- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Disney+
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Egy érdekes kérdés, hátha valaki járt már így. Torrent kliens nem indul el automatikusan a windows betöltéssel együtt.
qBittorrent 4.2.5, Windows 10 pro - programban be van állítva az automatikus indulás, windows indításban is szerepel/engedélyezve van, meg lett próbálva manuálisan elhelyezve a windows startup mappában, akkor sem indul el - futtatás rendszergazdaként beállítva.
Amióta áttérten utorrentről, gyakorlatilag sohasem indult el automatikus (pedig az ment).
Amit biztos nem fogok megpróbálni: Windows újratelepítés, ennyit nem ér hogy újrararakjam a rendszert, inkább csak bosszantó.
Minden más program hibátlanul megy, egyedül ez nem indul. -
Kekmen
senior tag
válasz
stigma #37394 üzenetére
Nem user error ez. Nem kapcsolódsz feltöltőkhöz, így a letöltés aktív, csak nem tölt éppen semmit. Ha csatlakozik, tölteni fog. Ha 11 torrentet töltesz le és 5 lehet a max, akkor lesz sorban állás mindenképpen. Szerintem a helyett, hogy itt a lassú torrentekkel és a sebességkorlátokkal operálnál, állítsd be 15 letöltési szálat és annyi.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Napokban térek át Tranmission-ről Qbittorrent-re , melyhez kérdeztem is hogy állítsa be a beállításokat, de valami nem kóser.
Beállítások
A 37325hsz alapján beállítottam, mindent, utolólag módosítottam Qittorrent-nél a lassú torrenteken,de az alábbit látom.Gépet már írtam J4105-ITX, 8GB ram, rendsezr OMV
Qbittorrent Dockerben fut 4.2.5-ös verzió
Router: Asus RT-AX58U
Portot engedélyeztem a routerben a NAS ip-vel és TCP portként.
Netem 200/15-ös ezért adtam meg letöltésneka 25000kb/s-t ,feltöltésre napkozben max 500kb/sec legyen este mindegy neki arra csak ebírtam 5000-et, de majd a 15-öt visszaosztomMindössze annyit szerenték , hogy max egyszerre 5 torrentet lehessen tölteni, illetve ne álljon meg (elakadt) és ne legyen srobanállás.
Tisztában vagyok vele kevesen seedelik, de sajnos ha TM-ben beteszek 1-2 eprcen belül le tudom szedni, itt sajnos szenvedek.Így adom hozzá a torrenteket: [kép]
Letötlési sorkor ez fogad sajnos: [kép]Beállítások:
Letoltesek: [kép]
Sebesség: [kép]
Kapcsolat: [kép]
biTtorrent: [kép]Lassú letöltéseket próbáltam kiszedni és 2/2/60-at megadni de az sem segített és most is elakadnak írja.
Valószínű user error lesz de mit cseszek el?
-
F34R
nagyúr
válasz
enginev3.0 #37389 üzenetére
Az xxx-t
-
totron
addikt
Lenne itt mégegy tömegigény: torrentek huzigálhatósága kliensen belül. Hogy ne legyen kötött pálya. Valamelyik..?
-
válasz
Dragon3000 #37386 üzenetére
Mióta frissítettem 425-re azóta nekem is minden torrent elakadt, de attól megy rendesen a le/feltöltés. Linux-on tárolóban vmi régebbi verzió volt, lehet nem véletlen
-
havri1
félisten
válasz
Dragon3000 #37384 üzenetére
6százvalamennyi torrent volt a kliensben, egy 3TB HDD-n. Elszállt a mount, és összeomlott a partíciós tábla, így minden ugrott. A kliensben benne voltak a torrentek, csak mögötte nem volt anyag.
Szelektáltam sokat, így marad a 364 torrent,amiket újra leszedtem, egy újraellenőrzés után. Szóval 1 aktív letöltés max sebességen.
Csak ugye ezek között vannak régi, alig seedelt torrentek is, így ha olyanhoz ér, áll az egész. Ezért kellene ez a funkció, de nem működik, mint mutattam.
A pár próbálkozás után (miután az összeset elkezdte szedni), úgy összebaszta a hdd-t, hogy most egyesével szedve, letölti 100%, és elakadva..most lehet egyesével újraellenőriztetni.
Ezt akkor csinálja (tapasztalatom szerint), ha a háttértár belassul, széthullik, pufferel ír, olvas stb. Egyszóval amikor a HDD eléri a határait, és besokal.
Ezért kellene egy szép sorbatöltés. Nem egyszerre..
kb 2-3 letöltést kezel jól ez a HDD ezen a sebességen, max cache mellett. (8GB van a gépben). -
Dragon3000
nagyúr
válasz
havri1 #37378 üzenetére
Mind a 364 torrent letöltés? Amúgy erre is egyszerű megoldás van, elindítasz 1 torrentet, azt szépen szedi, majd elindítasz még párat és ha szépen sorba dobálja őket, akkor elindítod a többit is. Nálam ha aktív letöltések korlátot eléri a kliens, a többit dobja sorban állásra és, ha a letöltések között van, ami a letöltési limit alatt van, akkor elindít még egyet és nem az összes sorban lévőt.
-
-
TeeJay
félisten
-
havri1
félisten
válasz
Dragon3000 #37375 üzenetére
364 torrent egyszerre indul, szerintem egy hdd sem bírja ezt.
Mindegy, én akármit állítok, ez az összeset indítja.
Toshiba p300 amúgy. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
havri1 #37370 üzenetére
A belinkelt képen mindegyik torrented sebessége a megadott limit alatt van, így nem foglalkozik velük a korlátozással. Nálam 10MB/s-re van állítva és eddig egyszer se volt gondom vele, 20 letöltésre van korlátozva és a többit 99%-ban mindig sorba állítja.
Nem tudom milyen hdd-re töltesz, de nálam azzal se volt gond több torrent esetében is tudta torrentenként tartani a 10MB/s-os határt, igaz akkor még csak 5 letöltés volt engedve, amióta ssd-re is megy mellette, már 20-ra állítottam. -
totron
addikt
Olyan funkcióval bíró klienst keresek, ami szépen, egymás után szedi le a torrenteket, optimalizálva a rendelkezésre álló, szűkös időintervallumon belüli letöltést - ne kelljen manuálisan beavatkozni, ne kelljen előtte ülni és figyelni.
-
TeeJay
félisten
válasz
havri1 #37367 üzenetére
Hát de úgy látom hogy a letöltésed lassabb mint amit beállítottál akkor meg nyit új "slotot" és mehet egy következő letöltés, ha az a torrent is az érték alatt lesz akkor azt se veszi figyelembe és jöhet az újabb "slot" addig míg valamelyiket nem tudja gyorsabban szedni mint a limit.
Nálam pl 3MB-re van állítva így ami 18megabittől lassabban jön azt nem veszi figyelembe és nyit újat. Bár nálam az alap slot is 4-re van lőve mivel 4külön HDD-re töltök plusz az SSD-re így ritkán van több letöltés ugyanarra a drive-ra
-
havri1
félisten
Tök mindegy milyen értéket állítok be, ha apply, az összeset elindítja egyszerre.
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz
Dragon3000 #37363 üzenetére
Persze, hogy alatta, mert megkotlik a hdd, és pár kb-al szedi
De ez faszság így.
Lassú torrent figyelmen kívül hagyása. Baszki, a lassú a beállított értéknél, azaz az 1. Ha az az egy lassabb mint 5MB, akkor ráereszti a következőt, nem?
Utorrentnél ez működött... -
ggg666
őstag
válasz
Dragon3000 #37363 üzenetére
nekem -1 a felső 3
-
havri1
félisten
Csak én értem félre ennek az opciónak a működését?
Egyszerre 1 aktív letöltés van, 423 torrent van a sorban, ami várakozik.
Ha ezt bepipálom a képen látható adatokkal, és apply, akkor az összeset elkezdi tölteni, úgy ahogy van.Nekem az kellene, hogy egyszerre 1, de annak sebessége fél mbit alatt van (amúgy ezt az értéket 5MB/sec-re tenném kb), akkor a következőt indítsa el. De ne az összeset...
-
tobias40
veterán
Itt is sokan szeretik a nagy speedeket,ezért berakom ide is ha nem láttátok volna.. :
[l2000/1000] es net telekom optikán egy routerrel kihajtva! -
Dragon3000
nagyúr
A 4.2.5-tel másnál is előfordult már, hogy 100%-nak írja a torrentet, közben meg letöltési kategóriában marad, a fájlok tartalma között, meg sorra 98-99% körüli értékeket ír és csak egy ellenőrzés segít rajta? Nem tudom mitől van, de többször tapasztaltam hdd-re töltés esetén, nincs összefüggésben a szabad hellyel, mert amikor 2TB volt, akkor is előfordult egy torrentnél, meg akkor is, amikor csak 100GB, szerencsére ritkán fordul elő, így nem nagy katasztrófa, csak idegesítő, amikor 3-400GB-os torrent esetén jön elő.
-
TeeJay
félisten
Jó akkor is már 80 százalék felett járt a lezárt hibák jelzése csak azóta is jöttek újak meg új libtorrent és már beépítik gondolom.
Meg a 4.2.5-el sincs bajom inkább várok csak a 4.2.6 tökéletes legyen4.2.5-nél 1.2.6 libtorrent volt a legújabb
azóta jött 1.2.7, 2.0.0RC, 2.0.0RC2, 1.2.8, 1.2.9, 2.0.0RC3, 1.2.10, 2.0 végleges
Na nem csoda hogy időbe tart mire kész az új qBittorrent
ráadásul ahogy látom így már 2.0-on fog inkább futni
amúgy itt a github milestone : [link]
85% complete -
TIT
veterán
válasz
enginev3.0 #37349 üzenetére
Amit mindig ígér arra dobjál rá pár hónapot.
-
Rimuru
veterán
Nekem ugyanez ha torlom a fajlt managerbol, de a torrentkliensben meg eppen meg mindig seedel, akkor az arany ugyanugy megy tovabb. - Nem meglepo mivel a rendszer megoldja. Amig van hivatkozas egy inodera (mivel eppen seedeled ezert lesz) addig nem torlodik, legalabbis linuxon igy mukodik.
-
havri1
félisten
válasz
totron #37350 üzenetére
Nem, utolsó publikus verzió (de előtte is végig).
Egyszerű reprodukálás:
1 torrentet leszedsz, majd amikor kész, és pont nem tölti senki, tehát nincs használatban, törlöd a tárhelyről. Ugyan úgy feltöltés marad. Mondjuk nekem kényszerítettbe van, de simán is ugyan ez. Leállítom a torrentet, majd újra futtatás, és 100%, feltöltés.
Csak kliens bezárás majd újranyitás után, vagy komplett gép restart után hiányolja a fileokat.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 10
- sziku69: Szólánc.
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest