- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1254 üzenetére
Köszi! Akkor nem görcsölök rajta, jöjjön a kicsike :-)
Megrendelem!(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
Buvana
aktív tag
Ma érkezik a vas! Boldog RT-N66U tulajként ugrasztom is rá egyből a shibby legújabbat
(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
Buvana
aktív tag
Annyi segítséget szeretnék kérni, hogy melyik shibby menjen az új rt-n66u-ra?
AIO 64k, vagy a RT-Nxx mappából a legnagyobb, 9.3 megás AIO?Köszi!
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1289 üzenetére
Köszönöm!
Továbbá úgy olvasom az oldaladon, hogy kell hozzá a ASUS Firmware Restoration Tool. és 192.168.1.10-re tenni a gép IP-jét. Meg se próbáljam a webes felületéről frissíteni? Mindjárt teszem fel!
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1293 üzenetére
Igen, eredetileg FRT vel ment fel, aztán nyitva volt a böngésző, és recovery módban előjött ez a mini web server, ezzel raktam fel 2x. Másodikra minden oké lett!
Szépen muzsikál, nekem csak 15 Mbites adsl-em van, de a pingek negyedére csökkentek. PL index.hu idáig 40-45 körül voltak, most 10-12 ms. DLNA, nyomtató, minden beállítva! Nagyon tetszik!
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1295 üzenetére
Igen, szándékomban áll torrentezni is rajta, csak az nekem még kínai
Nemsokára több időm lesz, és tanulmányozom mit és hogy(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1298 üzenetére
A beépített torrent-klienset használom, transmissiont.
Az az igazság, hogy nem vagyok elveszve a pc-világban, de sajnos vagy nem sajnos windowson nevelkedtem, és a linux nekem kínai. Tudom, hogy a linux tábor most kinevet, becsülöm is az op rendszert, csak nekem az alapoktól kéne kezdenem, és arra nincs időm. Win fontosabb parancssoros főbb dolgokat azért ismerem, dos, majd win 95-el kezdetem anno.
Megcsináltam az optware telepítést a leírás alapján, intallálta is, fel is volt mountolva minden fstab is megvolt, de valamit ronthattam, mert nem akart működni, aztán maradtam a beépített transmissionsnál, ami szépen teszi is a dolgát. Egyelőre megfelel nekemViszont még olyan kérdésem lenne, hogy miért csak nagyon lassan másol felcsatlakoztatott hálózati meghajtóról a router? ingadozik, 4000 kbyte -és többségében csak 700 kbyte /sec-el másol (lan-on)
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1304 üzenetére
Ftp-n lan-on 9300 Kbyte /sec. Tényleg gyorsabb, de kevés ez nem? simán gépre dugva 20 mega/sec körül másolok...
-
Buvana
aktív tag
Nálam meg olyan szokott előfordulni, hogy hol sda2, hol sdb2- nek látja a winyót. Roppant kellemetlen, dlna, ftp, torrent ugye arra az időre ugrott, míg át nem írom az elérési utakat. Ezt csinálta idáig shibby 112 vel, már az új van fent. 1 TB- os wd winyó, melyen a végére van létrehozva egy 130 MB-os ext3 partíció, windowsos programmal.
Ja, mindegy melyik slotba dugom a meghajtót, random csinálja, van hogy 2 hétig minden ok, aztán ez történik. Mitől lehet?(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1699 üzenetére
Köszi! Holnap nekiugrok az egész optware- nek újra, meg némi linux alapok tanulmányozásának, mert ez így nem lesz jó! :-)
Ha jól gondolom mc is az optware része.
Olyan gondom is van, hogy ftp-lan on max 2 MB/ sec el írok-olvasok a felcsatolt usb3-as vinyómról. Hétvégén próbaképpen felraktam a gyári fw-t, azon is csak 5 MB/ sec volt kábelen, wifin úgyszintén....(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1708 üzenetére
Sajnos gondban vagyok az optware csomag progjamjaival, már másodszor futok neki, és valami nem jó!
Kezdjük ott, hogy nekem csak egy db 1 TB-os usb3-as winyó van rákötve az N66-U-re, meg egy nyomtató.
Igaz, hogy úgy van partícionálva, hogy elsőként egy 800 GB-os NTFS partíció, ami hely utána van az meg a leírásnak megfelelő opt (1024M), swap (512M), és nas (128GB ami maradt)Mégis 10-ből 9-szer sdb-nek látja a felmountolt tárolót, nem sda-nak!%
[ Szerkesztve ]
-
Buvana
aktív tag
válasz khorvat #1722 üzenetére
Most az van, hogy első körben kihúztam a printert, reboot, és akkor sda lesz a HDD!
De!
Kíváncsiságból, hogy ne keveredjünk össze, lehúztam a hdd-t is, és bedugtam egy 8GB-os pendriveot, szépen létrehoztam a partíciókat, formáztam, telepítettem optware-t, de mégsem megy semmi. Mit rontok el?
Most sda 1-2-3 van!
-
Buvana
aktív tag
válasz khorvat #1727 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget nektek khorvat és Intruder2k5!
Az volt a baj, ahogy Intruder2k5 írta: https-en volt az admin felület, http-re visszaraktam, reboot, és szárnyal minden!
Jupííí!
Majd még a másik résszel is foglalkozok később, miszerint ha printer is rá van dugva, mitől lesz sdb a hdd. Első körben usb1.1 support elől pipa kiszedve! De most nagy az öröm!
-
Buvana
aktív tag
Már csak annyit kérdeznék, mit kell tennem, hogy az rtorrent seedelni is tudjon?
Ez be van rakva az Admin - Scripst - Firevall - ba természetesen!
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6890 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:443
iptables -A INPUT -j DROP(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1734 üzenetére
Success: I can see your service on 84.0.83.184 on port (6890)
Your ISP is not blocking port 6890(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1734 üzenetére
na most nyomtam egy rebootot, és refused a 6890-es port
oké... 2 perc és újra nyitva.
[ Szerkesztve ]
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1736 üzenetére
de van, ezt a két fájlt több ezren szedik
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1736 üzenetére
Jólvan elindult az egyik, de nem értem miért 15 perccel a letöltés után, a másik még mindig áll!
Letöltés közben sem seedelte a meglévő darabokat. Nem szoktam ehhez, fura!A lényeg, port nyitva, és működik! Csak nem így szoktam meg!
-
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1742 üzenetére
Összesen 3 torrentet futtatok. Mindhármat teszt céljából. "Kapós" torrenteket. Az eredmény siralmas. Az éjjel sikerült 170 MB-ot seedelnem
Adsl-em van. Lassúcska, 15 le, 0.9 fel. De akárhogy számolom 2-3 gigát fel kellett volna töltenie eddig, ezzel szemben olyan, mintha utálnának engem a peerek!
Pár napja a beépített transmissionnal sikerült 2 gigát seedelnem egy éjjel, de az meg random valami olyasmi hibával szokott leállni, hogy http error tracker no response (0)
[ Szerkesztve ]
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1745 üzenetére
Hogy bizonyítsam állításomat, ugyanazon torrenteket seedelem nas-ról először a routerre telepített rtorrent-el:
Majd leállítom, és a PC-s uTorrentel teljesen más működést kapok. Van seed!
Szóval nagyon sajnálom, de nem valami lenyűgöző egyik torrent kliens sem a routeren, Pedig de jó lett volna...
Nem hiszem el, hogy csak nekem van ilyen bajom.
-
Buvana
aktív tag
Szia!
Köszönöm, amikor használtam be volt pipálva. Transmission seedelésben jobb a rtorrentnél, egy napi használatra alapozva. Csak egy baja van, hogy ha tracker error lesz, nem indul újra mint az rtorrent.Lehet én vagyok maximalista, de ha csak 1 db torrent fájlt futtatok, azzal is lehet max feltöltést elérni ha van arra a torrentre kereslet. Sok éve használom a pc-s utorrentet, soha nem volt ilyen gondom.
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1756 üzenetére
Jó neked! Ezért keresem itt a megoldást, de nem lesz meg, ha idáig nem sikerült.
Azért biztos köze van ahhoz is, hogy nem egyforma netünk van!Úúú mennyi poreszt kimaszkoltál
[ Szerkesztve ]
-
Buvana
aktív tag
Használja valaki a media szervert? Ha a database location-t nem RAM (ideiglenes) hanem PL JFFS-re állítom, nem látják a kliensek a megosztott tartalmakat.
A syslog-ot hogy lehet valahogy auto menteni? Ha nem internal, hanem custom log file path akkor nem működik, pedig létező, és írható a mappa.
-
Buvana
aktív tag
-
Buvana
aktív tag
Ehhez szeretnék segítséget kérni. Minden megy rendben, de szeretném bővíteni egy hirens's boot cd-vel, ami egy iso. Mit kell tennem? A konfigokat átírtam (boot.txt és pxelinux.cfg/default -hoz adtam egy plusz sort a megfelelő paraméterekkel) de nem bootol az iso. Köszi!
-
Buvana
aktív tag
Most vettem csak észre, hogy állítólag a következő shibby build-ba integrálva lesz a paragon ntfs modul, amivel 14 MB/sec körüli értéken fogjuk írni az ntfs fájlrendszerű partíciót! Várjuk!
-
Buvana
aktív tag
Na én is felraktam a 115-öt, de gyorsan downgradeltem 114-re, mert nem adott dhcp-n keresztül IP-t semminek. Lehet én szúrtam el valamit? 2x is feltettem, de ugyanaz. 114-el azonnal megy minden.
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1925 üzenetére
Igen, be volt jelölve az nvram törlése a flahelés után. Szal nem értem. Majd a többieket is várjuk ez ügyben. Resetelni nem reseteltem hardveresen.
[ Szerkesztve ]
-
Buvana
aktív tag
Na ezek jó hírek! Akkor holnap újra felteszem, nem értem mi volt ez a dhcp hülyesége...
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2032 üzenetére
Egy laptopra kötött usb-3as külső winyóról másolok ftp-n, a routerre kötött, szintén usb-3as (tudom hogy elég lenne az usb2 is) dokkolóban lévő újonnan vásárolt wd 2TB-os winyóra. De már látom, hogy tesztek szerint 11 MB/sec írás, és 16MB/sec olvasás. Nálatok mennyi? Mért valaki 12 MB/sec írást is. Azt hogy?
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2034 üzenetére
Köszi! És nincs lehetőség mondjuk egy live mini linuxxal bootoltatni a gépet, és úgy átnyomni "gyorsan" 300 GB-ot? Mondjuk azzal meg az a baj, hogy a másolandó 300 GB meg NTFS-en van...
-
Buvana
aktív tag
-
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2080 üzenetére
Igaz csak egy hónapja optware/rtorrentezek, de nekem soha nem hashelt feleslegesen. A gyorsabb peer-kapcsolódás az pozitívum, de a múltkori 2-3 általam futtatott torrent után, amikor panaszkodtam, egész szépen beállt 10 torrenttel. Mindig megy fel valami.
Más: Vigyázat! A magon épp bibi van jópár órája, szal a hiba nem az Ön készülékében van!
[ Szerkesztve ]
-
Buvana
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2084 üzenetére
Lehet hogy igazad van, de véleményem szerint az áramszünet ellen nincs védekezés. Lehet hogy akkor még egy bitet nem tudott írni a helyzetről az entware rtorrent verzió, és utána muszáj hashelnie. Épp e Te oldalad ötletbazárjából néztem ki azt a scriptet, amivel szabályosan állnak le a futó szolgáltatások. Hasznos! De ugye ez áramszünet esetére nem vonatkozik.
Van egy 10 éves APC 500 szünetmentesem, csak mivel első kiadás, és nem lehet fw-t frissíteni nála, ezért letettem a használatáról áramszünet védelmére. Időnként ok nélkül átvált telepre random, és kattog, csipog. A netet feltúrtam már, másnál is ilyeneket produkál. Kár bele akkut venni. Új szünetmentest meg most talán nem kéne, itt 2 évente 1x van áramszünet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest