- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Disney+
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
enginev3.0 #28548 üzenetére
alaplap vagy driver vagy oprendszeren valamit nagyon nem jól csinálsz
nálam 1hétig biztos hogy megy a qbit mielőtt csinálok egy újraindítást -
enginev3.0
félisten
Az új rammal is megvan az első random close
Akkor ez valami biosos alaplapos hülyeség lesz
-
Geth
veterán
TL;DR random fagyott a gép, ami eleve felhozza a hibás RAM-ot az okozati toplista elejére, cserélted, most jó.
de ha pl eléri a rossz területre írandó anyagok egy bizonyos mennyiséget akkor hibázhat a ram.
??? Egy konkrét hibának semmi köze a mennyiséghez. A mennyiség max. az előfordulási gyakoriságot növeli. -
M107
addikt
válasz
enginev3.0 #28544 üzenetére
Öcsém gépén, 16 GB Hyperx predator ram hibázott random volt hogy kibírt egy napot, 2 nap állandó nyűstőlést, de volt, hogy napi 15x kékhalál.
Ezért nem is gyanakodtam a ram-ra, mert hát random volt a jelenség.
Pedig a hozzáértőbbek, jelezték hogyha oda a rossz helyre ír a ram nem biztos hogy lefagy de ha pl eléri a rossz területre írandó anyagok egy bizonyos mennyiséget akkor hibázhat a ram.( Attól hogy egy hibás helyre írt adat miatt, még nem biztos, hogy hibázik de több ilyen helyre írt adatnál egyidejűleg,már előfordulhat és elő is fordul )
Eredeti windows, antivírus stb-stb.
Bevizsgáltattuk és 2 óra múlva már hívtak is hogy hibásak a ram modulok (dual 8GB kitt)
Visszavittük ahol vettük bevették gariba, küldtek 2 új ram modult, eddig hibátlan lassan 1 hónapja. -
enginev3.0
félisten
Megvan az új ram
Dual channel, bár csak 8GB
Kíváncsi leszek megoldja e a random close gondot
Bár bevallom, mióta csak a háttérben futkározik a qbit, nem nagyon vettem észre, max ha nagyobb mennyiségű torrentet raktam be, de az meg ritka+Bestmarktból sikerült 690Ft-ért kifogni egy baba 80MM ventit, amiből végül 4et akartam venni, de miután megvásároltam az egy raktáron lévőt, felment az ára majdnem a duplájára, így egyelőre jegelve a dolog, ezt meg megkapta a cpu hűtő
-
andatti
senior tag
Hello!
Lehet, hogy off...
Be akartam lépni az MTT oldalra, de azt írta, hogy nem található az oldal. Megszűnt, vagy csak elköltözött? /műszaki torrent tanya/
1ébként a rokonom keres a CREO PARAMETRIC 2.O programhoz magyar leírást. Esetleg angolt. Németet talált, de az nem jó neki... -
TeeJay
félisten
válasz
Darko_addict #28537 üzenetére
mert a qbittorrent 4.1 óta már jobb mint bármelyik utorrent!
aktívan fejlesztik és nem csak reklám foltozást kap mint a 3.x utorrent
szóval érdemes átállni rá fixen -
qqzs
őstag
válasz
redband #28538 üzenetére
A wiki elso par bekezdesenben lathatod a tamogatott kliensek listajat a utorrent is ott van. Es nem csak a feltoltes mennyiseg szamit hanem vagy feltoltes vagy rendelkezesre allasi ido...ha jol ertem. De tenyleg mindenlatszik ha a aktivitasra kattintesz a felso sorban
-
Darko_addict
őstag
válasz
redband #28531 üzenetére
Én évekig 25-35.000. helyezés között voltam uTorrenttel.
10-én tettem fel a qBittorrentet, itt az eredménye:
Nagyjából semmit nem csinálok máshogy. Szerintem az uT nem pontosan küldhette az információkat vissza a szervernek vagy a kapcsolatok nem voltak rendben, nem tudom.Ui.: A helyezés nekem nem elsődleges fontosságú, mert jobbat korábban sehogy sem tudtam elérni, de nagyon meglepett a változás. Aztán lehet a Qbit csal és leszek bannolva két hét múlva.
-
enginev3.0
félisten
-
enginev3.0
félisten
Speciel nem hangos, mivel passzív = néma, és ha használat, meg aida stressz teszt alatt max 55fok, akkor majd ha lefekszem aludni, megfől a proci, mert épp nem figyelek rá? Vagy mire gondolsz jelenleg? Mert rohadtul nem tudom elképzelni. Képekkel támasztottam alá, hogy még passzívan is vígan elviszi a 45 wattos procit maga a hűtőborda, innentől nem értem a gyökér kommenteket
Ráadásul 100% terhelést a proci szerintem a nap talán 1 órájában kap összesen Plex transzkódolással
-
F34R
nagyúr
válasz
enginev3.0 #28528 üzenetére
Felolem hasznalhatod passzivan, de akkor legalabb egy batar nagy bordaval tenned ami meg talan hasznalhato is. Egy 3k-s processzorhutotol azt varni, hogy ne legyen hangos
-
enginev3.0
félisten
Minek költsek rá, ha így is bőven jó? A hőmérséklet figyelés megy egész nap, nyáron meg kánikulában ha nem bírja, akkor kap egy ventit
Így most egyelőre csak a 3 darab P300 hangját hallom, amit már észre sem veszek
u.i.: A gyári hűtővel átlag használatban 50 fok körül vagy fölötte volt
Pedig intel hűtő, egy 65wattos prociról, ez meg csak 45wattLegközelebbi lényeges dolog amire majd költök egy dual chaneles ram kit, hogy hátha megoldja a Qbit bezáródást
Meg lassan egy új HDD pluszba -
woodworm
veterán
válasz
Darko_addict #28520 üzenetére
"nem jó helyen kerestem ezt a szekvenciális letöltést (magyar nevéből indultam ki, qB-et angolul használom), mert nem találtam."
A sequential és downloading szavak fognak szerepelni benne valamilyen formában. Elindított torrenteknél a jobb gombos menüben lesz, torrent hozzáadásánál pedig le kell nyitni az extra opciókhoz, hogy lásd.
Szerk.:
Megnéztem, qbit esetén "Download in sequential order" a pontos megnevezés. -
F34R
nagyúr
válasz
enginev3.0 #28523 üzenetére
Nem is kell lenyegi dolgokra kolteni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Queued akkor szokott lenni, ha "várakozik" a torrent, mert kevésre van állítva a maximálisan egyszerre le/fel töltő torrent-ek száma a beállításokban. Ezt könnyen lehet korrigálni.
Vagy még a a kliens indítása után is jelezheti ezt pár percig, amíg magához tér a kliens, attól függően, hogy hány darab torrent-el van leterhelve éppen.
-
enginev3.0
félisten
Vettem a torrentes gépbe egy proci hűtőt (Core i7 4790T), mert meguntam a gyári hűtő pancserkodását
Kemény 3ezer forintot költöttem a dologra
[link]A felszerelése botrányosan rossz, és első éjszaka megbántam mert a gyári venti 2200rpm, fixen, és nagyon búg
Gondoltam holnap veszek rá másik ventit, de mára leszereltem róla az eredetit, hogy megnézzem mit tud passzívan, és kellemesen csalódtam
Nyárig marad így
-
enginev3.0
félisten
válasz
Mikor beraksz letöltésre valamit akkor tudod kiválasztani hogy "Letöltés egymás utáni sorrendben"
Ez lenne az
Vagy másik jó megoldás, hogy ideiglenesen letöltöd másik HDD-re vagy SSD-re amit kell és utána helyezi át a kliens a végleges helyre, én speciel így szoktam, és rohadt szépen rendezetten van minden a HDD-n -
F34R
nagyúr
válasz
Sorba allitott? azzal szabod meg mennyi atkiv le/fel toltes menjen.
Az hogy miert akad el azt franc sem tudja. -
Darko_addict
őstag
válasz
enginev3.0 #28519 üzenetére
Megnéztem a beállításokat oda meg vissza és vagy nagyon figyelmetlen voltam, vagy nem jó helyen kerestem ezt a szekvenciális letöltést (magyar nevéből indultam ki, qB-et angolul használom), mert nem találtam.
Illetve most megjelentek ezek az órácskák és a torrentjeim 99%-a pihen. Rányomok a Resume-ra, megváltozik a színük, de 10 mp és megint szürke lesz.
Mit jelent azon túl, hogy Queued? [Mire gondolt a költő?]
Utóbbi újraindítás után jó lett.
Köszi mindkettőtöknek!
-
enginev3.0
félisten
válasz
Darko_addict #28518 üzenetére
De akkor a szekvenciális letöltést kapcsold be
És nem lesz töredezett a hdd -
Darko_addict
őstag
válasz
enginev3.0 #28459 üzenetére
Most csekkoltam ezt a teóriát. Valóban a pre-allokáció tartott sokáig. Vártam pár percet, nem indult el a letöltés, a HDD kihasználtsága pedig közel 90%-os volt. Kikapcsoltam a P-A-t, újraindítottam és másodperceken belül elkezdett tölteni maxikakaón.
Köszi.
-
-
iguana
őstag
válasz
Intruder2k5 #28514 üzenetére
ha már teljesen beégettem magamat és ilyen butaságot le tudtam írni a kezemmel (biztos feltörték a fiókomat
), ez a tp-link emu hasznos nekem/nekünk a munkánk során, főleg, ha távsegítségben vagyunk az ügyféllel.
most már mindegy, így meg merem kérdezni:
ez az emu-s oldal a tp-link részéről "új" dolog, vagy csak én süllyedek még lejjebb? -
válasz
iguana #28513 üzenetére
Így van. Ha összeveti az online tesztoldalak által mutatott IP címet a routerben láthatóval, azoknak egyezni kell. Ha nem egyezik, akkor NAT-olt címe van. Ha a routerben 100-al kezdődik a WAN IP címe, akkor az ugyancsak a NAT-olásra utal. Egyébként meg: TP-Link szimulátorok
-
iguana
őstag
válasz
Intruder2k5 #28510 üzenetére
ööö...igaz.
routerben wan ip-t nézzen és ha az nem egyezik az online ip cím tesztelőkkel, akkor van gond nat-olás szempontból.teljesen megkavarodtam, bocsánat a félre tájékoztatásért, szégyellem is rendesen.
nincs tp-link-em, 1-2x láttam. bal oldalt "Status"-t kell keresnie és legörgetnie. szerintem.G@ben
célszerű a tp-link hivatalos oldaláról letölteni a legfrissebb firmware-t. frissítesz, és újra beállítasz. lehetőleg nulláról...de előtte a legfontosabb:
nézd meg, hogy a routered felületén a wan ip-d egyezik e azokkal az online port/ip tesztelőkkel amiket korábban linkeltem.szerk.: akkor natolva vagy. telefonálnod kell a digi ügyfélszolgálatára, hogy publikus ip címet kérsz. (vegyenek ki a nat-ból). nem szokták kérdezni, hogy miért, de ha mégis, azt mondod, hogy távolról el akarod érni a géped pl. a biztonsági ip kamerád miatt. megcsinálják általában 1-2 órán belül. router restart és tesztelheted újra.
-
G@ben
addikt
válasz
iguana #28509 üzenetére
Elvileg azok is jók.
Soha nem próbáltam a port nyitást, illetve nem figyeltem a feltöltést, amikor mégis, akkor jónak tűnt. De új a router, viszont nem vettem észre különbséget a régihez képest.A routerben az ip 100.xx, bár nincs ott, hogy wan (fogalmam sincs, hogy számít-e), a netes meg 84.xxx-et mutat.
-
-
-
iguana
őstag
https://canyouseeme.org/ vagy pl. https://www.whatismyip.com/.
ha 100.xxx a kezdete az ip címednek, natolva vagy. -
G@ben
addikt
válasz
enginev3.0 #28503 üzenetére
Digis vagyok. Nem tudom, mi a natolt ip.
iguana: keresem a wan ip-t, egyelőre nem találom. TP-Link Archer C5v4 a router.
-
iguana
őstag
ha nincs nyitott portod, az nem befolyásolja a letöltési sebességet. "maxon" tudsz letölteni, amire a neted, a routered, hálókártyád, és a háttértárad képes és amire a seederek képesek feléd.
ha egyetlen seeder van, akkor lehet ő is olyan, mint te, hogy nem lehet hozzá csatlakozni vagy bármi más ok.
de igen: attól, mert nincs nyitva a portod, jönnie kellene részedről. az hogy a másik oldalon az egyetlen seederrel mi van, az passz.nálad most a feltöltéssel lesz/van gond, mivel nincs nyitva a portod és nem tudnak hozzád csatlakozni, és csak nagyon minimálisat tudsz visszatölteni. ezt érdemes lenne rendbe rakni, mert valami nem okés mégsem.
router típust, beállítás képeket kellene mutatnod, itt sokan tudnak segíteni benne.nah, igen. a legfontosabb lemaradt, amit enginev3.0 is írt. nem vagy natolva? a routeredben látszó wan ip címe megegyezik pl. a https://canyouseeme.org/ által látott címmel?
-
iguana
őstag
hát ha el van indítva a qbit kliens és úgy nézel port tesztet arra a portra, amit a kliensben beállítottál és zártnak látja a teszter, akkor bizony zárva van az a port. attól még " jön a cucc", csak alig "megy" a cucc (feltöltés).
le kell ellenőrizned, hogy jól, és az a port van beállítva a routeredben, amit használsz a kliensben.
le kell ellenőrizned, hogy a tűzfal nem fogja meg. (akár a windows sajátja, akár ha van telepítve más program.)
érdemes a tesztelés idejére kikapcsolni teljesen a tűzfalat, router restart, windows restart és úgy megnézni. ha így is zárva találod, akkor valószínűleg rosszul van beállítva a routeredben a portforward.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Asztrofotózás
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest