- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Windows 10
- Mozilla Firefox
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Linux kezdőknek
- OpenWRT topic
Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Na váárjál. Neked volt light, ami medium lett, de upgradeltél classicra, ami extreme lett.
Szvsz mindenképpen extreme-t kellene kapj, ha úgy van ahogy írtam egy sorral feljebb.
Tehát ha a sbességmérők nem hajlandók 5 Mbps fölé menni, akkor elég valószínű, hogy a modemed nem extreme csak medium sebessegen működik. Ha újraindítás után sem megy jobban, akkor telefon, hogy ellenőrizzék milyen sebességeket kap a modem. Ha kiderül, hogy csak mediumot, akkor legyenek szívesek elnézéskérés-seggnyalás közben kurvagyorsan extrem-re módosítani. -
Grandi
aktív tag
Csak úgy száguld az eXtreme csomag!
Egy hete nem megy feljebb.
''várjam meg az április 2.-át...'' Milyen készségesek egy 5 éve hozzájuk hűséges userrel..
Ezek normálisak? Hol van legalább a 3M?
[Szerkesztve] -
deedee
őstag
válasz
jerry311 #3790 üzenetére
jóóól van na...
Nem kell annyira keményen a fejemre koppintani...
csak amikor telefonon felhívtak,hogy mivel éppen lejár a hűségidő és nem hosszabbítanék e,akkor nagyon készségesek és segítőkészek voltak az intézésben és hát ezekután gördülékenyebben gondoltam az átállást....Tehát én voltam a naív,hogy hittem egy szolgáltatónak....mondjuk visszaolvasgattam és azt láttam,hogy április 2-től lesz kész a teljes emelés....Az meg még odébb van....Most már csak azt kellene tudnom,hogy az emelés egyszerre történik sebességügyileg,vagy több lépésben az adott ügyfélnél...
Mert ha egy lépésben,akkor nálam gebasz van.Ha viszont több lépcsőben,akkor meg még tudok várni...
[Szerkesztve] -
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Igazából csak benéztem, és elmondom a nagykanizsai tapasztalatom. A dolgozónetem teljesen korrektül hozza az 5/0,7 Mbit tempót. Ma pl már 30Gb adatot húztam le. Így már igazán érdemes sms fizetős oldalt is igénybe venni. átlag 450kbps tempóval jönnek az letöltések. (közben netezgetek, és még strong dc is be van kapcsolva) -
laci06
senior tag
fehérváron kinek van chelloja?
elvileg április 2-re igérték itt az emelést, de itt a város szélén már gyorsul, most 4,8lefele 0,7felfele, elvileg 10/1 lesz a vége, a központ 50méterre van... -
jerry311
nagyúr
és?
az előző 1627 fórumozó, 12557525 db sírással teli hozászólása után a még mindig itt maradt emberekben nulla empátia maradt. Röviden és tömören: ez a te problémád itt már nem érdekel senkit, hogy neked nem (sem) éri meg.
Ha az alapproblémánál maradnánk, akkor meg telefon ügyfélszolgálatnak, hogy ugyan nézzék már meg milyen konfig fájlt kap a modemed, mert elég gyanús, hogy csak médiumot az extrém helyett. -
deedee
őstag
extrem a díjcsomagom,de csak medium-ot éri el a sebességem....
Ez így nem éri meg,mert akkor ennyi erővel előfizethetnék az olcsóbb díjcsomagra is.... -
jerry311
nagyúr
válasz
Perillustris #3785 üzenetére
Kivéve hogy 7 nagy fényerejű kék LED baromira zavaró. Illetve, hogy a 700-as betűmérettel kiemelt 108 Mbps WiFi sebességet, nemhogy nem tudja, de 54 Mbps maximum főlé sem hajlandó összeegyezkedni a szintén 108 Mbps USB szarral. Viszont vezetékes routerként semmi bajom nem volt vele, ilyenkor még a LEDek is kikapcsolhatók.
-
Eagl3
veterán
Hello!
Ünnepek előtti utólsó munkanapon rendeltem meg a chello medium csomagot. Körülbelül mennyi időn belül jönnek munkálkodni? Először csak felmérik a terepet és utánna jönnek bekötni, vagy egyből hoznak mindent és megcsinállják? Mik a tapasztalatok? -
törölt tag
en is a speedtestet hasznaltam, sosem volt 5 megabit lefele es felfele se 1 megabit
de az a par kilobyte nem igazan szamit, szinte mindig fullon jon a cucc -
fene_vad
senior tag
nekem a speedtestet soha nem sikerult meg 6.5Mb/s folott latnom, pedig nezegettem mar tucatszor mindenfele napszakban... (extreme)
ellenben ftp betonstabil 1.2 MB/s, torrent olyan 1.1MB/s, es dc-rol is van szkrinsatom 900KB/s.... szal mostmar telleg kivancsi vagyok, h az elmult parszaz hozzaszolasban miert mindenki a speednetet tekinti standard meresnek? ja, es operaval nalam is >400 a ping, lol -
bambano
titán
Hoppááá:
Letöltés:185 http://ftp.debian.hu etch/main postfix-doc 2.3.7-3 [765kB]
Letöltés:186 http://ftp.debian.hu etch/main ssh 1:4.3p2-9 [1054B]
Letöltve 145MB 2m24s alatt (1002kB/s)
A letöltés befejeződött a 'csak letöltés' módban -
TeeJay
félisten
válasz
shabbarulez #3771 üzenetére
neked milyen neted van ?
optika a szobádig vagy mi?
nekem is ilyen net kellene -
shabbarulez
őstag
válasz
jerry311 #3767 üzenetére
Szerintem a speedtest.net késleltetés eredményére nem érdemes adni. Nekem jellemzően 50-70ms közötti értéked ad, a korábbi verzió meg 75-125ms közötti értékeket.
Valójában a jó öreg ping és tracert paranccsal pedig ezt produkálja:
Statistics for internet.sliced.hu:
Packets: sent=1000, rcvd=1000, error=0, lost=0 (0% loss) in 9.990863 sec
RTTs of replies in ms: min/avg/max: 0.826 / 1.183 / 7.340
1 <1 ms <1 ms <1 ms pool41-gw.bp-1031.rubicom.hu [89.147.74.62]
2 <1 ms <1 ms <1 ms 89.147.80.209
3 <1 ms <1 ms <1 ms rubicombix.rubicom.hu [89.147.80.1]
4 <1 ms <1 ms <1 ms 195.70.58.210
5 <1 ms <1 ms <1 ms 81.183.245.17
6 1 ms <1 ms <1 ms tge1-2-2197.osr0-ip4.net.telekom.hu [145.236.85.74]
7 1 ms <1 ms <1 ms tenge1-1.core0.adatpark.hu [145.236.89.78]
8 1 ms <1 ms 1 ms 84.2.225.246
9 1 ms <1 ms <1 ms 84.2.225.238
10 <1 ms <1 ms <1 ms internet.sliced.hu [195.228.155.44]
Nálam sosem mutatott a speedtest.net jó késleltetés eredményeket, a valós értékektől meg olyan messze esik hogy hibatűrésen bőven kívül van. -
ROBERTOH
őstag
Szevasztok! Routert akarok vásárolni, nem tudom, a upc-s internetnek van-e valami speciális igénye (mint pl. egyes adsl netnél a pppoe protokol megléte), vagy bármilyen router jó neki?
-
jerry311
nagyúr
válasz
jerry311 #3767 üzenetére
Ehh, kicsit úgyfelejtettem....
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 10.0.10.2 - 0 | 3736 | 3736 | 0 | 0 | 1187 | 0 |
| No response from host - 100 | 3736 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 3736 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 213.46.166.45 - 81 | 3736 | 710 | 0 | 105 | 1813 | 32 |
| vl50.osr0-vhugo.net.telekom.hu - 1 | 3736 | 3733 | 0 | 113 | 2578 | 62 |
| tge1-2-2197.osr0-ip4.net.telekom.hu - 1 | 3736 | 3733 | 0 | 110 | 2469 | 110 |
| tenge1-1.core0.adatpark.hu - 1 | 3736 | 3732 | 0 | 107 | 2360 | 15 |
| 84.2.225.246 - 1 | 3736 | 3731 | 0 | 108 | 2250 | 47 |
| 84.2.225.238 - 1 | 3736 | 3733 | 0 | 111 | 2141 | 32 |
| internet.sliced.hu - 1 | 3736 | 3730 | 0 | 110 | 2031 | 31 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com ) -
jerry311
nagyúr
válasz
Dexter68 #3766 üzenetére
[link]
Host: internet.sliced.hu
Hogy hogyan méri a ping-et azt nemtom pontosan, de hogy ICMP-t nem használ hozzá az biztos.
Itt van helyette másik:
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 10.0.10.2 - 0 | 80 | 80 | 0 | 0 | 16 | 0 |
| No response from host - 100 | 80 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 79 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 213.46.166.45 - 83 | 79 | 14 | 15 | 30 | 62 | 31 |
| vl50.osr0-vhugo.net.telekom.hu - 0 | 79 | 79 | 0 | 31 | 203 | 0 |
| tge1-2-2197.osr0-ip4.net.telekom.hu - 0 | 79 | 79 | 0 | 30 | 125 | 0 |
| tenge1-1.core0.adatpark.hu - 0 | 79 | 79 | 0 | 25 | 78 | 16 |
| 84.2.225.246 - 0 | 79 | 79 | 0 | 31 | 78 | 78 |
| 84.2.225.238 - 0 | 79 | 79 | 0 | 27 | 63 | 15 |
| internet.sliced.hu - 0 | 79 | 79 | 0 | 27 | 63 | 47 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR - 0.8. Copyleft @2000-2002 Vasile Laurentiu Stanimir ( stanimir@cr.nivis.com )
[Szerkesztve] -
blasius33
csendes tag
Egy kérdés azokhoz, akik chellosak:
Meg lehet-e még nézni a havi adatforgalmat, ugyan úgy, mint régen? -
M@trixfan
addikt
A torrent itt az I. kerületben frankón be van állva 60 kbyte/sec-re. Néha online vannak akadások is játék közben. Ezeken kívül hasítana a net. Remélem ezek csak átmeneti dolgok.
[Szerkesztve] -
hehehehe
tag
nah jottem enis villogni a ''jo'' kis chellommal...
elvileg extreme.gyakorlatilag...hat nem mondok inkabb semmit...
imadok igy wowozni.ilyen pinggel elvezetes a net.ezt csinalja kb 2 hete...na mindegy megvarom a veget az egesznek.remelem megjavul mer ez igy nem tul kellemes
-
Atapi
senior tag
Helo!
Valakinek van esetleg informácioja arrol, hogy a upc-ék által tv-k visszirányának szűrésére használt (hpf-80 ha jo infot találtam) szűrő milyen belső felépítéssel rendelkezik?
Kicsit egyszerűsítve a kérdést: el tud egy ilyen romlani?
kb 3.5 éve köthették be a netet, és a napokban kezdett el visszirányu zaj belepofázni a rendszerbe, ha video+tv egyszerre rá van kötve, ezért merült fel bennem a kérdés, hogy talán szűrőhiba lehet, ha eddig működött rendesen...
válaszokat előre is köszönöm.
üdv -
-
Brett apó
tag
Hát ebben a 4 napos hétvégében itt Budaörsön elég összevisszaság van a torrent sebességekkel.Van hogy fölugrik 100,200-ra de amúgy alig akar 10 fölé menni. Remélem,hogy majd a következő 1 hónapba majd megoldódik ez a probléma
Amúgy minden fasza -
Apollyon
Korrektor
-
Dexter68
addikt
Az vóna a kérdésem, hogy a Chello Extreme-ből ennyit sikerült kipréselni:
Nem lenne praktikusabb Mediumra downgradelnem? -
Csapi007
veterán
Hello
nekem is ugyanaz az IP-m másfél éve, még modemrestartok után is megmaradt. -
uzs
csendes tag
HALI!
Nem vagyok járatos a témában,de most olvastam a chello oldalon hogy dinamikus IP-t kapunk.Ez igaz lehet?Van esetleg valakinek tapasztalata? -
TeeJay
félisten
eger környékén tudtok valamit UPC fejlesztésről?
már nem emléxem mikor lesz kész a dolog mifelénk és hogy milyen fejlesztés is lesz ez. -
Goose-T
veterán
Másnak sem jönnek be egyes külföldi oldalak? Yahoo.com, Ypopsemail.com, Altvista.com tök halottak. Bbc.co.uk megy, Wikipedia megy, Google.com is megy. Érdekes.
Szerk.: megjavult. Ki érti ezt?
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
Az USB és az UTP akkor és csak akkor használható, ha a modem config fájlja több mint 1 publikus IP kiosztását engedélyezi.
Ha csak 1 IP-t enged, akkor valamelyik nem kap IP-t vagy 192.168.100.0/24 tartományból oszt egyet a modem, amivel természetesen nem érhető el az internet. A modem nem NAT eszköz. -
dchard
veterán
ADSL-nél a többszörös pppoe kapcsolódással gyakorlatilag végtelen számú külső IP címet lehet kikényszeríteni a hálózatból egyetlen előfizetéssel. Nekem - lévén 8 portos switchem van - 7 db-ot sikerült eddig max elérnem, de ez csak teszt volt, a megosztást én is routerrel végzem. Természetesen ez a szerződésbe ütközik, mivel abban világosan le van írva, hogy előfizetésenként egy darab külső IP címet lehet igénybe venni chellónál adsl-nél és úgy általában mindenhol, nem üzleti előfizunál.
Tehát a lényeg, hogy csak 1 külső IP-t fogj le. Hogy azon belül te hány gépet natolsz rá erre az egy IP-re, az már a te dolgod. Magyarán: routerrel vagy szerverrel normális natolással akárhány gépet használhatsz a kapcsolatodon.
bambano: a lehet hogy kisebbségben vagy, de határozottan nem egyedül
A kábelmodem két portját lehet használni (usb, ethernet) de szinte biztos, hogy nem párhuzamosan, mert abból - mint már shev7 is kifejtette - IP ütközés lesz, de szerintem ha két érvényes MAC címmel próbálkozna (és így elvileg két érvényes külső IP-t kéne kapnia), akkor sem menne a dolog, mert a modem nem erre lett kitalálva szvsz.
Dchard -
Grandi
aktív tag
Ez egyre ''jobb''...
Nemhogy nem emeltek még nálam ( XIII. ker. extreme ) hanem még a 3M sem képesek biztosítani.
Három napja 1,7M..
Ezért alsóhangon sok az a 11,5 e ft.
Én megértő vagyok, és elfogadom azt, hogy pont beleesek ebben a kerületben abba, hogy nálam csak április 2.-ától lesz 10M, de azért legalább a 3M-t biztosítsák.. -
shev7
veterán
Alapvetoen a problema onnan ered, hogy egy maccimet tudsz beregisztralni. Ha megfelelo maccimu eszkozt csatlakoztatsz a modemre, kapsz ip-t es lehet netezni. Ha mind az usb-s mind az utp-s eszkoznek ugyan azt a maccimet adod, akkor mindketto ugyan azt az ip cimet fogja kapni. Gondolom erzed, hogy igy nem teljesen lesz okes a dolog...
Az meg hogy az adsl-nel mukodik az oke, de az teljesen mas technologia. A modem a gepeknek belso halos cimet ad, a netkapcsolat egy pppoe kapcsolaton keresztul megy.
[Szerkesztve] -
HXY
addikt
Most néztem a Manual-ját, de többet nem írnak...
Ha nem tud natolni, akkor spoofolni nem lehetne?
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Oh. Mondjuk ez kissé furcsa, eddig úgy tudtam, hogy az átlagos csomagokat csak 1 számítógépre köti az ember, és innen kifolyólag ha több gépen használja valaki az 1 gépes netet, az bizony ellentétes a szerződéssel. Viszont akkor ezek szerint ha veszek routert chellótól, akor még supportot is kapok hozzá... Mondjuk kicsit régen olvastam a szerződés szövegét, lehet h. csak megkavart valami.
HXY: szerezz egy routert, pár ezer forint, és minden gondod megoldódik. (nézz körül az ilyen témájúú topicban)
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
Uncool Ben #3696 üzenetére
Az a baj, hogy itt nem csak a torrent, hanem a web is. nagyrészt, bár már javult a helyzet, de külföldre 300-as pingjeim vannak...
-
HXY
addikt
Havernak ADSL-je van Alcatel modemmel, és az támogatja ezt a megoldást, sőt még belső hálója is van, a két gép látja is egymást.
Úgy okés a Motorolával, hogy Modem USB-vel az egyik gépbe, a gépből utp-vel meg a másikba, ennek csak az a hátránya, mind a kettőnek kell mennie.
Az lenne a jó, ha a modemen keresztül egyszerre két gépen menne a net.
És ha a hálókártyának ugyanazt a mac címet adom, mint ami a modemnek van?
(egyébként light-om van, szal csak 1 ip-t kapok)
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
Na végre!
Megvan az 5Mbit! UPC: -
shev7
veterán
válasz
CPT.Pirk #3716 üzenetére
az elso megallapitas igaz, nem fog menni egyszerre usb-n es utp-n a net. (Persze ArGabnak igaza van, prof csomagban a 3 public ip miatt megy egyszerre mindketton is) A masodik viszont nem. A chello nem tiltja a haztartason beluli netmegosztast, de ha nem toluk veszed a routert hozza, akkor nem adnak supportot hozza.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Állítólag megy a dolog, de csak abban az esetben, ha Professional csomagod van, mert így 3 IP címre vagy jogosult. Viszont az USB csatlakozás olyan 6 Mbit-es maximum sebességet hoz csak.
CPT.Pirk: nincsen tiltva a router használata háztartáson belüli megosztásra.
[Szerkesztve] -
HXY
addikt
Szasztok!
Van egy ilyen modemem:
Van rajta usb és rj45 is.
Van-e arra lehetőség, hogy megosszam vele a netet, úgy hogy az egyik gépbe megy az usb, a másikba meg az rj45? -
Zenty
őstag
válasz
dilipok #3709 üzenetére
Írtam már ,hogy volt betelefonálás( többet nem is hivom őket mert minek?)! Avval le rendezték az egészet ,hogy hozták a szintjüket a dur bele központi hiba slogenel ( mit miért? Központi hiba! hiba! De miért? Központi hiba! De lesz megoldás mikor vagy valami? Központi hiba! ! Mintha egy robot-al dumálnék
Nemistudom minek ügyfélszolgálat náluk egyszerüen ki kéne irni oldalukra,hogy központi hiba minden ,és ezért megvan oldva a dolog !
[Szerkesztve] -
dilipok
veterán
válasz
Littletiger #3708 üzenetére
ne is foglalkozz velük. Már sokan próbálták nekik elmagyarázni hogy nem úgy van ahogy mondják (olyanok is akik dolgoztak ott), de a jelek szerint majd csak akkor fognak megnyugodni, mikor helyreáll a rend. Már csak az érdekelne, hogy akik itt fröcsögnek, azok telefonáltak-e már a UPC-nek, mert ugye végsősoron ezt csak ők tuggyák megoldani. Azért mert itt bizonygatják hogy mennyi embernek nem m1, nem lesz gyorsabb a p2p nekik sem. Vagy nem?
Ja és tényleg haggyuk már abba. Písz
MOD: tényleg ez volt az utsó hsz-em ezzel a témával kapcsolatban.
[Szerkesztve] -
Littletiger
tag
Uncool Ben!
Hol olvastad a hozzászólásomban, hogy csak belőlem áll a világ? Én nem azt vonom kétségbe, hogy másoknak vannak problémái torrentezéssel, hanem az összeesküvéselméleteket, amelyek azt feszegetik, hogy a UPC korlátozza a p2p-t.
Miután nekem és sokan másoknak működik rendesen a torrent, nem olyan kézenfekvő dolog hamis következtetéseket levonni. Nem valószínű, hogy velünk kivételeznek. -
-
lorcsi
veterán
nekem még véletlen sem ingadozik semmi
bár szerintem amenynire várom még direkt később tesznek valamit a növeléssel -
-
rii
nagyúr
az előbb 250Kbyte/sec-el töltöttem Light-al.
Most akkor mennyi a sávszélem perpill.?? 2Mbit?
csak mert:
chello minimum
Alapszintű, de már szélessávú elérést biztosító csomag.
Letöltés: 1280 kbit/s
Feltöltés: 256 kbit/s
Akciós havidíj: 4.900 Ft-tól
chello medium
Haladó internetezőknek ajánlott csomag.
Letöltés: 5120 kbit/sec
Feltöltés: 768 kbit/sec
Akciós havidíj: 6.900 Ft-tól
Én 6.900-et fizetek UPCnek, szal most akkor már végképp nem tudom, mi a szituáció.
-----------------------
most nézem a levelet, light-ot mediumra módosítják.
De eddig nem így volt, nem?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest