Hirdetés
-
IT café
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbm1974
tag
válasz
Puma K #82114 üzenetére
Engedjétek már el ezt az lp-t, nem ház függő, senki nem mondta, hogy HTPC házban lenne, csak az alaplapról van szó
(Varmi2 a lényeget írta, a többi okoskodás volt, tudom, nem most tudtam meg, mit jelent az lp
)
Az alaplap normál házba fog lakni, a kompatibilitás volt a kérdés, mivel nagyon válogatósak ezek a lapok, tapasztalat mondatja velem..
Il. a teljesítményileg hogyan bírja a tempót egy terhelt full HD-s VGA-val...az látszik, hogy nincs hűtés a chipset-jén, mindenképp kell rá egy hűtőborda...ezeket nem ilyen terhelésre szánták! -
cbm1974
tag
Üdv!
Nem tudom, hová írjam a kérdésem, ezért itt teszem fel, hátha valaki eligazít..
2 lapról lenne szó, arra vagyok kíváncsi, milyen VGA-kat lehet belepakolni, rx, rtx,gtx
Elvileg a manuálja az lp típusokat támogatná, de ez mit jelent pontosan? Más akkor nem tehető bele, vagy csak nem ajánlott, nem próbált szériák?
A teljesítmény nem lenne kérdés, normál tápot tudnék hozzákötni:Fujitsu alaplap: D3222 A12 GS2
Fujitsu Esprimo P720 alaplap: D3643-H -
cbm1974
tag
válasz
Viktor77 #80227 üzenetére
Szerintem minden jól be van lőve, az integrált VGA is engedélyezve a dedikált mellett, AHCI mód van, 64bit HPET, de mire gondolsz pontosan, ez a lap nem képes UEFI-re...
bergo99 adott el egy ilyen összeállítást év elején, ő sem érti, mi lehet a gond, bár az ő VGA-ja windforce példány volt, ami 6-os pint igényel---
Ez a dupla ventis fajta pedig nem igényel + tápcsatit, nincs is lehetőség rádugni egy 6-os pint sem, én is tapasztaltam, hogy ilyenkor előfordul ilyen inkompatibilitás...
Érdekes, hogy a lapon 2.0 PCI-e szerepel, míg a giga oldal mégis 3.generációjúnak írja a PCI sínt: https://www.gigabyte.com/in/Motherboard/GA-H61M-D2-B3-rev-10#ov
Gyanítom, az lehet a gond, nem bírja felvenni a szükséges áramot a sínből a vga, de inkább ennek terhelésnél kéne mutatkoznia, nem??
Szóval felejtsem el ezt a kombinációt... -
cbm1974
tag
Sziasztok!
Adott egy GA-H61M-D2-B3 v1.0, amit együtt szeretnék használni egy GTX 750TI Gainward GS verzióval, de sehogy nem akar képet adni a lap ezzel a VGA-val!
Természetesen a lap jó más VGA-val, többet próbáltam, rendszer is működött rajta, tehát a lap, tuti!!!!
Ez oldal szerint kifejezetten támogatott is lenne a 750-es (igaz, ritka verziójú) https://www.userbenchmark.com/System/Gigabyte-GA-H61M-D2-B3/3499Bár a kártya javított volt, mióta helyre tették nem okozott semmi galibát, de már fél éve használom.
Vajon mi lehet a gond, esetleg frissíteni kéne a lap bioszát? -
cbm1974
tag
válasz
BogyóBP #78994 üzenetére
Ilyenről még nem hallottam, elöregedni csak a kondik, tekercsek tudnak, de azért azok sem hamar, főleg a mai kondik...A szilícium nem öregszik, a proci emberöltőig képes "élni", ha előírt határokon belül használjuk, nem gyötörjük agyon...
Elsőként a monitorra gyanakodnék, beállításokra... -
cbm1974
tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék biztos lenni, hogy ennek a konfignak mekkora lehet a fogyija, milyen tápot igényel, ami biztosan elég lehet. Semmi tunnig, csak 1920x1200-as felbontás néhány éves játékokkal, max beállításokkal...
A Lightningre egyes oldalak 280W tdp-t írnak, mások 230-at!MSI 870A Fuzion
Phenom II x6 1090T
4x2G DDR3(1600M) Kingston HyperX
MSI GTX770 Lightning/2G
Seagate Barr. 500G+250G
Lenne egy 600W-os OCZ ModXStreamPro, ami "sajna" moduláris, és egy 530w Bluestorm II táp, jó lenne, ha elég lenne hozzá ez utóbbi is....Előre is köszi,
-
cbm1974
tag
válasz
Grave_444 #77999 üzenetére
Én is a "rangjában" bíztam elsősorban, ami most megdőlt számomra, de láttam már durvábbat is, szerintem simlis, az ilyennek nem lenne itt helye. Hogy megy gallyra ilyen hamar normális használatnál??? Állítása szerint ismije szerelte ki gépből és jellemzően nem ismeri a múltját, míg tőlem tuti kártyát kapott + kp-t, ,amit csak én használtam sokáig a fő gépemben...így bízz meg bárkiben!!! A lényeg, hibás kártya került hozzám, mindegy tudott-e róla,. mert most csak védekezik és lapít...
-
cbm1974
tag
válasz
Bajgunar #77989 üzenetére
A reakciójából ítélve nekem is nagyon úgy tűnik, hogy tudott az állapotáról és terel, vagy ha mégsem, legalábbis örül, hogy túladott rajta és esze ágában sincs kompenzálni, de még fényesítgetni próbálja magát hazudozásával, Ettől a sz@rházitól vettem, összesen 21-be volt! Most fogom jelenteni!!!
-
cbm1974
tag
Sziasztok!
Okt. elején vettem egy rx460-ast ami otthon tesztelve először hibátlannak bizonyult.
Késöbb, 1-2 hét múlva jelentkeztek a megjelenítési hibák, azóta is fennáll véletlenszerűen, mintha valami memóriahibája lenne.
Semmi húzás-nyúzás, csak a szokásos 3d tesztek, furmark, aztán jellemzően a weboldalak, videók...
Lehetséges, hogy mégis nálam "romlott" el normális használat közben, vagy az ipse nem tesztelte normálisan, mi lehet a valószínűbb???
Takarítsam ki, segíthet valamit? -
cbm1974
tag
RX 460-hoz létezik XP driver(32bit), tudna valaki?
-
cbm1974
tag
Hali mindenkinek!
RX 570/4G XFX RS kártyáról van szó, aminek nem akar pörögni a ventije.
Gép bekapcs-ra elindul, de a win töltése előtt megáll, a biosban sem pörög.
A win-ben egyáltalán nem megy, a 3d-nél sem hajlandó elindulni, az adrenalin driver fent van.
Elindítottam a resident evil remake-t, de egyáltalán nem pörög a ventil alatta sem...
furmarkkal nem mertem próbálkozni.
Egyelőre csak az UEFI-ben néztem hőfőkőt, 50 alatt volt, de nyilván ott nem kapott terhelést.
Nem tiszta rendszerbe tettem, lehet azzal van baj, már több kátya lett vele tesztelve, de ez normális lehet?? -
cbm1974
tag
válasz
TTomax #77514 üzenetére
Nagyon köszi, a linkeket is, futólag átnéztem, bár még az angol is nehéz nekem, majd kiokoskodjuk, ha jól látom WD-szerűséget és hőfúvót használ...van itt még ram mosogatás is
, de inkább a sütés, ami kemény dió lesz, mivel még nem csináltam, biztos szénné égve venném ki a sütőből...
Vállakozó szellem vagyok, de azért jobb lenne egy szaki, ez már meghaladhatja a képességem... -
cbm1974
tag
válasz
Viktor77 #77484 üzenetére
Egyrészt hülye voltam, belementem abba, hogy nem ad garit, mivel már találkoztunk és megbíztam abban, hogy 2 évig csak pihent,mielőtt hibátlanul eltette,nála nem volt szemetes sem, azt állítja, de nem volt most lehetősége tesztelni, mikor meghirdette, de azért ez is furcsa egy "veterán" tagtól,hogy nem tudott valahogy géphez férni...
Összesen 5k volt, de nekem egy ilyen hibás kártya ennyit sem ért meg, a hűtője max. 2k-t ér,az elején jeleztem neki, hogy zsákbamakit nem veszek!!
Hát, nem lehetek biztos abban, hogy szándékosan tévesztett meg, vagy pedig ő sem tudta az állapotát, ez kérdéses... -
cbm1974
tag
válasz
Viktor77 #77482 üzenetére
Amit állít az ipse, annyi köztudott, hogy a kondi kiszáradhat, tönkremehet, de az instabilitási hibákat szokott okozni. ezeket pedig már jobbfajta komponensekből gyártják, én nem láttam szemmel semmi baljós jelet rajta, de szerintem képet sem adna akkor, ami itt látszik, egészen más hibára utalhat..(A szélső fekete csík a moncsi hibája...)
Azért vetettem fel, végül megerősítést nyert, szóval vagy eleve hibásan tette el, vagy hite szerint, amíg állt, mégis használta valaki, amiről esetleg ő nem is tudott...sajna vissza nem veszi -
cbm1974
tag
Üdv mindenkinek!
Sapphire R7 265-ről lenne szó, amit itt vettem.
Az illető azt állítja, jól működőn tette félre 2 éve, de nekem már win10 alatt is szemetelt, a 2 szellemképes oszlop még videózás közben is nagyon zavaró, de ami még fontosabb, nincs 3D, a driver nem megy fel, sőt, mintha a rendszer nem is igazán érzékelné a kártyát.
Tiszta rendszerekkel próbálva kizárólag csak az XP volt hajlandó felmenni.Az eladóm szerint a frekvencia szabályzó kondi a ludas, ami az állástól is bemondhatta az unalmast.
Ez reális lehet? Ha igen, melyik a paneljén a gyanús alkatrész, amelyiket cserélni kellenea penelen?
LinkA kártyát kipucoltam, újrapasztáztam, de nem lett jobb, nem is vártam sokat a művelettől..
Előre is köszönöm az építő hsz-eket
-
cbm1974
tag
válasz
Tigris011 #77316 üzenetére
Lehet, csak bizonytalan az érintkezése a kártyának, vedd ki a slotból, tisztisd meg az érintkezőket.. ha van integrált vga a lapon, azzal is próbálkozz, de valószinűleg nem úszod meg a kártya cserét, bizonytalan működésű esetekben a kártyán, vagy a lapon lévő kondikra lehet gyanakodni...
Te irtad a win cserét, de ha rendszerhibát keresünk, sokféle dolog okozhatja, pl. bios beállitás. Egy tiszta rendszerrel kizárhatók a rendszer hibák, hardverösszeakadások. Legelőször meg kell nézni, hogy a driverek rendben vannak, az eszközkezelőben van-e sárga felkiáltójel, kérdőjel, stb... Néha megjavulhat egy újratelepitéstől is, olyan sem ritka, hogy egyes hardverek nem dolgoznak megfelelően együtt a win némely verziójával, mert a legtöbb telepitő nem csak az alapokat tartalmazza, eleve felpakol olyan + szolgáltatásokat, szoftverkörnyezetet, ami befolyásolhatja egyes hardverek működését, ez inkább a régebbi rendszerekre, komponensekre jellemző, nyilván ezek idővel egyre jobb kompatibilitást mutatnak...
-
-
cbm1974
tag
válasz
Grave_444 #77236 üzenetére
Tudom, ezzel a részével tisztában vagyok, lesz próbálva egy fx8320-al is, csak arra volnék kíváncsi, mi miatt pörög maxon a kártya, miközben a cpu nem is limitál, gpu hibára utalhat-e?
A táp rendben van, 750w volcano
(Egyébként a 7870-et is kihajtaná még ez a Q proci, csak sokat eszik) -
cbm1974
tag
Sziasztok!
Adott egy 980ti 6g, egy q9400 proci, ami egyáltalán nem jó hozzá, nem tudná kihajtani még 4k-ban sem a szalagszámológép szerint, ahhoz inkább egy erős i5, i7, vagy fx 9xxx, ryzen 5 kéne, a ram csak 8G de az ne terhelődik nagyon(a kártya 16-ot igényelne), de csak Full HD felbontást használok. Többféle játékkal mérve az fps ingadozások érthetők lennének, de a GPU miért megy sokszor 100%-on? Tudom, hogy valami hibája van a kártyának, mert nagy terhelésnél leold, a gép újraindul.
(Afterburnerrel mérem az értékeket játék közben) -
cbm1974
tag
válasz
dethroner #75325 üzenetére
A 6600GT?
Még a 2. részéhez is kevés lenne, mert az 8-as szériával érzi jól magát, a 3. pedig min.8800, HD2900, de ajánlott HD5-ös, ill. gtx 480.
Annyit még elmondanék, hogy nekem 4magos procival, 8G ram, HD6850-el láthatóan akadozott, pedig ez bivaly volt akkor.
Ne felejtsük, hogy én 1920x1200-ben full maxon néztem és a gtx 980-al már kiválóan hasított!De hogy hajtanám meg friss játékkal, mikor már a furmark is eldobja teljes képernyőn?? Valószínű ez történne, de mikor nem találkozik hasonló korlátokkal, hiba nélkül, vígan teljesít! Az is fontos, hogy menet közben egyszer sem vágódott hanyatt, ha már elindult a grafikával, a kártya nem hibázott.Ez mitől lehetne ram hiba, de a gpu-nak sem lehet sok köze hozzá szerintem ?!
Majd meglátjuk a szervizest, az lesz mérvadó, mi meg csak találgatunk...
-
cbm1974
tag
válasz
varmi2 #75322 üzenetére
Elég merész állításaid vannak, ha tudnád papám milyen elektronikai zseni, nem írnál ilyen zöldséget
Némiképp örökölhettem a technikai érzékét, aki pedig ezt a tippet ajánlotta, ugyanilyen kártyáját ezzel szervizelték, kicserélték rajra az egyik fesz.szabályzót, van több is a rajta. Sztem ilyesmi lehet ez is, különben miért működik tökéletesen kis terhelésnél sokáig? A farcry 3 max. beállításon ment hiba nélkül full HD--be, kb. fél-1 órát teszteltem! Sok más tesztet néztem 3d mark, stb., és amivel nem dobta el, hibátlanul lefutott szép eredménnyel!
Előző gazdája alulhajtotta afterburnerrer, úgy nem jelentkezett a hiba, ő adott keretek közt tartotta..
(Viszont mégis elképzelhető, hogy mivel nem százas, kis terhelés is nagy volt neki, ennek hatására később más is károsulhatott benne)De inkább szervizesben bíznék, nem találgatásokban, szóval senki nem tud itt?
-
cbm1974
tag
válasz
cbm1974 #75311 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Gigabyte GTX 980Ti 6G gaming - ről lenne szó.
Hibajelensége, hogy nagy terhelésnél eldobja magát, pl. furmark 1024x768, de a régebbi 3d-k és játékoknál nincs probléma. Pl. far cry 3 is jó volt, vagy a fifa-k. Szóval amikor nagy terhelést kap, elmegy a kép, a gép újraindul. Állítólag van rajta több mosfet is, az egyik hibája okozhatja. A konfig rendbe van, akitől vettem, nála is olyan volt, és ő is már így vette meg az elődjétől. Az én eladóm próbálta több konfigban, ez egyértelműen kártya hiba. Arra gyanakszom, áramlökést kaphatott és elszállt benne valami, ami erőteljes terhelésre előjön, a gyenge láncszem hatására.
Fokokat nem néztem még, valamenyire persze melegedett terhelésre, de ha valaki javítja,úgyis ez lesz 1. dolga. Az igaz, hogy bár az én konfigom nem tudja kihajtani félig sem, de a kártya mindenképp ludas.
Tegnap csinált olyanokat is, mintha tényleg memóriahibája lenne, kriksz-krakszolt, de csak a farcry menüablakában a select-sávoknál, a játéknál semmi, ill. a google keresőben az oldal teljes káosza volt, csak homályos nudlikat lehetett látni, de máshol nem. Újraindításnál megszűnt a jelenség. Természetesen nem húztam meg, ezekkel nem is lehet, mert a farcy 3 régebbi ennél a kártyánál, de ezek után mégsem merem használni tovább,nehogy nagyobb baj legyen.Ki tudna hozzászólni, ill. ajánlani egy megbízható javítóst?
-
cbm1974
tag
Üdv
Tud valaki mondani itt VGA javítókat?
-
-
cbm1974
tag
válasz
varmi2 #75235 üzenetére
Ennyit én is sejtek
Van egy 1155 i5-ös konfigom is, de az a proci is kevés lenne az rx-hez, pedig sokkal későbbi.
Egyéb hsz?
Főleg az érdekel, ha csak fél gőzzel járna a VGA, milyen "hátránnyal" számoljak, végülis arról van szó, lenne egy kártyám ( még ez is jövő idő), ami később is hasznomra válik, ha váltanék, de őt már nem kéne cserélni és biztosan nem terhelhetném túl. A monitort biztosan nem cserélem le még hosszú évekig, egyáltalán nem vonz a 2k és hasonlók ! -
cbm1974
tag
Sziasztok!
Az én procim kevés lenne az rx580-hoz a szalagszámológép szerint phenom II x6 1990T-vel, több mint 20%-os a szűk keresztmetszet. Gondoltam arra, ha a kártyát visszafogva alulhajtom, a procit pedig felturbózom, megfelelő lehet a teljesítmény, mert én eleve csak 1920x1200-ba tudok játszani, ez a max. a monitornál, a 2k szóba se jöhet...
Szerintetek ez az elmélet ált. megállja helyét, tehát felbontásilag kb. közepes szinten nem ütközöm szűk keresztmetszetbe, anélkül, hogy cpu limit,vagy akár károsodás lépne fel a cpu részéről? De túlhajtani a Phenomot nem nagyon szeretném. Nem tudom cserélni, mert akkor a lapot is kéne,ahhoz pedig ragaszkodom, de ez a max erősségű, amit támogat. Viszont tényleg max. 1920-ba játszom.
Ehhez kapcsolódna 2. kérdésem:
Jelenleg HD7950 3G 384bit a kártyám, ami az 1920x1080 felbontáson 7.8 pontot kapott a game-debate.com oldalon. Max. ezt a felbontást ajánlják ott a 7950-hez, nyilván a friss játékokhoz mérten, de ez a skála mégis mit jelent pontosan? Lassulásokra számítsak a grafnál, vagy teljesítménygondok lesznek, esetleg a kártya túlmelegszik,stb...? (Bár a Sapphire híres a hűtéséről is) -
cbm1974
tag
Sziasztok, időutazás a 2010-es évek elejére
Egy GTX 295 platinum-hoz (1792M, dupla GPU) milyen procit ajánlotok?
Ahogy néztem a szalagszámológépen, még a 3magos is túl nagy neki, tehát gyenge hozzá a kártya, ugyanakkor a game-debate.com oldalon érthetetlen módon Intel Core i7-960 Quad 3.2GHz a hozzá ajánlott.
Nekem i5-2400, Phenom II x4, Athlon II x3, x2, Athlon 64 x2, ill.régi 2 magos E szériás dual-core vannak. Tényleg ennyire elég lenne neki a 2mag is? -
cbm1974
tag
Senki nem tudja megmondani, hogy az MSI 870a fuzion lap milyen VGA-kkal duplázható??
-
cbm1974
tag
Olyan kérdésem lenne a szakértőkhöz, hogy szeretnék 2db VGA-t összekötni, az egyik HD6850 1G, a másik GTX650 Ti 2G . Olyan lapról van szó, ami elvileg bármilyen 2 kártyát képes duplázni, nem szükséges egyformának lennie, a lap típusa MSI 870A FUZION (AM3-as deszka), 4magos Phenom és 8G ram.
A GF-ot szánnám a számolós VGA-nak, a radeon jelenítené meg a grafot, ami 256bites. Nem célom új játékokat futtani, csak a 24" full hd monitoromhoz szeretnék elfogadható erőt...
Szerintetek inkább hasonló vga-t kössek-e össze, lenne még egy HD6850-em is, de ugye ezek csak 1 gigások, a Gf-al duplázva pedig lenne 3G videóramom, bár a gtx csak 128 bites...
Még nem próbáltam semmilyen VGA duplázást, crossfire hidam van, tudtok ötletet adni, vagy a crossfire eleve csak radeonokkal működik?? Mit kellene külön beállítani? -
cbm1974
tag
Szerintetek mi lehet a hibája egy olyan HD7870-esnek, ami driver után a grafika mellett csúnya vonalakat húzgál? BGA-zni kellene? Ez 2gigás verzió, érdemes lehet-e még javítani, ki tudna néhány ezzel aktívan foglalkozó szakit említeni?
Köszönöm! -
cbm1974
tag
válasz
G3R!94 #68889 üzenetére
Biztos forrásból van a kártya? Nem lehet, hogy mókolt a biosa?
Szerintem éppen ez elsődleges slot felé kellene adni a legnagyobb kakaót a lapnak.
Működnie kéne 3.0 slotban, amit felsoroltál, a 980ti is 3.0 (legalábbis a 6G verzió, az Nvidia oldala szerint) ha az pedig jól ment, én a kártyára gyanakodnék, esetleg húzták.... -
cbm1974
tag
válasz
zsolttorgyik #68465 üzenetére
Köszi, a "felvilágosítást", többet nem érdemes hozzáfűzni ahhoz, amit szakszerűen leírt, Zolee11 , köszönet érte
Azért abba is belegondolhatnál, hogy ez a kártyasütögetés az ügyeskedők, csalók egyik jellemző módszere,sajnos elég példa volt rá és lesz isTe dolgod, amíg saját célra csinálod, de ezzel tippeket adhatsz, akik ezt felhasználják mások megtévesztésére, gondolom,nem kell részletezni..!
-
cbm1974
tag
válasz
kgergo23 #68431 üzenetére
A HDD régebbi, de szerintem rendszerprobléma lehet, ami a médiarészeknél galibát okozhat, akár vírus is lehet.Át kéne vizsgálni vírus- és kémkeresővel és rendszertisztítóval, HDD töredezettségmentesítő is segíthet. Talán csak valami nincs jól beállítva,vagy a rendszer hiányol valamit,ha még ezek sem segítenek, újra kell telepíteni a rendszert.
-
cbm1974
tag
válasz
Marci8511 #68429 üzenetére
Nehogy komolyan vedd az átkozott sütögetést, az a kártya tuti halálát fogja hozni
Hogy lehet azt gondolni,hogy akkora hőt elviselnek az érzékeny komponensek rövid ideig is? A rézhuzalok, a kondiban lévő zselé,stb...nem tudom ez kinek vált már be, de elvétve is biztosan egészen rövid ideig lehet képes működni (megfelelő gyakorlat esetén is), majd végleg elhallgat a kártya. A sütőbe tett kártyák közül eddig csak halott, szétégett kártyával találkoztam,jóval eggyel se, károsabb, mint akármilyen tuning
Ha megakarod menteni a kártyát, inkább bízd egy profi szerelőre !
-
cbm1974
tag
válasz
s.bala31 #68427 üzenetére
Jobb inkább túlbiztosítani,érdemes minden "melegedő" komponensre bordát tenni, független a gyári állapottól. Főleg alaplapokon jellemző, hogy nem tesznek a szükséges komponensekre megfelelő hűtést, ált. felhasználásra vannak "kalibrálva". Legalábbis alaplapokon így szokott lenni,hacsak nem tuningolós, vagy valamilyen spéci verzió,mindenesetre én nem adnék esélyt a túlmelegedésnek. Az a tuti, ha erős igénybevétel után a gépből kivéve levesszük a hűtőt,kiderül melyik alkatrész érzékenyebb az igénybevételre...
-
cbm1974
tag
válasz
freeknight #68390 üzenetére
Nem foldozgatják, kicserélik. Ha rendeltetésszerűen lett használva ez kötelességük, nem arról szól a gari?
-
cbm1974
tag
válasz
freeknight #68385 üzenetére
Mielőbb vissza kell küldeni, ilyen normál igénybevételnél nem szabadott volna megtörténnie, még gyári hibás is lehet..mivel garis, csak idővesztegetés lenne bármivel próbálkozni
-
cbm1974
tag
válasz
Viktor77 #68333 üzenetére
A macskakörmözés nagyon megy,eddig mást se láttam tőled...és azok a híres tények saját kézből való tapasztalásaid, vagy kiadványokban olvastad?
Sokan gondolják, bármit bármivel össze tudnak párosítani, de engem annyira érdekelne, ezek a véleményezők hány gépet raktak össze..
Nyilván, folyamatosan fejlődik minden, a mai kártyák nagyon erősek és jók, szinte bármilyen lapban jól helytállnak, de egyáltalán nem mindegy mit mivel párosítunk össze,igenis vannak korlátok!
Úgy láttam, hogy egyes típusú VGA-k nehezen akarnak működni egyes lapokban,vagy a lap tudomást se vesz róluk, ill. fordítva is előfordul..., az ABIT is ilyen volt, kevés típussal működött, de ramokkal is voltak ilyen érdekességek, ezeket nemcsak én állítom!
De higgadj már le, úgy tűnik, felrobbanni hamarosan te fogsz, nem bírod elengedni a dolgot...
Ha ennyire izgat, azok közt forogj, akik valóban gépeket szerelnek folyamatosan, lehet, meglepő véleményekkel fogsz találkozni, ha veszed rá a fáradtságot, talán megtalálod amit keresel.
Nem akarlak meggyőzni, de te se akarj engem!
Ez a topic különben sem arról szól, ami felé itt néhány magaddal tereled, sajnos azt kell mondjam, ellentétben veled, azért jöttem ide, hogy tanuljak, ill.ha tudok segítsek.
Amit te csinálsz egyszerű provokáció, a nagyképűségen kívül eddig semmit nem láttam tőled és ahogy látom, nem is fogok,ezért ha nem haragszol, befejeztem veled ezt az élménydús kommunikációt. Nagyon remélem, legalább ebben egyetértünk, hasonlóan gondolod és elfelejtesz végre -
cbm1974
tag
válasz
Viktor77 #68326 üzenetére
Igazad van, rosszul fejeztem ki, a "nem ajánlott" erős volt, mégis sokan tudják, hogy a chipsethez jobban illő kártyát előnyösebb választani,ha már a CPU-val egyezik.
De mért kellene nekem bizonyítanom bármit is, mikor te kötöttél belém, ahogy itt szoktál másokba is, láttam hogy osztod az észt, ezek után írod; "A hülyeség nem rangfüggő". Hát, nem győztél meg, mások mást gondolnak erről is, a te valóságod ne próbáld másra erőltetni, mert az a te tévedésed lesz, nem másé
Egyébként képzeljétek, én is használtam GF-ot AMD-hez,ilyen volt az első gépem, és fordítva is volt, sokféle varit kipróbáltam a hardverekkel.. -
cbm1974
tag
válasz
pimpa1974 #68315 üzenetére
MICRO ATX lapod van, amivel én is szívtam pedig Asus volt. Továbbra is arra gyanakszom, hogy az a kártya nem jó a lapodhoz, meg kéne nézni a lap VGA támogatottságát. Mivel el sem indul a gép, lehet, hogy a sínbe nem ér hozzá valamihez, elnyom valamit, vagy zárlatot okoz... szerintem azt a kártyát ne erőltesd, amúgy is intel laphoz ATi kártya nem ajánlott. Megkéne nézni mindenképp egy GF kártyával, ha nem vagy messze Óbudától, tudok segíteni ebben, van egy GTS250-em,ami beletehető próbaképp..
-
cbm1974
tag
válasz
pimpa1974 #68305 üzenetére
Milyen a lapod és milyen kártya volt benne előtte,ami jó volt?
Ha visszakeresel itt pár napot, én is leírtam,hogy jártam egy HD6850-el; nekem adott képet, de megállt tőle minden. Másik lapban tökéletes volt.Gyanakszom, a lapod allergiás rá, esetleg a BIOS-t nézd át... -
cbm1974
tag
válasz
hardto998 #68289 üzenetére
Ez microATX, szerintem nem fogja látni,nem ilyen bika kártyákhoz készült a lap.Épp a hetekben jártam így, egy régebbi, de normál alaplapba akartam tenni egy HD6850-et,adott képet, de a VGA mindent megfogott, csak resetelni lehetett,pedig az Asus híres széleskörű hardver támogatottságáról
Úgy olvastam, a PCI-e 2.0 csak 75w-ot tud felvenni,mindenképp szükség lesz a 6pintápra, de úgyse biztos, hogy működni fog,hiába dugod rá. Viszont, ha látja a lap, a kártya ugyanúgy teljesít, ez csak 3.0 támogatást igénybevévő megjelenítéseknél számít.
Szerintem a lapot csak hibás kártya égeti le, de nem nyújtok rá garanciátha van módod inkább olyan lapba próbáld, ami nem mikro,ezek nem terhelésre valóak, jobban melegedhet tőle a lap, mint kellene,stb.
-
cbm1974
tag
válasz
#38742016 #68287 üzenetére
Pedig az IGP-t nem lehet húzgálni, de valami szoftveresen megerőltethette,akár még vírus is lehet. Ha próbáltál drivert, új telepítést csinálni,stb. és semmi nem változik, akkor a laptopon sajna el kell felejteni a 3d-t, mivel attól függően lenne cserélhető, hogy a prociba vagy alaplapra integrálták a megjelenítőt..
Gondolom,ahogy írod, melegedés hatására szokott hibákat produkálni,tudom, olcsó vigasz, de talán hűvösebb környezetben tovább tudod használni. Használat közben is jól át kell járja a levegő, főleg,ahol támaszkodik a laptop alja, és hogy belül tiszta legyen, mert az apró szöszöket,szennyeződéseket beszívó kis ventilátorok egyre nehezebben tudják áramoltatni a levegőt, burkolaton belül, idővel le is állnak. -
cbm1974
tag
-
cbm1974
tag
válasz
legooka #68271 üzenetére
Memóriahibákon a sütögetés nem segít,csak ha elengedett a forrasztás valahol, vagy a nyákon apró szakadások vannak (ált. ilyenkor kevés életjelet ad a kártya), amit a kifolyó ón éppen helyretesz, de ezzel együtt minden más elolvad, ha sikerül is a kényes művelet, a kártyát tényleg csak ideig-óráig lehet használni, utána végleg halott lesz a magas hő miatt.Bárhogy van csomagolva,pl. az érzékeny tekercshuzalok ugyanúgy reagálnak a hőre,elpattannak...
Semmiképp sem ajánlanám, ezzel sokan szórakoznak a "hozzáértők" vagy csalók, aztán megpróbálják eladni, az esetenként pár órát,napot üzemelni bíró sütött vasukat, sokan estek már ennek áldozatul, engem is csaptak be itt pár éve,mert kellő körültekintéssel végezve nehezen észrevehető, hogy sütögetve volt -
cbm1974
tag
válasz
modern #68279 üzenetére
Nem adtál neki véletlenül is más frissítést vagy felbontást, mint amit a monitor támogat?
(ezt egy szoftver is elvégezheti akár "észrevétlen", vagy valami update,stb...)
Ha másik monitoron sincs kép, még lehet az is máshoz van állítva,főleg, ha régebbi, de valószínűleg a kártyánál keresendő,vagy a sín foglalat valahol lazult..Más kártyával kell először nézni, vagy ha van integráltja, ott! -
cbm1974
tag
válasz
Viktor77 #68235 üzenetére
Hát, nekem biza 2pines verzió van, és kipróbáltam, ha nincs rajta mindkettő,nem is ad képet!
Tehát a kérdésem, ez milyen befolyással lehet a fogyasztásra, a Sapphire leírása szerint csak crossfire-nál kellene a 2.táp, de nekem mégse működik 1-el. Esetleg ez a kártya hibája lenne, mert úgy kaptam, nem hibátlan, ennek ellenére jól teljesít 3d-ben ?! -
cbm1974
tag
Sziasztok, adott 2db. HD 6850 az egyik gigabyte, 1x6pines csatival, a másik Sapphire, 2x6pines csatival.
Nem akarom összekötni, csak arra lennék kíváncsi,van-e jelentős terhelési különbség köztük (mindkettő max.127W-ot vehet fel elvileg). Miért van a másiknak 2db. pinje, talán tuningolhatóbb lenne? Szerintetek melyiket használjam, ha nem szeretném terhelni amperekkel az 500-as tápot,inkább takarékba működne és csak néha indítanék el rajta olyan játékot,amit még éppen elvinne,de akkor néha max. beállításon is, tehát kapna rendesen. Nem játékgépről lenne szó, csak munkaállomás,de több rákötött dolog terheli folyamatosan (mobilrack,USB-hub,stb.), ezenkívül hányas tápot ajánlanátok? Játék esetén nyilván leválasztom róla az energiaterhelő dolgokat...Előre is köszi a választ
-
cbm1974
tag
válasz
DanielLong #37743 üzenetére
Igen, ez érdekelt, tehát a proci a mérvadó, köszi!
-
cbm1974
tag
Egy rövid kérdés a szakértőkhöz:
AMD-hez Radeon, Intelhez GF...
De a lap chipset-je vagy inkább a procijához mérik-e?
köszi!
-
cbm1974
tag
Sziasztok, ki tud segíteni:
Itt a hv-n cseréltem cuccokra egy Gf GT610-es(1Gb) kártyát, amihez nem támogatott a 3d gyorsító. Xp-n egyáltalán nem lehet illeszteni, csak 2d-t jelenít meg a kártya, a képek is lassúak.
Előző gazdája szerint jól működött, de én a kártya hibájára gyanakszom...
A win8 Netről frissítve felismerte ugyan a drivert, de szintén nem támogatott a 3d a rendszeren.
Az Nvidia azt mondja, hibásan működik és mindig leáll, nem lehet bemászni a az illesztőjébe.
3d mark sem indul el, csak hibaüzenetet küld.2 fajta xp-vel is próbálkoztam ezt írja:
"a grafikus illesztőprogram nem talált kompatibilis grafikus hardvert"A win8 üzenete is hasonló!
Legutobbi Nividia 64bites telepitésénél eldobta a kepernyőt is!Asus p5ke lapban próbáltam 4G rammal és dual cor procival.
Tippje valakinek, mivel próbálkozzak még?
Köszönöm a választ!
-
cbm1974
tag
Szia!
Én is a hibrid témát bújom hetek óta. Egy asus m4a785t-m lapba szerteném megvalósítani, és valakinek itt a prohardveren sikerült is hd5450-el megvalósítani a hcf-et.Szerintem van értelme, ha pl. a takarékossági szempontokat nézzük, az igp átveszi a feladatot, amikor nincs nagyobb grafika alkalmazás, játéknál pedig átadja a szerepét a külső vga-nak.
Sokan lenézik ezt, mert már idejétmúlt, de ha nem vagy nagy játékos és nem akarsz költeni drága vga-ra, ez egy nagyon jó alternatíva, én még nem adtam fel...
Persze, gond lehet az összehangolással is. Nekem egy próbát mindenképp megér!
az integrált hd4200-as, ami az én lapomban van erősebb egy gf 6600-nál.ez a link több sikerült próbálkozást bemutat:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?255519-Hybrid-Crossfire-on-880G-chipset...
ez pedig a topik a témáról:
http://prohardver.hu/tema/ati_hybrid_crossfirex_tm_topik/hsz_1-100.htmlRemélem, segíthettem valamelyest..
üdv:Zsolti
-
cbm1974
tag
válasz
BomiBoogie #25988 üzenetére
Persze, hogy játékra lesz inkább a masina!
Én mindig az Nvidia híve voltam, és van egy jó Gf gts250-es 1Gb 256bites kártyám. Ennél erősebb lehet a hybrid crossfire-mód, ha mondjuk belekerül a legnagyobb radeon az asus lapba?
Nyilván a GF-omat nem ebbe raktam, hanem egy régebbi 939-es lapban van, és remek teljesítményt nyújt, nem volt még panaszom.
Tehát arra vagyok kiváncsi, mekkora grafikai teljesítményt tudnék elérni ezzel a crossfire-val így?
Esetleg megtudnád adni, melyik kártyát javasolod bele, ami még működik hybrid crossfire-val?
(a topikokban nem találtam meg a választ)köszi,
-
cbm1974
tag
Sziasztok szakértők
Asus m4a785t-m lapom van egy kérdéssel:
Mekkora a legnagyobb VGA amit beletehetek, hogy működjön hybrid crossfire-ban?
Utánanéztem, és csak Radeon lehet, de tényleg csak a 3-4-es HD széria jöhet szóba, vagy van nagyobb is, amit támogat?
Nagy 3d játékos vagyok néha...Előre is köszi a válaszokat..
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- Hp Prodesk 600 G5 SFF/ i5-8500, i5-9500, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest