Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz z123456789 #28499 üzenetére
Meddig hagytad ráégni, illetve milyen wax van az autón? Elképzelhető, hogy egy aldis erősebb, mert nem wax friendly, viszont ha van egy jó waxod akkor kötve hiszem, hogy nem működik a Valetpro, igaz nem próbaltam még a bogár oldójukat, de nem is volt rá szükségem. Fussora elég, ha VP Prewasht fújok és a bogarak is lejönnek
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
ValetPro bogároldója még azAldisnál is szarabb. :/ Ne fetessen bele senki!
-
senior tag
Sziasztok.
Ma délután a melegben leverettem a kocsit csak sima ozmós vízzel, száradás után ismét ilyenek lettek a gumik:
Takaríthatom megint APC-vel. Azt hittem nem lesz gond az ozmós vízzel a melegben :/
Tescoban meg vettem egy ilyet az ablakokra, 2 ezer forint volt.
Your car, your life ;)
-
-
Rivaul
addikt
Sziasztok. Mosás után vettem észre hogy maradt 2 plecsni a kocsin. Mikor le akartam kapargatni akkor látom hogy nem plecsni, hanem fel marta valami Amennyire meg tudom állapítani a lakkozást ette le két 5ft-nyi helyen és egy harmadikon ahol ugyan nem szedte föl, de olyan mint ha vízköves lenne, szóval az is hiba. Ilyenkor mi a teendő? Lehet szépen csak ezt a pár kis részt javítani? Zavar de ha az egész géptetőt kell fújni akkor inkább így hagyom. Milyen költségre kell matekoznom ha javíttatom? Előre is köszönöm.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Peti78
őstag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata a glaco mirror és az ultra glaco felrakása utáni mosással/tisztítással kapcsolatban? Lehet finoman áttörölni ph semleges samponnal?
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
veterán
Ja és még valami.
Rászántam magam, és rendeltem cleanyourcar-ról egy fúróba illeszthető kefét. Light Duty - Upholstery & Carpet Brush. Szőnyegtől kezdve, padlókárpit, ülések, mindenhez nagyon jó. Majd ha megjön akkor beszámolok róla! Mindenesetre ha beválik akkor sok keféléstől megkíméli az embert. (na jó ez hülyén hangzik, de így van.)
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
válasz jozsi252 #28189 üzenetére
Kipróbáltam a Perl-t is, nagyon jó szer! Úgyhogy nyugodtan merem ajánlani bárkinek én is, bár a topicba már bizonyított, de beváltotta a hozzá fűzött reményeim is.
Úgy volt hogy többféle hígítást próbálok ki hogy melyik válik be a legjobban, de különböző próbák alapján belső részre 1:3 a legjobb. Nem túl fényes, nem is matt, hanem pont jó.
A gumi oldalfalára hígítatlanul használom, ott ez vált be a legjobban.Ja meg az Auto Finesse-s flakon+spricni páros nagyon jó! Nem csöpögnek, rendesen fújnak egyenletesen. Bár itthonról a Marolex is nagyon jó, de ha már valaki rendel onnan akkor olyan flakont nyugodtan vehet.
iPhone 13 Pro Max
-
K Norbi
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jó műhely kompresszort? 50-60 literest.
Mik az ajánlott márkák.
Güde-t néztem nem ismerem sajnos.[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Kornel #28485 üzenetére
Egyetértek. Rajtam, pontosabban a cégnél, ahol dolgozom átfut/kifut évente legalább 50 autó, néha évekkel később még látok néhányat, amit felismerek a rendszámról. Lassan 10 éve dolgozom a cégnél, de rozsdás darabot nem láttam. Ha nincs elemsérülés és szakszerűtlen javítás vagy extrém körülmény (pl: az osztrákok elég durva cuccot használnak a hó ellen, ha az rajtamarad az autón, akkor meg tudja enni), akkor a galvanizált karosszéria legalább 10 évig megvéd a rozsdától. Aki most tud szalonból autót venni, az szerintem maximum 10 évben gondolkozik (nagy átlagban ez inkább 3-6 év), így tényleg fölöslegesnek tartom az autó szétszedését.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Kornel
veterán
válasz Pardise #28484 üzenetére
Figyelj, én hagynám a francba. Meddig akarod megtartani? 10 év alatt nem fog sem a küszöb, sem az ajtók belülről kifelé rohadni, utána meg majd megcsinálja a második tulajdonos, ha akarja. Ezek után amiket itt láttam, hallottam én biztosan nem fogom megcsináltatni, magam meg nem állok neki. Talán kap a garancia lejárta után egy alvázvédelmet, a felületi rozsda ellen, aztán jóidő...
Szerintem új autónál akkor van értelme, ha 10 éven felül is meg akarod tartani. -
CactuS
Arcképgyáros
válasz Pardise #28481 üzenetére
Focusoknál, főleg az újabbaknál számíts arra, hogy a patentek közül a többség deformálódik kiszedéskor (ezek még tartani fognak, de lehet, hogy érezni fogod, hogy kicsit lazább a kárpit, mint előtte), néhány darab pedig tönkremegy, főleg akkor, ha nem tudsz alányúlni "célszerszámmal", hanem csak simán lefeszíted. Nem annyira horror az ára, de kalkuláld bele.
Már a rendőr-focusok sem rohadtak normál használat és karbantartás mellett. Nem tudom mennyi időre tervezel az autóval, de ha nem 10-20 évre, akkor én nem szedném szét a kárpitot ezért egy új autó esetében (Lada/Dacia esetén talán, bár Dacianal is csak az első példányok hajlamosabbak a rozsdásodásra).
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
z123456789
addikt
válasz Pardise #28481 üzenetére
Szakértelem éppen nem kell, de midnen kezdet nehéz. Új autó, erős patentok, rögzítések, ha rossz helyen állsz neki, akkor lehet galiba.
Amint látod nálam elvileg befújás volt, az így sikerült. Nagyjából sehogy. Viszont így szétszedve látni a felületet, hogy hova juthatott, hova nem.Összekarcolod a kárpit elemeket, eltöröd a patentokat, eltépsz valami kábelt, ilyesmikre gondolok.
Ahogy itt fentebb írta Westbam kolega, ahhoz, hogy szétszedés nélkül tudj üregelni, elképesztő nyomással kell fújnod, hogy tényleg mindenhova jusson. Szóval nem, az sok mindent nem ér szerintem. -
senior tag
válasz z123456789 #28480 üzenetére
Új Ford focusrol lenne szó. Soha nem csináltam meg ilyet de ha nem kell szakértelem hozzá szívesen neki állok. Ajtókat érdemes szét szedni és úgy lekezelni gondolom. Vagy ez a leszedem a dugót befujok az is valami? Milyen károkat lehet okozni mire kell figyelni?
[ Szerkesztve ]
Your car, your life ;)
-
z123456789
addikt
válasz Sza_Sa #28478 üzenetére
(#28478) Sza_Sa
Őmmm... igen. Tényleg veled még dumáltuk is. Ne vidd sehova! Semmi értelme.(#28479) Pardise
Attól függ milyen autó. Így utólag elnézve, úgy érzem én is szét tudtam volna mondjuk az ajtókat szedni annyira, hogy kerüljön bele anyag ennél normálisabban. Ha érzel hasonlót, akkor akár magad neki állhatsz a dolognak, kérdés ér-e annyi befektetett energiát, illetve meg tudod-e úgy csinálni, hogy ne okozz kárt vele. -
senior tag
válasz z123456789 #28476 üzenetére
Én is lehet amellett döntök, hogy hagyom a fenébe az alváz és üregvédelmet. És ha esetleg a kupakokat kiszedve magam fújnék be egy picit? Erről mik a vélemények? Érdemes lenne bespriccolnom? Ha igen, akkor mi lenne a legjobb cucc?
Your car, your life ;)
-
Sza_Sa
senior tag
válasz z123456789 #28476 üzenetére
Meg is oldottad a problémámat.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
senior tag
-
Kornel
veterán
válasz z123456789 #28474 üzenetére
Magyarul semmi értelme.
És kerül 100k-ba, meg fél év sorban állásba.
Gondolkoztam, hogy garancia lejárta után elviszem valahova az autót, de ha ennyit ér még az egyik legjobb műhely is, akkor inkább hagyom a francba. -
z123456789
addikt
válasz WestBam #28470 üzenetére
Dehogy! Ezért is dobtam be ide a képeket, hogy ha már dicsértem őket, hogy SZERINTEM megcsinálták rendesen, és most egy ajtózár csere miatt szét kellett bombáznom, lássuk már, hogy valójában lófaszt csinálták meg! Érzem, hogy zsíros, de olyan vékony rétegben, hogy szerintem az oda marhára nem jutott fel. KB, betolták az alsó kifolyókon a szórófejeket, adtak neki egy spriccet, aztán csá.
Nem, szerintem te nagyon is jól látod. Nincs ott szar sem.Azt hiszem kiveséztük ezt a témát, idehaza mindenki nagy szart csinál.
-
Formaster
addikt
válasz FeRRaR1 #28471 üzenetére
Nagyon olcsó Tisztességes helyen a külső tisztítás+polír 50-70k. Megkockáztatom, hogy ez a pakk súrolja a 100k-t, bár nem figyelem a magyar árakat.
Szerk: alapból már az árképzés beteg, mert ennyiért csinál meg a VW Lupot is meg egy X6-ost is? Ezeken csak nevetni tudok, annyi tapasztalata sincs a hirdetőnek, h méret alapján adjon árat.
[ Szerkesztve ]
-
WestBam
senior tag
válasz z123456789 #28448 üzenetére
A fotókon én nem látom pontosan, de az üregvédőnek az ajtó függőleges lemezein is ott kellene egy filmrétegben végig lennie. Ha hozzányúlsz akkor érzed, hogy ilyen ragacsos-taknyos nyúlós ott is?
Harmadik képen az illesztések közt sem látom, hogy ott állna az anyag. Ha viszont igen, csak nekem nem jön át mert áttetsző és nem makró a fotó, akkor rendben van⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
senior tag
válasz Predator2 #28468 üzenetére
Szerintem a wax nem lett visszatörölve, alacsony volt a csákó aki csinálta, vagy magas az autód. Próbáld meg egy mikroszálassal letörölni, szerintem menni fog, ha nehezen is, mert már ráégett valószínűleg. Baja nem lesz tőle -szerintem.
A lámpát jó vacakul csinálták meg, eléggé kezdő lehet, ha ilyen karcosan visszaadta. Kellett volna még rajta dolgozni, nem keveset, de legalább nem így nézne akkor ki. A trehány kifejezés tökéletesen helytálló.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Predator2
addikt
Helló
Naivan elvittem a kocsit, egy autó kozmetikába [link].
Több gondom is akadt velük, amivel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket.
Kértem egy fényszóró polírozást is, (telefonon egyeztettem velük, azt mondták vállalják) de még mindig nem az igazi, arról nem is beszélve, hogy egyes pontokon elég trehány.
A kocsi tetején az a folt mi lehet? Mert eddig nem volt rajta.
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
MaTpr0F
senior tag
válasz Winner_hun #28459 üzenetére
Szélvédőn pont nincs, csak apróbb hajszálkarcok. Az oldalsón van pár mélyebb. Én autóüvegesre gondoltam, de akkor megpróbálom először a polírozó mestert.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Drughi
addikt
Egy golf3 ba akar ismerősöm.
Jól Mutat, ennyi.Xiaomi 14T
-
Drughi
addikt
Ha már fényszóró...
Angel eye's lámpa használható? Mind minőségben, mind engedélyek terén?
E jelzéssel árulják, ami nekem sokat nem mond. Ha beszerelik, kell újra vizsgáztatni a kocsit, vagy bekell iratni, a forgalmiba? Hogy negy ez?Xiaomi 14T
-
MaTpr0F
senior tag
Karistolt oldalablak/szélvédővel milyen szakit kell keresenem? 1-2 mélyebb rovás is van sajnos.
-
Winner_hun
titán
válasz szabonagyur #28449 üzenetére
Géppel 400-as papírral, majd kézzel, vizes papírokkal: 600, 800, 1000, 1500, 2000, majd a végén polírpaszta.
Kapott fóliát is, ami a kép készültekor még nem volt rajta:► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg valaki már próbálta a Soft99 Kiwami waxot? A Fusso Coat-hoz képest mennyivel jobb/rosszabb?
-
Peti78
őstag
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
geleati
tag
válasz szabonagyur #28451 üzenetére
Én az autó néró kozmetikánál csináltattam, 10ezer volt a kettő, meg vagyok vele elégedve.
Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
Kornel
veterán
válasz szabonagyur #28451 üzenetére
Én meg nem voltam, de többen mondták Hertit, igaz nem Pest, hanem mellette kicsit Isaszeg.
A civicet el akartam vinni, de ugye eladtam.
A suzukin már fólia van, lévén 2 hetesen már volt a lámpán kavicsnyom... -
félisten
-
Kornel
veterán
válasz szabonagyur #28449 üzenetére
Szakember 3-5k HUF-ért megcsinálja szépre lámpája darabját.
Ha veszel hozzá cuccot, az is ennyi, igaz két lámpa is kijön belőle, ellenben a know how nem nagyon van még hozzá otthon. -
félisten
Sziasztok,
Bemattult fényszóró mivel poliroznátok? Mennyire hatásos ez?
-
z123456789
addikt
-
veterán
Végre ma volt időm kipróbálni a Valet Pro Citrus Pre Wash-t, és csak jókat tudok róla mondani! Eddig ez az első szer ami mondhatni teljesen le tudott szedni minden madárürüléket a kocsiról. Általában a kicsi illetve nagyobbakkal még többet szoktam szívni még a magasnyomású ellenére is, de ez nagyon szépen lehoz mindent úgyhogy bátran merem ajánlani bárkinek!
Keverési arányt tekintve 700ml meleg víz + 100ml citrus pre wash-t adtam hozzá az MJJC-hez, ez úgy látszik bőven elegendő keverési arány. A Valet Pro 1:10-es arányt ajánl kívülre, de ez a 1:7 tökéletes volt.Illetve samponnak kipróbáltam a Chemical Guys Citrus Wash & Gloss-t is, erről is csak jókat tudok mondani. Bár a Valet Pro-s előmosás után sok kosz nem maradt a kocsin, de ez a sampon mindent makulátlanul lehozott. Azt tudni kell róla hogy nem PH Semleges, de ha követjük a gyártó utasítását akkor nem tesz kárt a wax-ban. Ez 1 uncia (~30ml) anyagot jelent 5 gallon (~19liter) vízhez. Én 12 literhez raktam ugyanennyit. Szóval mind a kettő nagyon jó vétel volt, külön örülök a ValetPro cuccnak.
iPhone 13 Pro Max
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Vanish gépi kárpittisztító + takarítógép kombót próbálta már valaki? Érdekelne az eredmény, mert ezekkel az eszközökkel akarok nekiesni az autóknak itthon
Pacsi
-
veterán
válasz Peti78 #28435 üzenetére
Erre a negyedévre tényleg csak ennyi.
Basszus több mint 1 hete megjöttek a cuccok onnan, de sok a munka, nem volt időm letesztelni egyiket sem. Pedig a Valet Pro citrus pre wash-ra, chemical guys citrus wash and gloss-ra is, meg a perl-re is nagyon kíváncsi vagyok hogy milyenek.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Peti78
őstag
Üdv.
Valaki írta nemrég, hogy a wolfos rim shieldet felvitel után/közben/előtt érdemes sima vízzel fújni. Ki volt az és/vagy mere van a hsz?Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
veterán
Várhatóan Augusztus elején lesz megint egy Slimes rendelés. Ugyanazok a dolgok érvényesek mint a legutóbbi rendelésnél.
A szállítás 12.38 font ami kb. 4500ft környéke. Ha valaki be szeretne csatlakozni akkor írjon privit, legalább a szállítási költséget elosszuk. Nagyon sok jó dolgot árulnak jó áron, szóval érdemes hosszú távra tervezni ha már valaki rendel.
Pesti átvételt tudok biztosítani fél literes literes dolgokra maximum, azt fel tudom vinni. De 5 literes cuccokra már nem, csak helyben (Pesttől 40km).[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
MaTpr0F
senior tag
válasz Winner_hun #28426 üzenetére
Rendben, akkor töltök rá.
Köszönöm a segítséget mindenkinek! -
veterán
válasz Winner_hun #28426 üzenetére
*a min és a max között általában kerek 1 liter van. Nagyobb motorok (3000 ccm) esetén akár több is.
Ettől még az 50 km-t kibírja, ha finoman megy. -
Drughi
addikt
Van valahol akciósan ( olcsón) valami használható sampon?
Esetleg unixnál mi az ami vállalható ( oda van -40%-om)Xiaomi 14T
-
-
MaTpr0F
senior tag
Üdv!
Nem vagyok egy autó szaki, ezért fordulok hozzátok.
Szerelőm most cserélt volna olajat meg szűrőt, viszont lebetegedett, nekem meg kell a kocsi hétvégén.
Mivel a min. értéken van az olajszint nem akarok vele így menni. Kérdésem az, hogy ha öntök bele hozzá való olajat, akkor kibírja ezt a kb. 50km-t amit mennék vele, vagy ne keverjem a benne lévő régivel?
Köszönöm előre is! -
-
Safranek
aktív tag
válasz Corpuscle #28419 üzenetére
Úgy rémlik a fóliázás után várni kell 1-2 napot , de utána mehet neki.
Nekem is fóliázva és használok rá ablaktisztítót.
Meg is van:
Fóliák_tisztítása[ Szerkesztve ]
„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
Corpuscle
őstag
Urak! Az ablakaim fóliázva lettek. Ablaktisztítóval rámehetek, -mint korábban-, vagy igényel némi elővigyázatosságot a dolog?
-
ACAB95
tag
Üdv
Polírozás és waxolást között érdemes lemosni a kocsit vagy egyből mehet a waxolás polírozás után? Köszönöm"Ami nem öl meg, az megerősít."
-
Kobe
veterán
Keresek egy adott karceltavolito keszletet.
Sotetkek, matt szinu doboza van es sarga felirat van rsjta, van benne minden kisebb karcokhoz, paszta kendo stb.
Egyszer meg asszem autonavigatoron is teszteltek, egy piros toyota yaris meghuzasakor, es jokat irtak rola csak nem ugrik be a marka neveValaki ismeri?
-
G@ß!
őstag
Pesti topiclakók nem terveztetek rendelni slim's-ről?
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz focvis #28408 üzenetére
Ajtókárpit, fejtámlák, első ülés háta és a tető így is támadható, de ha a bekötési pontok (isofix, biztonsági öv) szabadok, miért ne? Nézek is gyorsan alin valamit.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nagyon valószínű (99%), hogy a normál Sonax samponra gondolt, lévén narancssárga a színe.
(#28402) Saint_ : Bunkóság ilyent tenni a gyerekek alá?
Más.
Tegnap lemostam a gépet nyaralás előtt; kipróbáltam az olcsó vizes porszívó fújó funkcióját, ügyesen kinyomta a falcokból, hűtőrácsból a maradék vizet; így egyből neki tudtam állni, hogy a bogaraknak kitett részekre még egy réteg waxot felhordjak.
Eddig egy hátrányát tapasztaltam: igen hangos egy háztartási porszívóhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Kornel #28403 üzenetére
Én is ezt mondtam, hogy most tényleg azért koszos a kárpit, mert gyerek van? Hát, még csak egy van, de már vesztésre állok az elméletemmel, bár eddig csak a gyerekülést vesztettem el, illetve néha az ajtót, de az ülések még tiszták.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen notebookot vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Xbox tulajok OFF topicja
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest