Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz Redplee #125319 üzenetére
Mármint BIOS/MBR szerinti telepítésnél lesz 1 db 5XX MB méretű System Reserved partíció a C előtt + utólag egy WinRE is létrejöhet. UEFI/GPT szerinti telepítésnél viszont már 3 db kicsi partíció lesz. Ahol a leírtak alapján esetedben az előbbi van.
A beazonosításhoz megnyitod a lemezkezelőt és ott látszani fog a partíciókiosztás, melyik lemezen melyik SR van. De amúgy az nem világos eddig mi alapján nem tudtad eldönteni, mert ha mindkettő megjelenik a fájlkezelőben, akkor az nem éppen normális, mivel ezek rejtett, védett rendszerpartíciók, amik alapesetben nem kapnak meghajtóbetűjelet.
Törölni amúgy a rendszer, a Windows számára létrehozott kicsi partíciókat a lemezkezelőben nem lehet biztonsági okokból, parancssor, vagy 3rd party particionáló program kell hozzá (bővebben). + Az előbbire vissztérve, ha esetedben a fájlkezelőben továbbra is megjelenik a System Reserved partíció, akkor célszerű elvenni a meghajtóbetűjelét (bővebben).[ Szerkesztve ]
-
-
Cs1csó
félisten
válasz Redplee #118748 üzenetére
Nem sok mindent, esetleg ha elkopott az aljzat cserélni vagy ha a kábel akkor azt cserélni, nálam az vált be hogy:
- áramtalanítom a gépet és a hangfalat - vagy csak simán kikapcsolom mindkettőt
- ezután megmozgatom, bedugom, és megnézem fixen áll e a kábelt bőven engedek hogy szabadon álljon és ne feszüljön
- ezután gép majd hangfal áram alá helyezése hangfal bekapcsolása majd a gép bekapcsolása. -
tomy88trance
tag
-
RootRulez
félisten
válasz Redplee #36842 üzenetére
A connectify-vel meg lehet osztani a netet wifi adapterrel...
═════════════════════════════════════════
-
spista222
addikt
válasz Redplee #36641 üzenetére
Egyszerűen veszel egy olcsó Wifi USB adaptert. és Windowsban beállítod a kábeles net tulajdonságánál hogy ossza meg wifi-n keresztül.
-
Xmodule
őstag
válasz Redplee #31522 üzenetére
chrome://chrome/settings/ utanna felul a keresöbe https majd a Check for server certificate revocation vedd ki a pipat ugy sem jo? nekem par napja volt olyan, hogy semmilyen https oldalra nem engedett fel. kiderult malware volt a gepen töröltem azota jo.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Xmodule
őstag
válasz Redplee #31520 üzenetére
Bár nem irtad, feltételezem FireFox -ot használsz.
A következöt megprobálhatod.
a fenti cimsorba ird be about:config majd enter. Ezutan felugrik egy ablak ott okézol. A megjelenö kepernyön a keresöbe beirod, hogy security. ezutan ha van olyan sor ami vastag betuvel van irva oda jobb klikk és reset. ezutan ezt a beallitasi ablakot bezarhatod es inditsd ujra a böngeszöt.Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Realradical
őstag
válasz Redplee #31513 üzenetére
Autorestart kék halál után ki van kapcsolva?
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
vilmaboy
őstag
válasz Redplee #26209 üzenetére
a Dvd Shrink biztosan... ezt akartam az előbb is írni, csak elcsesztem. Beolvasod a lemezt, majd lemented a tartalmát a merevlemezedre. (nem 2 perc) Aztánnék meg átteszed a winyódra... Nem tudod géped összekötni a tévéddel?
[ Szerkesztve ]
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Melack
veterán
válasz Redplee #26209 üzenetére
A rippelés lényege, hogy a korongon lévő filmet fogyasztható formában tudd feltenni a vinyóra. Javasolt ezt elolvasnod.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Hunork
veterán
válasz Redplee #26162 üzenetére
Na, így már részletesebb a kép.
VGA felismerés nem mindig megy a Win Műveknek, ez nem gond. Amit írtál, az inkább. Bios default kellene, csak a legfontosabbat állítsd át (hang/háló engedélyezése, usb összes engedélyezése, VGA típus (PCIE)...stb, kapcsolj ki mindent, ami nem kell (infra, lan-boot...stb) És gondolom minden a gyári értéken megy, nincs húzva semmi?
És a gyári cd/dvd-ről az alaplapi chipset install, előtte persze uninstall, ha találsz, gép újraindít.
És az tuti nem jó, hogy csak csökkentett módban mennek az install-ok...[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
vilmaboy
őstag
válasz Redplee #26158 üzenetére
az új memó lehet hibás. Az alaplap din-je szintén. Drivere szintén.
Az eszközök energiagazdálkodását is külön külön lehet állítani, de nem gondolnám, hogy innét ered a probléma. Ez olyan mint ha elkezdenéd nyektetni és akkor állna be a memória, vagy gpu-cpu a melegedés miatt.
-
Hunork
veterán
válasz Redplee #26158 üzenetére
Értelek, és a kartárs is!
De muszáj
1. másik VGA-val megnézni, mert ezt írtad: DX és driverek telepítése közben kifagy
2. ebből az jön, hogy inkább memória (ami most már elvileg kilőve) vagy VGA a ludas
3. Ha másik VGA-val is uez lesz, akkor kellene egy tápcsere (haver, szomszéd), és aztán elmondani, hogy mi a helyzet
4. Cpu ilyet ritkán csinál, bár nem elképzelhetetlen, és aztán marad a legmacerásabb, az alaplap. De addig el kellene jutnunk, jutnod.Mindezeket azért írjuk, hogy ne legyen szervizben a géped több napig, ahol azért majd csekkolni is kell, hátha Te magad is rájössz a hiba okára. És akkor örülünk.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
vilmaboy
őstag
válasz Redplee #26154 üzenetére
Én nem értelek téged. ezt nem... az tuti nem... az biztos jó... itt mondjuk a megoldásokat, mert kb egyértelmű hogy mik lehetnek a gondok. akkor minek kérdezel?
teszteld le a memókat. Tök jó, hogy gyorsabb, de hogy te ezt átlag felhasznállóként nem veszed észre, abban teljesen biztos vagyok. nameg mit ér a gyors memó, ha hibázik
Nem mindig a gyári vagy a legújabb driver a legjobb. A friss driver leeht hibás, a régi lehet hogy nem tartalmaz valamit. csere-bere... tapogatózás...
-
Hunork
veterán
válasz Redplee #26154 üzenetére
Ok, értem...
Nem azt mondtam, hogy véglegesen cseréld vissza, hanem addig, míg kiderül, hogy nem-e az új, pontosabban újonnan beszerzett VGA a ludas.
Driver: mindig a legfrissebbet tedd fel, hidd el, jól jön az, van játék, ami nézi a driver verziószámát, és el sem indul, ha nem okés neki.A többit meg majd este, hacsak el nem ájulok, fáj a torkom és lázas vagyok...
-
Hunork
veterán
válasz Redplee #26151 üzenetére
Khm...mókusbolti és Microsoft supporttól frissítesz? Érdekes...
Nos:
1. ne onnan frissíts
2. főleg ne VGA-t, arra van a két gyártó oldala!
3. Alaplapi illesztőprogramot install, már ha nem tetted volna meg, jó lesz az a lemez, amit kaptál a laphoz.
4. hát cseréld vissza a régi Vga-t, vagy szerezz egyet. Csinálj egy rendszer visszaállítást, már ha engedélyezted, akár egy Win install közeli időpontra. A másik Vga driverét töltsd le, uninstall a régi driver-nek, gépet indítsd újra, és csak ezután install a másik/új Vga driver.
5. Nézd majd meg, mi az az Usb eszköz, mert lehet, hogy a portok össze vannak keveredve, oszt mozgatsz egeret, billentyűt csapkodod, és megfekszik. Bios-ban engedélyezve van MINDEN USB opció? (legyen)
6. Majd írj.pitepeti71 : természetesen, lehet másik példány, akár egy VLite programmal megbabrált. És nem is vádaskodtam, csak jönnek-mennek a hírek, hogy x és y néven feltöltött példányok igen érdekesen üzemelnek. Ezért kell ezt megkérdezni. Mert bár lehet, hogy hardver okozat lesz/van, de eleve ki lehet zárni egy hibalehetőséget egy ilyen kérdéssel...
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Redplee #26144 üzenetére
Hmmm.
Felügyeleti eszközök/Eseménynapló Itt aztán nézhetsz Windows naplók, majd Alkalmazás és Szolgáltatások, ott láthatod a hardvereseményeket is, ha lesznek...
Memóriát vettél, de gondolom nem mellé raktad, hanem kipróbáltad CSAK az újjal? Mert ha nem, akkor hibába vettél újat, nem derül ki. Futtass le egy Memtest-et CD-ről vagy Pendrive-ról!
És írtad, hogy DX, vagy driver telepítéskor is kifagy... Másik VGA-val próbáltad már?
De nekem igen gyanús: nem valami mókolt Win példány ez?[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz Redplee #26146 üzenetére
mánpedig lehet memóriahiba. A gombelemnek addig van szerepe, amég benem kapcsolod a gépet. Milyed riverek vannak fent? Supportról valók? Vagy a win tette fel őket? Eszközkezelőben nincs semmi ! jeles?
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz Redplee #26144 üzenetére
vírus, spy stb nincs, rendszerleíró tisztítva. Win reinstallt nem próbálom, mert előtte is volt ilyen problémám. ezt kijelenteni...
Mit akarsz az energiagazdálkodással? Mire gondolsz? Én azt sem értem megmondom őszintén, hogy hogy kerül ide a gombelem.
Szóval az a baj, hogy néha kékhalál vagy fekete képernyő és nyekk?
-
Hunork
veterán
válasz Redplee #26050 üzenetére
Ahogy előttem is írták, kell egy alapos rendszertakarítás, és nézd meg az energiatakarékossági funkciókat is. Kiemelten a hálókártyát. Nézd meg a rendszeridőt is, nem-e késik folyton, Bios-ban is ellenőrizd. Nyomj egy Default-ot, csak a szükséges dolgokat módosítsd. (hang, háló, sata...) Ha kell, gombelem csere.
Bár, ha engedélyezted, akkor próbálhatsz egy rendszer-visszaállítást is. Sokszor megold sok mindent. Bár ez a csökkentett módú dolog nagyon gyanús. Ha semmi nem javul a leírtakkal, akkor nem marad más hátra, mint egy tiszta Win reinstall. És utána beszélhetünk, ha még mindig csinálja."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
kjani18
őstag
válasz Redplee #26050 üzenetére
Tippek: CCleanerrel pucold ki a regisztrációs adatbázist, vírust, spy-t, férget, csigát mindent irts le, nézz procihőt, a ventilátor szabályzás alsó szintjét tedd lejjebb (kisebb terhelésnél is már gyorsítson), nézz körül az energia takarékosságnál.
Telepítsd újra a wint...Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest