Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz zsolt19900 #7917 üzenetére

A szörcsögő hang a tömítés szokott lenni, én is belefutottam már.

Nekem is egy pontosan 2.5 éves Philips Lattego EP5330 -al van gondom amúgy, de egy kicsit más. Gyakorlatilag értelmezhetetlen, semmilyen ízű kávét csinál. A darálót ha próbálom állítgatni, akkor jön a savasabb vagy keserűbb íz a két végállásban, de mást szinte alig érezni, tudjátok, az a tipikus rossz/semmilyen kávé jön ki belőle.

A gépet mindig is hímes tojásként kezeltem, minden karbantartás megkap, csak gyári eszközöket használok. Takarítom havi több alkalommal, szilikonzsírozom, kávézsíroldózom, cserélem az O gyűrűket, kapja a jó drága Aqaclean szűrőket. Valamint volt egy darálócsere gariban úgy fél éve (simán csak megállt mindenféle előjel nélkül), ekkor új darálóegységet kapott.

Nem is nagyon tűnt fel, mert az ember hozzászokik a lassan romló kávéhoz, de jött most a céghez egy Jura, és ugyanebből a kávéból olyat főz, hogy azonnal mentem az Árukeresőre, aztán meg gyorsan be is zártam :D

Mit lenne érdemes megnézni a meglevő Philipsben? A főzőegységet csak folyó víz alatt szoktam eltakarítani, azt viszont jó alaposan. A fenti nagytakarítás ultrahangos mósóval segíthet? Mert akkor belevágok.

Új hozzászólás Aktív témák