Aktív témák

• *Ropi*

félisten

válasz shev7 #9049 üzenetére

Shev! Erősíts meg, vagy javíts ki légyszives, ha nem helyes a gondolatmenetem: nálam is upc net van (20/3), a Webstar 2203 modemből routerbe kerül a jel, amin a kliensek lógnak. A gondolatmenetem az, hogy az én routerem (régi darab, leánykori nevén Corega WLBAR-AB, eredetileg adsl modem volt beépített routerrel és wifivel, de amióta dsl-ről upc-re váltottunk csak routerként és wifi AP-ként használom, mac klónozást nem tud) átengedi az egyes kliensek mac címét, mert amíg a upc reg. oldalán nem állítok be egyet, addig nem enged róla netezni. A baj az, hogy max. 3-at enged egyszerre, nekem meg 4 vagy 5 kellene. Az nem jó, ha a Corega saját dhcp-jével osztatok címeket felülbírálva a Webstar-t, mert akkor semmi sem működik. Egyedül úgy hajlandó minden egyszerre menni, ha a Webstar modem belső dhcp-je osztja a címeket. Ráadásul eléggé érdekesen, pl.:

kliens 1.:80.99.63.133
    mask :255.255.252.0
    gateway:80.99.65.254

kliens 2.:80.99.67.211
    mask :255.255.252.0
    gateway:80.99.68.254

Most úgy sikerült működésre bírnom, hogy hagyom a Webstarnak, hogy címezzen dhcp-n, a Corega-t meg csak sima switcként használom + a wifi AP-jára csatlakozással sincs gond így.

A megoldás eszerint, ha veszek egy olyan routert, ami képes klónozni egy adott mac-et és nem engedi át a többiét (a Linksys WRT54G-n gondolkozom).

Szerinted?

Köszönettel: Ropi

Aktív témák