Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Adzo82
tag
válasz Kiglerx #96922 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Egy i7-880 proci van benne. Nemrég rendeltem bele, de tökéletes, még használtan is.
Az inteles linkje. De én nem értek annyira hozzá:
http://ark.intel.com/products/48500/Intel-Core-i7-880-Processor-8M-Cache-3_06-GHz
Ha esetleg tudnál olyat ajánlani amivel nem foglalok sávot a vga-tól, esetleg, hogy hogyan keressek rá az online áruházakban, azt megköszönném. Sejtésem sincs, hogy hogyan kategorizálják ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
rtcwfan
tag
válasz Kiglerx #78140 üzenetére
Ilyen elektromos szaga van. Igazából nem nagyon érdekel a gép, mert egy shit, csak idegesít ez a szag. (Már orvosoltam egy Wunderbaum-mal. Alulfesztől elvileg nem is lehet baja. Eddig még nem kapcsolt le.
I'll make him an offer he can't refuse.//C3 Audi 100 2.3E Avant Automatic 1990// Return To Castle Wolfenstein *BEST*///
-
Lompos48
nagyúr
válasz Kiglerx #21028 üzenetére
Nem bólintottam arra rá. Figyelemfelhívónak szántam a linket. Ugyanakkor nagy az esély, hogy úgy is működne, mert a PC nem kezd el hatalmas áramot szopni a bekapcsolás pillanatától.
@spista222 Ha én csinálnám, akkor ezzel gyanakvóbban bánnék, mint magával a táplálással. A 2. az tökéletes, de nincs mindenki felkászülve egy ilyen megoldásra, mégha egyszerű is.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz Kiglerx #21025 üzenetére
Valaki Youtube-ot linkelt, hogy valamit nézni/látni is lehessen. De ha másvalaki rákeres a "one PC two power supply"-ra, akkor nem az előbb linkelt az egyedüli találat.
Szervereknél alkalmaznak 2 tápot, de ott az egyik backup, ha az egyik megdöglene.
Ez tök igaz és ráadásul párhuzamosan vannak kötve, mert a szerver nem várja ki nyugodtan, amíg a redundáns PS méltóztatik bekapcsolni.
Ami megoldandó probléma a 2 táp indítása egyetlen gomb segítségével.Azért lehet úgy, ahogy te mondod. Majd Satyricon eldönti.
@spista222 Energetikában dolgoztam egy pár (nagyon sok ) évet, de alapfelkészülésem gyengeáramú (elektronika) és az energetikában is ezt csináltam.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Kiglerx #21020 üzenetére
Ha nem zárlatos a tápjai akkor a föld vezetéken nem folyik áram így földhurok sem alakulhat ki. A biztonság kedvéért persze nem árt ha a szekunder oldalon a föld nem csak a VGA-n keresztül van összekötve hanem valami jóval erősebbel pl 4+db Föld vezetékkel is ezáltal a VGA-ról levéve a tehert, de már a házba csavarozás is összeköti két tápot amiért megint nem lehet földhurok.
[ Szerkesztve ]
-
-
Satyricon
addikt
válasz Kiglerx #21006 üzenetére
Khmmm... Nem. Mi az?
Gyufaaa: ket gepem van, szinte ua. A konfig, csak az egyik nem ddr2 hanem ddr3... Es meg nincs mwg mindwn cucc bele, mjd peste akarom felvinni albiba... Csak elotte teszteltem volna... Jo hogy utanakerdeztem, mert most meg az egyik ultram szallt volna el... :S
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Gyufaaa
veterán
válasz Kiglerx #21006 üzenetére
Azért a kolléga nem tapogatózik annyira rossz helyen.
-
spista222
addikt
válasz Kiglerx #20863 üzenetére
De akkor is teljesen mindegy hogy mekkora a hatásfoka a tápnak abból a szempontból hogy ha 500W-ot le tud adni, mert például a márkások között is van 65-90% hatásfokkal táp.
A mai gépeknél nem azt kell nézni hogy mekkora a teljesítménye a tápnak hanem azt hogy legyen legalább kettő 12V-os ága külön külön legalább 14-18A-rel(20A a max megengedett áram egy ágon ATX szabvány szerint). Például 12V 2*14A-es ág, így 336W-ot le tud adni a fő feszültségen.siebener nem valami CD vagy DVD-t keres a meghajtóban?
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Kiglerx #20859 üzenetére
Ami rá van írva az a kimeneti max teljesítmény amit le kéne tud adni.
Vagyis mindegy hogy 60% vagy 80%-os a hatásfoka mert a kimeneten azt az 500W-ot le kell tudni adnia ha annyi van ráírva legfeljebb az egész gép többet fogyaszt 625W helyett 833W-ot max terhelésen de 500W kijön belőle.
A gond ott kezdődik hogy míg a márkás tápok ezt általában akár csak 12V-on is le tudják adni, míg a mercury és társai még az összes kimeneti feszültséget felhasználva sem.
Ami még vicces szokott lenni hogy ha megnézed a kimeneti feszültségeket és áramokat ezekből kiszámolod a teljesítményt akkor az ilyen noname 500W-os tápok kb 300W leadására ha képesek, míg 12V-on jó ha 250-et tudnak és ha beraksz mellé egy phenom II-őt (prescott P4-et) meg egy bika VGA-t Pl GTX460-at akkor az már régen túl van lépve.[ Szerkesztve ]
-
-
spista222
addikt
válasz Kiglerx #20837 üzenetére
Nem a lakkra gondoltam hanem a beültetési fehér szita rajzra és a sok koszra(gyanta) ami ott van.
A pad a vezetősáv.
Ha most arra gondolsz hogy egy VIA-n keresztül csatlakozik belső rétegből a padhoz és az ott marad akkor igen az ott maradMelegítővel hogy lehet létrehozni PAD-et??
Minél többször nézem annál reménytelenebbnek tűnik a kép alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz Kiglerx #20825 üzenetére
Igen én is igy gondoltam
Fura szóösszetétel,nem sűrűn hallani ilyet. maszkold be az alaplapot.
Természetesen szigetel a fegsék de a matt fekete fújósat nagyon vékony rétegbe lehet felvinni,ezért is probáltam ki a 95wattot fogyasztó phenomom hűtésénél.
Teszteletem,nem láttam melegebbnek a festett hűtőjű procihűtést,mit ami előtte volt. -
toza
senior tag
-
spista222
addikt
válasz Kiglerx #20813 üzenetére
Ha már nincs PAD mert lejött és azért barna akkor más megoldás nincs csak a kuka! vagy az amit írtam
Arra kenhetsz folyasztószert pasztát az soha többé nem fog vezetni.Egyébként láttál már öreg még panel nélküli elektronikai eszközöket?
Minden vezetékkel van összekötve benne és a mai napig megy, vagyis ha nem sajnálja a folyasztószert és a forraszt akkor sokáig bírja így is.Silentfrog Ha az érintkezők tiszták maradnak és nem vezet a festék akkor nem hiszem hogy bármi baja lehetne. Legfeljebb egy kicsit jobban melegszik
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
válasz Kiglerx #20725 üzenetére
nem sok személyes cucc volt rajta és kétlem h aki majd itt megveszi a vinyóm az arra venné h jó nézzük miket tárolt rajta az előző tulaj : D szóval elég 2 formázás meg közte 1 teleírás, csak nehogy ettől haljon meg xD
#20727) Kiglerx : nem 100%-os de tökjól elvan csak nem sata-s :/ olcsón majd elviszi vki csak ne foglalja itt a helyet
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest