Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
válasz
TeeJay #46599 üzenetére
Egyáltalán nem SŐőt ! az SqLite pont ilyen esetekre lettt kitalálva. az sql technológia alapja hogy ne vesszen el adat. Csak 1 példa : a jobbegér-minden torrent felfüggesztése 790 darab ingyombigyom file megnyitását-írását-bezárását jelenti. Ha csak 1 megsérül akkor jön a torrentre full recheck, vagy még roszabb, ki kell törölni a torrentet, adat marad, újra felvenni ,megint recheck... Sqlite-nál ez 1 tranzakció, hiba esetén rollback, és mindig csak 1 file van nyitva. Melyik a biztonságosabb ?
Ja és pont Te hozod fel pozitív pédának az uturrentet ?
-
zsolt_64
senior tag
válasz
TeeJay #46597 üzenetére
Kösz , majd tesztelem. Hogy ne maradjunk újdonság nélkül, és mivel a múltkor megszívtam a fastresume fileokkal átálltam az sqlite-ra. Eddig teljesen jó és nincs 790 darab file. Helytte van egy torrents.db ami tényleg sqlite adatbázis, simán nyitható akármilyen kezelővel (dbeaver) és tulajdonképpen 1 sql táblát tartalmaz. Sokkal jobban kezelhető ha valamit akarsz benne matatni...
-
Cs1csó
titán
válasz
makoss #46594 üzenetére
Van ahol gigabites is van, jellemzően optikán. Gondolom DIGI vagy Telekom tud ilyet. Nekem "csak" 60/20-as de kb. elég. Ha 100GB vagy nagyobb játékokat töltenék le vagy 4K filmeket akkor esetleg jobb lenne nagyobb sávszél pl. 200-300Mbit de ennél többre igazán általános használat mellett PER GÉP nincs szükség.
Nyilván a torrent kb. bármit elbír.
(felfelé talán jobb lenne a 20 helyett mondjuk 100Mbit legalább) -
Imi1981
veterán
Hát ez így jól hangzik de bonyolultnak is tűnik. Átnevezést én a torrent kliensbe gondoltam hogy később ha törölni akarom tudjam, hogy mi is az (angol címen általában nem tudom melyik film vagy sorozat az). Plex már eleve elvégzi a cím és borító kérdéseket.
Ha lesz több időm utána járok ennek amit írtál de szerintem ennek beállítása nekem bonyolult lenne. Egyelőre most marad az rss azt már be tudtam állítani kettő oldalon. Azért kösz!
-
Geth
veterán
válasz
Imi1981 #46592 üzenetére
Mivel az átnevezést nem lehet automatikusan! Azt az általad felsoroltak se tudják de nekem ez kell.
De, tudják. Hardlink, copy és egyebek mellett természetesen.Maga a torrent hozzáadása meg kettő érintés és már tölti is! De ezen felesleges vitázni.
Automatizált környezetben is meg kell adni hogy mit szeretnél (ennyire azért nem önjáró), ebben a két módszer nem különbözik. Viszont ami utána történik...El tudom dönteni nekem mi kényelmes és mi nem.
Lényeg a lényeg, a kényelmes nálam valahol azt jelenti, hogy pár mp. alatt közlöm a rendszerrel, mit szeretnék, és... ennyi. Neked lehet ennél jóval több manuális lépés is kényelmes, én ezzel nem vitatkozom, csak gondolatébresztőnek szántam az off hsz-tInkább írhatnál egy kicsit azokról amit felsoroltál sonar, radar meg arr kombóról!
Hát vannak ezek a tartalomra specializált progik, pl. radarr filmekre, sonarr sorozatokra.
Eléjük pakolsz egy prowlarr-t, hogy a különböző, általad hozzáadott tartalomszolgáltókat (itt most a torrent trackerek oldalait értjük) indexelje (slussz poén, hogy ezzel belép az oldalra, így nem rúgnak ki sehonnan inaktivitás miatt). Ebben kell keresni, vagy összekötheted valami kényelmesebbel, pl. trakt, ahol csak felveszed a listádra hogy mi érdekel.
Találat esetén ezek a progik felveszik a letöltő kliensbe (itt most a torrent kliens).
Ha végzett a letöltés, jöhet a tartalom mozgatása, átnevezése, átstrukturálása. Majd szólnak az esetlegesen bekötött média rendszernek (pl. jellyfin), hogy frissítse a készletet, szedjen feliratot, szép hátteret, films/sorozat esetén szereplőket linkeljen be, stb. (de ezt lehet amaz automatikusan is megteszi). Ezekről a folyamatokról kaphatsz értesítést különböző csatornákon.
Lehet úgy kérni, hogy minőség esetén mi legyen a minimum, és töltsön-e jobbat ha talál (friss anyagoknál célszerű egy kis késleltetéssel, mert hamarabb jönnek ki a gyengébb minőségűek, így késleltetés nélkül megnőhet a felesleges letöltés).
A régebbi anyagok törlése a torrent kliensben szintén megoldott.
Ha valamit megnéztél (ez látszik a média rendszerben), akkor leveszi a listáról (pl. nem tölt le többet jobb minőséget belőle).Van erről magyar leírás a használatáról?
Én nem tudok róla, és nem is azt mondom hogy triviális, mert nem az. De évek alatt hatalmas is lehet a megspórolható idő. -
Imi1981
veterán
Mivel az átnevezést nem lehet automatikusan! Azt az általad felsoroltak se tudják de nekem ez kell. Számomra ez nem kényelmetlen. Maga a torrent hozzáadása meg kettő érintés és már tölti is! De ezen felesleges vitázni. El tudom dönteni nekem mi kényelmes és mi nem.
Inkább írhatnál egy kicsit azokról amit felsoroltál sonar, radar meg arr kombóról! Érdekelne a dolog hátha tetszik. Van erről magyar leírás a használatáról? -
Imi1981
veterán
De nem kényelmetlen! Letöltöttem a torrent fájlt és egyből azzal nyitotta meg! Annyit csináltam, hogy kiválasztottam a ketegoriát (filmek, sorozatok stb) és töltötte is abba a könyvtárba ahova szerettem volna. Utána átneveztem magyarra a címet hogy könnyen megtaláljam a torrent kliensben (magyar címmel ismerem a filmeket és sorozatokat) . Igen potyögni kell valamennyit ahhoz hogy olyan legyen ahogy akarom de a lényeg, hogy ezt kényelmesen teszem!
Rss-el egy részét kiváltom iPhone-on de ugye átnevezni csak webui-n tudom amit nagyon nem jó képzelni Mobil böngészőben. -
Imi1981
veterán
Nem ismerem ezeket. Most az rss-el szenvedek csak a majomparadén . Ha ez sikerül már megfelel nekem. Qbitorrent remoteval nem kellett potyögni ! Azzal mindent meg tudtam csinálni amit Windowson a qbitorrent kliensben és kényelmesen. Nekem nagyon tetszik a qbitorrent remote ( nem a qbitorrent controller! ) .
-
Imi1981
veterán
válasz
enginev3.0 #46584 üzenetére
Kedvenchez adás? Nem reagál rá. De a nagyobb gond hogy ez a bejelölt kategóriákból minden újat tölt! Én csak azt akarom mint nCore-on és bithumenen, hogy csak azt töltse amire én kattintok, hogy töltse! Szerintem ez itt nem működik. Nincs egyéni rss .
Igazából azért van erre szükségem,hogy iPhone-on is tudjak gyorsan letöltést indítani a gépemen. Van már pár lehetőségem itt is de ez lenne a legegyszerűbb. Hiányzik az Androidos qbittorrent remote ! Az a legjobb! -
Imi1981
veterán
válasz
enginev3.0 #46563 üzenetére
Szia! A bithumen tökéletes viszont majomparadén elindult 10 torrent letöltés! Gyorsan töröltem mind a tizet adattal együtt. Azóta nem indított magától! Azt viszont nem értem hogyan lehet majomparadén hozzáadni rss-hez? Mármint amit konkrétan akarom hogy töltsön ! Bocs ha értetlen vagyok de tényleg nem vágom.
-
-
makoss
veterán
válasz
Dragon3000 #46574 üzenetére
Van a routeren USB.
Most meg nem mondom mondom milyen router, melóban vagyok -
válasz
Dragon3000 #46574 üzenetére
"megosztásra meg ... 50 mega lassú"
"Ilyen lassú net esetében"
Hogy manapság már a 500/50 net is lassú....? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
makoss #46573 üzenetére
Ilyen lassú net esetében még routerre kötött hdd-n való torrentezés is megoldás lehet, akkor minden gépről elérhető lenne ugyanaz az adat és a router oldaná meg a torrentezést. Persze ehhez usb-vel rendelkező router kell és megfelelő firmware rá, ha a gyári nem tudja, akkor azt cserélni kell.
-
makoss
veterán
válasz
Kekmen #46572 üzenetére
Akkor majd megoldom, elvileg egy NAS is megoldhatná ezt a kérdést nem? Egyszer jó volna az is, de csak otthoni hálózatra szerintem luxus, megosztásra meg nem áll készen a netem, ahhoz 50 mega lassú
Amúgy az elsődleges gépem az adatlapomon van, a másodlagos meg beszerzés alatt, egy Intel NUC 11 Pro Kit (NUC11TNHi3) -
Kekmen
senior tag
válasz
makoss #46571 üzenetére
Ahogyan fentebb írták, nincs olyan megoldás, mert a fájlok fizikailag mindig azon a gépen lesznek, ahová letöltöd. Ha elzárás alatt kikapcsolást értesz akkor sehogy, a "szerver" gépnek mennie kell, ha el akarod érni a fájlokat. Egyébként Idle-ben egyik gép sem fogyaszt túl sokat, már pedig a torrent ritkán terheli meg intenzívebben, bár paramétereket nem írtál.
-
makoss
veterán
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
makoss #46568 üzenetére
Amit akarsz az nem megoldható, elvégre ha az (A) gépen kezded el letölteni, akkor az anyag is az (A) gépen lesz, ha ezt kikapcsolod, akkor a (B) hogy folytassa.
Amit írtam, az egyik gép folyamat megy, azon van csak torrentkliens, legyen (A), amit a másik gépről is tudsz vezérelni, legyen (B), így amit a (B) gépről raksz a kliensbe, azt is az (A) gép fogja letölteni. Ha ez macerás, akkor több kliens esetében is lehet beállítani figyelt mappákat, ha oda kerül torrent fájl, azt kezdje el letölteni, pl qbittorrent esetében be lehet állítani, hova töltse, milyen kategóriába kerüljön..... (gondolom más kliensekben is van ilyen lehetőség), több ilyen mappát is be lehet állítani, ezeket a mappákat megosztod és a (B) gépről ide töltöd le a torrent fájlokat és az (A) gépen szépen megoldja a torrentkliens a letöltést.
-
Kekmen
senior tag
válasz
makoss #46568 üzenetére
Én meg azt nem értem, hogy ha elkezdesz egy letöltést az egyik gépen, miért a másikon akarod befejezni? A 2 gépnek akkor van értelme, ha mindkét gépen más torrentek futnak. Egy háztartásban, egy internettel mi értelme több kliensről ugyan azt futtatni? Nevezd ki egy egyik gépet "szervernek", azon torrentezz! Központosítsd a tárhelyedet oda és csinálj egy fájlmegosztást rajta így a "kliens" gépen hálózati meghajtóként eléred az ottani fájlokat egyszerűen LAN-ban.
-
makoss
veterán
válasz
Dragon3000 #46567 üzenetére
Ezt nem igazán értem.
Lényeg az, hogy ha az első gépen elkezdek egy letöltést kb 50%-ig, a másik gépen ugyanezt folytatom végig, de az első gépen ne 50%-tól folytatódjon, hanem már az előző gépről valahogy frissítve látván, hogy vége a letöltésnek, seedelje azt.
Majdnem úgy mint ha lenne egy központi szerver, csak a nélkül. -
Dragon3000
nagyúr
-
makoss
veterán
Üdv!
Ha minden jól megy, hamarosan lesz egy másodlagos PC-m ahol azon is menne a torrent, de főleg ott.
Azt, hogy lehetne a legegyszerűbben megoldani, hogy a már egyik gépen megkezdett letöltési, seedelési munkafolyamatokat a másik gépen is tudjam folytatni?
Mind a 2 gép egy szobában lesz beállítva. -
Imi1981
veterán
válasz
enginev3.0 #46563 üzenetére
Bithumenen sikerült a leírásod alapján! Kösz
! Majomparadén később próbálom mert lassan dolgozok.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Imi1981 #46562 üzenetére
Egyéni RSS feed - Az általad megjelölt torrentek, közvetlen letöltési lehetőséggel (lásd Wiki).
Így néz ki, az egyéni rss feedre jobb egér gomb, link másolása, és azt tedd be qbittorrentbe új feliratkozás gombhoz
Aztán létrehozol egy szűrőt qbitben, kijelölöd a bh-s csatornát amit most hozzáadtál, szűrőnek beállítasz egy *-ot, és így mindent letölt amit hozzá adsz a feedhez az oldalon
majmon ugyan ez
-
Imi1981
veterán
válasz
enginev3.0 #46561 üzenetére
Bithumenen se sikerült. Amikor rányomok az egyéni rss-re akkor bedob egy oldalt ahol ilyen parancsok vannak (valami olyasmi) de hogy azzal mit kezdjek nem tudom. A sima rss-t hozzá adtam és qbitorrentben is beállítottam de azzal nem kezdi el tölteni mikor hozzá adom az egyéni rss-hez mert ugye nem azt állítottam be. Bonyolult ez nekem. nCore-on olyan egyszerű miért nem olyan máshol is? Próbálkozzon még se már csak távoli asztallal tudom csinálni mert úton vagyok. Így meg nem olyan egyszerű.
-
Imi1981
veterán
válasz
enginev3.0 #46559 üzenetére
Köszi! Akkor megpróbálom. Már csak majomparadén kéne megoldjam de ott nagyon más .
-
Imi1981
veterán
válasz
enginev3.0 #46557 üzenetére
Akkor úgy fog működni mint nCore-on hogy amelyik film kell azt hozzáadom az RSS könyvjelzőbe?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok!RSS beállítás segítséget kérnék! nCore-on sikerült mert ott tök egyszerű. Úgy szeretném hogy csak azt töltse le amire én kattintok (nCore-on megfelelő RSS könyvjelzőbe mentem azt a torrentet amit le szeretnék tölteni) ! Ezt majomparade és bithumen oldalon is meg szeretném csinálni de ott máshogy van vagy csak néha vagyok. Ezeken az oldalakon hogy kell beállítani, hogy úgy működjön mint nCore-on? Filmek, sorozatok és mesék mappába töltök rss-el nCore-on (külön RSS hoztam létre ezeknek) és így szeretném majomparadé és bithumen oldalon is. qbitorrent 4.3.6 a kliens ! Köszönöm előre is a segítséget!
-
Kekmen
senior tag
válasz
Pro Koryak #46551 üzenetére
Ez működhetne, én is gondoltam rá, csak a BT_backup mappában nincsenek nevesítve a torrent fájlok. Esetleg ha dátum szerint rendezi, akkor a hozzáadás időpontjából már könnyebb megtalálni. Total Commanderben F3 nézőkével az első pár sorban szerepel a torrent neve, hátha...
-
Pro Koryak
addikt
válasz
isti732712 #46550 üzenetére
Szgépen qbittorent mappájából töröld a torrentfájlt. Talán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Viccrovat
- Xbox tulajok OFF topicja
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egy hónap múlva indul a Tesla robottaxi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Forest Gray - Használt karcmentes, 3 év gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest