De a problémám a CLT-vel változatlanul fenn áll, hogy miért méricskél összevissza...
Másik ilyen programot meg nem tudok, na meg hát ez a "gyári" ....
-
törölt tag
Érdekes működik nálam ez a CLT...
Konfiguráció : Proactive...
D+ : Biztonságos
Tűzfal : Biztonságos
AV : valósidejű,
Homokozó: bekapcsolvaMa már vagy 10 x lefuttattam
volt olyan hogy letöröltem kicsomagoltam ...
Azonos beállítások mellett volt olyan hogy 140 pontot ért el.. akár normál akár rendszergazda fiók alól nézem összevissza teljesít.Ami külön szép, hogy van olyan, hogy felajánlja automatikusan a homokozót, ekkor 330 / 330 pontot ér.
Itt rögtön jön a kérdés : nem 340 pont a maximum ?
Máskor hiába várnám, hogy felajánlja a homokozót nem teszi..
Mitől van az, hogy ugyanazon beállítások mögött, hol ennyit hol meg annyit mér ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A következő jelenségre lettem figyelmes :
Ha egy adott alkalmazást leengedélyeztem a tűzfalnál is és a Defense + -nál is, és hagytam, hogy megjegyezze a választásomat, akkor miért van, hogyha utólag kézzel törlöm a D+ " a számítógép biztonsági házirendnél" részénél , akkor ha az alkalmazást elindítom ismét a D+ nem kérdez rá, holott kézzel töröltem, a bejegyzést ?
-
törölt tag
Helló, egy picit elakadtam
Arról van szó, hogy a régi gépen tesztelném az ehhez hasonló virnyákos linkeket.
Igazság szerint a Comodod homokozója lenne az egyik védvonal. Szóval az kellene, hogy egy böngészővel nézném meg ezeket- nem egészséges pl VT-re feltölteni elemzésre mint ahogy az imént tettem az Operával - , ez lenne a Comodo Dragon, be is raktam a homokozóba, de
nem igazán akart működni benne
Szóval hova kellene húzni a csúszkát , nem akarok kísérletezgetni, inkább tapasztaltabbaktól kérek segítséget
Illetve hogyan lehetne azt kivitelezni, hogy a homokozóban lévő böngésző egy olyan mappába mentse le, amely szintén védve van a homokozó által, de úgy hogy ezt a mappát a Comodo-n kivül elérhesse az MBAM és az a-squared , viszont onnan fertőzés ne jöhessen ki ?
-
törölt tag
Most néztem meg, hogy as Comodo-nál a WLM-ben a fájlátvitel lapon ott van az útvonal de manuálisan kellett bekapcsolnom az ellenőrzést. A másik gépen, a Norton ezt automatikusan megteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Path of Exile 2
- Láncfűrész topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan