- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Zyxel NAS326
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mikrotik routerek
- Asustor NAS
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
Aktív témák
-
Mate
nagyúr
válasz
kennyke #18762 üzenetére
Állítólag DLNA-t tud. Legalábbis külföldi fórumok szerint.
Hivatalos UPC honlap ilyen tekintetben nem ér sokat. Magyar UPC leírás szerint pl. Cisco tudott nyomtatószerverként üzemelni. Mikor rákérdeztem, mondták, hogy nem tud és átírattam velük honlapon is. Azóta már úgy szerepel, hogy letiltva.
Modemnél hol lehet megnézni, hogy 120-as vagy 240-es net van beállítva? Mintha fentebb írták volna, hogy lehet látni.
-
-
jerry311
nagyúr
-
KTTech
veterán
válasz
kennyke #14600 üzenetére
Igen, fent is van a UPC oldalán...:
Maximális letöltési sebesség 15 Mbps
Maximális feltöltési sebesség 1.5 Mbps
Garantált leltöltési sebesség 5120 kbit/s
Garantált feltöltési sebesség 512 kbit/s
Hálózatra köthető számítógépek 1
E-mail címek 1 + 5 alias
Postafiók mérete 50 MB
Webtárhely mérete 50 MB -
dchard
veterán
válasz
kennyke #4425 üzenetére
Kérdéseidre a válasz sorrendben:
Próbáld végig a 21-es, 80-as, 443 portokat. (torrentbe ezt beállítani, routerben átirányítást megcsinálni)
nincs
TeeJay: amit, csinálsz, annak nincs értelme. Hogy hola több kraft, azt gyorsan kiderítheted, ha vetsz egy pillantást a bix-es statisztikákra, meg áttanulmányozod az eurodocsis 2 szabványtervet.
A pillanatnyi helyzet nem más, mint átmeneti szoftveres faszoskodás a UPC részéről.
Amúgy meg nálad lehet megy az adsl nyolc megával, de sok embernél sajnos nem.
Megnézheted, hogy mit csinál majd a csodálatos alaphálózati szolgáltatónk, amikor a upc előrukkol az 50 megás letöltési és 3-4-5 megás feltöltési sávval, amit még az ADSL2+-sem hoz még papíron sem, arról nem beszélve, hogy az adsl-es sávok már most sem tarthatóak.
A kérdés akkor fog eldőlni, ha a UPC júniusban feloldja ezt a korlátozást.
Dchard -
dchard
veterán
válasz
kennyke #4420 üzenetére
Ne, ezt csak a kliensekben lehet állítani. Érdekes amúgy, mert az első lassulási hullám tapasztalásakor még segített a fejléc titkosítás bekapcs.
Anyit hadd kérdezzek, hogy milyen porton torrentezel?
ArGab:
Pontosan erről van szó. Az oké, hogy nem megy 1MB/s-mal a torrent, de hogy annyival sem megy, mint előtte? Ráadásul nagyságrendlieg nem jó az egész. Összementek a gerincek, vagy mi?
Kíváncsi vagyok, hogy júni 30 után mi lesz a helyzet. Hozzánk még egy pár hónap, mire eljut a UPC.
Dchard -
jerry311
nagyúr
válasz
kennyke #4410 üzenetére
Igazából ezzel azt ismerik el, hogy a http / https / pop3 / imap / smtp / esmtp forgalom nagyobb prioritást élvez. Ergo ha a p2p lassul, az azért van mert akik éppen nem warezolnak, hanem netezgetnek, levelezgetnek, azok elviszik a sávszélt. (Aki nem warezra használja a p2p-t az hazudik és bekaphatja és nem érdekel a válasz post-ja. A p2p-t használók 110%-a warezol.)
Mondjuk szerintem teljesen jogosan kapnak nagyobb prioritást ők, mint a warezolók. -
jerry311
nagyúr
válasz
kennyke #4404 üzenetére
Ez tényleg így van. Miért olyan nehéz ezt elhinni? Minden egyes alkalommal, amikor felmegy a géped a hálóra kap egy IP-t a DHCP szervertől. Persze ehhez a DHCP előbb megnézi, hogy az adott MAC address kié és hol van és stb. Szóval azt is tudják az eszközök, melyik IP-hez tartozik páros vagy páratlan ügyfélszám, vagyis kit kell korlátozni és kit nem.
-
jerry311
nagyúr
válasz
kennyke #2069 üzenetére
Atápegységen látható áramerősség nem azt jelenti, hogy mekkora áramot ad le, hanem hogy mi a megengedett legnagyobb áramfelvétele a rákötött fogyasztónak.
Ergo ha esetleg áram kellett a webstarnak, akkor lehet hogy kicsit túlterhelte a 0,5-ös tápot, míg a routernek mindegy volt, mert annak kevesebb is elég... -
corlagon
senior tag
ASZF valtozast jelentene, amit 1 honappal elotte ki kell tenni a a weboldalra, a forumokban shabba es jerry is irta, hogy nem tud ilyenrol stb.
Q1-ben a DSL sebessegben majdnem behozza a chellot, logikusnak latszik h valaszul az UPC vagy teljesen leveszi a korlatot a nagy csomagokrol, vagy +2-3k-ert levehetove teszi. Ezt alaposan elo kell kesziteni, reklamkampany, csomagok ujraarazasa, keves erre az 5 munkanap januar 1-ig. -
jerry311
nagyúr
Hát igazából semmivel sem szedtem többet vagy mást 24 Mbps-en mint 6-on.
Csak gyorsabban lent volt. Ha pl ki akartam próbálni egy linux disztribet, akkor nem 16 perc alatt volt lent az első CD hanem 4-5.Screenshot? Minek? Ha 10 Gbps-re rászabadulnék és annyival töltenék arról biztos lenne (magamnak), de erről minek? Nincs benne semmi érdekes vagy különleges, csak nagyobb számot mutat a letöltési sebesség mellett.
Egyszerű böngészéskor ez a sebességkülönbség meg úgysem látszik... -
jerry311
nagyúr
Egyáltalán nem érdeklődtem ilyesmi iránt. Engem nem érint a korlát probléma, chello plusszal havi 25-30 GB-ot töltök le. (Viszont mániákus sebességrajongó vagyok. Nem véletlen, hogy majd' 40k HUF-ot áldoztam egy 4 WAN portos SoHo routerba, csak hogy kipróbáljak 4 chello pluszt egyszerre
) Na mindegy, szóval a legutolsó információm, hogy a ''nagy'' csomagok lehetnek krolátlanok, de az is lehet, hogy ezek sem lesznek korlátlanok, hanem havi 4-5 EUR árban lehet hozzá korlátlan opciót rendelni. Mint a matáv itthon és a upc otthon díjcsomagjai telefonhoz. Meglássuk mit hoz a jövő...
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
nem mondta a csaj
végülis gondolom ebből a közvéleménykutatásból majd kiderül hogy sok ember nem szereti ha a korlátlant mégis korlátozzák és ezért nem Chellot választanak.
én is mondtam a csajnak hogyha 2éve mikor DSL-t választottam a chello korlátlan lett volna akkor azt választom de nekem fontos volt hogy éjjel nappal annyit tölthessek amennyit jónak látok így kihagytam a chello-t
persze amúgy mondtam neki hogyha tényleg forgalomkorlátmentes lesz a chello már jobban meggondolnám melyiket válasszam mivel a chello gyorsabb jelenleg (3-6megabit)
de egyenlőre maradok DSL-nél mert semmi bajom nem volt még ezzel -
jerry311
nagyúr
-
BlacKSouL
addikt
Nekem álló modem van, és jól szellőzik, de még így is langyos a teteje. Ha a tiéden is vannak szellőzőnyílások, akkor azt semmiképp sem érdemes letakarni, inkább tegyél közéjük valami távtartót, hogy átjárhassa a levegő. Nem hiszem hogy nagy baja lenne, de azért egyik elektronikus kütyünek se jó ha megsül. Amin van szellőzőnyílás, azt úgy terveszték hogy szellőzik is.
-
BlacKSouL
addikt
Normál esetben(Classic) most az elméleti maximum sebességek 375 kb/s le, és 64 kb/s fel. Ettől általában valmicskével lassabb. Nekem általában 360/60-ra kijön. De ugye mivel a letöltéshez is kell feltöltés, ezért a folyamatos 150-es letöltés mellett, ami feltöltés nélkül is elvesz minimum kb. 10kb-ot a 60-ból, ezért elvileg az 50-es feltöltés+a letöltésre jutó feltöltésrész az eleve kiadja a maximum feltöltési kapacitást, tehát csak néha jut át a böngésző által indított kérés. Vagyis nem a le, hanem a feltöltés a szűk keresztmetszet.
Neked ha kb 200-as a le, akkor nagyjából 48 a fel, vagyis a teljes feltöltési kapacitást lefoglalja a letöltőprogram, sőt.., így nem csoda ha nem jut a böngészőnek.
Állítsd alacsonyabbra a feltöltési korlátot, mondjuk 36-ra, úgy talán még a letöltés által generált ACK csomagokkal együtt sem foglalja le teljesen a feltöltést.
Vagy használj csomagoptimalizáló programot, amiben beállíthatod az egyes programok prioritását. Pl. cFosSpeed [link] a 4. pontot javaslom elolvasni először.(Nekem egyes változatokkal gond volt, rejtélyes fagyásokat, gépújraindulásokat, kékhalált okozott, úgyhogy le kellett szednem)
Aktív témák
- Latitude 7330 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő i5-1235U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dobozos Lenovo YOGA 7 2in1 ultra7-155h 16gb ddr5 1tb ssd OLED 120hz 2,8K
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest