Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Szeretnék a W7 Pro SP1 64bites gépemen Gimpen videóból .giffet csinálni. Van ehhez egy plug-in a GAP. Letöltöttem, telepítettem a leírtak szerint. Sajnos amint a videót szeretném berántani a videotartományt hibaüzenetet dob. Feltételezem, hogy a MPlayert hiányolja. Innen le is szedtem, az mplayer alkalmazás fájlra klikkelve felvillan egy ablak, ami jelezné, hogy kapcsolódik az összes neki kellő windows kapcsolódási ponthoz. A videotartomány berántásakor újra csak ugyanazt a hibaüzenetet dobja (Végrehajtási hiba a(z)"gimp-file-load" eljárásnál: Ismeretlen fájltípus).
Kicsit tovább kotorászva van egy ilyen üzenetem:Ennél már kezdek elveszni. Milyen elérési útra (PATH) kell tennem a mplayer.exe fájlt? S miez a GAP_MPLAYER_PROG, mit kell vele csinálnom?
Egy másik megoldás kereső útvonal még kacifántosabb. Ott GMPlayernek mondja a windowsos változatot, annak telepítésekor rögtön kidob egy ablakot, ahol .NET Framework version 1.1.4322-t hiányolja. Ha a legújabbat telepítem, akkor se változik semmi ugyanúgy hiányolja a a 1.1.4322-t, ha meg azt akarom telepíteni, akkor meg ez fogad:
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a megoldás?
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
kisbe88
tag
Sziasztok,
A következő történt: Éjszaka ment a gépemen a film, belealudtam és nem is kapcsolt ki, a monitor készenléti állapotban, reggel mikor mozgatom az egeret hogy észhez térjen, egyszerűen csak mintha kihúznám a konnektorból a monitort, elmegy a paneljéből az áram, semmit nem tudok vele csinálni.
Semmi gond, volt már ilyen, csak kihúzok minden csatlakozót belőle, aztán hagyom pihenni, utána jó lesz. Viszont ez most nem segít, újra életjelet ad, viszont amint bekapcsolom a gépet és jelet kap, megint elmegy az áram.A gép maga megy, betudok jelentkezni(remote desktopon keresztül).
Szerintetek mi lehet a gond? egyszerűen döglődik a monitorom?"Egy jó harcos nem tökéletes. Nem győz mindig. Nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető. Ez teszi igazán bátorrá."
-
veterán
Sziasztok,
Van pár file ami .ple kiterjesztésű, szóval MSN-es titkosított. A kérdésem az lenne hogy ezt hogy tudnám megnyitni? A jelszót tudom hozzá természetesen, csak valami program kellene a megnyitáshoz. Win 10 van a gépemen.
iPhone 16 Pro Max
-
Garada
őstag
Üdvözletem!
Google Play áruházat, hogyan tudom USA régióra módosítani?
Próbálkoztam már mindenféle VPN appal, utána data törlés és társai de miután újra belépek frissen még mindig forintban vannak az appok. Payment adatokat usa régióra állítottam de még magyar régióban vettem appokat és régen valami hasonló dolgot olvastam arról hogy valami fizetést kell egy app megvétel után visszavonni és utána törölni a play alkalmazás data részét és utána jó lesz, most akkor pontosan hogy is van ez? Egy gyors és olajozott megoldást keresek mert már egy ideje szórakozom vele. -
makoss
veterán
válasz quailstorm #106039 üzenetére
Akkor az ncore-nak annyi, kinyírja a szemem ez az állandó sötétszürkéből hófehér felületre való váltás!
Nem értem miért nem lehet ezt az oldalon megoldani ezt, elég sok ember, majd mindenki szenved ezzel, vagy a nagyokos programozók állítanák vissza arról a f*s chrome rendszerről!
Az Opera 12 verziója verte az összes mostani böngészőt! ....csak az meg már nem frissülKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy hol tegyem fel az alábbi kérdésemet, úgyhogy itt teszem fel.
Az érdekelne, hogy tudnátok-e ajánlani szerb mobilszolgáltatót?
Csak kártyára lenne szükségem.Válaszaitokat előre is köszönöm!
Samsung S9
-
JohnnyX
őstag
válasz mezis #106025 üzenetére
Libre nem mindig kompatibilis MS-el, lattam szetdobalt ceges doksikat.
Linux nem megoldas, engem csak felkertek hibaelharitasra, viszont ilyennel nem talalkoztam meg.Wifis (funkcioja kikapcsolva, mivel nincs wifi az Upc modemben) meg lanos is a nyomtato,
lehet haklis az usb-re. Legkozelebb viszek egy 5 portos switchet meg ket halokabelt.
Ez a terv._Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
makoss
veterán
válasz quailstorm #106019 üzenetére
nCore.
Másnál, havernál más oldal is így csinál.
A bibi szerinte ott volt, hogy az összes új böngésző chrome alapú, és ezért van ez az idegesítő jelenség(#106020) schawo: Lehet, de van kivétel: Opera 12.17 tudom, mert évekig ezt használtam, de nagyon remélem a Vivaldi hasonló alapú lesz!
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Kernel
nagyúr
válasz Intel fan11 #106035 üzenetére
Mosógépet, illetve elektromos és elektronikus készülékeket a legközelebbi Hulladékudvarban lehet ingyen leadni. Ezek veszélyes hulladéknak számítanak.
A fémhulladékosoknál külön mérik vasat, alut, rezet stb. és nem veszik át a veszélyes hulladékot.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz Intel fan11 #106035 üzenetére
Ha sok rajta a műanyag vagy más értéktelen matéria, akkor előfordulhat, hogy nem veszik át vagy csak önkényes áron (pl. 40% fémtartalommal számolva). Mosógéppel ezért lehet, hogy hulladékudvarban jobban járnál, de ott csak ingyen van átvétel. Konvektort valószínűbb, hogy átveszik, azért kapnál 1-2 ezer forintot vastelepen.
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
Üdv! Vastelepen régi konvektorokat és mosógépet is le lehet adni kilóra? Vagy ezeket hol lehet leadni?
Battletag: hojszi#2983
-
fecaga21
senior tag
Hogy tudok rendszergazdaként futtatni egy fájlt?
-
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy HD4600 iGPU amire rá van kötve DVI-on egy monitor és HDMI-n keresztül pedig a TV. A kép megkettőzése a lényeg. 1 éve vásárolt kábel, mai napig minden hibátlan volt vele. Bár az utóbbi egy hétben csinált olyat, hogy "villódzott" a kép 1-2 másodpercre, az egér kurzor pedig középre bemozdult ilyenkor. Ezt megcsinálta többször is egy nap random időközönként de a TV-n volt kép.
Érdekességek:
- Van mindkét kijelzőn kép addig amíg a windows bootol, ezután a TV kiírja, hogy nincs jel.
- Ha eltávolítom az intel drivert akkor mindkettőn van kép(boot után is). Itt viszont az a baj, hogy HDMI-n keresztül nincs hang.A 3 legutolsó drivert is felraktam de egyiknél se volt jó.
Ennyi lett volna ez a kábel, vagy valami el van állítva?
-
F_Zolee
veterán
Semmi, közben lehet másik topikba kell...
[ Szerkesztve ]
-
JohnnyX
őstag
válasz mezis #106023 üzenetére
Win eszkoz kezeloben ez az egy nyomtato van feltelepitve, es alapertelmezett is.
(64 bites Win8.1, Office 2010)Eltavolitottam, gep restart.
Hp oldalarol leszedtem a drivert, fel is telepult.
A nyomtato firmware-t is frissitettem.
Picasabol tud fotopapirra nyomtatni, wordbol-excelbol meg semmit.
Az eszkoz tulajdonsagainal levo tesztoldal sem jon ki.A sajat szoftvereben talalhato mittomen milyen fuvokatisztito meg eszkozinformacios lapokat bezzeg kinyomja.
Nincs otletem, nem csak fotokat szeretne nyomtatni vele picasabol...
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
mezis
félisten
válasz JohnnyX #106015 üzenetére
Akkor kábel, kezelő szoftver rendben. Az utóbbinál érdemes megnézni a HP honlapját és ha van frissebb, azt installálni.
Dokumentum nyomtatásnál lehet olyan beállítás, hogy csak az utolsó oldal betöltése után kezd nyomtatni.Win eszközkezelőben melyik az alapértelmezett nyomtató ?
(Attól még a dokumentum kezelőben lehet másik, az utoljára sikeresen használt.)mezis
-
-
makoss
veterán
válasz quailstorm #106017 üzenetére
Nem tudom mi az a browserback.
Az a hiba van amit betettem, semmi más.
De nem vagyok egyedül ezzel a problémával, másoknál is van, jó néhány embernél.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Aryes #106009 üzenetére
Az 12-es verziós opera nem csinált ilyet, csak az új chrome alapúak, de az sajna mindegyik
Haveromnál is ilyen hiba van, ő azt mondja, a frissítést megszünt régi opera böngésző tervezői csinálják most talán a Vivaldi böngészőt, remélem az már modernebb lesz, mert erre egyszerűen nincs sehol javítás, ami (szerintem) a mai modern világban elég szomorú!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
JohnnyX
őstag
Ismeros vett egy Hp OfficeJet 6950-es tintasugaras nyomtatot.
Szoftvert telepitettek lemezrol. Ok.
Az a gond, hogy fenykepet tud nyomtatni, de word-bol meg semmit se.
Nyomtato tulajdonsagainal a tesztoldal sem jon ki...
Eszkozoknel latszik a nyomtato, hibat nem jelez.
Lehet gond a gyarilag hozzaadott usb kabellel?
Kiprobaltam usb2-on, usb3-on, semmi valtozas._Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
Pityu.
nagyúr
válasz HoaryFox #106005 üzenetére
Okés köszi,remélem a melegebb időszakban sem fog sokat változni,mert ugye szigetelt házban van.De tegnap még volt egy olyan,hogy játék után nem 30 fok körül volt a proci hanem ingadozott feljebb egy ideig aztán egy félóra múlva talán visszább ment a 30 fok körülire.Sőt addig néha néha megemelte a proci hűtő a ventilátor fordulatát.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Kernel
nagyúr
válasz makoss #106008 üzenetére
how do I turn off doucuemnt expired when firefox blocks safe site before I go crazy
Vagyis sehogy, legfeljebb okos használattal megkerülhető. A jobbklikkes módszert én is szoktam alkalmazni, amikor nem akar visszalépni másképp.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
minek?:S
őstag
válasz bucihost #105793 üzenetére
Igazából semmi, sőt, szerintem én voltam az egyik legnagyobb BB fan, de nekem fontosak a fb üzenetek és mivel már nem szinkronizál HUB-bal, meg egyre többet kell mókolni vele, így egyelőre hagyom.
Ez a KeyOne érdekes lesz, várom már, bár mire beesik a használt ára 100k alá, még odébb van :/ Meg az a jó kis Classicos home gomb meg a hívás vezérlő gombok, na azok.
De hogy működik ez a telós oprendszeres dolog, mert nem igazán vágom, viszont emiatt eléggé elkezdett érdekelni.
Üdv.:M.
-
nagyúr
válasz makoss #106006 üzenetére
Ha egy oldalon bármilyen űrlapot töltesz ki, ez fogad, mikor vissza akarsz lépni a küldés utáni oldalra. A te érdekedben tiltja az újraküldést, pl vásárlásnál ne küldj pénzt kétszer, vagy fórumon hozzászólást stb.
Esetleg bizonyos https oldalaknál direkt így állítják be a szervert, hogy pl ha kiléptél valahonnan, még cache-ből se lehessen visszanézni, mi volt odabent, pl a legtöbb banki oldal ilyen, szintén a te érdekedben, de még a Facebook is.[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz makoss #106006 üzenetére
Nem lehet kikapcsolni, mert ez nem úgymond "böngésző feature", hanem ha pl. PHP oldalt nézel, azt ugye minden egyes betöltéskor generálja az oldalt, ezért van a figyelmeztetés, hogy azóta változhat a weboldal ahhoz képest, ami a cache-ben van.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
makoss
veterán
Üdv!
A firefoxban hogyan lehet ezt kikapcsolni, mert majd minden visszalapozáskor lapozáskor előjön:
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
Pityu.
nagyúr
Bi quiet silent base 600 hangszigetelt ház,igaz még nincs nyár de ezek jó hőmérsékletek?
a ventilátorok ennyi rpm en mennek
egyébként elöl van kettő,felül egy meg hátul egy,csak ugye elöl két oldalsó lyukazaton tudja szívni a két ventilátor a levegőt.Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
quailstorm
nagyúr
Nagyon csúnya megoldásnak tudok javasolni android emulátor telepítését (NOX, MEMU, Bluestacksot annyira ne mert reklámos).. Hanghívásra viszont nem tudom jó-e, szerintem mikrofont nem viszi át, bár sose próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest