- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Xiaomi AX3000 és a AX3000 NE
- VoIP telefonálás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asustor NAS
- Mikrotik routerek
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
Új hozzászólás Aktív témák
-
miller79
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem...
Egy asus N65U routert használok és ezen keresztül torrentezek transmission klienssel. Ezt már 4 éve űzöm szinte gond nélkül. Na de most kezd megölni, a következő hibát dobja beállítások módosítása nélkül: Read-only file system . Már formáztam a vinyót, már cseréltem vinyót, már az egészet újra raktam és még mindig ez van!
Rendesen agyfaszt kapok lassan... Valakinek ötlete?
-
woodworm
veterán
válasz
LSL1337 #21395 üzenetére
Ok-okozat.
A jogvédők zaklatása miatt egyre többen választanak valamilyen kerülő utat. Ezek egyike a szerverfarmra költözés. Az ottani gépeken legtöbbször linux fut, rajta valamilyen headless kliens. Általában az rtorent+transmission+deluge trióból választanak, bár a qbitnek is van csupasz változata. -
lacy86
addikt
Ebbol van sok a system logban.
Oct 31 17:22:03 dnsmasq-dhcp[487]: not giving name localhost to the DHCP lease of xxx.xxx.x.xx. because the name exists in /etc/hosts with address 127.0.0.1
Qbittorrent.Ez mi lehet?
-
LSL1337
őstag
válasz
TeeJay #21373 üzenetére
ne az ncore userekből indulj ki, hogy mi a jó, meg mi nem.
Nézz meg bármelyik külföldi rendes top trackeren egy peer listát. Sebességben mindig deluge, rtorrent, néha 1-2 qbittorrent jár az élen, de az első kettő egyértelműen top.
deluge-nál ráadásul nem is kell a webui-ra hagyatkozni, mert a server-kliens mód megy az applikáción keresztül is, szóval minden funkciót el lehet érni távolról is.
szerintem (számomra) egyértelműen messze a legjobb megoldás -
LSL1337
őstag
hatalmas cache nélkül nem így muzsikálna szerintem HDD-re.
Tuti h nem épp memóriába töltesz le?Amúgy ha ennyire a tempóra akartok ráállni, akkor szerintem linux-ot érdemes elővenni.
Deluge-al 0 tweak-kel ment nekem is a 100MB (SSD-re), tuti ott is a RAM cache alapból rengeteget segít rajta. -
nfsu17
veterán
válasz
hundai #21388 üzenetére
nálad is zavarok vannak, mert nem érted a szabályt.
NEM kell senkinek vinnie tőled, DE 48 órát seedeld.
2 és 6 hét időd van ennyit seedelni. tehát 48 órát (attől függ hó melyik napján töltöd le).
kutyát nem érdekli, hogy 1 bitet sem ment fel ennyi idő alatt.ha a nem seedel alatt azt érted, hogy "piros", meg hibát ír, meg mit tom én, akkor tedd rendbe a géped.
-
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #21385 üzenetére
Akkor ha egyik oldalról leszedsz valamit, és másik oldalra is szeretnéd seedelni, és ha az egy mondjuk több tíz gigás játék vagy film akkor nem baj ha nem ellenőrzi a fájlokat órákig
Szóval nálam gyakorlatilag minden nap, mert feltöltő vagyok
-
TeeJay
félisten
válasz
hundai #21388 üzenetére
én meg múltkor leírtam hogy a helyezést mi alapján kapod
5torrent-el nem is lehet seedelni
150-el már igen főleg ha az a 150 kb 3-400GB méret és van benne új meg régi torrent is
amit megállás nélkül tolszkétlem hogy csak olyat szednél le ami senkit se érdekel
filmet mindig viszik ahogy a 40-50gigás játékokat is hetekig
vagy valamit nem jól állítasz be de akkor is mennie kellene -
TeeJay
félisten
válasz
hundai #21379 üzenetére
és nehéz berakni 3-400giga cuccot egy laptopra és egész hónapban bekapcsolva hagyni hogy seedelje?
elmondanám hogy simán top 50k-ban lehetsz és akkor meg már korlátlan hit'n'run-t kapsz
havonta egy laptop 500forint áramot ha fogyaszt ha folyamatosan megy
úgyis lekapcsol a kijelző 10-15perc után ha beállítod, kijelző nélül meg elmegy 10-15wattal is torrent közben
inkább fizetsz premium-ot minthogy ne csak letölts aztán lelépj?mellesleg az öszes HD XXX-et viszik 2napig szóval az egyik legjobb anyag és nincs túlseedelve
na jó ha valami magyar csaj kerül ki azt 800-an tolják de keress olyat ami 4-8gigás és 10seeder van meg 30leecherminden más torrent esetén csak akkor van esélyed ha kikerül az oldalra és 10percen belül már rajta vagy hogy az elsők között legyen meg neked is
ha későn ugrasz rá már nem sok mindent tehetsz -
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0 #21384 üzenetére
A fejlesztők keményvonalasok, nem tudják az opciót összeegyeztetni a torrent alapjaival. Ugyanaz a kategória, mint a szekvenciális letöltés.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
enginev3.0 #21384 üzenetére
Ennek mikor lenne bármi előnye, mire jó?
-
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0 #21381 üzenetére
Ezt fejtsd ki bővebben. Minden torrenthez tartozik egy hash kód, nélküle nem működik.
-
Cs1csó
titán
válasz
hundai #21379 üzenetére
Értem, külföldön élő és onnan torrentezők szokták ezt a megoldást csinálni, mert ott sokszor kockázatos seeedelni, lehúzza aztán bontja is a kapcsolatot, amúgy nem rossz dolog a prémium kb. 10 ezer forintért egy évig tart, sőt van sokszor akciók, és ahogy olvasom visszatérő - azaz pl. hosszabításnál - jelenleg 30% plusz időt kapsz.
-
woodworm
veterán
válasz
hundai #21379 üzenetére
Ez megint ilyen törlésközeli téma a topikban, de nem az arányod szar, hanem egyszerűen nem seedelsz. Ehhez nem kell tényleges visszatöltés, csak megosztás.
(#21378) csicso82
A transmission-höz hasonló megoldás. Fut egy egyszerű folyamat szolgáltatásként, aminek a webes felületéhez csatlakozol böngészőből. -
Cs1csó
titán
válasz
hundai #21375 üzenetére
Mire hajtasz amire prémium kell, meghívót szeretnél küldeni? Elite rangon ennyi előnyt látok, reklámokkal nem találkozom - reklámblokkoló - seed kötelezettség hiánya pedig szempont hiszen pont azért is vagyok jó helyezésben mert mindent seedelek ha nem is a végtelenségig.
Gondolkodtam már azon ha egyszerre többen szeretnének tőlem meghívót - mondjuk 3-an - akkor jelenleg legolcsóbb megoldást - 1016 forint - saját zsebből is állnám hogy három barát/ismerősnek tudja küldeni meghívót.
(#21377) woodworm
Olvastam már erről valahol, de ez hogy működne? A böngészőben lenne pl. egy plugin stb. és végezni a seedelést? Ha a böngészőt bezárom akkor mi a helyzet, vagy önálló folyamat, de akkor hogy fut a böngésző nélkül stb.
-
Cs1csó
titán
Ennyit nem agyalok a kliensekkel de a legújabb utorrent iszonyat ahogy kinéz a reklámokat teljesen nem is lehet leírtani a PRO felirat akkor is ott virít, régi nem fejlesztett klienst pedig semmilyen körülmények között nem használók sőt semmilyen olyan programot ami elavult és vagy nem is fejlesztik. Amihez JAVA kell futatókörnyezetnek na olyat meg végképp nem.
Ha mindenképpen első akarnék lenni az nCore-on akkor nem xaroznék és nem az otthoni erőforrásaimat gyilkolnám hanem bérelnék seedservert.
-
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #21372 üzenetére
akkor mi a bánatos v*lagért használnak ennyien 3.5 klienst amikor eszi a gépet lassú és még f*s is?
néha nem hiszem a szememnek mikor látom a peer listát mennyi 3.5 uTorrent user van...
ennyire nem veszik észre hogy mekkora tré lett a kliens?qbittorrent-re bárhol olvastam mindenki kapásból rávágra hogy nem jó mert nem seedel
én faszán beállítottam, betoltam neki amit kell és érdekes módon ugyanannyit felnyomott mint uTorrent 2.2.1
sőt 1 seeder /millió leecher torrentnél még jobban is tolta mint uTorrent 2.2.1-el
szóval 1hónapra levetítve simán seedel annyit mégsem akarnak rá váltani az emberek -
TeeJay
félisten
válasz
hundai #21369 üzenetére
tesztelésre javaslom hogy a utolsó 50darab HD XXX-et szedd le és azt tuti vinni fogják tőled
utorrent 3.5 meg felejtős mert procit zabál és lassú trágya már, csak arra mennek hogy a reklámok jól fussanakamúgy már az is megfordult a fejembe hogy a 3.x óta ahogy felvásárolta a Bittorrent tuti hogy raknak bele valami rejtett opciót hogy uTorrent uTorrent klienshez csatlakozzon jobban
mert akkor mindenki azt fogja használni és mindenki bámulja a reklámokat és abból bevételük van
ezért nem tudnak más kliensek csatlakozni annyira jól mint uTorrentha mindenki átmenne qBittorrent/Deluge/Vuze/egyéb kliensre akkor annyira kevés uTorrent reklámos kliens lenne már hogy nem nyernének a sok reklám marhaságból meg ugye ki fizetne elő Pro verzióra?
nyakamat rá hogy van benne valami ilyen -
hundai
aktív tag
válasz
enginev3.0 #21367 üzenetére
Feltettem a 2.2.1-es verziót de így is 0,x kb/s-al tölt fel.
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Utorrent 3.5-t használok, mit kell beállítani hogy normálisan seedeljen?
Amikor van kedve akkor pár kb-al seedel, és így elég rossz arányom van.
Vezetékesen 10/1 netem van, telefonon kb 60/10 amivel remekül tudnék seedelni. -
kozyadam
tag
Sziasztok!
Olvastam a topik összefoglalóban is és máshol is leírásokat, hogy hogy tudok torrentet csinálni, amit megoszthatok másokkal, de nekem ez nem szeretne összejönni. Családi tartalom lenne, szóval nem fogom feltenni sehová, hanem azt szeretném, hogy az én gépem legyen a tracker, és a családtagok, akiknek elküldöm a torrent fájlt, tőlem töltsék, az én gépem rendezgesse a dolgokat nekik. Ezt hogy tudom megcsinálni?
(sajnos olyan helyre kerülne, ahol nem értenek a nethez és nem túl megbízható a szolgáltató (sokat szakadozik), szóval az kéne, hogy megnyitják a torrent fájlt és indul is. fel van téve nekik a utorrent, ezért lenne ez a választás. Google drive és társai nem játszanak, mert "túl bonyolultak"...)Ami eddig adott:
-uTorrent 3.5, be van kapcsolva a beállításokban, hogy működjön tracker-ként
-portszám be van állítva a beállításokban
-port forwarding be van állítva a UPC-s routeren (publikus IP egyik portja = privát IP ugyan az a portja)
-különböző port checker oldalak azt mutatják, hogy nyitott a port
-van egy dinamikus DNS címem, ami az otthoni publikus IP-re mutat-uTorrent-ben hozzáadom a mappát, trackernek beállítom, hogy http://DNSnév:port/announce, meg 1-2 leírás alapján még egyet, hogy http://localhost:port/announce, ki van pipálva, hogy torrent seedelése meg kipipálom, hogy privát torrent és létrehozom.
Ekkor megjelenik a torrent a listában, és egy ideig zöld csíkkal mutatja, aztán piros lesz és alul a tracker fülön ír valamit, hogy nem sikerült a tracker-hez csatlakozni.
Ezt hogy lehet orvosolni? Mit néztem be?
Köszi előre is!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
A következő a gondom:
Van egy torrent, amiben van vagy 20 file, de ezek közül csak 2-3-at szoktam letölteni egyszerre. Most is benne volt már Seed-be ez a 2db file (100% complete-el), a többi 18 "Skip"-en állt. Tegnap Pause-ba raktam az egész torrent-et, de most, hogy újra "Start"-ra nyomtam elkezdte letölteni a többi file-t is, pedig azok továbbra is "Skip"-re vannak beállítva. Ezt pedig nem szeretném. Hanem, hogy visszaálljon az "eredeti" állapot a 2db file-os "Complete"-el és Seed-el. Most egyelőre kénytelen voltam megint Pause-ba rakni, hogy ne töltsön le feleslegesen semmit.
Nem is értem miért akarja letölteni őket, mikor Skip-van rájuk beállítva.?!
A legújabb Bittorrent van fent.
Mit lehetne tenni?!
Köszi!
-
havri1
félisten
válasz
enginev3.0 #21358 üzenetére
Na, király, látom lesz 500-as net is, lehet visszaváltok arra. De ez itt már nagyon OFF
-
havri1
félisten
válasz
enginev3.0 #21356 üzenetére
Lakosságiba? Még nincs fent a honlapon nálam.
-
enginev3.0
félisten
Tessék, megjelent a Telekom 2000 internete
-
TeeJay
félisten
de most gondolj bele
van 4-500giga cuccod seedben és elvárod a HDD-től hogy 200megabitet olvasson ennyi méretű anyagra
lineárisan tud olvasni egy mai laptop HDD 100-120megabájtot is de amint egy kliens mondjuk 300-400 szálon olvastatni akarja 1-2megabájtokkal és 200megabittel akar feltölteni ami 25 megbájt másodpercenként
akkor láthatod hogy ennyi szálon már marhása nem virgonc a HDD hiszen a tányéron össze vissz vannak a seedelt anyagok és ide oda jár a fej hogy elérje a kért szeletetnem véletlen hogy OS cache eseténa RAM-ot olvasáshoz is használja hiszen gyorsabb ha az aktívan seedelt torrentből többet is beolvas egyszerre gondolom mintha mindig az adott fájlból kellene újra és újra olvasnia
ncore toplista meg ezalapján megy
ERTEK=up(interval)*avg(torrdate)*time*seedsize*skala_torrszam*regdate*upload*owntorr
up(interval): Feltöltött adatmennyiség (utolsó 1 hét, vagy a seed-elés megszakítása nélkül eltelt teljes időtartam alatt)
avg(torrdate): A futtatott torrentek átlag életkora (utolsó 1 hét, vagy a seed-elés megszakítása nélkül eltelt teljes időtartam alatt)
time: Az összes futtatott torrent seedben töltött ideje (utolsó 1 hét, vagy a seed-elés megszakítása nélkül eltelt teljes időtartam alatt)
seedsize: A seed-ben álló adat mennyisége (utolsó 1 hét, vagy a seed-elés megszakítása nélkül eltelt teljes időtartam alatt)
skala_torrszam: A futtatott torrentek száma alapján generált szorzó (utolsó 1 hét, vagy a seed-elés megszakítása nélkül eltelt teljes időtartam alatt)
db érték
0-10 1
11-25 1.5
26-75 2
76-150 2.5
151-250 3
251+ 3.5regdate: A regisztrációtól számított oldalon eltöltött évek száma alapján generált szorzó
upload: Az eddig feltöltött összes adatmennyiség alapján generált szorzó
owntorr: A feltöltött torrentek száma alapján generált szorzó
ezek alapján az első könnyű mert aki folyamatosan tolja az sokat tölt fel az 1hét alatt
második akkor nyerő ha 8+ éves torrenteken nyomatsz csak viszont azokkal nem lehet sokat feltölteni úgyhogy vegyesbe kelllegyen 100 nagyon régi torrented meg mellé folyamatosan a frisseket
a harmadik rész szintén nem nagy cucc, legyen mindig aktív minden torrent és kész
seedben álló adat mennyisége legalább 3-400GB az már jó de akinek van 3-4TB HDD tolhatja
legalább 151 futtatott torrent legyen, a 251+ max zenével meg ebook-al érdemes, ilyen sok nagyméretű torrent már megfogja a HDD-t
az hogy mióta vagy tag nem tudod befolyásolni én 10éve vagyok itt nyílván egy újonc labdába se rúg
feltöltött adatmennyiség megint csak azoknak jó akik folyamatosan nyomták és legalább 200+ TB már megvan
illetve hogy az oldalra menyi torrentet raktál fel ami nekem 1700 XXX de más meg lehet felrak 5000ebook-ot szóval ezzel is lehet játszanipersze tudjuk hogy elég ha Elit rangot eléred akkor már korlátlan hit'n run jár
Elithez meg csak apróság kell52 hét és
1 TB és
Top 50k
ezt bárki el tudja érni lassú nettel is csak legyen folyamatosan aktív
nekem 2éve nem sikerült top 120-ból kikerülniés bárki bámit mondd az egyik legjobban seedelhető cucc a HD XXX
jelenleg 79. vagyok múlt hónapban 83. voltam és semmit extrát nem teszek csak nem kapcsolom ki a laptopot
-
Cs1csó
titán
válasz
nfsu17 #21352 üzenetére
Ez igaz de pl. az Amerika kapitány: Polgárháború-t 2016.09.10-én tették fel és még mindig 5000-en seedelik és 600-an leech-elik, ez egy nem régi film attól még, hogy valaki azóta seedben tartja.
Olyan filmekről beszélt amiket régen tettek fel és már kikoptak alóla a seederek:
- Garcia Lorca eltűnése c. film 1996-os film DVD formátumban volt fent de már az sincs
- A nagy légiakció (Fent és lent) 2006-os 2 részes minisorozat - ez sincs már fent
- Hurrikán Smith 1992-es film Carl Weathers főszereplésével úgy rémlik volt fent valamikorJó lenne ha az nCore rendszere valahogy érzékelné és jelezné a vezetőség felé az olyan torrenteket amik alatt vészesen lecsökkent a seeder és ha ez RITKA/ÉRTELMES tartalom akkor jelezni ezt olyan tagok felé akik pl. seedservereznek, hogy ezt tartsák életben, természetesen átlag felhasználók számára is jelezve lenne mely torrentek azok melyek 2x 3x vagy nagyobb szorzóval bírnak.
A felsorolt 3 film életben tartása többet ér mint a Termintáror 2-ből legyen 33 - ennyit számoltam -
Konkrétan a Garcia Lorca eltűnése zseniális film mindenkinek csak ajánlani tudom kedvenc versidézetem Frederico Garcia Lorca-tól - a filmben Andy Garcia játsza és ezzel versrészlettel indul a film is: "Siratóének Ignacio Sánchez Mejías torreádor fölött"
-
nfsu17
veterán
válasz
havri1 #21351 üzenetére
Tapasztalatom szerint, a mostani magos rendszer ezt nem támogatja, így a régi torrentek valóban kihalhatnak
bökj rá a helyezési számodra és nézd meg a képletet, mi alapján számol.
számít bizony, ha olyan anyagot seedelsz, ami már mondjuk 1 éve a progidban van és még aktív. -
havri1
félisten
válasz
#95590400 #21350 üzenetére
Régebben az aszfalton volt olyan, emlékszem, hogy minél régebbi torrentet seedeltél, minél tovább megszakítás nélkül, nagyobb szorzót adott az aránynak. Mondjuk olyan rendszerbe, ahol arány van, kell is a bónusz, pont emiatt. Tapasztalatom szerint, a mostani magos rendszer ezt nem támogatja, így a régi torrentek valóban kihalhatnak. De szerencsére nincs így, sok régi torrent is pillanatok alatt lejön.
Csak mondjuk azt nem vágom, amire kb ~10 év alatt nem sikerült rájönnöm, hogyha teszem azt van 100 torrent a kliensemben, de egyszerre csak 10-et engedek. Mi alapján szelektál a kliens? Mi van, ha valaki leecher sorban áll, átvált arra egy idő után?Előzőben elírtam (10 film fél terra)
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Eredeti játékok OFF topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest