Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
8nemesis8
veterán
Vettem egy FSP everest tápot és mellette van egy MA770T-UD3P lapom, ugye megvan a fő áramkábel ami 20+4pin, de a lapomnak van még egy 8as pinre szüksége, a tápból viszont egy másik ágon 6pines jön ki illetve 2darab 4es, akkor a 2ő 4pinest kell a lapra dugnom ugye?
Elég láma kérdés, de nem akarom rosszul bekötni. -
MODERÁTOR
Lehet láma kérdés , és nem is egészen ide passzol, de hirtelen nemtudtam hova...
Szóval a hétvégén leakarok kerekezni a szajki tavakra(remélem van valaki, aki ismeri a környéket), viszont életemben nem jártam még arrafele kocsival sem. Szóval az alábbi térképen jelölt útvonalon a 6-os útról minden próbléma nélkül le tudok kanyarodni bringával Felsőmajor felé, vagy netán van valami akadája?(mittudom én, bármi)
Everybody lies.
-
Kofler
tag
válasz pumatom #34592 üzenetére
Igen sajnos csak ebből a kettőből lehet választani.... Tisztában vagyok a DIGI TV ajánlatával és esz is a méreg emiatt de sajnos nem tudok mitt tenni.... Egyébként ezekből a számokból hogyan tudom kiszámolni hogy konkrétan mennyi lesz a letöltési, ill feltöltési sebességem ?
-
pumatom
aktív tag
válasz kalmarattila #34591 üzenetére
Elvileg biosban belehet állítani, hogy bekapcsoljon ha tápot, azaz áramot kap! Admin és server gépek is igy vannak beállítva...
-
pumatom
aktív tag
válasz Kofler #34589 üzenetére
Ha jól értelmeztem a két ajánlatot a Jumbó gyakorlatilag 3Megát ad 3k-ért míg az invitel csak 1-et! és feltöltsésben is jobb, bár mind a két szolgáltató elég halovány, más szolgáltató nincs nálatok?
Ha e kettő közül akarsz választani, akkor én a Jumbót mondanám!
Bár eléggé az áraik meg a csomagjaik olyan 5 évvel ezelőtti szinten vannak!
-
kalmarattila
csendes tag
Régi alaplap (Chaintech 5SIM 101), ATX táp. Routernek van beállítva a padláson.
A gond: áramszünet után nem indul automatikusan. Napi szinten vannak pillanatnyi kiesések...
Vagy beállítani kéne de nincs hozzá manualom, vagy máshogy megoldani, de sürgősen.
Ötletek?
-
pumatom
aktív tag
válasz Sk8erPeter #34588 üzenetére
Valószínüleg véletlen a dolog, mert az utolsó hsz-ban használta a "válasz" linket!
-
Kofler
tag
Köszi a választ Pumaton és Dudu ! Igen tisztában vagyok vele hogy a DIGI-nek jó ajánlatai vannak, csak az a baj hogy ahol én lakom ott sem DIGI, sem UPC nincs..... legelábbis internet tuti mert már utánanéztem.
Szóval vagy a TvNetWork vagy az Invitel ? Melyiket szerintetek ?
Magyarul az Inviteles sebbbességem 864 kbps lenne ? (1200-120=1080, 1080%80=864kbps) Vagy nem jól számoltam ?
A TvNetwork pedig: 448-64=384kbps
És ekkora különbség van a két szolgáltató között, úgy hogy az egyik kétszer gyorsabb ugyanannyi pénzért ? Persze ha jól számoltam.....
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
-
pumatom
aktív tag
válasz Scroll Lock #34582 üzenetére
"A forgattyús tengelyen az egyes dugattyú-hajtórúd csoporthoz kapcsolt forgattyúkat egymáshoz képest olyan „elékelési szöggel„ elforgatva alakítják ki, hogy lehetőleg azonos gyújtásszög-értékek alakuljanak ki. A forgattyús tengely a motorházban kialakított csapágyakban forog. A konstrukció merevsége érdekében a tengelyt minden forgattyú után csapágyazzák, ez pl. azt jelenti, hogy egy négyhengeres soros motor főtengelyét 5 helyen csapágyazzák. " --->[link]
Hidegindító gomb traktoroknál meg hasonló járműveknél van, ha jól tudom a mai autóknál automata szivató van, ami a "hidegindítás"(pl.: reggeli első indítás, amikor még nem járt a motor...) után kapcsol be, és addig megy amíg el nem éri a megfelelő fokot... pl.:A régi skodáknál ezt a szivatót a kézifék mellett lehetett elindítani, egy kis kar meghúzásával. majd ugyanúgy manuálisan elzárni...
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Scroll Lock
tag
Sziasztok srácok! Éppen a műszakit tanulom. Az Otto-motor forgattyús tengelyének "forgattyú" részén pontosan melyik részt értjük? A dugattyúkart vagy azt a "kiszöggelést" amin rajta van? A másik, hogy a hidegindító gombot jól értem? Elvileg úgy értelmezem, hogy ekkor nagyobb benzinadagot kap a motor, mivel az alacsonyabb hőmérséklet miatt a bezin nem ég el olyan tökéletesen. Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Kofler
tag
Sziasztok !
Internetszolgáltatóról lenne szó: A TvNetWork-nél vagyok előfizető. Két éve kötöttünk velük szerződést egy 512kbps/256kbps-os netre (amiből ténylegesen 96kbs/15kbs kaptam), amiért eddig 2000 FT-ot fizettünk. Most járt le nemrégen a 2 éves húségnyilatkozatunk és ezért kiküldtek egy 4200 FT-os számlát. Namost ezért az 512-es netért ez nevetséges pénz szerintem.Van náluk egy JUMBÓ nevű díjcsomag ami 3Mbps-os és ebből elméletileg 448kbps/64kbps-ot garantálnak 3300 Ft-ért. Szerintetek ezt ténylegesen fogom-e kapni ha erre a csomagra váltanék, vagy ennek mondjuk csak a felét ? (Jönnek-e a torrentjeim 448kbps-al ? )
Olvastam az Invitelt is. Ott 1Mbps netért kérnek 3100 Ft-ot. De viszont ott garantált sebességnek azt írják hogy 1200/120 kbit/s, és egy apróbetűs megjegyzés a számok mellet: "Az előfizető által ténylegesen igénybe vehető hasznos sévszélesség értéke a vonali sebesség alatt marad az ADSL és internet technológiákból eredő ún. "csomagolás" miatt, amely elérheti a vonali sebesség 15-20 %-át is."
Akkor én most ennek a netnek (1200/120 kbit/s), csak a 20%-át kapom ?Melyiket válasszam? Vagy esetleg egyéb javaslat ?
Kicsit részletes voltam de még ma kéne válasz ha valaki tud segíteni ! Köszönöm: Kofler[ Szerkesztve ]
-
DuplaZso
aktív tag
Heló !
Ha a geometriát nem tekergeti meg (hálórács ábrán könnyen észrevehető, Everest monitordiagnosztikai tesztábrái közt találsz belőlük akár a te színvilágodnak megfelelőt is), valamint "jópofa" színes foltokat, elszíneződéseket sem látsz (daa-raa nagymester kifejtette miért) a képen, akkor próbáld meg megértetni jóapáddal, hogy egyedül van a véleményével, ezért esetleg át is gondolhatja azt.
Érdekességképp : Volt olyan monitor a kezeim közt, amelyiket ha működés közben elforgattad az asztalon, átalakult a színvilága. Csupán annyira volt érzékeny a Föld mágneses terének hozzá képesti változására. Röhögtem is rajta egy jót.
Szerk.: Bocs főnök, elírtam a neved !
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Max az eltérítésnek zavarhat be, esetleg felmágnesezheti a képcsövet. Érdekes színes foltok jelenhetnek meg a TV képén. Nem probléma, egy ki- és bekapcsolással orvosolható, lévén olyankor minden TV lemágnesezi a képcsövet. Ha nagyon el akarod kerülni, akkor árnyékolhatod a hangládák tetejét.
-
adam_
senior tag
Egy elég érdekes "probléma" merült fel bennem, az apum megjegyzése következtében, miszerint ez a fajta televízió elhelyezés nem megfelelő, szerinte.
Mivel a hangfalban található mágnesek rongálhatják a tévét. Eddig még semmi képromlást, vagy más egyéb rongálódást nem tapasztaltam a képminőségbe, de ő váltig állítja, hogy ez igenis rongálja, ha így helyezem el a tévét a hangfalak tetején. Mivel nem találtam jobb helyet, itt tettem fel ezt az érdekes kérdést, amelyre a válaszokat várnám. Nincs sajnos más alkalmatosságom, amin eltudnám helyezni a tévét, ezért maradt ez a változat, de a kérdés, maradhat-e továbbra is?
Előre is köszi a válaszokat!
adam_
-
P100
senior tag
$1=1€? Na ez nekem új Így azért más...
Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
P100
senior tag
FurMark
Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
Hunter2
addikt
mi a neve a szőrösfánk "becenevű" proginak?
-
P100
senior tag
Miért ilyen rohadt drága Magyaron minden? Newegg-en ugyanazt a konfigurációt, amit iPon-on 100 ezerért raktam össze, megkapnám 360 dollárért (~75 ezer). Arról nem is beszélve, hogy amcsiknak a 360 dollár nem ér 75 ezernyi Ft-ot, max. 40-50 ezret.
-
P100
senior tag
Van erre valami nagyon jó programom, de most eszembe nem jutna a neve, a gép amin megnézhetném pedig most nincs a közelben... addig is próbáld ki ezt!
-
sgergi
veterán
-
Zolás
addikt
Valaki be tudja linkelni hol tudom megnézni mennyi hsz után lépsz előrébb egyet? Már mindenféleképp beirtam a keresőbe de nem találom sehogy.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
pumatom
aktív tag
válasz Rabbitf_24 #34531 üzenetére
Szkenneltem neked egy TDK printable-t, ilyen egy eredeti tdk; kép
-
Teszla_
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani olyan ingyenes DVD író programot, ami kezeli a kétrétegű lemezeket és a teljes tárterületre lehet írni vele?
Még egy régi Nero-t használok, ami csak sima DVD-ket ír. -
localhost
Közösségépítő
-
<NewL>
addikt
hi
úgy emlékszem van a ph-n tetkós (tatoo) topic. valaki linkelné nekem,mert nem találomThere's an app for that
-
pumatom
aktív tag
válasz Rabbitf_24 #34531 üzenetére
hát furcsa csak azt tudom mondani, hogy nekem a tdk printable dvd-mre rávan írva a márka...
boltos attól még vehette piacon -
ádyz
addikt
Udv.
Tud valaki olyan free programot, amivel egyszeruen atalakithatok egy avi-t gif-be?
-
LacHUNt3r
tag
Sziasztok!
Most szereztem be egy Logitech G5ös egeret és a következő gondom van. USB-s ugye, bedugom, amúgy 64 bites Vistám van, és akár csak simán bedugom, akár felrakom billentyűs irányítással a driverét, az egér nem megy, csak mindíg bejön egy ablak, hogy akarok e keresni a neten hozzá drivert, vagy nem. Bármelyik opciót választom az egér ugyanúgy nem megy, és természetesen a neten sem talál semmit.
A megoldást előre is köszönöm!
A bius beli beállítást pedig csekkoltuk mármint az USB egér támogatást, és be van kapcsolva.
Üdv mindenki![ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Hogyan lehet ilyenből: " alsót csinálni?
-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Abban nem tudnátok segíteni,hogy miért nem indul el az X-Fire.
Eddig nem volt semmi gond vele. Majd ma el kezdett frissíteni ami szinte mindennapos dolog és mielőtt befejezte volna lefagyott. Azóta hiába törlöm ki a reg bázisból is a létező összes bejegyzést.
Engedi újra telepíteni de a játékok felderítésénél ismét lefagy. Utánna viszont egyáltalán nem lehet kinyitni a programot.HA VAN VALAKINEK ÖTLETE SEGÍTSEN !
Windows 7 az oprendszer.
Üdv :
-
Desmond
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet BIOS-t frissíteni Vista alól? Winflash-el lehet?
We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. ASUS P8P67, Intel Core i7-2600k, G.Skill 2*4GB 1600MHz, Sapphire Radeon HD6970, Scythe Ninja 3, Samsung SyncMaster P2770HD.
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Igen furcsa, valószínűleg hálózattal kapcsolatos kérdésem lenne:
A minap előfizettem a vodafonnál "mobilweb extra" díjcsomagra (200MB internet, akár telefonon, akár telefonon keresztül pc-n. 200mega után lassan ugyan, de korlátlan).
A telefon egy Nokia N82. Minden a legnagyobb rendben, pc-suite-tal csatlakoztatom a telefont, megy is minden oldal rendesen, (windows frissítések, avast! frissítések, gmail, iwiw, youtube, flash-sel telerakott oldalak is, stb., stb..).
Most jön a probléma : A Prohardver is természetesen bejön, de semmilyen hozzászólást nem listáz ki, legyen az hardver apróhirdetés, vagy fórumtéma, nem listázza ki. Még az apróhirdetés címei, és a fórumtémák címei lejönnek, de maguk a kommentek nem.
3 gépen is megnéztem. winxp sp2, winxp sp3, win7 64. Több böngészővel is ugyanaz a gond (firefox 3.0, firefox 3.5, ie 6., ie 8,) .Mindegyiken ugyanaz a hibajelenség.
Természetesen kipróbáltam bluetooth-on keresztül, kábelen keresztül, kapcsolgattam a "modemes tömörítést, modemes hibajavítást" a hálózati kapcsolatnál, de a hiba fennmaradt. Feltételezem hogy a telefonnal van valami gubanc, de érdekes, hogy java-s, flash-es oldalak gond nélkül bejönnek. Kipróbáltam néhány free proxy-t is, ugyanaz a hiba.
Kezdek tanácstalanná válni.
Ha valaki tud valami megoldást, kérem ne fogja vissza magát.
És kérem nem fikázni a mobilnetet, nekem bőven megfelel. -
louigi69
csendes tag
Sziasztok!
Oltári nagy baromságot csináltam a minap, kakaó került a billentyűzetembe... tudom, tudom... nem felette kellett volna enni, de már mindegy. Wireless Samsung Pleomax PCC-4600-as egyébként. Nem volt se olcsó, se drága, viszont szeretem.
Első dolgom volt persze hogy fejjel lefelé fordítottam, hogy a nagyja kicsorogjon. Ezután megnéztem, hogy menthető-e avagy nem. Nos egy pár gomb értelemszerűen ragad, mások pedig nem működnek, egyesek pedig egy ideig működtek (pl. Space) majd kis idő múltán többé azokat sem veszi be.
Olvastam jó pár fórumot, hogy ilyenkor mit javasolnak. Valahol azt írták, hogy elemet kivenni, a billentyűzetet szétszedni, desztillált vízbe áztatni majd jól kiszárítani és elvileg működik... ez nekem kissé túl radikálisnak hangzik de ki tudja. Mások meg egyből a zuhany alá tették, sőt van aki mosogatógépben próbálta megjavítani és elmondása szerint működik azóta is. Ezt meg ugyebár vagy elhiszem, vagy nem...
Tudnátok esetleg tanácsot adni, hogy amennyiben még menthető a dolog, akkor mivel próbálkozzak? Köszönöm a válaszokat előre is.
-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Nem rég leszedtem a Microsoft oldaláról az új oprendszerüket a Windows 7-et.
Nem tudom van-e itt olyan felhasználó aki szintén ezt használja?Most lenne itt az én kérdésem ,hogy valójában mennyi helyet foglal?
Nekem most olyan 27 Gb-t hely van elfoglalva a C-n.
Van 2 mappa is ami Windovs = 8.63 Gb és van 1 Windovs.old nevű mappa ami = 6.9 Gb-ot foglal
Ha kijelölöm az összes mappát akkor 18.6 Gb-ot mutat.Még mindíg marad 8 Gb-om amit nem találok. Ez valami rejtett mappa vagy a szemetes vagy mi a fene?Tud valaki érdemleges választ adni.
Köszönöm.
Üdv :
-
zolisx4
őstag
sziasztok
az a gondom hogy PerfNet 2004 hibakód ot ir az eseménynaplóm nem tudom mi az oka és hogy lehet eltüntetni előre is köszi ha valaki tud segiteni -
Csabee.
nagyúr
válasz pumatom #34526 üzenetére
azt tudom hogy nem látszik.. de azért kérdezem hogy miért? ha esetleg valami moderátor kolléga vagy admin olvassa amit írok.
Superhun: Otthoni hálózat és internet megosztás[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
addikt
Hali
Tud valaki egy olyan topicot linkelni, amiben arról van szó, hogy hogy kell mgosztani netet 2 gép között LAN-on, router meg proxy nélkül? Biztos van ilyen, de még nem sikerült megtalálnom...
Amúgy már addig eljutottam, hogy mutassa a másik gép a megosztott netkapcsolat ikonját a renszertálcán, villog is szóval aktívnak kell lennie, de mégis semmilyen program nem érzékeli a netet. Vagy ultralassú vagy nem jön át valami rendesen... -
K3NZO
senior tag
-
pumatom
aktív tag
válasz Rabbitf_24 #34523 üzenetére
Elvileg kis betükkel rá van írva a márka... nekem ilyen nyomtatós cd-ből tdk-im vannak, és kis fehér betükkel rávan írva, hogy tdk... de nem a fehér felületre hanem cd közepén az áttetsző részen...
Ha piacon lett vásárolva, akkor könnyen lehet, hogy csak a cimke verbatim Nincs olyan amit ne hamisitanának
Üdv!
-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
a TérkéPH-n én nekem mért a régi avatarom szerepel? egyedi avatarok oda nem kerülnek fel?
Üdv: Csabee.
-
Xirtam
veterán
válasz Rabbitf_24 #34521 üzenetére
Az biza gáz, ha heves temperamentumu vagy simán kicsikarhatsz egy kis kártérítést, mivel átbasztak stb. sőt feljebb is viheted...ktiduja hány embert vágtak még át!
Csak ne hagyd magad megvetíteni
[ Szerkesztve ]
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Xirtam #34520 üzenetére
hááát nem hiszem ezek után...
http://oz.by/storage/more1067966.html
pont így néz ki a lemez, valami mirex nevű gyártó nyomja....
a lemez hátulján benyomtam az azonosítót goooogleba, aztán 10 perc után a fenti linkhez jutottam..
szóval bukta... megyek a boltba, aztán rombolok
[ Szerkesztve ]
-
Xirtam
veterán
válasz Rabbitf_24 #34519 üzenetére
Nem kell aggódnod! Az tutira verba!
-
-
pumatom
aktív tag
válasz Rabbitf_24 #34517 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok
Tegnap a kollegám elment nekem dvd-t venni. A kérdés az, hogy létezik hófehér
felületű (felirat nélküli) Verbatim DL DVD+R lemez?Ha valaki látott már ilyet, akkor szóljon.
köszi
-
zolisx4
őstag
sziasztok
az a gondom hogy PerfNet 2004 hibakód ot ir az eseménynaplóm nem tudom mi az oka és hogy lehet eltüntetni előre is köszi ha valaki tud segiteni -
adam_
senior tag
Most kezdte el csinálni a hangfalam (Genius 5.1, pár éves csak, eddig semmi baja nem volt), hogy amikor feljebb csavarom a hangerőt (persze valamikor már alacsony hangerőn is), úgy hogy nem szól belőle semmi, akkor mintha "süvítene benne a szél" (jobban nem tudom körbeírni ) hangokat ad ki, valamikor hangosabban, valamikor halkabban... Ezt miért csinálja? Ki és bekapcsolás után is? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz Scroll Lock #34507 üzenetére
lehet, hogy még nem töltötték föl a képeket, de a rendszer már automatikusan létrehozta a kapcsolódó linkeket
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Scroll Lock
tag
Sziasztok! A kérdésem a 2009-es felsőoktatási felvételivel kapcsolatos. Ti a felvi.hu E-felvételi opciójában le tudjátok tölteni a jelentkezési lapotoknak a képét? Mert amikor letöltöm az ehhez tartozó két fájlt akkor két 0 byte-os fájlt tölt le, amiben nincs semmi.
Üdv, Scroll Lock. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz 8nemesis8 #34188 üzenetére
Megoldódott. Aki összerakta, nagyon ügyes volt ám. A procihűtő nem érintkezett a CPU-val, ferdén volt rajta (0 hővezetés) és az egyik vége a kondenzátorokon csücsült...
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az se hátrány, hogy a külön hangkártya nem zabálja az értékes processzoridőt.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Hunter2
addikt
tudtok mondani egy olyan alkalmazást amivel swf fileokból tudok képernyőkímélőt csinálni?
Ha lehet legyen freeware, vagy legalább 30 napig korlátlanul használható.
Aktív témák
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest