- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Ed Parker #5999 üzenetére
nem csak ezen hanyagold mindeggyik playán kész kinszenvedés ha már több szálon töltessz akkor lefagy a picsába .nem tudom ezt mért nem lehet optimalizálni .a playa gyártoknak.tele van vele a popcorn meg még több nagy nevü forum is lesd meg lehet ellesel vmi trükköt mert állitolag 'eggyeseknek megy 'állitolag.
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
-
erdoke
titán
-
Ed Parker
nagyúr
válasz szucsinka #6002 üzenetére
Ez még a kisebb gond,hogy nem ment a torrent,bár spec. most elindult.
A ngyobb bajhogy filmközben kétszer megfagyott,csak hosszú kikapcsoló gomb segített és ez már gáz.
Lehet hogy a passzív hűtés nem bírja?
Van benne egy 3,5" hdd is.
Ilyet még a régi wd tv sem csinált,soha nem fagyott le a 2,5 év alatt.Ha ki is cseréltetem,gőzöm sincs mit vegyek helyette,ami tényleg jól működik.
Picit kiábrándultam belőle. -
Imdre
aktív tag
válasz Ed Parker #6007 üzenetére
Az sok, le kell korlátoznod. A popi, dune duón megy a legjobban a torrent, de a proci itt is korlátozza a lehetőségeket. Ez a proci nem váltja ki a számítógépet. Max. 10-15Mbps amit folyamatosan bír - ezt már leírtam többször is. Az mkv szaggatás is lehet attól, hogy a torrent lefogja. Illetve, ha csak picit szaggat akkor bennem felnerül a frekvenciaváltás helyes beállításának kihagyása. Nálam nincs gond, úgyhogy ezeket nézd át.
-
Zull
senior tag
Erre gondolsz? [link]
Birds alatt pedig gondolom a killa sample néven elhíresült videót érted, de az is csak 19Mbit: 19mbps-1080p-24fps-L5.1-16ref-improper.mkv. Bár abban a hibás encode a lényeg. Mondjuk nekem abból mind magát a sample-t, mind az eredeti filmet lejátszotta zokszó nélkül (de ezt minden "felsőbb" kategóriás media player meg tudja csinálni, szóval nem nagy kunszt)Amúgy ebben a packben 30Mbit a legnagyobb, lehet te egy másikra gondoltál mert itt nincsenek 80-90ek.
Szerk: Máshol meg 33at írnak a killára, akkor most nem vágom mi van.
[ Szerkesztve ]
-
Imdre
aktív tag
válasz Ed Parker #6014 üzenetére
Annak a sebességnek már jónak kell lennie. De figyelj arra is, hogy a letöltési szálon max. 1-2 torrent legyen, mert azt sem bírja (a kliens buta, nem lehet beállítani, hogy mikor kész az egyik, akkor induljon a következő). Feltöltés az mehet több is, persze szintén lekorlátozva.
Bocs, mindegy a kiterjesztés, én az adatfolyamra értettem. Szerintem se a merevlemez miatt fagy. Nekem se fagyott még le sose.
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de nem Te vetted "bizonytalan" helyről a lejászót. Nem lehet, hogy itt ez a gubanc? Bízom benne, hogy nem ez a gond... -
Ed Parker
nagyúr
Egy letöltés megy,de nem erőltetem.
Most átdugtam a tv-be direkt,de ott is szakad mint az állat.
Olyan mintha egy merevlemezről húznának tőlem ketten én meg lejátszani próbálnék.
Élvezhetetlen.Afájlok biztos hogy jók,mert a wd tv-n mind ment, a bd 25-ös simán, az 50-es döcögött picit.
Ezt én bontottam fel,null perces volt,a pixmania.com oldalról rendeltem.
1 év gari van rá. -
kisgyerek85
senior tag
Én linkeltem azt
Utóbbi időbe én is belevetettem magam ismét a médialejátszók világába és már nem tudom,hogy mitévő legyek.
Amit szeretnék, hogy egy NAS két médialejátszót kiszolgáljon. Egyiken 95%ba csak divx-es sorozatok mennek a másik már egy projektorra van kötve, szóval ott min 720-as anyag az alja.
A lényeg, hogy ne keljen hurcolni a külső vinyót (nekem asus o playem van és 35MBit fölött hálózaton akad)
Gondoltam már arra, hogy eladom a mostani NAS-omat és veszek helyette egy Synology usb station 2-őt. Erre rá tudom kötni a külső vinyótam (1TB) és a mostani NAS-ből a 2TB-osat, de ehhez még kell egy dokkoló. Eladom az egyik asus-omat és veszek egy jobb egyszerű médialejátszót.Másik, veszek olyan playert ami fogad 3,5-ös vinyót és usb- rá tudom dugni az 1TB-at. Ez ki tudná szolgálni a másik asust is és akadozás sem lenne a projektorosnál. Viszont ekkor lehet a non-stop torrentezés megszűnne, ami lehet nem is olyan nagy baj , mert az asztali pc a munkaeszközöm, ezért napi 10-14 órát biztosan megy.
Itt tartok most, idén még kitalálom, hogy mi legyen és jövőre (lehet már idén) megveszem/eladom a cuccokat.
Vinyó nélküli playerből már van egy pár kiszemelve, de 3,5ös vinyósból még nem nagyon. Azokból jöhetnének ajánlatok
[ Szerkesztve ]
-
Minimoa
tag
HEEEELP!!!!
Jézuska meghozta z LG42LW5590-es TV-t.
Szépen össze is dugtam a rendszert:
Netgear NeoTV 550 média lejátszó: HDMI ->TV, Toslink -> házimozi erősítő; LAN -> Linksys WRT 54GS wifi router; WD Elements 1.5TB külső winyó
LG32LW5590 TV: kompozit videó - házimozi erősítő (Digi műholdvevő miatt), LAN -> Linksys WRT 54GS
Tünet: médialejátszót bekapcsolom, bootol, majd sűrűn villog a ledje és "lefagy". Tápkábel kihúz, bedug. (Előtte CRT TV-vel kiválóan ment.)
Addig húzkodtam ki a kábeleket, míg rájöttem, hogy ha az Ethernet kábel be van dugva mind a média lejátszóba, mind a TV-be, akkor fagy le....
Ha csak az egyikbe, akkor minden kiválóan megy.Létezik, hogy nem földfüggetlenek a LAN csatlakozások?
Mi a frász ez?Előre is kösz!
Minimoa
-
szponzor
senior tag
Sziasztok!
Nekem is kis segítség kellene a karácsonyi ajándékhoz. Vettem egy AC Ryan Playon HD Mini 2-t, amit egy CRT TV-vel szeretnék használni. Össze is kötöttem a sárga kompozit kábellel(amit adtak a lejátszóhoz), de annyira villog a kép, hogy nem jutottam el még a hálózati beállításokig sem, mert megfájdult tőle a szemem.
A képi beállítások között több is van, mindegyiket végigpróbáltam, de ugyanúgy, vagy még jobban villog más beállításokon. (Most PAL-ra állítottam és 4:3-as képarányra.)
Tud valaki ebben segíteni? -
Daert
őstag
Újból a segítségeteket szeretném kérni.
Korábban már TCr fórumtárs ajánlotta az AC Ryan PlayONHD mini2-t amit én elsőre elutasítottam,nem a tudása hanem az ára miatt.Időközben rájöttem hogy igaza volt
Tehát,kutakodásom végeredménye: AC Ryan Mini2 vs. Egreat R200 II
Sajnos nem tudok dönteni,tekintve hogy a média lejátszókhoz lövésem sincs.
Amit kihámoztam a korábbi hozzászólásokból hogy a Chip-re nem lehet panasz,új és jó.
Na de a többi.
A lejátszót nem csak TV-hez,hanem majd házimozi erősítőhöz is szeretném kötni.Nem ide tartozik,de oda elég az optikai kimenet vagy jobb a coax,esetleg a HDMI-t továbbítsam az erősítőbe ahonnan a videó jel megy a TV-be?Nem tudom ez létező út?
Igazából a csatlakozókon felül az anyag/távirányító minőség és a szoftveres ellátottság is érdekelne.
Pozitívum az Egreat mellett a HDD,beszerelhetőség és a rengeteg csatlakozási lehetőség.
Az AC Ryan oldalán pedig a talán mintha minőségibb összhatás és a 2 év gari,valamint a dicsért szoftvere.
Két ünnep között szeretném megvenni/rendelni,ezért is várom a javaslataitokat.
Köszönöm
Természetesen: Békés,Boldog Karácsonyt Kívánok a Kedves Fórumtársaknak! -
ToBeY
nagyúr
Mekkora sebességet lehet elérni torrenten dune hdtv 101-el?Gondolom a 80/25 nem tudom kihasználni..
-
norral
aktív tag
Sziasztok!
Korábban már írtam, de elsikkadt a hozzászólásom.
Olyan médialejátszót keresek, ami:
-napközben letorrentez egy filmet, amit este megnézhetünk a párommal. Nem fontos, h gyorsan csinálja, 25/10es net lesz csak alatta
-lehet bele 3.5" vinyot építeni
-megbízható
-leginkább 1080p és bd50 iso lejátszásra lesz.Amit kiszemeltem:
popcorn hour a-210, a gond, hogy nem lehet kapni sehol.
nézegettem az újabbat: popcorn hour a-300, de egyrészt szerintem drága, és ezt is csak alig lehet kapni...50-70 között mondjatok nekem alternatívát kérlek ezekre.
üdv:
norralps: Boldog Karácsonyt!
-
Ed Parker
nagyúr
Én egy ilyet vettem, nem akarlak lebeszélni róla,de itt a fórumtársak is azt mondják hogy a médialejátszón torrentezés még nem annyira kiforrott dolog mint pc-n.
Ezt én is megerősíthetem,gyakorltilag egy napja szivok a torrenttel,hol megy hol nem és gőzöm sincs hogy mikor megy mit történt.
Hozzáteszem,nekem a médialejátszással is van gondom,tehát valószínüleg egy hibás példányt foghattam ki.De már én is olcsóbb alternatívát keresek ezután.
-
Imdre
aktív tag
válasz Ed Parker #6031 üzenetére
Igen, a sárga az a készenlét. Ilyenkor csak a videókimenet van lekapcsolva, minden egyéb funkció működik tovább.
Torrent nélkül is akad a kép? Egyébként szerintem is hibás darabot foghattál ki sajnos, mert nálam (és másoknál sem olvastam) ilyen probléma nincs. Azt a hőt, amit normál esetben ilyenkor kap, azt simán el kellene bírnia. Ismerek olyat, akinél 24 órában fut a torrent a beépített merevlemezén, és a letöltési korlát beállítása után (neki 1,5MB/s) nem tapasztalt fagyást. -
Ed Parker
nagyúr
-
Imdre
aktív tag
Ha valóban a torrent a legfőbb szempont, akkor valóban nem a médialejátszó a legjobb választás. Bár ennyiből szerintem nem hozol ki egy normális HTPC-t sem.
Az A-210 gyártását beszüntették, A-300 az utódja. Még talán érkezik belőle pár darab, de már csak a piacon lévőket árulják ki. Igaz szegény Ed Parker megszívta vele, így nem foglak rábeszélni (bár nekem is ilyen van). Illetve már voltak megjegyzések, hogy ez egy agyonsztárolt sz.r. -
Ed Parker
nagyúr
Akkor ezért akciós a pixmánián is,mert beszüntették?
Viszont a c-300 még nem kapható.
Bár most átgondoltam picit a dolgot,kell e 20ezerrel többet fizetnem hogy szívok a torrenttel vagy veszek egy wd tv live-ot,uj procival.
Feltételezem hogy az is elég erős,mert a régi wd tv-m is szinte mindennel elboldogul a maga 300mhz-es procijával, az uj meg 700mhz,csak jobb lettAz uj sigma 8910-es procira lennék kíváncsi,azt mibe szerelik?
-
nebulo5
senior tag
Hello Hozzáértők!
Korábbi kérdésemre elmaradt a válaszotok. Igaz, mégsem vettem meg szombaton a "kiszemelt" playert, de talán a két ünnep között csak lesz rá időm! Továbbra is érdekelne véleményetek, tanácsotok!
Sajnos, a részletes visszaolvasásra még nem jutott időm a napokban... De ami infót sikerült beszereznem úgy általánosságban a médialejátszókról, azzal csak nőtt a kérdések száma.Üdv: nebulo
-
Imdre
aktív tag
válasz Ed Parker #6045 üzenetére
A gyártása megszűnt, a C-200-al egyetemben. A C-300 januártól állítólag kapható. Viszont ezekkel még érdemes várni szerintem - saját tapasztalat, hogy idő kell mire kijavítják a hibákat.
A 8910 a Dune HD PRO-ban lesz állítólag (popcorn oldalról még nem ismert a típus), tavasszal jön állítólag horror áron. -
Daert
őstag
Valaki a #6030-ra???
-
Crampus
csendes tag
Szomorúan olvasom a torrent szívásos kommenteket, in is hasonló kütyüt kerestem volna, mint Norral fórumtárs... a TV-vel összekötősdit már unom és a 600W-os gép nem éppen költséghatékony torrentezni.
Semmilyen megoldás nincs, ami kicsit is használható? Csak filmnézéshez kellene (avi, 1080p mkv) és torrentezni külső vagy beépített vinyóra.
-
Imdre
aktív tag
válasz Crampus #6049 üzenetére
Torrentezni lehet, már amelyikben van ilyen lehetőség. De nem lehet egy szerverszobát kiváltani vele. Max. 10-15Mbps hozható ki belőlük, ha ez nem elég, akkor médialejátszóba nincs több lehetőség. PC vagy NAS. Ez egy olyan extra, ami kompromisszumokkal ugyan, de használható.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest