Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
Pesten alvaz es uregvedelemre (csiszolas, passzivalas, minden) kit ajanlotok?
Attila
-
RP1980
tag
válasz szotyika77 #40996 üzenetére
Talán ecet. Vannak specko erre való szerek is pl. Carpro spotles. Próbálhatod savas felni tisztítóval is (ezt először higítva). Aztán fürdőszobába való cuccokkal pl ajaxnak van ilyesmi. Ezeknél arra figyelj, h nehogy valami szemcsés cucc legyen. Talán autoglym Super Resin polish is lehozza. Ha semmi nem segít akkor finis polír paszta. Pl menzerna 3500 vagy valamelyik koch chemie M ese.
-
megalada
csendes tag
Sziasztok! Múltkor kipróbáltam fél éve vásárolt Sonax gyurmámat. Szinte semmit nem hozott le a felületről. Nedvesítettem rendesen. Én rontottam el vagy rossz a gyurma?
-
szotyika77
aktív tag
válasz szotyika77 #40993 üzenetére
Most hogy utánaolvastam, vízkő lesz az. Mivel tudnám leszedni az autóról?
-
i-sti
senior tag
-
zsolti1
csendes tag
válasz RP1980 #40991 üzenetére
Szia.
A kis mikroszálast próbáltam a mai nap
egy bontott sárvédő idomon. (világos színű)
A kínai korongokhoz képest egy álom a
400-as menzernával a 2k papír nyomait
pikk pakk kiszedte, csak eszi a pasztát nagyon.
És szórja is.
A koch szivacsok közül a 80-as sárgát és a lilát
próbáltam nagyon furcsa volt hogy ilyen kemény
a szivacs. Nehezebb kezelni de sokkal gyorsabban,
szebben dolgozik jobban látni az eredményt menet
közben is csak igy kicsit mintha a szivacs is
szemetelne.
A koch pasztákat nem próbáltam még.
M-es pasztát azért nem rendeltem mert a 3800 as menzerna szinte tele van és sajnálom kukázni, meg hát nem a paszta lesz egyenlőre a gyenge láncszem.
Hát hirtelen ennyit tudok írni igy amatörként. -
RP1980
tag
válasz zsolti1 #40989 üzenetére
Nyami! Nem rossz kis csomag! Szerintem a h9 után a 400 és a 2500 menzernád már elő sem fogod venni. Ha jól látom ilyen kis mikroszálasom neken is van. Nem harap akkorát mint a meguiar's. A koch szivacsokról majd ha lehet várom a véleményed. Annyit még, hogy az F es paszta helyett én M est használnék. Az esetek nagy százalékban elég a H és az M. Két lépcsőben.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti1
csendes tag
A kínai hex logic koppintások
mennek a levesbe. -
RP1980
tag
válasz szotyika77 #40984 üzenetére
Nem lehet, hogy vízkő? Napon, melegben mostad?
-
prannk
őstag
Hali. Valaki szerelt már le audi a4 ről egr szelepet? Szopós művelet?
[ Szerkesztve ]
-
szotyika77
aktív tag
-
RP1980
tag
válasz szotyika77 #40978 üzenetére
Egy fotó nem lenne rossz, így nagyon nehéz. Én ezért sem reagáltam, de gondolom a többiek is így vannak ezzel. Lehetett valami a vizben?
[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
-
szotyika77
aktív tag
válasz szotyika77 #40891 üzenetére
Sziasztok! Erre tud valaki valami megoldást? Már lemostam a héten kétszer is de még mindig meg van az a szürke köpenye, tapintásra olyan mintha poros lenne. :/
Sziasztok!
Hétvégén lemostam a kocsit a munkahelyemen, majd másnap vettem észre, hogy az egész autó egy finom szürke köpenyt kapott az ablakoktól kezdve a karosszériáig. Próbáltam Frosch ablaktisztítóval letörölni az ablakról de nem jött le, mosni is elvittem egy mosóba de ott sem jött le róla.
A kérdésem az lenne, hogy mit tudnátok tanácsolni, mivel töröljem le vagy mossam le a kocsit amivel el tudom tűntetni róla azt a szürkeséget?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
RP1980
tag
Szerintem az olcsó kesztyű is jó. A tescoban is kapható egy szett ami simán vállalható ahoz még egy mikroszálas is jár.
Környezetbarát cuccokról nincs tudomásom. Annyit tudok, hogy a serv faces cuccai biztosan nem ártalmasak az egészségre.
Az autofiness nem rossz, viszont a Shiny Garage termékei nagy százalékban szvsz. jobbak és olcsóbbak is.
-
Talbo
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatlak benneteket és azért az kijelenthető, hogy aki itt van az nem igazán az átlag autóshoz tartozik az autóápolást illetően. Olyan kérdésem lenne, hogy fekete autóra milyen termékeket ajánlatok sampontól a waxig kezdve minden érdekel. Egyedül annyi kitételem lenne, hogy környezetbarát legyen. Látom sokan keveritek a brandeket, de ha pl. a Autofinesse-től megrendelek mindent, azzal azért nem nyúlok mellé, nem? Mosókesztyűből a legolcsóbb is jó vagy azért ér némi felárat a drágább? Valamint otthoni felhasználásra milyen magasnyomásút ajánlotok?
A válaszaitok előre is köszönöm!
-
zebede
őstag
Üdv!
Holnaptól lesz Lidl-ben 28k ez a magasnyomású tisztító.
Van esetleg tapasztalat vele?
Autó mosásra jó ez? Mert csak ilyen kerti tisztításos videókat találok róla. -
Shade45
senior tag
Sziasztok,
Alváz- és üregvédelemmel kapcsolatban tudtok ajánlott helyet/céget?
Budapest és környéke, valamint Komárom-Esztergom Megye előnyben!
-
RP1980
tag
válasz prannk #40957 üzenetére
Szia!
Pár példa:
Jó sampon:
Gyeon bathe, Carpro Reset, Bilt hamber Car shampooEzt viszont nem értem : "valami lötyit ami mosás után még leviszi a maradék koszt." Az ilyen "lötyit" mosás előtt szokták alkalmazni. Előmosó a neve és pl Koch Chemie Green Star, Shiny Garage Citrus Oil, De a Bilt Hamber Autofoam is kválló erre.
Megint csak azt tudom mondani mint oly sok esetben, hogy egy ilyen kategóriájú autóra én(!) kerámiát tennék. De ha nem kerámia akkor egy jó sealent legalább.
Fekete festékre nem próbálkoznék a Fussoval. Nem mindíg de adódhatnak felhősödési problémák, amikre még tudtommal senki sem tudott sem magyarázatot, de 100%os aplikálási segédletet sem adni.[ Szerkesztve ]
-
prannk
őstag
Hali.
Lenne egy fekete 2014 es audim.
Minden hétvégén foglalkozom a külső belső tisztítással.
Szeretnék venni hozzá valami jobb fajta minőségi sampont illetve valami lötyit ami mosás után még leviszi a maradék koszt.
Illetve valamilyen waxon gondolkozom.
A bajom hogy szinte egész nap napon van az autó. Erre milyen védelmet ,cuccokat ajánlanátok? -
d4d
tag
Jó napot, első rendelésem a Nanolex itthoni forgalmazójától a carclean-től
A rendeléshez képest másnap feladták a csomagot (GLS) és harmadnap vehettem át. De ilyen csomagolást nem sűrűn látok, kinyitom a dobozt és totál teli volt térkitöltővel, csak a mikroszálas mosószer palackjának a teteje látszódott ki. Ezen belül minden külön is be volt csomagolva simítózáras tasakokba.
Csomag tartalma
- Nanolex Microfiber Wash Mikroszálas kendő mosószer (750ml)
- Bilt Hamber gyurma (regular) 200g
- Mikroszálas kendők: 1-1db EAGLE EDGELESS 350 és 500-asinfo az oldalról,
Méretük 41x41cm, 70% Polyester / 30% Polyamide
Darabolás és szegés: Edgeless knife and cut technológia
Anyag: 100% splittelt Dél-koreai mikroszálas szövet.
Származási hely: Dél-KoreaA zacskón keresztül is annyira pihepuha finom kendőnek látszanak, hogy sajnálom használni őket, de remélem ez a mosószer majd tényleg vigyáz rájuk.
Ami nincs fent az oldalon de fontos infó, a mosószert a gyártástól számítva 2 évig lehet felhasználni, az enyémnek a gyártási ideje 2019. május 27. szóval egészen frisset küldenek.
Másik friss tapasztalat: Autoglym Super Interior Clean (5 literes ipari kiszerelés), nagyjából 1:10-es arányban kevertem. Volt egy kb méterszer két méteres szürke szőnyeg ami elég retkes volt, sok folttal stb. Na mondom én nem fogok otthon szórakozni ezzel, megfogtam kocsival elvittem a mosóhoz, szerencsére le lehet teríteni normálisan (rács van, nem betonos a beálló), adtam neki a pumpás permetezőből bőven a tisztítószerből, kicsit átkeféltem (semmi extra 200ftos kefe az intersparból) aztán nagy nyomás neki, majd újra egy kis tisztítószer még amennyi volt (kicsit több mint 1 literrel mentem) még egy kis kefélés és jó alaposan átmostam. Bepakoltam egy 200 literes zsákba, be a csomagtartóba, hazavittem ki lett terítve és ebben az időben egészen hamar meg is száradt és hát baromi szép lett az eredmény, pedig sokat nem tudtam tökölni vele a mosóban. Korábban a tetőkárpithoz használtam ott is fantasztikus munkát végzett. Úgyhogy ha valaki kárpitot akar tisztítani annak ajánlom figyelmébe. Én már elég rég vettem valamikor 3 évvel ezelőtt talán, de most is 9-10e körül mozoghat ez az 5 literes kanna.
[ Szerkesztve ]
-
ReFleXx
addikt
válasz RP1980 #40940 üzenetére
van arrol is video https://www.youtube.com/watch?v=QJMBqnQ7RFc
(#40950) x_424
az ott nem gyári megoldás az biztos, valszeg kezdett rozsdásodni és foltban kezelték a problémát. érzékeny pontja a focusoknak az a rész, főleg német/osztrák kocsiknál.[ Szerkesztve ]
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy metálfekete MK2 Ford Focusom. A küszöbjén van elől és hátul is egy kb tenyérni mattos, világosabb folt (nem hirtelen kezdődik, hanem ködösen), ami nem sima, mint a többi lakkozott rész, hanem kicsit érdesebb. Ez a mattosabb, világosabb folt megtalálható azon az oldalon lévő hátsó ajtó mögötti részen, ahol a kerékjárati ív van. Szerintetek fényezési hiba, esetleg nem gyári minőségű festékkel javíthatták? Így vettem az autót, előéletéről nem tudok. Németből van. Képet azért nem mellékeltem, mert nem látszik rajta. -
Paloczi95
tag
Sziasztok!
A következő 1-2 héten belül tervezek rendelni Slim's-től cuccokat, lenne valaki, aki szeretne beszállni és megosztani a szállítási költséget?
Budapest-Székesfehérvár-Várpalota vonalon személyesen is oda tudom majd adni a csomagot. -
FeRRaR1
őstag
Car Cleaning Guru árulja a Volvóját ha valakit érdekel
-
zsolti1
csendes tag
válasz bekiss #40942 üzenetére
Szia ilyen gép van nekem is.
A fejen a menet nem m14
hanem valami angol vitwort
vagy mi, ugyhogy ha felfogató
padot is rendelnél hozzá erre
figyelj. És szerintem 125-ösnél
nagyobb vágó korongot már nem
igazán szeret, csak ha nem tolod
neki nagyon.
/ csak 1 autót políroztam eddig
úgyhogy okos dolgokat még nem
nagyon tudok mondani./ -
bekiss
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Gondolkodom egy ilyen gép beszerzésén [link]
Az lenne a tisztelet teljes kérdésem hogy honnan érdemes hozzá polírozó szivacsokat rendelni?
Polírtechnél néztem van sokféle árfekvésben. Azt tudom hogy szükségem van egy kemény és közepes illetve egy puha korongra, na de melyik márkát vegyem?Abszolút kezdő lennék és csak a saját örömömre csinálnám a polírozást. Adott egy 13 éves elég karcos felületű Opel Meriva ezt szeretném szebb állapotúvá varázsolni!
Amit gondoltam hogy veszek egy Menzerna 400 és egy 3500 pasztát és azokkal indítanám. Vagy esetleg jó lehet a Menzerna 3 in 1 polírpaszta is?
Ha egy közeli kép segítene akkor töltök fel természetesen de egyenlőre nem akarom ezzel a fórumot terhelni!Előre is köszönöm!
-
ReFleXx
addikt
na ezért nem toljátok túl a polirt [link]
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
japci
csendes tag
Lenne egy kérdésem. Mi a helyzet a műanyag lökhárítókkal, ha polirozásról beszélünk? Ott vakrepülés van? Mivel, ha jól tudom, nincs olyan rétegvastagságmérő, ami működne műanyagon.
-
RP1980
tag
válasz 0021666 #40934 üzenetére
Abban i s van valami amit I-sti mond. Végül is ez már ha jól tudom/látom 2K-s metál festékkel büszkélkedhet. Így mehet rá akár kerámia is. Azt felteszed-teteted aztán kész vagy a védelem részével évekig. Viszont ha szereted dédelgetni és télen nem használod, akkor a már említett waxoknál maradnék. Havonta vagy 2 havonta felkenni egy réteget jó kikapcsolódásnak is.
-
RP1980
tag
válasz 0021666 #40930 üzenetére
Nagyon szép autód van! Látom nem mindennapi szaladgálós. Ha bele okoskodhatok egy (feltételezem) hobby autóra ami pár száz/ezer km-t megy egy évben nem kennék Fusso-t. Valami jóféle carnauba-t kennék fel. Pl. az itthon is fellelhetők közül R222, vagy ha már soft 99, akkor az authentic vagy végső esetben kiwami.
-
Brave_86
aktív tag
válasz 0021666 #40930 üzenetére
Nemrég volt róla szó: (#40751) RP1980
-
0021666
tag
Sziasztok!
Most leltem rá erre a topikra, úgy látom ez még aranyat fog nekem érni. Soft99 viaszt szeretnék vásárolni, de találtam "sötét" és "világos" autóra valót is. Van mérvadó különbség közöttük? Az autóm színe pont a kettő között van, és döntésképtelen vagyok hogy melyiket is lenne érdemes megvenni. Papíron ez az autó jelenleg lila, műszakin sosem tudják eldönteni a színét, volt már ezüst, és szürke is.. Melyik viaszt vegyem hozzá?Aviation is proof that given the will, we have the capacity to achieve the impossible.
-
RP1980
tag
válasz Formaster #40927 üzenetére
Na ezért jó itt eszmét cserélni. Akkor még mindig marad a cuting trónon nekem a KC h8.02. Finisre meg a sonax ex 04-06. Nekem ez a kombó a legtöbb lakkon bevállt eddig. Mondjuk a tanuló pénzt kifizettem. Egyszerűen először nem találtam jó vágó pasztát. Vettem a drága ex 05-05 - t kezdésnek, nem jött be. Aztán menzernákat. Azok sem tetszettek, mert hát ugye a porzásuk nem semmi. Főleg a sonaxok után. Ajanlották a cutmax et, hogy az majd jó lesz vágni, vettem is hamar 1 litert. Nem volt az igazi. Aztán jött Frank Zsolti ajánlásával a h8.02.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz RP1980 #40924 üzenetére
Na azoktól pont nem kell elájulni, nekem van, de a menzerna 300-at többre becsülöm. Egyrész szerintem jobban vág, mint az M100 és kb ugyanannyira porol. Előttem vagy fél flakonnal mindkettőből, de nekem nem gyere be, nem tudom mit esznek rajta annyira, kipróbáltam az összes létező korongommal, többet között Meguiars szivacsokkal is, rotary/DA, még gyapjúval is.
Viszont a D300 az más tészta, nagyon jól viszi a microfiber cutting paddal.
-
RP1980
tag
válasz zsolti1 #40919 üzenetére
Igen, ahogy Formaster is mondja. Be kell kenni jól pasztával, kb mint egy kisebb hambit ketchupal, aztán elkenni mint a vajas kenyeret hogy maradkunk a kajás hasonlatoknál 😉☹️ Azért mert a mikroszálak azáltal, (ahogy a nevükben is szerepel szálak) , ha kiterítenéd nagyobb a felület mint egy szivacsnál. Ugye mivel a paszta csiszol ezért mindenhova, minden szálra kell jusson. A fokyadék amit említettél na az a full paraszt vakítás azok a pad prime szerek. Még a legnagyobb nevek is azt mondják, ha ilyesmi spriccelős beavatkozás szükséges, akkor sima víz. Ez is általában akkor kell ha menzerna szerű hamar szárazra futó pasztával van dolgod.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz RP1980 #40913 üzenetére
Én 21-es rupessel toltam, az elég jó haze ellen, illetve valóban sok minden közre játszik. Sebesség, rányomás, illetve anyag is. Én a Megu mikroszálashoz való D300-al csináltam, alig porol és nagyon jól dolgozik a hozzá való paddal. Kevés is kell belőle. De haze-ből tényleg csak annyi maradt, amit én is akkor találtam meg, ha nagyon keresve figyeltem, a gazdájának természetesen csak a csillogás/karcmentesség találta meg a szemét.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok,
A króm hatású (amúgy műanyag) díszítő csíkról mivel lehet eltávolítani a vízköves foltokat? Ablaktisztítóval próbáltam, de nem igazán volt hatásos. Passat-on végig van körben, szóval nem is annyira kis felület.
-
polonic
félisten
Lotus cleaningnel volt már vki poliroztatni?
45 ezertől van nyári akciós csomag. -
Formaster
addikt
válasz RP1980 #40905 üzenetére
Akkor azt mond szükre fátyol néven még nem hallottam. Majd megnézem ezt a kombót, de csodát még nem láttam, igaz szín függő is. Toltam már le fehér autót szimplán mikroszálassal durvázva finish nélkül, igaz én láttam lámpával haze-t minimálisan, de az ügyfél lecidázta magát és mielőtt megvetne valaki, anyagilag ez volt a megbízás, hogy hozzam ki a legolcsóbban a legtöbbet.
-
RP1980
tag
válasz eTrade #40908 üzenetére
Ha nem jutott mélyre akkor valószínűleg lehetséges. Van amikor átmar a lakkon is. Onnan nincs már más csak a fényezés. Én jártam így egy régebbi kocsimon. Nem tudom mit evett az a dög, de szó szerint érdesre marta a lakkot. Azaz a festéket mert a lakk meg is szűnt létezni azon a részen
[ Szerkesztve ]
-
eTrade
tag
Sziasztok,
Ma volt időm lecsapatni a kocsit és sajnos észrevettem hogy a galamb ürülék megmarta a fényezést.Szerintetek a polírpaszta + mikroszálas kendős kézimunka elég lesz?
-
RP1980
tag
válasz Mauzes #40894 üzenetére
Nem feltétlen szarok az elterjedt boltokban kapható cuccok, csak mennyiség/érték/hatás szempontjából jobban jössz ki egy rendelhetős cuccal. Formaster ebben a legjobb opciót ajánlotta a Shiny Garage Monster személyében az egyik leg a témában és ha nem full retkes felnit szeretnél lvele tisztítani akkor 1:1ben is higítható. Úgy már van 2 liter nagyon jó felitisztítód, annyiért amennyiért 500ml sonax extrem.
Azon, hogy miért ilyen drágák mondjuk máshoz (pl. APC vagy sampon) viszonyítva már én is töprengtem, de a kémia sajnos nagyon messz áll tőlem ezért szívesen veszem ha valaki felhomályosít.
-
RP1980
tag
Szerintem nagyon is jók a gépeid! A rupes mikroszálas szvsz nem nagy durr a meg's hez képest pláne. Azért a mikrosokat mindenkép prime-old, mert semmit nem fog vágni ha nem itatod át a szálakat. A H8 szerintem párját ritkítja, remélem te sem fogsz csalódni. Az szivaccsal már-már finisbe nyúló csillogást hagy maga után még sötét lakkon is. A klasszikus gyapjú valóban csak forgósra jó, de már vannak excenterre "kiokoskodott" gyapjú korongok is. Viszont tapasztalatom azokkal még nincs. Szerintem egy mikroszálassal is van akkora vágásod excenteren ami az esetek 95%ban elegendő, csak tovább tart a munka és szinte biztosan kell egy plussz finis kör egy puha/közepes szivaccsal és egy antiholo pasztával.
-
RP1980
tag
válasz Formaster #40902 üzenetére
Én az (angol nevén) "haze"-re gondolok, azaz a mattságra amit hagy a mikroszálas korong. Igaz, hogy egy finis kör ezt maradéktalanul és könnyen lehozza, de egy világos lakkon egy KC h8 as forgós kör után nem feltétlenül kell a finis, ha csak nem egy extra igényes munkáról beszélünk.
-
japci
csendes tag
válasz Formaster #40887 üzenetére
Pontosan abban a reményben töltöttem fel, hogy valaki „beleköt”. A honnan hová-ról [ide] rakok egy videót és egy [képet] . Sajnos a Miniről nem csináltam utána képet/videót. Felvittem a Jazzről és a Kiáról is az adatokat, [itt] vannak. Érdekes, hogy a Jazz-re már 56 g FG-400 ment el. A minibe több karc maradt, mint a Jazz-be, érezhetően nehezebben adta magát. A cél valahol a korrekciós és a fényesítő polír között volt. Egyik autó sem volt nevezhető megkíméltnek. Nem akartam mondjuk két hetet tölteni csak egy autóval és az is könnyen lehet, ha három hetet töltenék vele, akkor sem tudnám megcsinálni rendesen. A Jazz volt az első autó, amit csináltam, most igyekszem tapasztalatot gyűjteni.
A következő autó egy 2003-as fekete Kia Sorento, ott szerintem legalább egy elemen a csiszolást is ki fogom próbálni (rupes x-cut).
Műhely rezsi nincs, a szomszédnak a garazsát, annak a fedett elejét tudom használni.
A gép fogyasztása szerintem jogos, oda beszerzek majd egy fogyasztásmérőt. Valamit azért odaírtam.
Ami tetszik, az a fejlesztési költség. Erre így nem gondoltam. Persze látom, hogy összeveszek mindenfélét kipróbálni, de nevet még nem adtam neki.
A munkaórákat azért nem írtam be, mert egyrészt elfelejtettem felírni, másrészt pedig nagyon sok. És ez főleg abból adódik, hogy kezdő vagyok. Könnyen lehet, hogy egy tapasztaltabb versenyző kihoz egy sokkal jobb eredményt negyed ennyi időből. Azt egy távolabbi lépésnek érzem, amikor az időt kell optimalizálni. Először szeretném az elgondolt eredményt elérni.
Egyelőre ezek a gépek vannak: [1] , [2] , [3]
Nem Rupes/Flex, de azért noname-nek nem nevezném őket. Vigyázok rájuk, aztán meglátjuk, hogy bírják. Ha lesz velük tapasztalat, megosztom mindenképpen.
Korongnál szemmel is jól látható kopást a zöld rupesnél láttam. Nyilván nem kukás még, de sok autó nincs benne. Itt sem zárom ki, hogy kevés polírszert használtam, és azért kopott a kelleténél jobban. Ezért írtam 15-öt, de itt is jogosnak érzem a kritikát.
Megérkeztek már a mikroszálas korongok (Meguiars es Rupes), meglátom nemsokára, azok milyenek. Rendeltem hozzájuk Meguiars Ultumate Compound-ot és KC H8.02-t. Kíváncsi leszek az FG400-hoz képest.
Kiprobáltam még [ezt] is, és elég jó vele dolgozni.
Pad Prime nincs.
Gyapjúval még nem dolgoztam, de mindennek eljön az ideje. Az amúgy csak rotára jó, nem? Mert az egyelőre még nem van, nem mertem venni.
Milyen rétegvastagság mérőt használtok ti?
-
Formaster
addikt
válasz Mauzes #40898 üzenetére
Jók a Sonax termékek, de az arához viszonyítva nem elég profik, ha be tudod adni a derekad a külföldi, esetleg közös rendelésekbe, akkor annyiért jobbat-többet kapsz. Például egy Shiny Garage Monster Wheel az ebayen 5 liter kb 50 akárhány €, szóval litere 10€ és ilyen erős cucc nem sok van. Ezzel pont időt/pénzt spórolsz.
Továbbá, ha teszel egy jó waxot a felületre és azt tovább ápolod 2-3 mosásonként Sonax Brilliant Shine-al, akkor megint sok időt spóroltál, pont ezek azok, amik kellenek akkor, ha csak kutyafuttában tudsz mosni.
Akár használhatod a gépi előmosó szert is, ha mondjuk egy fusso van fent és remdszeresen Sonax BSD-zel. Akkor mi is kell? BSD, Felni tisztító, bogár oldó. 3 cuccot kell cipelned meg egy pár rongyot.
A kézi habosítás járható, de nem feltétlen kell és mem mindenhol engedik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Starlink
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Üzleti vita és megbeszélés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Ukrajnai háború
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- További aktív témák...
- Ausonia 220 szeletelőgép, új állapotban. (olasz)
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Alfa Romeo 159 SW 1.9JTD 120 Le, 293.xxx km 2026.01.26ig műszaki
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- OWON HDS272S kézi oszcilloszkóp, multiméter és hullámforma generátor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest