- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Nfc-s kondibérletet valahogy össze lehet hozni mobilappal? Már másodszor hagyom otthon a bérletem, és gáz hogy fizetni kell olyankor napijegyet, vagy caplathatok vissza érte...
Köszi -
Top cat
addikt
válasz
AndrewBlase #48450 üzenetére
-
AndrewBlase
senior tag
Üdv.
Budapesten a metrón elfogadják az országbérletet, Magyarország24 jegyet? -
Inhouse
őstag
válasz
Nikaré #48430 üzenetére
Sajnos ez szokott lenni, beszivárog a víz és a NYÁK-on eloxidálódnak vékony rézfóliák, és furatgalvánok. Egyet már vezeték pótlással megjavítottam magunknak. Egy másiknál elszállt egy SMD kondenzátor a töltő részben, zárlatos lett. Sajnos a töltést vezérlő IC megsínylette a beavatkozást, így azt is cserélni kellett, ennél még az külön volt és kínából olcsón pótolható.
Én azt javasolnám, hogy LiIon akkusat (ez valószínűleg már nem kihívás, ilyen vannak) és szónikust vegyél. A Lidl-s Philips kompatibilis, és van hozzá a DM-ben utángyártott fej is, csak sajnos már nem forgalmazzák a készüléket. De lehet, hogy van más gyártónak is ilyene, vagy rászánod a pénzt egy eredetire... -
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48446 üzenetére
Na igen, a háziorvosok.....
-
-
Top cat
addikt
válasz
SOAD19 #48439 üzenetére
Muzsikál? Nem írják, hogy ezt is tud.
Ahhoz komolyabb cucc kell.
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48435 üzenetére
Valamiféle "beutaló" kell hozzá. Meg kell kérni a háziorvost vagy a szakorvosodat.
A köszvény kb. olyan mint a cukorbetegség ilyen téren: a kezelés 70% a táplálkozás (persze kell cukorbetegségnél az inzulin is, meg köszvénynél az a gyógyszer amiről itt szó volt) -
SOAD19
addikt
válasz
AndrewBlase #48433 üzenetére
Köszi! Végül vettem egy ilyet. Eddig jónak tűnik, majd kiderül, hogy hosszabb távon, hogy muzsikál.
-
-
Iramirez
aktív tag
válasz
Max Pesten tudok,de ezek szerint az neked most nem segit.
-
I02S3F
addikt
válasz
Kerületi szakrendelő? Kerületi kórház?
-
-
AndrewBlase
senior tag
-
SOAD19
addikt
Üdv!
Adott egy Alföldi Bázis wc csésze. Ehhez akarok venni egy lecsapódásgátlós ülőkét. Kinéztem, ezt az Alföldit, viszont a leírásban az szerepel, hogy nem kompatibilis a Bázissal. Tényleg létezik, hogy nem jó rá, és csak és kizárólag a Saval csészékkel kompatibilis vagy csak marketing fogás, hogy vegyél csak szépen drágább csészét, ha minőségibb ülőkét akarsz? Esetleg más ülőkére is jöhet ajánlás.
-
-
Nikaré
őstag
Srácok!
Nagyszerű tanácsokat adtatok.
Elindultam az úton, szétbontottam
Sajnos lassú szivárgás, beázás történt.
A meghajtó, mozgató tengely mentén, szépen lassan le az akkumulátorig.
Ahogy néztem korrózió van szinte mindenhol.
Leforrasztottam az akkumulátort, direktben adtam áramot, de nem reagál sajnos.
Ehhez tömítések is kellenének.
Új készülék lesz.
Igazából elég sokáig bírta.
Köszönöm szépen a segítségeket! -
8
senior tag
válasz
Nikaré #48421 üzenetére
Először is nézd meg milyen típusú akksi van benne.
toothbrushbattery.comValszeg ni-mh. Az akksi típusára keresve szerintem itthon is tudsz venni elég jó áron.
Az oldalon vannak videós útmutatók a cseréhez, pofon egyszerű. Esetleg a kis füleket át kell forrasztanod rá a régi akksiról az újra.Ha nem akarsz hozzányúlni, akkor megveszed az elemet, és valami helyi szaki kicseréli neked.
A szerelés + elem ára természetesen megfontolás kérdése.
Szerintem van értelme. -
Inhouse
őstag
válasz
Nikaré #48421 üzenetére
Sajnos nincs értelme. Gazdasági totálkár a szervíz óradíja és a akku ára miatt.
Egyetlem esély, ha jó árban hozzájutsz az akkucellához, és kicseréled magad, vagy van a környezetedben egy olyan személy aki kicserélni neked barátságból, vagy más viszont szivességért cserébe...
A Braun még NiCd, vagy NiMh? Akkor inkább hagyd a francba... -
-
Nikaré
őstag
válasz
MaxxDamage #48422 üzenetére
Valószínűleg ez lesz belőle.
Csak próbálok kevesebb e szemetet kibocsátani, mondjuk más területen is ez a célom és alkalmazom amennyire csak tudom, de rohadt nehéz. -
-
Nikaré
őstag
Hi!
Szerintetek van értelme keresni szervizt amelyik kicserél akkumulátort elektromos fogkefében?
Braun márkájú, nem garanciális. -
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48417 üzenetére
+1 az "izzadásra" aminek a legolcsóbb módja a SPORT.
Nyilván amit tudsz, bírsz, a mértékletes kardiovaszkuláris felpörgetés jó. -
totron
addikt
válasz
MaxxDamage #48417 üzenetére
Egyéni, a felfedezést nem úszod meg igazából. Inkább a cukorbetegekre igaz, hogy többet kell fizetniük, itt "csak" az van, hogy nem tudsz önrontás nélkül táplálkozni. Minimalizálni lehet a kárt mértékek, arányok kidolgozásával és betartásával. Járj szaunába vagy végy sok forró fürdőt az izzadás miatt, bármilyen gyógyszernél többet ér, de legalábbis szemmel látható kiegészítője azoknak. A hami is egy szélesebb skálán tud mozogni, nagyobb mennyiségek megengedhetők, ha izzadtál ki méreganyagot. Míg ha be van zárva a cucc a testbe, csak a fájdalom hatványozódik. A mozgás is fontos, anélkül pang benned a pisisav. Mindenkire igaz, hogy mozgásban kell tartani a dolgokat, nem tespedésre születtünk, csak akinek fáj, az jobban, hamarabb tudatosítja ezt magában. Ezek mellett értelmezhető csak egy étlap.
Mivel nálad problémás a láb témája, így karra is tudsz gyúrni, akár szó szerint.Joghurt kérdőjeles, ahogy a barna is, próbáld ki, de ne túl sokelemű ételben, hogy mihamarabb el tud különíteni a komponensek egyéni hatásait. A gyökérzöldségek tudnak még jók lenni, illetve talaj felettről az uborka, a nagy víztartalma miatt.
Ja és a nátrium-nitrit, dextróz, glükóz is tudnak lendíteni, rossz irányba. Ha csak az egyértelműen káros, modern élelmiszeripari összetevők jelentenének gondot, egyszerű lenne, még hasznosnak is mondhatnánk az állapotot, de sajnos nem ez van, nem így van.
-
-
totron
addikt
Sajnos így van, a maghéj tárolja a kemikáliákat. Ezen felül vannak még, akik gyulladáskeltő hatást is tulajdonítanak belé, a természetes védelmi szerepük miatt, de ezen hatások inkább egyénfüggők vagy csak nem kötik össze a pontokat akiknél "nem", nehéz kibogozni. Az is lehet, hogy tényleg nem és csak bizonyos embereknél ésvagy bizonyos együttállások mellett okoz gondot. Az emberek nem befelé figyelnek, hanem elviszi őket minden külső baromság. Sokáig tartotta magát az is, hogy lokálisan érzünk ízeket nyelveinkkel. Nem tűnt fel, hogy nem? A legtöbb embernek van nyelve és eszik is.
#48401EmberXY, a mozgást is írd. Tevékenyebb napokon harmadannyi kajával is elvagyok, míg egy tespedősebb időszakban a soknál több sem elég.
#48398MaxxDamage, a gyümölcscukor tud ütős, dobogós lenni, ahogy a tojás meg tömény fehérje, nem ajánlott, de van, akinek a tejfehérje üt be nagyon, illetve az is. A legszebb, mikor mind, persze a hüvelyesekkel/szinte összes zöldséggel, gyümölccsel egyetemben. A hal is oda tud verni. Ehhez képest elég érdekes olvasni azok siralmait, akiknek csak 1, pici, szűk szegmens esik ki csupán, pl. cöliákia. Itt minden le van fedve több-kevesebb mértékben, ettől szép. A purin mindenhol ott van.de az mintha nem akarna eltünni...
Saját magadon tudod kitapasztalni, alkati kérdés is. Az nagyon igaz, hogy magadat nem tudod becsapni. Ha nem akar múlni, akkor valamit el kell hagyni, vissza kell venni belőle. Idő, míg komponensek elvonásával kiderül mi merre hány méter. Egy étkezési napló vezetése nagyon hasznos tud lenni, hiába gondolod úgy, hogy pontosan emlékszel majd, ez nem ilyen egyszerű, nem fogsz. Bocs a rossz hírekért. Lehet, hogy egy egyszerűbb eset vagy és megváltás a Mirulit, legyen így.#48413Cs1csó, ja igen, a fűszerek, nem kegyelmeznek. Fájdalom.
Az intolerancia téma alap verziójában pont elmegy a vázolt probléma mellett, érdemes egy értő belgyógyászt, reumatológust kifogni. Hiába van lobogtatva egy negatív eredmény dokii részről, ha amúgy a probléma nagyon is jelen lévő.Van a családban ilyen, közelről látom, azért vagyok ilyen okos.
-
-
pjen
félisten
válasz
MaxxDamage #48412 üzenetére
Én lepődtem meg a legjobban mikor a háziorvosom valóban a szalonnát és társait ajánlotta a szuper "egészséges" ételek helyett. Együnk tojást- ne együnk, vajat sose a margarin a csoda. Most épp a glutén és a cukor az ügyeletes közellenség, de ez változhat.
48413hsz ben sok igazság van.
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48412 üzenetére
Szerintem:
- bizonyított, hogy az egészséges ha "nem zabálunk" tehát próbálunk kicsit "aszkétább" életet élni, egyszerűen nem kell annyi kajával leterhelni a bélrendszerünket- az étel amit fogyasztunk legyen minél kevésbé "feldolgozott" és lehetőleg olyan ételt fogyasszunk ami a KÖRNYEZETÜNBEK megterem és persze mindig SZEZONÁLIS ételt fogyasszunk.
Tehát ne télen akarjuk paradicsomot enni például.- érdemes egy étel intolerancia vizsgálatot végeztetni és ami ott kiderült azok kerülésére fókuszálni.
- mértékletesség és változatosság. Tehát igen lehet enni szalonnát is de nem egy fél kilót egy ütő helyedben és nem minden nap.
- a fűszeres ételeket érdemes kerülni
A főbb pontok ezek.
-
-
pjen
félisten
válasz
MaxxDamage #48398 üzenetére
A teljes kiőrlesű dolgokról egyre.több.helyen olvastam, hogy egeszségtelen.
-
Rewmac
tag
válasz
MaxxDamage #48409 üzenetére
Köszi. Sebaj majd felteszem a kérdést 1-2 hetente.
-
-
Rewmac
tag
válasz
MaxxDamage #48396 üzenetére
Próbáltam utána tévedtem ide.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
MaxxDamage #48400 üzenetére
Klinikán, kórházban van dietetikus akár ingyen is készítenek mintaétrendet.
(Családban van epeproblémás, nagyon oda kell figyelni, mit mivel hogyan stb. ) -
-
-
Met
nagyúr
válasz
MaxxDamage #48395 üzenetére
Az étkezés szigorúan betartott, mióta kiderült ez....de hiába, mert nem fogytam semmit kb.
#48388(bár mostanában sok a nasi)
Vajon miért nem fogytál? -
EmberXY
veterán
válasz
MaxxDamage #48398 üzenetére
"ez mint tiltott étel. "
Az hát. A titok az, hogy akár betartod a diétát, akár nem, a magyar egészségügy gondoskodik arról, hogy a nyugdíjat ne nagyon kelljen sokáig folyósítani, szóval emiatt én nem aggódom.
De egyébként érdemes odafigyelni, csak a magad érdekében, a dokit nem tudod átverni, csak magadat. A monitorozást érdemes pár havonta, fél évente, évente, attól függ, hogy egyébként más miatt jársz-e vérvételre, én pl cukor miatt 3 havonta megyek, így hozzá van csapva a húgysav is. Dokival konzultálj ezügyben is, mert ha szedni kell a Miluritot később is, akkor úgyis ki kell íratni időnként.
Nameg a cukor miatt eleve nem zabálhatok sokat, szóval még ha tiltott kaját eszek, abból se eszek annyira sokat, hogy ártson, legalábbis ezzel szoktam magam nyugtatni.
De ahogy fentebb is írták, érdemes szakemberrel beszélni, ő részletesebben tud ezekre útmutatást adni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- PlayStation 5
- Filmvilág
- Politika
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest