-
IT café
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
W666W
tag
válasz #27441408 #2006 üzenetére
Ez szerintem nagyon becsapós kérdés
Én pl a világ összes pénzéért sem cserélném le a CIS-et akármilyen Tüzfal vírusirtó kombóra ha az ingyenesek közül kéne választani...Ha volna feleslegbe mondjuk 15.000 ft körüli összegem akkor biza egy Kaspersky Is -re azért beruháznák...De hogy a kérdésedre válaszoljak az ÉN véleményem az hogy a két vírusírtót nehéz összehasonlítani, mert a két víruskergetö teljesen más alapokról közelíti meg a PC védelmet...
Én a HIPS miatt a Comodora szavazok...CIS 4 RC re természetesen[ Szerkesztve ]
-
W666W
tag
válasz #27441408 #2021 üzenetére
Én kérek elnézést Minden ILLEGÁLIS WINDOWS használótól....és más progihasználójától
mert azt merem feltételezni, hogyha valaki nagyon akarja azt a WINDOWS-t akkor bizony összesporólja a rávalót..ÉN 41 évesen 120.000 ft bruttó melett összespóróltam...
Ha Nekem sikerült akkor szerintem másnak is..Azt Nekem még rezsit kell fizetnem meg azért ott vannak a gyerekek akik ugyanúgy elviszik a pénzt..
Ugyhogy Nekem a vicc kategóriába tartozik az olyan okfejtés, hogy azért használok nem legális XP-t mert a szomszéd is lopja....[ Szerkesztve ]
-
W666W
tag
válasz #27441408 #2025 üzenetére
Nem vagyok BLATTIDA de megprobálok válaszolni
A legnagyobb fájl 20MB azt jelenti hogy a 20MB nagyságnál nagyobb fájlokat kihagyja nem vizsgáljaBeállítások menübe bemész az általános fülön van egy lehetöség, hogy a szövegbuborékok bekapcsolása ,
Ha a heurisztikát magasra rakod akkor mindenfélére be fog riasztani a CIS és megnöhet az esélye a FALS risztásoknak..
Igen a vírusadatbázis automatikusan frissül az idöt ne kérdezzd nem tudom, de van olyan hogy egy nap akár 4-5 ször is de a napi frissítés az tuti...
A CIS csak annyirra véd mint amennyirre TE akarod, hogy védjen, mert hiába jelez a DEFENSE plus hogy gáz van ha Te egy laza mozdulattal engedélyezed a folyamatot és már kész is a baj..Ugyanez igaz a Tüzfal, és Antivírus részére is....Csaka felhasználótól függ, hogy egy jelzést hogy vesz figyelembe....100 % os védelem sosem lehet ugyanis az elsödleges hibaforrás maga a felhasználó....
Mielött megkérdeznéd a CIS ben nincs EMAIL védelem nincs WEB védelem és még P2P védelem sincs...
A CIS lényegében úgy védi a számítógépet, hogy megelöz a defense plussal, és a Tüzfallal és ha a fertözés a HDD-n aktiválódik, vagy a memóriában akkor lép az Antivirus....
Lehet ezt a rész nem jól írtam le de BLATTIDA kijavít ha valamit rontottam a hogyan VÉD a CIS rovatban..[ Szerkesztve ]
-
-
ntomka
nagyúr
válasz #27441408 #2027 üzenetére
A leggyakrabban kártevőt hordozható fájlok a futtatható fájlok, a dll fájlok és a scriptek. Ezek jó programozás esetén pár MB-osak max. Legrosszabb esetben sem túl gyakori a 20MB fölött futtatható fájl. Ez a 20MB-os korlát is csak annyit jelent, hogy nem történik hozzáférési időben ellenőrzés, hanem csak futási idő alatt. Van különbség a kettő között, és egyik sem azt jelenti, hogy nem történik ellenőrzés a 20MB-nál nagyobb fájlok esetén. Pl. egy 200MB-os telepítő is habár futtathatónak mutatkozik, az is csak annyit tesz, hogy a telepítendő alkalmazás be van csomagolva egy 200MB-os fájlba, és az valamilyen önkicsomagoló mechanizmust indít el, vagy külső telepítőt (windows installer). Ezek pedig bőven a 20MB-os határ alatt vannak. A kicsomagolt fájlokra pedig már a fentebb leírtak vonatkoznak ismét.
Szerintem hozzáférési időben egy víruskergető sem ellenőriz nagy méretű fájlokat, különben nézhetnéd, amíg hosszú másodpercekre megfagy a géped a ~100%-os CPU terheléstől.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
ntomka
nagyúr
válasz #27441408 #2030 üzenetére
Ezeket szinte mind a heurisztikus kereső dobja ki. Az adatbázis alapján nem biztos, hogy vírus, csak a mintája és a viselkedése hasonló. A döntést pedig ez alapján rád bízza.
A cmdow.exe-re és a hidec.exe-re érdmesebb odafigyelned, bár azok sem vírusként vannak megjelölve, hanem nem biztonságos elemként. Keresővel találhatsz róluk infót.
ツ Headphones on - World off
-
W666W
tag
válasz #27441408 #2030 üzenetére
Elég sokszor leírtam már Ha valaki nem biztos benne hogy a talált fájl vírus-e avagy nem akkor küldje fel a fájlt id
VÍRUSTOTALAz alábbi lista a VirusTotal projektben résztvevő antivírus cégeket tartalmazza:
* AhnLab (V3)
* Antiy Labs (Antiy-AVL)
* Aladdin (eSafe)
* ALWIL (Avast! Antivirus)
* Authentium (Command Antivirus)
* AVG Technologies (AVG)
* Avira (AntiVir)
* Cat Computer Services (Quick Heal)
* ClamAV (ClamAV)
* Comodo (Comodo)
* CA Inc. (Vet)
* Doctor Web, Ltd. (DrWeb)
* Emsi Software GmbH (a-squared)
* Eset Software (ESET NOD32)
* Fortinet (Fortinet)
* FRISK Software (F-Prot)
* F-Secure (F-Secure)
* G DATA Software (GData)
* Hacksoft (The Hacker)
* Hauri (ViRobot)
* Ikarus Software (Ikarus)
* INCA Internet (nProtect)
* K7 Computing (K7AntiVirus)
* Kaspersky Lab (AVP)
* McAfee (VirusScan)
* Microsoft (Malware Protection)
* Norman (Norman Antivirus)
* Panda Security (Panda Platinum)
* PC Tools (PCTools)
* Prevx (Prevx1)
* Rising Antivirus (Rising)
* Secure Computing (SecureWeb)
* BitDefender GmbH (BitDefender)
* Sophos (SAV)
* Sunbelt Software (Antivirus)
* Symantec (Norton Antivirus)
* VirusBlokAda (VBA32)
* Trend Micro (TrendMicro)
* VirusBuster (VirusBuster)Nos ha ezeknek a túlnyomó többsége azt mondja hogy vírus a feltöltött cuccod akkor már lehet törölni karanténozni vagy akármit is tenni..
-
blattida
nagyúr
válasz #27441408 #2027 üzenetére
Mindenki jót írt.
Az ellenőrizendő legnagyobb fájl mérete beállítható, a 20MB csak az alapérték, ettől bármerre eltérhetsz, gyakorlatilag bármekkora mértékben.
Jelenleg a CIS nem tartalmaz semmilyen webes védelmet, ez majd a 4-es verzió egy későbbi kiadásával változni fog, hiszen kap egy viselkedés alapú blokkolót/elemzőt is, melynek segítségével már az adott fájl aktivizálódása előtt megteszi a szükséges lépéseket.
A Comodo filozófiája röviden: a megelőzés, ami azt jelenti, hogy ha egy kártevő inaktív, akkor nem kell vele foglalkozni, hisz a felesleges ellenőrzés csak erőforrásokat használ, fölöslegesen, ezért sincs például külön email védelem benne...
Viszont, ha aktív, akkor működésbe lép a Defense+ vagy ha a kártevő ismert, akkor az av modul.Persze, le tudod tölteni a gépedre az esetleges kártevőket, de a további tevékenységüket felügyelheted, illetve, ha olyan, akkor a program megteszi a szükséges lépéseket, de mindig kapsz erről értesítést és mindig eldöntheted, hogy pontosan mi is történjen.
A jelenlegi 3-as CIS kezelése hozzáértést és türelmet igényel, hiszen kérdésekkel bombázza a felhasználót.
A 4-es ebben is nagy változásokat hoz, szinte nincsenek kérdések vagy ha vannak is, nagyon kevés és egyértelműen eldönthetőek.
Visszakanyarodva az eredeti kérdésedre: szerintem megvédi a géped a fertőzésektől, de a jelenlegi kiadás még nagyfokú aktivitást igényel a felhasználótól.
Döntsd el, hogy neked mi a fontos, mérlegelj és annak alapján válassz.
Az avast használata mindenképp egyszerűbb...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz #27441408 #2042 üzenetére
vicces megnyitottam a system32-t hogy a vírustotál-ra feltöltöm amit a cis jelzett és még plusz 10 fájlt1ből vírusosnak vélt.... hát a nénikéjével szórakozzon.
Van erről valami hivatalos teszt hogy megbízható a vírusírtó rész ,?
hát ez milyen érdekes runonce.exe a virustotál szerint tiszta. (B)[link](/B)Most van a pillanat hogy teszek fel valami olyat aminek neve is van.
(a tűzfal marad mielőtt v-ki kommentet fűz)
[ Szerkesztve ]
-
Sdi
addikt
válasz #27441408 #2048 üzenetére
Írták már, hogy konkrét web védelmet nem ad, így a forgásos dolog alapból kiesett. Akkor vizsgál egy fájlt, ha megpróbálsz vele valamit csinálni, ill. ha konkrétan rákerestetsz.
Egyébként elég rég óta csak a comodo virnyakergetőjét használtam, most viszont feltettem az Avastot és az sem talált utána semmit.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
blattida
nagyúr
válasz #27441408 #2040 üzenetére
Ha nálad a fél win-t fertőzöttnek tartja, akkor valami gond van az operációs rendszereddel, mert ennyire azért nem ad sok fals riasztást, még magas heurisztika mellett sem, pláne a 3.10-es sorozattól kezdve...konkrétan nálam még egyszer sem volt ilyen...pedig mióta létezik, ezt használom...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz #27441408 #2056 üzenetére
Ha azokról a fájlokról beszélsz, amikről képet is beraktál, akkor szó sincs a fél win-ről...az pedig látszik, hogy magas heurisztika miatt kaptál riasztásokat, de csak gyanús viselkedés miatt...vedd vissza vagy kapcsold ki a heurisztikát és nem lesz fals riasztás, igaz, a felismerése is alacsonyabb lesz...
Szóval? Mit vársz?
Ha valóban tudni szeretnéd, hogy fertőzött e az adott fájl, ne a vt-re töltsd föl, hanem egy normális elemző oldalra:anubis, cima, threatexpert, wepawet.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
-
blattida
nagyúr
válasz #27441408 #2070 üzenetére
Igen, nagyjából ilyen időintervallumokban frissül az adatbázis.
W666W
Ne lovald bele magad ennyire, mert nem érdemes. Sokan nem tudják, hogy milyen, csak hallják, hogy jól szerepel a matousec féle teszteken és fölrakják, aztán nagyon meglepődnek, hogy mennyi kérdést kapnak...szerintem a vinyó méretét elírtad...[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz #27441408 #2090 üzenetére
A mostani állapotában, azaz CIMA , BB és új GUI nélkül március.
Amúgy a teljesen új, ami a 4.1-es verzió lesz, valamikor áprilisban...A CD jó, gyors és biztonságos, de még sokat fog változni, mind felületét, mind tudását és összetevőit illetően.
A frissítés általában a kiszolgáló miatt nem elérhető vagy szakad meg, ritkán, de előfordul.
Ne aggódj, mert pár óránál tovább nem tart...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz #27441408 #2101 üzenetére
Tudom, hogy nyitottál neki egy topikot.
Már az első megjelent alfa verzió óta használom...
A gui illeszkedni fog a comodo család többi tagjához, lesz normális oldalhitelesítés, kezelni fogja a kiegészítőket, reklámblokkoló is bekerül a repertoárba...konkrét dátumokat nem tudok, a fejlesztőik nagy része a 4-es cis-en dolgozik, ugyanis az élvez prioritást.
Persze, hogy igaz. A google felszerelte jó néhány visszajelzővel és riportot szolgáltatóval a chrome-ot, amit a comodo-sok kiszedtek belőle és kiegészítették a saját fícsörjeikkel...
A többit odaát.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #27441408 #2101 üzenetére
Hali!
Igazából legalább 6 böngésző van fent, mert web-re is dolgozom(weblapot készítek), ezért csak az érdekel, hogy mindegyik alatt ugyanúgy jelenjen meg, meg funkcionáljon az oldal.
Programozás/biztonság szempontjából IE és FF amit behatóbban ismerek, de ilyen sebesség meg hasonlók nem tartoznak az érdeklődési körömbe...Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
blattida
nagyúr
válasz #27441408 #2110 üzenetére
Mivel hozzáféréskor vizsgál, ezért ha másik keresőt futtatsz és olyan fájlhoz ér, ami szerinte fertőzött, teljesen normális, hogy jelez, de ezzel az összes av és társaik így vannak.
Vagy kapcsold ki a comodo av-t, míg a spybot-tal vagy mással ellenőrzöl vagy kapcsold be az automatikus karanténozást a comodo-ban és akkor nem lesz kérdés vagy pedig ülj ott és ha biztos vagy abban, hogy fals riasztás, akkor hagyd ki, tedd a biztonságosak közé, ha négyest használsz, jelentsd a comodo-nak a fals riasztást...Válassz...
-
W666W
tag
válasz #27441408 #2110 üzenetére
A Másikban már leírtam a véleményemet a CHROMROL ami szerintem jó benne meg mi ami szerintem ultra rossz...
A Jelzésekröl
ITT van egy kis segítség ha úgy gondolod hogy vírus van a gépeden
What to do if you're infected - eXPerience Rev.3
COMODO-s segítség ha vírusosnak gondolnád a Géped
-
W666W
tag
válasz #27441408 #2115 üzenetére
Én ezzel a képpel tudok válaszolni a CIS 4 Béta van fennt meg ott van az A-SQUARED FREE
és a MALWAREBYTES ha valami gynusat észlelnék akkor ezt a kettöt lefuttatom..a CIS Real-Time ugye a másik kettöt meg néha lefuttatom, hogy van -e valami..
Az egészhez hozzátartozik , hogy Én nem megyek "rizikós oldalakra" torrenten is csak olyanokat szedek le amit nem tudok megvenni Pl ritka külföldi metal zenéket..
De ha valamit letöltök akkor a letöltés után átvizsgálom öket mindhárom cuccal...
ÉN lekopogom ezzel a módszerrel még nem jött be semmi..[ Szerkesztve ]
-
W666W
tag
válasz #27441408 #2117 üzenetére
Én nem kezdem újra ezt írják minden biztonsági oldalon, hogy nincs 100% os védelem ha rizikós oldalakon szörfölsz..FF-nél pl a WOT cimü dolog egész ügyesen blokkolja ezeket a "rizikós oldalakat a McAfee Site advisorral együtt elég kicsi a valószínüsége annak, hogy rizikós oldalakra tudsz menni"
A Kérdésedre visszatérve ÉN amikor ellenörzök akkor általában csökkentett módban teszem és a CIS real -time modulját kikapcsolom...
Az A-SQUARED FREE azért free mert nincs benne real time modul
a Malwarebytes-nál is ugyanez a helyzet a fizetös változatban vannak bene csak a valós idejü Védelem...Ugyhogy ez a kettö tökéletes a rendszer ellenörzésére ha valami gyanús dolog is felmerül..
[ Szerkesztve ]
-
W666W
tag
válasz #27441408 #2122 üzenetére
Index és origo Nálam alapból kilöve szerintem azok nem oldalak / ez privi vélemény /
Ha PC-s dolgok kellenek akkor egyértelmüen Softpedia
Vagy ha nagyon kell valami akkor meg Google...
Vgay ha Magyarul kell valami akkor Honosítómühely vagy ha magyarosítás kell akkor meg a Zityidoft
http://zityisoft.fw.hu/download.htmlMelyikVerziószámú CIS van fennt ??? Mert Felraktam a 3.14-est most reggel és nekem simán megy a frisítés...Majd berakom a képeket..A Beállításoknál nem állítottál el semmit?? Vagy nem jött fel egy felugró abalk és véletelen nem engedélyezetd és azért nem frissít ???
[ Szerkesztve ]
-
W666W
tag
válasz #27441408 #2122 üzenetére
Azóta se akar frissülni normális ez ?
CIS 3.14 130099.587 ma reggeli friss telepítés
Ezzel befejeztem a Frissítést és a magyarosítást....
Szerintem / Ez megint Privát vélemény / Nálad lehet a gond Beállítéás úgyileg..Én semmit sem állígattam minden alapon van....Vagy esetleg régebbi a CIS -ed..ugyanis a 3.12-est már nem támogatják és az ilyen hibát ír ki
-
W666W
tag
válasz #27441408 #2125 üzenetére
szoftverbázison van 3.14 akkor letöltöm azt de minden frissítésnél külön le kell szedni ?
A Comodo a 3.12-es támogatását szüntette meg ha a 3.14-es van fent akkor az Frissülni fog egészen addig míg annak is meg nem szünik a támogatása...
A 4-es verzióra a 3-as nem fog frissülni ha kijön a végleges változat akkor sajna le kell szedni a 3-ast és felpakolni a 4-est.../ Ha jól emlékszem amit BLATTIDA egyszer ide leirt /Viszont a mostani 4-es RC-röl már viszont szépen frissíteni fogja magát a végleges változatra..
remélem nem kavartalak nagyon össze
-
blattida
nagyúr
válasz #27441408 #2440 üzenetére
Stabilnak stabil és biztonságos, de a sandbox-ot érdemes kikapcsolni.
Az állítólagos trójaiakat hol találta az a2? És konkrétan miket?Ha az av nem ismeri őket, akkor hozzáféréskor sem fog szólni, viszont a defense+ és a tűzfal jelez, ha aktivizálódnának és szeretnének valamit végrehajtani a számítógépen. Ehhez mondjuk az is kell, hogy legalább biztonságos módban fusson a d+ és a tűzfal is...
Az a2 gyakran produkál fp-ket...
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz #27441408 #2443 üzenetére
Nem, a sandbox a virtuális homokozót jelenti és itt:
Szerintem igen, de ha a d+ is aktív, akkor teljes mértékben, amennyiben megfontolva kattintgat az ember a feldobott kérdésekre...
-
blattida
nagyúr
válasz #27441408 #2451 üzenetére
Nem, nyugodtan eltávolíthatod.
SLYM
Azok csak az alapértelmezett értékek, azokat bátran lehet módosítani, de a legnagyobb fájlméretet még lejjebb is veheted, mert majdhogy' nem fölösleges ekkora fájlokat ellenőrizni, hisz minél nagyobb számot adsz meg, annál több fájlt vizsgál meg, ergo, tovább tart az ellenőrzés és a géped is lassítja.[ Szerkesztve ]
-
Arki
tag
válasz #27441408 #2459 üzenetére
NE rakd kivétel listára, üríteni kell onnan is (mert simán lehetnek valós kártevők - függetlenül a helyüktől és hogy azok aktívak lehetnek-e egyáltalán).
Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg
-
Arki
tag
válasz #27441408 #2481 üzenetére
Hali! Ha konkrét esethez kapcsolódik a felvetésed, akkor a kérdés nem nevezhető relevánsnak a probléma tekintetében (hibás felismerés avagy sem, mivel már törölt helyről lenne törölve (onnan normális program egy sem fut). Szimpla fals találat pedig alapból nem töröl.
Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg
-
blattida
nagyúr
válasz #27441408 #2481 üzenetére
Ahogy árki is írta, a rendszer helyreállító mappából gond nélkül törölhetsz, de ha biztosan el akarod kerülni a gondokat, karanténozd az adott fájlokat, ne töröld.
Amit pedig heurisztikából ismer fel, azt alapból fenntartással kell kezelni...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest