-
IT café
Üdvözlünk a Call of Duty: Modern Warfare II (2022) topikban! Kérünk, olvasd el a téma összefoglalót első hozzászólásod megírása előtt, illetve mielőtt kérdést tennél fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozimoto
aktív tag
-
Acheron
őstag
Nem szeretnék hosszas vitába bonyolódni erről, de továbbra is úgy vélem, alma és körte összehasonlítása történik épp. Hogyan lehetne összehasonlítani egy ingyenes hozzáférésű játék játékosbázisát egy fizetős (és nem is alacsony árkategóriájú) játék játékosbázisával (akár ha attól el is tekintünk, hogy utóbbi játékosbázis egy jó része szintén része az előbbinek.)
A bemeneti adatok jók, de a következtetésed rossz: nem azért vannak sokkal többen a WZ -ban vagy BR -ban, mert a multira nincs igény, hanem mert egyszerűen sokkal szélesebb réteg számára elérhető - lévén ingyenes.
Erről korrekt adatot abban az egy esetben kapnánk, ha a WZ, DMZ stb szintén csak akkor lenne elérhető, ha a játékos megveszi a játékot teljes áron. Ez esetben egymás mellé lehetne tenni, hogy x játékos tolja a WZ -t, és y a multit.
Biztos lehetsz benne, hogy nem látnál olyan aránytalanságot, ami alapján most azt gondolod, hogy a multira nincs igény.[ Szerkesztve ]
-
allin00
csendes tag
Üdv! Dmzben tapasztalt valaki olyat, hogy az ellenséget nem tudom felszedni?Hiába kéri a segítséget nem engedi a segítséget.
-
csibe1
addikt
"Bár nehéz megjósolni, hogy akarnak-e változatni bármin is, de szerintem nem lesz ingyenes, hanem a game pass része lesz."
Első változtatásnak jó lenne ráfeküdni az optimalizálásra, meg az MSI Afterburner engedélyezésére, mert néha azért jó lenne nyomon követni az fps ingadozását játék közbe.
Mostanában meg max az órát teszi ki.
Aztán ha már be vannak építve a dolgok játékba (fps, packet loss stb.) akkor lehessen már testre szabni a szíüket, mert alapból beolvad a háttérbe.
Nincs is ezzel gond, de ha ki szeretném emelni az fps számlálót, hogy ne szürke hanem zöld vagy narancssárga legyen; akkor ezt menüből meg tudjam oldani.Szerintem meg a Warzone megmarad ingyenesnek, mert ez a legfőbb vonzereje.
A mézesmadzag, ami 200-300 millió dollárt hoz évente a bluprintekből, skinekből.
Szerinted kihagyják a lehetőséget ha ennyi pénzt be tudnak szedni évente?Persze a teljes játék hoz majdnem vagy akár többet is, mint 1 milliárd dollár minden megjelenéskor; de a plusz 20-30% sem az a bevétel ami ne jönne jönne jól csak úgy, sokkal kevesebb befektetett munkával.
A bugok meg egyebek nem lényeg, csalók nincsenek blablablabla..." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
nutella1
őstag
válasz csibe1 #10707 üzenetére
100%, hogy ingyenes marad a Warzone, fizetőssé tétele teljességgel ki van zárva, épp a megemlített dolgok miatt. "Jóska-Pista" nem fog 30-40K-t kifizetni egy játékért, ő ingyen akar szórakozni, ez mára elvárás. Ott aztán, hogy mennyi pénzt szór el, játékon belül, már megint más kérdés. Látszólag ingyé' volt, miközben többszörösét elkölti, és itt ez a lényeg, a tudat.
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
bager13
aktív tag
válasz nutella1 #10708 üzenetére
Az ingyenesség lényege alapvetően az, hogy minnél több emberhez jusson el, így maximalizálni lehet a "fizető" játékosok számát.
Nem tudom milyen arányszám ez, de kíváncsi lennék rá, hogy 100 emberből, aki telepíti, abból hány százalék vásáról játékon belül később... de biztos jó az arány...
Az aki meg mindent is ingyen akar, az nem hiszem, hogy egy petákot is elköltene a WZ-ban.Így hogy már egy bejáratot cím, a fizetőssé tétele lehet, hogy nem csökkentené a bevételt, csak az inyenélőket szórná ki, de lehet, hogy rosszul gondolom...
Tésztás Johnny és a Kerthegesztők méltán elismert zenekar oszlopos tagja!
-
csibe1
addikt
válasz BandiHUN #10709 üzenetére
Igen, nekem is a 4.6.5 verzió van fent a gépen.
Április 11-es dátummal.
Szóval inkább nem tapsolok.
A lényeg meg az lett volna, hogy a nyamvadt kiadó oldjon meg pár dolgot, ha már néha csak a saját mérésük meg a játékban..." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
Linem
senior tag
válasz nutella1 #10708 üzenetére
Ja, én nem így értettem, hogy a multi játék teljes árát ki kelljen fizetni az ingyenes warzone miatt. Hanem inkább abból indultam ki, hogy a Microsoft nem igazán szokott ingyen adni szoftvereket. Erre találták ki a game passt.
Például, ha x-box exkluzív lenne a játék, akkor elveszítik a sony játékosbázist. Viszont jóval többet tudnak majd eladni az x-boxból konkurencia nélkül.
Erre gondoltam, hogy semmi sincs kizárva. Lehet semmihez sem nyúlnak hozzá, marad így minden, és csak annyi változik, hogy nekik megy a pénz onnantól. Viszont az is lehet, hogy szeretnének változtatni sok mindenen, ami szerintük indokolt. Persze ez csak elmélkedés, de azért kíváncsi leszek, hogy mi a tervük.[ Szerkesztve ]
-
Ryoo
senior tag
válasz BandiHUN #10709 üzenetére
Terjeng itt egy urban legend, hogy amiatt kaptak egyesek shadow bant, vagy permabant a játékban, mert telepítve volt az MSI Afterburner. Bár a leghangosabb kolléga már egy jó ideje eltűnt innen, vszínű most már hardveres bant kapott.
Nothing Phone 2(a) , Lenovo Legion Y540, PS 5
-
BandiHUN
veterán
Lehetett ott bármilyen okosság, ez csak a net, sose tudni, ki miféle igazán... Én a Razer Centralt is használtam, használom, sőt még egy "makró" is van, az egyik oldalgombra rá van téve az F5, hogy kényelmesebb legyen netezni No meg az ominózus dolgok óta csend van, senkinek nem volt ilyesmi gondja, gondolom lement az 1 hét, oldódtak a tévesek, mentek a levesbe, aki olyan...
Egyébként kb. minden triggerelhet anticheatet, ami virágbolti, akár pl. mert valami keylogger vagy ilyesmi települ kéretlenül. Én nem vagyok paranoiás, 10-es k/d-ket se lövök soha, shipmenten is beérem 60 killel, a warzone-ben meg még csak nem is jártam, annyira hidegen hagy.Viszont mindenem legál.
[ Szerkesztve ]
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
Mr X
veterán
válasz Acheron #10704 üzenetére
Nem is hoztam képbe, hogy többen játszanak WZ-t, mint multit. Azt írtam, hogy a multit játsszák egyre kevesebben. Ez pedig elvitathatatlan. Részben a WZ miatt, részben a multi minősége miatt. Nem hasonlítottam össze a két játékmód felhasználószámát, nem tudom, ez honnan jött.
nutella1:
Arra vagyok kíváncsi, hogy szerinted miben gagyibb a WZ, mint a multi, vagy fordítva, miben jobb a klasszik multi. Nem a terelés érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
BandiHUN
veterán
Szerintem ilyenben mindig az van, hogy a multisok fizettek...és ők nem kapják meg, amit vártak, míg a warzone-al törődnek. Nomeg maga hogy a free player lenézett.
Mondjuk én pl. nem nézem le a free-t, mert ÉN vagyok, aki megette a maszlagot, és megvette. Annak volt esze/önuralma. Én idén fogok ide eljutni, hogy nem veszem meg ezt a déelcét nemhogy 70,de 30 júróért sem.Már ígyis a 2042 pörög, egy éve vettem 5ezeré' de méltatlanul volt hanyagolva...
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
Mr X
veterán
válasz BandiHUN #10717 üzenetére
Megvettem én is, ráadásul a Vault Edition-t. Az első időszakben jól elvoltam a multival, aztán már unalmas lett. Ettől még nem fikázom le a WZ-t, sem a sima multit. A fejlesztőket igen, a sok folyton visszatérő bug javítására, rendes szerverek beüzemelésére futotta volna a rekordbevételekből.
MW3 max nagyon akciósan lesz vétel nálam, semmiképp sem megjelenéskor. Meglátjuk, azzal a résszel hajlandóak lesznek-e foglalkozni.
-
Acheron
őstag
Nem -e?
#10691Mr X:"...nem veszed figyelembe, mennyien játszanak a klasszik multival (az eladott példányokhoz képest) és mennyien a Warzone-nal... "
Multi: alma
WZ: körte
#10696Mr X: "...Ha nem létezne WZ, a CoD multi kb. halott lenne mára. Rétegigény lett a 6v6 a BR-hez képest...."
Multi: alma
WZ, BR: körte
A "képest" szó kettő vagy több dolog közötti reláció kifejezésére használatos, tehát egyik mértékét viszonyítjuk a másikhoz, a mérték pedig ez esetben a játékosszám.
Ha nem a WZ -hoz hasonlítjuk, akkor mihez képest játszák egyre kevesebben a multit?
Önmagához viszonyítva? Abszolút játékosszámban? Az egyes részek Classic Multiplayer száma mutat olyan mértékben csökkenő számokat, ami igazolja hogy rétegigény lett?
No és főleg, hol érhetők el számszerűen ezek a statisztikák?
Merthogy a Sony, Activision, Microsoft, Blizzard nem tett ilyenek közzé hivatalosan.
A Steam úgy ahogy mér, de mivel az MW2019 óta ez az első rész a Steam -en, nehéz lenne egymás mellé rakni őket (főleg, hogy nem igazán választják szét az MW és a classic multi számait)
Azt pedig, hogy egy játék megjelenésekor a legnagyobb a játékosszám, és utána folyamatosan csökken, talánm ne kérjük számon, ilyen egy termék életciklusa.
A WZ ide keverése sem indokolt, mert annak a tematikája folyamatosan változik, az aktuális COD játéknak megfelelően frissül, így ez sem hasonlítható.
Nem kizárrt, hogy igazad van, és a klasszik multit tényleg egyre kevesebben játszák. De ha ennyire sarkos az állítás, nem ártana megtámogatni pár tény adattal.
No mindegy is, én elengedtem, tőlem akár csökkenhet is az érdeklődés globálisan, de én magam továbbra is ezt a játék módot kedvelem, várom. A BR egy pillanatig nem érdekel, a DMZ majd igen, ha a saját loadout mindig elérhető lesz az első perctől, a Plunder néha jöhet, azzal el lehet bohóckodni néhanapján.
Nagypályás cuccnak ott a GW és az Invasion, ott is el lehet szórakozni, ha olyanra vágyik az ember. (ezek a gondolatok persze szigorúan szubjektív magánvélemények)
De ezzel együtt, ha valakinek a BR adja, ám legyen, szíve joga. Senkitől sem vitatnám el, hogy azt játsza, amihez leginkább kedve van.
Ha nem gond, részemről a csökkenő játékosszám szál zárva, nem szeretném tovább offolni a topikot.
#10717LorenzoHUN: Azt nem gondolom, hogy a free player a lenézett. Az igenis jó dolog, hogy sokan olyanok is hozzáférnek egy játékhoz, amihez lehet, nem férhetnének hozzá körülményeikből adódóan.
Ellenben ha van "prémium verzió", akkor lehessen is érezni a különbséget, különben sajnos valahol igaza van azoknak a rettentően bosszantó alakoknak, akik free hétvégeken a fórumokon szétfikázzák a multit, hogy mennyire sz@r, mennyire nem ér plusz pénzt. -
nutella1
őstag
Pedig tetszik-nem tetszik, a Multiplayer valóban a "COD" lenne (ha foglalkoznának vele, ahogy azt előzőleg mindig is tették), a Warzone pedig " valami BF-re hajazó katyvasz-maszlag, ami hasonlítani szeretne a COD-ra is, ám látszólag ingyé' ". A kettőnek nulla köze van egymáshoz, csak egy cím alatt fut. Számomra olyan, mint amikor terelik a nyájat a legelőről a sivatag felé, egy új Las Vegas. Dől a lé. Szó se róla, remek ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
kill_switch
senior tag
válasz nutella1 #10721 üzenetére
Az a COD multi amit ti kerestek, már elég régen nem létezik. A multit sokan már csak azért veszik meg, hogy ne a Warzone-ban kelljen fegyvert húzni meg skinezni, mert ott örökkévalóság +2 év mire megvan amit akarsz. Miután elfogy a fegyver húzás, esetleg skinezés, az emberek nagy része kukázza a multit, mert lehet, hogy valakit szórakoztat, hogy szkriptelt meccsekhez asszisztálnak bábuként (#esbéememrulz), de valószínűleg többen szeretnek aktív szereplői és befolyásolói lenni a játéknak amivel játszanak. Tetszik vagy sem, de ennyi a multi már évek óta. A befizetett prémium élmény. Ezt lehet, hogy számokkal nem lehet igazolni, mert nem adják ki (vajon miért), de elég sokat elárul a lobbiban töltött idő, amíg a játék próbálja összekaparni a bábukat a sakktáblához.
Az előző reloaded frissítésnél gondoltam ránézek a rankedre, mi folyik ott, vannak ott is jó skinek fegyverre, hát 13 perc lobbizás után, inkább úgy döntöttem, hogy hasznosabban is el tudom tölteni az időmet. Nem talált meccset... RANKEDBE! Ránéztem Twitch-en, hogy PC-seknél mi a helyzet, de náluk sem volt sokkal viccesebb a sztori. Úgyhogy azok a skinek ott maradnak.
De csak, hogy ne menjek olyan messzire, mikor legutóbb bent volt a 24/shoothouse, oda se tudtam bejutni percekig, pedig csak a 2 új fegyverre akartam letudni a longshotokat.
Sajnos ez van. Nincs konkurencia, úgyhogy előre is jó étvágyat a következő részhez, amitől megint, ki tudja miért, a megváltást várjátok. Én is meg fogom venni, mert érdekel a kampány, elbohóckodok majd multiban is, amíg a fegyvereket intézem, de nincsenek nagy elvárásaim. Főleg, hogy ez gyakorlatilag a mostani rész DLC-jeként indult, csak még köpködtek hozzá valamit, hogy több legyen.
Szerencsére a GVH-s alzás megtámogatással még 20K-ba sem fog fájni a játék.
A Warzone mint BF-re hajazó katyvasz hasonlatot még próbálom értelmezni, de semmi közös pontot nem találok a két játék között. Kb olyan, mintha egy dirt rally-t hasonlítanál egy F1-hez. Végülis mindkettőbe ótókkal kő menni. -
kill_switch
senior tag
válasz kill_switch #10722 üzenetére
Ja, és azt el felejtettem, hogy skinek is lesznek a következő részbe. Nagyon színesek, nagyon csúnyák és nagyon nem háborúba illők.
Csak azért mondom, hogy ne legyen túl nagy a meglepődés majd. -
BandiHUN
veterán
válasz kill_switch #10723 üzenetére
És most kezdéskor sem lesz katonásdi, mert ami ehhez jön, az átkerül a mw3-ba, ahogy írták
-
nutella1
őstag
válasz kill_switch #10722 üzenetére
Senki nem vàr semmifèle megvàltàst az ùj rèsztől, ebben ordas nagyot tèvedsz. Akinek egy jàtèktòl függ a boldogsága vagy az önbecsûlèse, nyugodtan keressen szakembert magànak. Jelen formàjàban az egèsz COD egy nagy rakat kaki, ès teljesen mindegy, hogy a Warzone-t vagy a multit nèzzûk. Az elengedès es a gagyi kategória irànyàba tart ez a szèria, elèg masszìv lèptekkel ràadàsul. A kezdetektől idàig sikerûlt a showbiznisz legmèlyebb bugyràra taszìtani ezt a sorozatot, ès mèg mindig van tovàbb.
[ Szerkesztve ]
-
nutella1
őstag
válasz kill_switch #10726 üzenetére
Valamit vàrunk, persze, hogy ne olyan emberek mondjàk meg, nekünk mi tetsszen, akik nèhàny ève bohòckodnak, vagy nem is jàtszanak, csak ritkàn a jàtèkkal. Elvileg az összes classic pàlya felùjìtott vàltozata benne lesz, màs pozitìvumra nem igen szàmìtok.
-
csibe1
addikt
válasz BandiHUN #10717 üzenetére
"Már ígyis a 2042 pörög, egy éve vettem 5ezeré' de méltatlanul volt hanyagolva..."
Azért nem kevés idő kellett a "játéknak", hogy kikerüljön a béta előtti állapotból.
Abszolút nem a BF sorozat jutott róla eszembe, hiába védték nagy bőszen a topikjában.
Ez nem BF, ez egy vicc; ott se tudnak mit kezdeni magukkal; vagy csak elfelejtettek játékot fejleszteni...
Kb. úgy nézett ki amikor kiadták, mint akik még egyetlen BF-et se láttak menet közben; aztán nekiálltak valamit csinálni. (csak éppen minek)
Szóval itt lett teli a hócipőm; menjen fizetős bétateszternek akármelyik céghez az aki a világra pottyantotta őket..." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
Linem
senior tag
Ismét van HC Shipment.
-
Szellem.
nagyúr
Srácok!
Ez az utolsó szezon? Csak mert sehol sem látom kiírva, hogy mikor van vége a BP-nek.
-
BITBOYS
addikt
Áhoj, jöttem sírni de most egy másik perspektívából..
Annyira pro lettem az utolsó két-három játékban, hogy már szinte csodálatraméltó és kétségbeejtő egyben
Most én szedek ki mindenkit is szinte minden helyzetben szinte bármivel és engem nem tudnak lelőni mert pont marad egy hajszálnyi életem a szemtől szembe harcokban. Teljesen mindegy, hogy engem kezdenek hátbalőni, megfordulok és 2-3 skulóval már fekszik is az ellen.
Csipával olyanokat lövök, hogy én sem vagyok biztos a találatban de beadja.
Ennek, ebben a formában nem sok értelme van. Legalább is nagyon nem szimpatikus, mert biztosra veszem, hogy lecsalóznak. Négy meccset toltam, az elsőbe szétkaptak folyamatosan ez real, de a következőkben érezhetően megváltozott valami és szinte lagmentesen száguldok végig a pályán az előzmények fényében. Szóval dobott egy csontot nekem a játék.. hű de izgalmas, ja nem...inkább kiléptem és megyek filmet nézni
Köszönöm a figyelmet -
Szellem.
nagyúr
válasz kill_switch #10739 üzenetére
Pedig nem látom sehol sem a BP visszaszámlálót. Eddig minden alkalommal a bal felső sarokban ott volt.
Nekem is az a gyanúm, hogy akkor itt kakukk-hello. -
lowzor
veterán
Double XP van mindenre, most kell pörgetni a BP-t.
-
Szellem.
nagyúr
Sejtettem higy az új fegyver meg az event WZ-s lesz. Kapjak be.
-
addikt
Mi az a "intersept 5 radio transmission" ?
Vagyis hogy lehet megcsinálni ?
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
válasz ImpersonatoR #10747 üzenetére
Ez engem is èrdekel. Amugy azt hittem bonyolultabb event.
-
NY_A
őstag
Én csak sejtem. Amikor a barlangból ki kellett hozni a tartályokat találtam a földön egy rádiót amit felvettem, és elindítottam. Ekkor valami történt de már nem tudom megmondani mi. Szerintem az egy ellenséges botból esett ki, és lehallgattam vele a kommunikációjukat. Gondolom ebből kell 5.
[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
A leírás szerint :"... While moving through the underground facility, Konni agents may drop their Burner Phones. Keep your head on a swivel to intercept enemy communications… And maybe figure out why they are here defending this lab underneath Al Mazrah..."
Vagyis az eldobott rádiókat kell felvenni és lehallgatni (elfogni) az ellenséges kommunikációt.
#10749NY_A: Bingo
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest