-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
igen, ide is
ajj, ez rossz hír. 45-75 ezret nem adnék ki érte.
a hangdobozon van még az 5.1-nek egy 9 pólusú mini din csatlakozó is.
az esetleg jobb, segít olcsóbb media playert találni szerintetek ?
mert az 5.1 rca dugós megoldás tényleg drága nagyon, valami olyan megoldás, hogy a hang bemenjen a 9 pólusú mini din csatin a playerből ?valaki ?
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
nem, Genius SW-5.1 Home Theater
az 5.1 DVD player megvan, de sajnos abból nem tudom hajtani a HD filmeket, és az új tv pedig "igényelné" (Panasonic TX-P42S30E plazma)
szóval mindenképpen egy media player kéne amivel a HD filmeket tudjuk nézni, és a hangot is tudom hallgatni
lehet mégis be kell ruházni arra az ajánlott kütyüre a 220Volt-nál. ha minden igaz az visz mindent
-
TCr
veterán
Viszont ha a 42-es fullhd-t venném, akkor fotelból tudnék 1,5 méterről játszani PS3-al, bár ehhez az is hozzátartozik, hogy a játékok 95 %-a csak 720p, vagy valami subhd felbontású.
Tehát azt mondod, hogy 4 méterről az 50-es hdready és 42-es fullhd között nem vennék észre felbontásbeli különbséget, bluray és egyéb 1080p-s tartalmakkal sem?[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
bl4ze
veterán
az a 9 pólusú mini din, az kéne nekem. olyan vezetékem nincsen, ilyen dobozom van nekem is, a tv - dvd és hd lejátszó is ezen megy, csak igazából jó lenne az RCA helyett hajtani a mini dinnel a 6 csatornát ahogy írod.
valakinek van ilyen csatija, vagy hol lehetne venni? a HD lejátszóm most sajna csak 2CH-n jön ugyanis
-
bl4ze
veterán
-
-
vlevi
nagyúr
"A süvítés, kerregés és rezonancia hiánya"
Nekem van 3.5"-s vinyóm (WD MyBook Essential 2TB), és nem hallom, hogy süvítene, kerregne, rezonálna, pedig 7200-as fordulatszámú vinyó van benne.
Nem mondom, hogy olyan halk, mintha 2.5-es lenne, de nagyon fülelni kell, hogy észrevegyem, hogy megy."Gépedről megosztod, ami éppen kell."
Ezt úgy mondod, mintha a számítógép nem zúgna[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Vannak 40+ Mbps össz bitrátájú anyagok is, és személy szerint én le se töltök olyan FullHD filmet, aminek a videó + hang bitrátája (hangtól függően) nem éri el a 11-12 Mbps-ot. Egy jól eltalált h264-es mkv-s videónak is kell a 10+ Mbps, ha tűrhető képet szeretne az ember. Kivétel talán csak az animáció és a CGI, ott elég lehet valamivel kevesebb is. Eddig tapasztalataim szerint ami már nem feltűnően gyengébb a BD-nél, az a kb. 14-18 Mbps-os h264 videó. Ebből adódóan a BD25 zsugorítások szinte mindig hasonlóan jók, mint az eredeti anyag, kivétel persze a nagyon hosszú film.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
tlala
addikt
("Magyarországon nincs olyan minőségű és elterjedésű digitális adás jelenleg, ami miatt érdekelt lenne a forgalmazó a DVB-vel szerelt változatok hazai terjesztésében.")
Ezt a veretes hülyeséget.
Már a nyaralómban is DVB-T vevőm van 2 éve, és itt a fórumon is hetente vadászik valaki olyan lejátszóra, amiben van DVB-T vevő.
Pont egy ilyen extra (normális áron, hisz 5e Ft egy USB-s tuner, 10e egy DVB-T box) lenne lehetőség arra, hogy egy forgalmazott termék kitűnjön a tengerből.
A DVB-C (kábeltévés) tuner pedig - pláne egy felvételi lehetőséggel megtoldva - ismét jelentős vásárlói réteget fogna meg.
Bár éppen a dune az, aki kitalálta, hogy USB stick formájában opcionális TV vevő kapható a készülékeihez, szerintem az az újakhoz is alkalmazható lesz, hacsak a fejlesztőknek nem jutott más eszükbe. -
törölt tag
Érdekes jövevény a Dune 101. Mivel nincs rajta optikai/koax kimenet csak HDMI, ezért akkor van értelme az egész készüléknek, ha tudja az összes HD hangot passthrough módban és lejátssza a BD ISO-t is legalább menü nélkül. Ha olyan korlátos lesz, mint a Lite 53D, akkor ebből 1 db-ot sem adnak el. Ellenben ha teljesíti ezt a 2 kitételt, akkor a Pobox v8 mellé lehet alternatíva.
-
törölt tag
Akkor jó vétel lehet, kíváncsi leszek az árára. Akinek amúgy is megvan a HDMI-s erősítője és nem kell a sok felesleges szolgáltatás, ez jó lejátszó lehet.
Az a fura, hogy most felmentem a honlapjukra és ott nem írják egyik tulajdonságot sem :-) A 301-re kiírják, hogy TrueHD, ennyi. Ettől még tudhatja, de miért titkolják?
-
bajnokpityu
félisten
ennek sincs digi koaksz kijárata,tehát ugyanúgy használhatatlan lesz komolyabb zenehallgatásra.
azaz belenyúlás nélkül nem, mert optikaiból azért általában lehet hardveres koakszot csinálni, némi mókolással,de sztem fene megette.
Tv nélkül meg tényleg kezelhetőnek kellene lennie egy zenelejátszónak,mert a nagy felületeket le kell takarni valami akusztikus szigetelővel(pl pokróc).
eladó topping dac
-
Minimoa
tag
ezzel most nem állnék le vitatkozni, mert erősen offtopic lenne, de elég érdekes lenne, ha úgy tervezték volna a TOSLINK-et, hogy nem garantálható a hibamentes digitális adatátvitel.
Nézzük már meg, hogy az optikai gerinceken mekkora sávszélességet kell átvinni hibátlanul! Gigabitek mennek át rajtuk másodpercenként! És nem lehet hiba bennük a csatorna végén!
-
bajnokpityu
félisten
jól mondod.
házimozinál is kihallható a difi,de egy jó 2.0s láncon üvölt.
egy wdtv-t alakitott át ismerős,aminek gyárilag optikai kimenete van, de az optikai kimenet egy nyákra épített integrált kit szokot lenni, aminek a lábairól le lehet venni az eredeti koaksz jelet,és ki lehet vezetni.Minimoa: pont ez a baj.nagyon minimális CRC összegzés van csak az spdifen,és sem az időzités,sem a tökéletes átvitel nem megoldott.a céleszköz nem is tud vissza komunikálni, hogy mit kapott meg.
kevered a kábelt,mint átviteli közeget a kommunikációs protokollal.
TCPIP nyilván garantált az átvitel,de az egy csomagkapcsolt átvitel, az spdif meg stream jellegű.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
törölt tag
Én már olyat is hallottam, hogy karácsony utánra. Itt egy kép, hogy milyenre volt eredetileg tervezve, és milyen lesz valójában. Elég nagy a változás a farán, mintha valami gond lett volna a komponens kimenettel, de csak félinformációkat hallottam.
Jött tegnap egy beta fw frissítés a 101-hez, de ugye a híres Dune támogatás, kemény 3kbps letöltési sebességgel lehet szedni
...Csak legyen annyi készleten hogy ki tudják majd szolgálni az igényeket. ...
Jó sok csalódott vásárló lesz, ha valamit nem kezdenek a HD audió gondokkal. Szinte az összes TrueHD anyaggal rendelkező filmnél fellép, hogy hangerő emelkedéskor kihagy 1-1 milliszekundumot a hang. Alig hallható, de nagyon zavaró. 1-2 HD MA filmnél 1 percre is elmegy a hang, de ez kevésbé jellemző. A Popboxnál eddig 2 fw frissítés sem segített rajta, egyelőre próbálkoznak. Mivel a 301 is ugyanaz a 8670 chip, így a hiba ott is jelen lesz. Több felhasználónak kell majd a Dune support felé jelezni, mert amíg néhány ember sír, addig leszarják. A V8 fórumán is sokat írnak róla, kb így kell elképzelni. Ha sikerül 8 óra alatt leszedni a 80mb-os update-et, majd megosztom megoldották-e. Már elsőre is írtam, ha ezt kiküszöbölik, akkor mindkét kicsi Dune best buy lesz.]
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Akkor Wayteq HD-95CX jó lesz egynek, annyit ér, mint egy usb-s dvd lejátszó
Médialejátszóknak meg gondolom nem sok scart kimenete van.... De javítsatok ki ha tudtok valamit 13e Ft körül max scart csatival. A Wayteq támogatása azt mondják nem tökéletes, de ha 90%-ék, asszonykának elég lesz!Mezga Aladár: Nekem költözés után a tv mellett lesz 3 méterre a pc. Szóval HDMI kábel kicsit hosszabb lesz meg a Digit IC is, és megy a tv alá a szekrényen lévő előfokba. Én erre jutottam. A távirányító helyett, meg ott van egy nagy képernyős tv (úgy is kéne) wifis egér, wifis billentyűzet és csókolom...
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Zen_Ronin
tag
Tőlük rendeltem.
Másnap reggel 11-kor Sopronban volt a csomag.Este már Gyűrűk Ura-t néztem 1080p-, 24p-ben, Angol DTS, magyar felirat.
Végre a Keresztapát is megnézhettem 1080p-ben, mert mikor olaszul beszéltek volt feliratom.
Vagyis eddig is volt, de a TV lejátszója nem tudta kezelni.
Ugyanis eléggé gyakran teszik a filmben, és én nem értek "spagettizabáló"-nyelven.[ Szerkesztve ]
-
-
Imdre
aktív tag
A feldaraboltat nem viszi folyamatosan. Viszont arra jó, hogy ne kelljen dupla helyet foglalva tárolgatni, ha az ember csak meg akar nézni valamit. Így pc sem kell hozzá, ha netán hajnalban jönne le valami.
Viszont a gyári kliens (1.75) leszedés után egyből kicsomagolta, csak sajnos ha az fel volt darabolva akkor az is csak az első rész bontotta ki. Gondolom a későbbi verziókba emiatt sem rakták bele.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest