- Nem kaphat a mellette lévő atomerőműből több áramot az Amazon adatközpont
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Így tréningezi az AI-modelleket az EU-ban a Meta
- 500 milliárd dollárnyi AI-szervert gyárt le az USA-ban az NVIDIA
- Gyengülő gazdasági kilátások, erősödő infláció: kevesebb okostelefont veszünk
- Elképesztő tervei vannak Grönlanddal a Szilícium-völgynek
- Synology NAS
- Mikrotik routerek
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Rendszergazda topic
- Proxmox VE
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
-
IT café
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5721 üzenetére
2 nap tesztüzem után nem elhamarkodottan azt mondom, most jó minden újra. De visszatettem 40 Mhz-re még akkor. A titkosítás volt wpa/wpa2 /tkip /aes-en. Ezt módosítottam wpa2 /AES re. és a 6 os csatornáról 11-re raktam a 2.4-et, + ezáltal 2 vendéghálózatot is. A környékünkön nem sok wifi hálózat zavarhat be. 6-oson senki nem volt. néha a szomszéd 1-ese be-be ugrik és ennyi. Most akkor mi van? Lehet hogy a titkosítás váltás miatt javult meg? De mintha mindig wpa/wpa2/tkip/aes-en lett volna úgy emlékszem.
-
Buvana
aktív tag
Közben olvasgattam, és kipróbálom azt hogy a channel width 20 mHz re állítom, mert 40-en volt. Csatornát is beállítottam 11-re (6 on volt) Pár nap, és kiderül, produkálja-e ismét a hibát. Elképzelhető, hogy régebbi (PL 115-ös shibby-ben) fw-ben nem lehetett állítani a channel width-et? Vagy alapból 20 Mhz-n volt? Mert régen nem volt ilyen problémám.
-
Buvana
aktív tag
132-es Shibby AIO 64K volt fent december óta. Nem tudom mi történhetett az utóbbi hetekben, de 1-2 mobiltelefonnak nem adott IP-t, a logban is hibákat írogatott, ismerősök is amikor jöttek, csatlakozott az eszközük, de net nem volt rajra újraindításig nekik.
Most volt időm felrakni a 136-os multiwant, nvram törléssel, többszöri resettel, újrakonfigurálva mindent, nagyon jól működik végre minden! -
Buvana
aktív tag
Talán más is tanul belőle, hogy rosszul konfigurált vendég AP (virtual wireless) miatt nem ment a script. Meg más bajt is okozott, net szakadozást, de azt is csak egyetlen eszközön. Úgy néz ki megoldódott a dolog, és minden rendben működik most. Azért történhetett, mert FW csere, nv ram törlés után nem jól állítottam be a virtual wireless dolgokat. Ki hitte volna?
-
Buvana
aktív tag
Érdekesség: Itt még az utóbbi: Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-132 K26 USB AIO-64K fut. Idáig működött is, április 15.-ig a FTP backup V2 script. Megadta magát, nem hajlandó működni. Ha lesz időm, megkeresem a problem forrását, de most tanáncstalan vagyok.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Atlantisz48 #5676 üzenetére
5519Volt ilyesmi gondom. Vizsgáld meg ezt a bejegyzést:
-
Buvana
aktív tag
válasz
Atlantisz48 #5615 üzenetére
Én egy régebbi, wrt54GL-t használok repeaternek, dd-wrt van rajta. A Fő router ugye az N66u tomato by shibby. De 2 falat e nélkül is átvisz, nekem messzebre kell, és OK!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Atlantisz48 #5576 üzenetére
admin/admin
root/admin
root/root?-na ez hülyeség. Másik böngésző?saját user/pass-páros?
klaviatúra kiosztás módosítás? - Shift /kis/nagy betű?
router reset? - egyik bejön majd.
ja, hogy az rtorrentet nem éred el... az más. meglesz a megoldás biztos.
-
Buvana
aktív tag
Megvédem a routert én is. Én anno 37.000-ért vettem kb 3 éve, 1 hetet használtam a gyári fw-vel. Tomato a megoldás. Csak jót tudok mondani. Az elvárásaimon felül teljesít amióta megvan! Kis időt kell rászánni a fw váltással kapcsolatban, és természetesen nem tudod elrontani, olyan okos. Az előző (meglévő) routereimen is (wrt54GL) Tomato volt!
A wifi SSID itt Dark Knight
-
Buvana
aktív tag
Egy biztos! Ha lesz időm újra foglalkozni vele, akkor úgy konfigurálom a rendszert, hogy az /opt meg a swap az egy kis 4 GB os pendriveon lesz Ext3-al, a /nas meg a nagy winyón NTFS-sel! Az a filerendszer még nem csinált ilyet.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Gregman #5551 üzenetére
Szia!
Nálam annyiból volt szerencsésebb a dolog, hogy nekem felmountolta a hdd-t.
És akkor kizárólag hálózati megosztott meghajtóként sikerült lementenem a meghajtó 90%-át!
Live linuxxal is próbáltam hozzáférni, de amint megpróbáltam elérni a felmountolt hdd-t, eltűnt az eszközök közül! (csak grafikus felületen próbáltam másolni)
Mindenképp próbálj live linuxxal lementeni, a tied hasonló eset, de nem ugyanaz.Nekem is wd red 2TB. ugyanígy ment 24/7 ben, és most is. Hd sentinel nekem is 100% osnak írja.
Most parázhatok, hogy mikor jön elő újra...
-
Buvana
aktív tag
Ez nagyon gáz! Nálam is megsérült a fájlrendszer pár hete, nem tudom felfogni hogy mi okból! Csak az újraformázás segített, egy wd red, 2 TB os winyón. Nem dobálom, nem hordozom, a helyén van 2 éve.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5523 üzenetére
Jó, de én azt írtam, hogy nem ellenőriz!
-
Buvana
aktív tag
FélOFF
Bemásoltam pár letöltött cuccot, az rtorrent/work-be. Majd torrentfile letölt, rutorrentben hozzáadás, és megnyitás seedelésre. És nem ellenőriz! Hogy is van ez? És ha crc-s a file? A tracker is írja hogy seedelem. Ez bug lenne? És ha hiányzik pár mega valahonnan?
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5520 üzenetére
Köszönöm!
Már a router vásárlásánál is szempont volt a segítőkészséged, bár akkor még csak olvasgattam.
Egy kicsit megkavart az rpc.socked átírásod, de nem is baj, legalább advanced++ root lettem itthon
Karakterek is jók innentől a mc -ben!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5434 üzenetére
Biztos hogy nem egyezik az rtorrent verziónk. Én az entware-s rtorrent-easy-install -al telepítettem, ahogy írtad. Verzió: 0.9.4/0.13.4
Azért mondom ezt, mert nekem nincs scgi_local = /tmp/var/rpc.socket hanem amit a rtorrent létrehozott konfigot, ott van: /opt/var/rpc.socketMár majdnem idegbajt kaptam, hogy szabályos shutdown-power ON, vagy reboot után kiXelte az rtorrent azokat a torrenteket, amelyek futottak a leállítás előtt. Rendszer felállás után 0% osnak írta őket.
Úgyhogy így, ebben a formában nálad sem mehet ez a konfig, ha ugyanolyan FW és ugyanolyan entware-s rtorrented van. A megoldás itt az lett, hogy a Te konfigodban a /nas-on van a session, a watchdir, meg maga a torrent directory. Mert az rtorrent a telepítéskor kérdezte, hol lesznek a letöltött torrentek, és én a /nas/torrents mappát adtam meg. De ő a konfigjában a watchdir-t, meg a sessiont az /opt -ra rakta az eredeti konfigjában.
A lényeg, hogy amióta konfigban ugyanazon "mountoláson" van a letöltött torrentek, a watchdir, meg a session, azóta reboot után is folytatja a futott torrenteket! VÉGRE!
Egyébként a fontos dolgaimat át tudtam menteni a "sérült" HDD-ről, majd újraformázva visszaraktam mindent. Azóta a PXE boot server is vígan elindul! HD sentinel 100%-osan jónak találta, semmi error nem volt. Nem tudom mi történhetett vele, hogy újra kellett formázni.
Egy kérdés a végére: hogyan tudok a mc-ben normális karakterek varázsolni a sok q meg x helyére? Próbálkoztam a putty-ban character set-et állítani, de eredménytelenül. Köszönöm!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5517 üzenetére
Közben lefutott az e2fsck egy knoppix live cd-ről. Kapcsolók nélkül, mert azt akarta. Millió hibát talált a nason, és azt mondta kijavította az összeset. KB 1.5 órán keresztül futott le 5 pass. De nem segít semmit, ugyanúgy hibát dob a pxe szerver indításánáll, szóval mindent megpróbáltam. És nem tudom átmenteni a fájlokat, mert a wines paragon ExtFS kékhalálozik másolás közben, a knoppix meg ha rákattintok a nagy partícióra, amikor még látja, akkor hirtelen eltűnik! De samban megy a másolás. Hurrá!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5515 üzenetére
Na akkor nekiállok az adatmentésnek, van 2 db 1 terás winyó, csak az egyiknek keret kell. Mi lenne a leggyorsabb módja? gondolom nem hálózati meghajtóként. Win-ra van valalmi megbízható progi amivel lehet ext-3 ról gyorsan másolni? így is közel egy napig fog tartani, ha 20 Mb/sec el számolok.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5513 üzenetére
A putty-ban hoztam létre a partíciókat a leírás alapján. De hagytam a végére egy 4. partíciót, ami csak 100 MB, tesztnek, NTFS. Ezt már rég létrehoztam, nem volt miatta probléma, de ha kell, törlöm!
Maga a NAS elég nagy, 1757 GB
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5511 üzenetére
Ezt írja a NAS-ra:
root@LAN:/tmp/home/root# e2fsck -pfv /dev/sda3
/dev/sda3: Error allocating block bitmap (4): Communication error on send
e2fsck:
root@LAN:/tmp/home/root#És ezt az első partícióra ,ami opt-ként van felcsatolva, tehát szerintem ez rendben.
root@LAN:/tmp/home/root# e2fsck -pfv /dev/sda1
974 inodes used (0%)
10 non-contiguous inodes (1.0%)
# of inodes with ind/dind/tind blocks: 62/0/0
16313 blocks used (6%)
0 large files
792 regular files
82 directories
0 character device files
0 block device files
0 fifos
0 links
88 symbolic links (88 fast symbolic links)
3 sockets--------
965 files
root@LAN:/tmp/home/root# -
Buvana
aktív tag
Megvan a probléma, a HDD-m odavan. Egy másik, frissen formázott hdd-re tftpboot leszedve, tökéletesen működik.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a problémás winyót mivel tudom rendbetenni? 2 terás, és nem tudom átmenteni sehova a rajta lévő 1.5 terát.
Logban is írja, hogy használjam az e2fsck-t.
tune2fs? e2sfck? mit, hogy? Hátha meggyógyítaná! Köszönöm. -
Buvana
aktív tag
Van még egy olyan gondom, hogy leállítottam az rtorrentben futó összes torrentet.
Kipróbáltam a régebbi fw-t, de vissza is raktam azonnal a legújabbat, majd visszaállítottam a konfigot.rtorrent az összesre hibát ír, újra kell ellenőrizni mindet. De miért? Hozzá sem nyúltam egy fájlhoz sem a nason! Volt már szimpla újraindítás után is, hiába van beillesztve a shutdown scriptbe ez:
/opt/etc/init.d/S85rtorrent stop
/opt/etc/init.d/S80lighttpd stop
killall rtorrent
killall screen
killall lighttpd -
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5506 üzenetére
Kíváncsiságból feltettem egy régebbi, 115-ös shibby-t. Nvram törlés, opt és nas felcsatolása után azonnal próba. Permission denied-et ír a log, ugyanúgy. Szóval nem a fw hibája. Mi történhetettt a winchesteremen? Hogyan, milyen paranccsal rakhatnám helyre a jogokat? Esetleg hibaellenőrzés a nas-on? Lehet hogy megsérült volna a lemez? Van-e köze hozzá, hogy most entware van fent, mert amikor működött a pxe boot server, még optware volt. Bár ez butaság szerintem.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5506 üzenetére
Meg is volt minden.
1. nvram törölve, reboot.
2. isp adatok megadása, connect
3. usb and nas - filesharing engedése.
4. jffs engedélyezése, formázása, elmentett fstab visszaálltása.
4b. Init scriptbe beillesztem ezt: cp -r -f -p /jffs/rootfs/* /
4c. SAVE
5 reboot.
6. Advanced -> DHCP / DNS -> Custom Configuration ba beillesztem: enable-tftp
tftp-root=/nas/tftpboot
dhcp-boot=pxelinux.07. Save
ugyanaz a hibaüzenet a logban. net megszűnik
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5504 üzenetére
Megtörtént! Semmit nem használt.
Mi lenne a megoldás? nvram törlés, és konfig visszaállítás?
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5502 üzenetére
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5500 üzenetére
Ha beillesztem a scriptet, ez van a logban:
Jan 17 12:00:01 LAN user.debug init[1]: dnsmasq terminated unexpectedly, restarting.
Jan 17 12:00:01 LAN daemon.crit dnsmasq[4956]: TFTP directory /nas/tftpboot inaccessible: Permission denied
Jan 17 12:00:01 LAN daemon.crit dnsmasq[4956]: FAILED to start up
Jan 17 12:00:01 LAN user.debug init[1]: dnsmasq terminated unexpectedly, restarting.
Jan 17 12:00:01 LAN daemon.crit dnsmasq[4959]: TFTP directory /nas/tftpboot inaccessible: Permission denied
Jan 17 12:00:01 LAN daemon.crit dnsmasq[4959]: FAILED to start up
Jan 17 12:00:01 LAN user.debug init[1]: dnsmasq terminated unexpectedly, restarting.És megszűnik a net.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Buvana
aktív tag
A PXE Boot Servert akartam beüzemelni tegnap, ami működött tökéletesen egy régebbi Shibby FW-vel. Most nem működik, de egyéb bajokat is okoz, ha bent van a sricpt, internetelérés nem, vagy később jön létre, stb... Van valami gyógyír?
-
Buvana
aktív tag
válasz
Atlantisz48 #5451 üzenetére
Szia! Igen, én is a 132-es AIO-t tettem fel.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5438 üzenetére
Soha nem tudjuk meg, hogy a HDD spindown tiltása miatt, vagy a Te konfigod miatt, de jó az új rendszer! És ha bármi baj lenne is, maradok ennél. Végre a rTorrent is úgy működik, ahogy kell. Végre letöltés közben is seedel, ugyanannál a fájlnál! Ez nekem új! Ideje volt átállnom 2 év után
-
Buvana
aktív tag
válasz
Hoppá! Máris találtam egy ilyet a conf-ban hogy check_has = yes.
Jó, hát ugye frissen telepített a dolog, nem tudtam, hogy alapból ilyen rossz a konfigja, és sajátot érdemes használni. Hiszen kérdezett is pár dolgot, telepítéskor, hogy létrehozza. Kiveszek a tiédből pár dolgot, aztán újra teszt pár napig. -
Buvana
aktív tag
válasz
Az lehet! Kiveszem a pipát a hdd spindown után. Mert be volt pipálva. Az lehet baj?
Bár most is fel vannak mountolva.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5429 üzenetére
Sajnos gáz van, most így 2 nap után. Fut az rTorrent, de ki X elte pirossal, azaz hibásnak minősítette őket, mindenféle ok nélkül, amiket idáig seedelt. Ezért ugye nincs seedelés.
Download registered as completed, but hash check returned unfinished chunks.
Már az is feltűnt egyébként, hogy letöltés után hash-el! Nem kéne neki. Ha így megy tovább visszaállok a jól bevált régebbi rendszerre, az ment hónapokig. De mitől lehet ez? Egyébként nézem a logot, nem szokott leállni az rtorrent!
Szerk: Ajajj! Nagy a baj! A leállt torrentet ha indítom, elkezdi újra leszedni. Elölről. Még jó hogy egy picivel teszteltem
-
Buvana
aktív tag
válasz
Még egyszer köszi! Most átnézem jól a beállításokat, és egy konfig mentés alapból megy.
Érdekes, idáig soha nem kellett ellenőrizni, hogy fut-e a rtorrent. Atomstabilan, leállás nálkül ment akár 80 napig is (az optware csomagnál).
Vajon a szervernél ez a leállás jelentkezni fog? Mert hiába megy a router 1 hónapig mondjuk, ha megszakad a seed néha, mert leáll a rtorrent. Úgy fogja érzékelni a szerver, hogy nem rég óta van seedelve. Számíthat mondjuk egy pontrendszernél.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Köszönöm! Küldtem üzenetet!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5427 üzenetére
nincsenek ilyen soraim.
a scriptet beillesztettem az init script oldalra. Nem fut újraindítás után (meg most már sehogy) az rtorrent.
Valamit nagyon elszúrtam.
Azóta van ez, amióta opt/share/www/rutorrent/conf/config.php -ben módosítottam a top directory értékét '/nas' -ra, hogy jól mutassa a szabad helyet a diskspace plugin. De ennek nem lehet köze hozzá!Tanácstalan vagyok.
A webes felületen ez a hibaüzenet van: Nem kapcsolódik az rtorrenthez! Kérlek ellenőrízd, hogy helyesen van-e megadva az $scgi_port és $scgi_host beállításait a config.php-ban!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5425 üzenetére
Az rtorrent nem indul el magától random, újraindítás után. USB-nél run after mounting-nál ez a sor be van illesztve: /opt/etc/init.d/rc.unslung start
Mit csinálok rosszul? Most sem érem el az rtorrentet, pedig már nem volt gond
Kár hogy még alapokat sem tudok linuxhoz, PL azt hogy nézem meg fut-e az rtorrent, illetve mik indulnak el automatikusan, és PL ha valamit el szeretnék távolítani azt hogy kell.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5422 üzenetére
Köszönöm, ez tényleg nem volt így bonyolult. Még fel kell majd szerelnem a rtorrentet pluginekkel, de fut. Ilyen hasonló csomag van hozzá mint az AEGA volt optwarehez?
-
Buvana
aktív tag
Hol találhatnék leírást az optware csomag újratelepítéséről? Szerettem volna frissíteni, de totál megkattant a routerem, elveszítettem minden beállításomat. Feltettem a legújabb tomato by Shibby -t. És innen nem akarja feltenni az optware-t. Eredetileg entwaret szerettem volna, de az meg leírás nélkül felejtős nekem. Köszi!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5297 üzenetére
Á! Már értem!
De közben az általad javasolt ntorrentel SSH felment! Megoldódott!Köszönöm!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5295 üzenetére
Nem megy sajnos. Hiába módosítom az opt/etc rtorrent conf file megfelelő sorát, és indítom újra az rtorrentet, mintha semmit nem csináltam volna. Nem tudom hogy fogom megoldani ezt a dolgot. A torrent file nem sérült, 3x szedtem le. Be sem kerül az általam módosított mappába.
Erre módosítottam:
# Watch a directory for new torrents, and stop those that have been deleted.
# schedule = watch_directory,5,5,load_start=/opt/share/torrent/dl/*.torrent
schedule = watch_directory,5,5,load_start=/nas/download/*.torrent
# schedule = untied_directory,5,5,stop_untied=
schedule = untied_directory,5,5,stop_untied=Azért köszönöm. Keresem a megoldást...
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5293 üzenetére
Szia!
A php.ini-ben az upload_max_filesize = 2M
Sajnos nem tudom mi az a watchdir, ntorrent-tel sincs gyakorlatom, de guglizok akkor! Nekem is csak erre az egy fájlra kéne, mert amúgy minden OK!
Már próbáltam volna bemásolni is putty-al, de átnevezi őket, szóval nem eredeti nevükön vannak a torrent fájlok raktározva... -
Buvana
aktív tag
Help! Nem tudok hozzáadni egy 591 kb méretű torrent fájlt. optware, rTorrent0.8.6-1 rutorrent 3.6.
Minden kisebb, átlagos torrent file bekerül sikeresen. Mit módosítsak és hol? (rtorrent.conf-ban?) -
Buvana
aktív tag
válasz
Atlantisz48 #5209 üzenetére
Nem akarok hülyeséget írni, de ha webes felületről akarod a beállításait elmenteni, az nem fog menni. Ha jól emlékszem putty-al belépve /opt/etc alatt kézzel kell megszerkeszteni az rtorrent.conf fájlt. Már amennyiben optware-d van.
-
Buvana
aktív tag
Jól sejtem hogy egy újabb optware csomagban lenne? Hú de rég csináltam, lehet bele kell ásnom magam újra... pedig nagyon elégedett voltam ezzel a 2 éves konfiggal. soha semmi probléma nem volt, torrent is jól futott, itthon vagy 15- néha pedig sokkal több cucc is lógott rajta wifin, nem volt semmi rendellenes.
-
Buvana
aktív tag
Köszi!
Akkor nem az a baj, hogy a Transdrone play store adatlapján ez van?
Újdonságok
- Graphical refresh with Material design in Android 5.x Lollipop style
- Support rTorrent 0.9.7+ versionsAz én rTorrentem meg 0.8.6-1.
De akkor előző verziónál miért működött? Létezik hogy a régebbi Transdroid támogatta az én rTorrentemet, az új meg már nem? Illetve hogyan lehetne upgradelni az rTorrentemet akkor?
-
Buvana
aktív tag
Help!
Frissült a Transdrone androidra, 2.5.3 verzióra. Azóta nem tud kapcsolódni az rTorrent szerveremhez. (visszarakva előző verziót minden jól megy). Több eszközről sem tud. Írtam a fejlesztőnek, mert látom másnál nincs probléma, csak nálam. Azt kérdezi milyen rTorrent verziót használok? Böngészőből elérve a fejlécen ezt mutatja: ruTorrent v3.6 (svn $Rev: 2404 $)
AEGA-ban utánanézve a telepített csomagoknál ezt írja: rtorrent - 0.8.6-1Akkor most melyik mit jelent? Bocs, teljesen lemaradtam a dolgokról, mert igaz mindent innen a fórumról állítottam be, de 2 éve annyira jól muzsikál minden, hogy nem kellett hozzányúlni még a FW is a shibby féle Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-115 K26 USB AIO-64K
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4111 üzenetére
Reboot sem segített, de most meg az fáj, hogy egyik lanon lévő eszköz keresését sem monitorozza. Látogatott weboldalak OK. Nem értem...
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4109 üzenetére
Köszönöm! Úgy néz ki, hogy a captive portal kikapcsolásával megoldódott. A látogatott oldalakat már mutatja a wl0.1 vendéghálózaton lévő eszközökét. A keresést azonban nem.
-
Buvana
aktív tag
Segítsetek, ha létrehoztam egy második lan-t, (br1) és ugye egy wl0.1-et a vendéghálózat wifi miatt, dhcp 192.168.2.100-150 íp-ket oszt ki, hogyan tudnám monitorozni a látogatott weboldalakat és kereséseket? Mert csak az alap 192.168.1.x tartományt monitorozza, pedig az all computer/devices van beállítva. Köszi!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Bongy20 #2277 üzenetére
Nekem 5G-n van fent a tv, hónapokig látja, játssza a nasról a tartalmakat. Próbáld meg, ha 2.4 Ghz- vagy kapcsolódva.
@khorvat: 1 napos hash? Uhh, az nem semmi! Lehet ott a winyóddal valami, mert irgalmatlan mennyiségű adatnak kell lenni ha 1 napos ellenőrzésed van. Most csak a hasamra ütök, de egy 10 gigás fájlt nekem kb 5 perc alatt leellenőriz. De majd lemérem egyszer. Mondjuk ha tele a 2 Tb-os vinyód, és mind hash, akkor kb kijön az egy egész nap
-
Buvana
aktív tag
Elindult a mag. jól alszunk
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2089 üzenetére
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2084 üzenetére
Lehet hogy igazad van, de véleményem szerint az áramszünet ellen nincs védekezés. Lehet hogy akkor még egy bitet nem tudott írni a helyzetről az entware rtorrent verzió, és utána muszáj hashelnie. Épp e Te oldalad ötletbazárjából néztem ki azt a scriptet, amivel szabályosan állnak le a futó szolgáltatások. Hasznos! De ugye ez áramszünet esetére nem vonatkozik.
Van egy 10 éves APC 500 szünetmentesem, csak mivel első kiadás, és nem lehet fw-t frissíteni nála, ezért letettem a használatáról áramszünet védelmére. Időnként ok nélkül átvált telepre random, és kattog, csipog. A netet feltúrtam már, másnál is ilyeneket produkál. Kár bele akkut venni. Új szünetmentest meg most talán nem kéne, itt 2 évente 1x van áramszünet.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2080 üzenetére
Igaz csak egy hónapja optware/rtorrentezek, de nekem soha nem hashelt feleslegesen. A gyorsabb peer-kapcsolódás az pozitívum, de a múltkori 2-3 általam futtatott torrent után, amikor panaszkodtam, egész szépen beállt 10 torrenttel. Mindig megy fel valami.
Más: Vigyázat! A magon épp bibi van jópár órája, szal a hiba nem az Ön készülékében van!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2067 üzenetére
Waó! A Fehér lovag!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2034 üzenetére
Köszi! És nincs lehetőség mondjuk egy live mini linuxxal bootoltatni a gépet, és úgy átnyomni "gyorsan" 300 GB-ot? Mondjuk azzal meg az a baj, hogy a másolandó 300 GB meg NTFS-en van...
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2032 üzenetére
Egy laptopra kötött usb-3as külső winyóról másolok ftp-n, a routerre kötött, szintén usb-3as (tudom hogy elég lenne az usb2 is) dokkolóban lévő újonnan vásárolt wd 2TB-os winyóra. De már látom, hogy tesztek szerint 11 MB/sec írás, és 16MB/sec olvasás. Nálatok mennyi? Mért valaki 12 MB/sec írást is. Azt hogy?
-
Buvana
aktív tag
Na ezek jó hírek! Akkor holnap újra felteszem, nem értem mi volt ez a dhcp hülyesége...
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1925 üzenetére
Igen, be volt jelölve az nvram törlése a flahelés után. Szal nem értem. Majd a többieket is várjuk ez ügyben. Resetelni nem reseteltem hardveresen.
-
Buvana
aktív tag
Na én is felraktam a 115-öt, de gyorsan downgradeltem 114-re, mert nem adott dhcp-n keresztül IP-t semminek. Lehet én szúrtam el valamit? 2x is feltettem, de ugyanaz. 114-el azonnal megy minden.
-
Buvana
aktív tag
Most vettem csak észre, hogy állítólag a következő shibby build-ba integrálva lesz a paragon ntfs modul, amivel 14 MB/sec körüli értéken fogjuk írni az ntfs fájlrendszerű partíciót! Várjuk!
-
Buvana
aktív tag
Ehhez szeretnék segítséget kérni. Minden megy rendben, de szeretném bővíteni egy hirens's boot cd-vel, ami egy iso. Mit kell tennem? A konfigokat átírtam (boot.txt és pxelinux.cfg/default -hoz adtam egy plusz sort a megfelelő paraméterekkel) de nem bootol az iso. Köszi!
-
Buvana
aktív tag
Használja valaki a media szervert? Ha a database location-t nem RAM (ideiglenes) hanem PL JFFS-re állítom, nem látják a kliensek a megosztott tartalmakat.
A syslog-ot hogy lehet valahogy auto menteni? Ha nem internal, hanem custom log file path akkor nem működik, pedig létező, és írható a mappa.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1756 üzenetére
Jó neked! Ezért keresem itt a megoldást, de nem lesz meg, ha idáig nem sikerült.
Azért biztos köze van ahhoz is, hogy nem egyforma netünk van!Úúú mennyi poreszt kimaszkoltál
-
Buvana
aktív tag
Szia!
Köszönöm, amikor használtam be volt pipálva. Transmission seedelésben jobb a rtorrentnél, egy napi használatra alapozva. Csak egy baja van, hogy ha tracker error lesz, nem indul újra mint az rtorrent.Lehet én vagyok maximalista, de ha csak 1 db torrent fájlt futtatok, azzal is lehet max feltöltést elérni ha van arra a torrentre kereslet. Sok éve használom a pc-s utorrentet, soha nem volt ilyen gondom.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1745 üzenetére
Hogy bizonyítsam állításomat, ugyanazon torrenteket seedelem nas-ról először a routerre telepített rtorrent-el:
Majd leállítom, és a PC-s uTorrentel teljesen más működést kapok. Van seed!
Szóval nagyon sajnálom, de nem valami lenyűgöző egyik torrent kliens sem a routeren, Pedig de jó lett volna...
Nem hiszem el, hogy csak nekem van ilyen bajom.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1742 üzenetére
Összesen 3 torrentet futtatok. Mindhármat teszt céljából. "Kapós" torrenteket. Az eredmény siralmas. Az éjjel sikerült 170 MB-ot seedelnem
Adsl-em van. Lassúcska, 15 le, 0.9 fel. De akárhogy számolom 2-3 gigát fel kellett volna töltenie eddig, ezzel szemben olyan, mintha utálnának engem a peerek!
Pár napja a beépített transmissionnal sikerült 2 gigát seedelnem egy éjjel, de az meg random valami olyasmi hibával szokott leállni, hogy http error tracker no response (0)
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1736 üzenetére
Jólvan elindult az egyik, de nem értem miért 15 perccel a letöltés után, a másik még mindig áll!
Letöltés közben sem seedelte a meglévő darabokat. Nem szoktam ehhez, fura!A lényeg, port nyitva, és működik! Csak nem így szoktam meg!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1736 üzenetére
de van, ezt a két fájlt több ezren szedik
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1734 üzenetére
na most nyomtam egy rebootot, és refused a 6890-es port
oké... 2 perc és újra nyitva.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1734 üzenetére
Success: I can see your service on 84.0.83.184 on port (6890)
Your ISP is not blocking port 6890 -
Buvana
aktív tag
Már csak annyit kérdeznék, mit kell tennem, hogy az rtorrent seedelni is tudjon?
Ez be van rakva az Admin - Scripst - Firevall - ba természetesen!
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6890 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:443
iptables -A INPUT -j DROP -
Buvana
aktív tag
válasz
khorvat #1727 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget nektek khorvat és Intruder2k5!
Az volt a baj, ahogy Intruder2k5 írta: https-en volt az admin felület, http-re visszaraktam, reboot, és szárnyal minden!
Jupííí!
Majd még a másik résszel is foglalkozok később, miszerint ha printer is rá van dugva, mitől lesz sdb a hdd. Első körben usb1.1 support elől pipa kiszedve! De most nagy az öröm!
-
Buvana
aktív tag
válasz
khorvat #1722 üzenetére
Most az van, hogy első körben kihúztam a printert, reboot, és akkor sda lesz a HDD!
De!
Kíváncsiságból, hogy ne keveredjünk össze, lehúztam a hdd-t is, és bedugtam egy 8GB-os pendriveot, szépen létrehoztam a partíciókat, formáztam, telepítettem optware-t, de mégsem megy semmi. Mit rontok el?
Most sda 1-2-3 van!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1708 üzenetére
Sajnos gondban vagyok az optware csomag progjamjaival, már másodszor futok neki, és valami nem jó!
Kezdjük ott, hogy nekem csak egy db 1 TB-os usb3-as winyó van rákötve az N66-U-re, meg egy nyomtató.
Igaz, hogy úgy van partícionálva, hogy elsőként egy 800 GB-os NTFS partíció, ami hely utána van az meg a leírásnak megfelelő opt (1024M), swap (512M), és nas (128GB ami maradt)Mégis 10-ből 9-szer sdb-nek látja a felmountolt tárolót, nem sda-nak!%
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1699 üzenetére
Köszi! Holnap nekiugrok az egész optware- nek újra, meg némi linux alapok tanulmányozásának, mert ez így nem lesz jó! :-)
Ha jól gondolom mc is az optware része.
Olyan gondom is van, hogy ftp-lan on max 2 MB/ sec el írok-olvasok a felcsatolt usb3-as vinyómról. Hétvégén próbaképpen felraktam a gyári fw-t, azon is csak 5 MB/ sec volt kábelen, wifin úgyszintén.... -
Buvana
aktív tag
Nálam meg olyan szokott előfordulni, hogy hol sda2, hol sdb2- nek látja a winyót. Roppant kellemetlen, dlna, ftp, torrent ugye arra az időre ugrott, míg át nem írom az elérési utakat. Ezt csinálta idáig shibby 112 vel, már az új van fent. 1 TB- os wd winyó, melyen a végére van létrehozva egy 130 MB-os ext3 partíció, windowsos programmal.
Ja, mindegy melyik slotba dugom a meghajtót, random csinálja, van hogy 2 hétig minden ok, aztán ez történik. Mitől lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elképesztő tervei vannak Grönlanddal a Szilícium-völgynek
- További aktív témák...
- Magyar ThinkPad T490 - 14"iPS, i5-8365, 16DDR4 / 512 SSD, kevés üzemidő, Thunderbolt3 GARi +SZLA
- Latitude 7450 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Ultra 7 165U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Magyar LENOVO THINKPAD T495 - 14"iPS MATT, R5 Pro ! 16/256 SSD, RadeonVEGA8 ujl.olv +SZÁMLA +GARI
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- Lenovo Thinkpad P53 " Magyar bill "
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest