- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
ASUS RT-N56U és RT-N65U Wireless-N Gigabit útválasztók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #3741 üzenetére
Szia!
Valamelyik DHCP-s gépnek esetleg a localhost nevet adtad meg? Vagy a DHCP szerverben a MAC-hez rögzített IP mellett van megadva localhost név? Ha jól értem az a baja, hogy a 192.168.1.16-os IP című kliens nem kaphatja meg a localhost nevet, mert az már létezik az /etc/hosts file-ban, a 127.0.0.1-es IP címen.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #2273 üzenetére
Nem hiszem, hogy nagyon foglalkoznának vele, pl. DD-WRT kompatibilitást az ASUS maga reklámozza. Nem a firmware okozta a router halálát.
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #2270 üzenetére
Esetleg hívd fel az ASUS-t, hátha s/n alapján megoldható valahogy a gyári garancia. Egy telefont megér...
https://eu-rma.asus.com/pick_eu/h/
http://www.asus.com/hu/support/Service-Center/Hungary -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
krealon
veterán
válasz bopeti98 #2259 üzenetére
"Gondolom az jó hozzá."
Ne gondold, hanem nezd meg hogy milyen csatlakozoju, feszultsegu, es polaritasu tapegysegre van szukseg.
A notebook-okhoz tipikusan 19-21 V-os tolto szokott jarni, a routerek pedig 5-12 V-osat hasznalnak altalaban.
Ha a 12 V-os routerre rakotsz egy 19V-os tapegyseget, akkor tonkremegy a router, radasul a garancia is elvesz, a nem rendeltetesszeru hasznalat miatt. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
tibcsi0407
félisten
válasz bopeti98 #1940 üzenetére
Szerintem simán felrakhatod. Eddig ami Entware-t próbáltam, minden működött. Egyébként, ha torrentezel is vele, akkor javaslom a Transmission-t Rutorrentre cserélni. Kevésbé erőforrásigényes, meg nekem a felülete is jobban tetszik.
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
-
Imi7733
csendes tag
válasz bopeti98 #1429 üzenetére
Azt is próbáltam már, igaz nem sokáig, mert nálam szinte minden wifiről menne, telefon, tablet, laptop, sőt igazából a media player is, de azt végül is összekötöttem kábellel, hátha jobb, de nem...
A lényeg, hogy ha direktre kötöm pl a laptopot a szolgáltató modemére, akkor megy simán, net jó, csak a routeren keresztül szarakodik...
Most is itt ülök vele szemben (levettem a szekrény tetejéről) és azt írja, hogy az internetkapcsolat instabil!!!
Kb 2 méterre van tőlem. Agyrém!!! Térerő fullon, a kapcsolat mégis instabil... Nem is értem...[ Szerkesztve ]
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz bopeti98 #1169 üzenetére
Mondjuk, pont a T-nél nem néztem már, de mivel csak a Vodának van egyelőre lefedettsége, így irreleváns is. Persze, mindent beállitítotam ahogy kell, aztán meg minden létező permutációját kipróbáltam a beállításoknak, volt egy hetem rá, hogy mókoljak.
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
Gadgetfan_
senior tag
-
MODERÁTOR
-
PandaMonium
őstag
-
illusion111
csendes tag
válasz bopeti98 #952 üzenetére
Sikerült, köszönöm! Most már csak azt kellene kiderítenem, miért nem tudok jogosultságot kiosztani a felhasználónak, hogy milyen könyvtárakhoz férhessen hozzá.. Az AiDisk-et az asuscomm.com -hoz állítottam be, ott pedig 2 felhasználó jelenik meg a Limited access rights-nél: admin és a Family. A Family pedig mindent lát ami a HDD-n van. A router kezelő felületén létrehozott FTP felhasználók nem jelennek meg az AiDisk beállításakor. Tudnátok ebben segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
suste
veterán
válasz bopeti98 #942 üzenetére
nincsen belőle semmi baj
ha hiba nélkül megy, akkor jó
pontazszokott lenni, hogy nem tud elég tápot adni a router, és akkor leszakad a HDD
de ha ilyen nincs, akkor nyugodtan használhatod így (én pont ezért vettem mindíg eleve gyárilag külső HDD-ket, így sosem adtam neki külső tápot....)
egyetlen hátránya, hogy a tápja elöbb elfáradhat, de ez években mérhető, nem hónapokban..... -
nagyfejü
őstag
-
Kobor
aktív tag
válasz bopeti98 #911 üzenetére
Lehetseges okok:
1. Nem hoztad letre a transmission mappát, mielott engedelyezted.
Ha NTFS lemezt hasznalsz:
2. A mappa mar letezett, de nem a custom FW-ben jott letre.
3. A mappa mar letezett hasznaltad, de megvaltoztattad a router admin jelszavat, vagy a felhasznalot.Lehetseges megoldasok:
1. Kikapcsolod a transmissiont
mappa letrehoz
engedelyezd
2. Kikapcsolod a transmissiont
mappa atnevez, uj letrehoz
engedelyezd
3. lsd. 2-es. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #869 üzenetére
Megcsináltam a scriptet, csupán ennyi lenne, amit időzíteni kellene, és már működik is a frissítés HGW mögött!
#!/bin/sh
HOSTNAME="hostname.dyndns.org" # DynDNS hosztnév
USERNAME="username" # DynDNS felhasználónév
PASSWORD="password" # DynDNS jelszó
WANIP="curl -s checkip.dyndns.com | grep -Eo "[0-9]+\.[0-9]+\.[0-9]+\.[0-9]+""
curl -s http://$USERNAME:$PASSWORD@members.dyndns.org/nic/update?hostname=$HOSTNAME&myip=$WANIP -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #867 üzenetére
Ismerősnek annyiból jobb a helyzete, hogy ott Tomato van az RT-N16-on, az tud DynDNS-t frissíteni HGW mögül is, külső szerver segítségével megállapítva az IP címet!
Szerintem egy shell scripttel ezt nálad is meg lehetne oldani! Vagy ez a padavan féle fw nem tud ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #865 üzenetére
Hát igen, ahogy azt gondoltam is!
Ismerősnek is most döglött meg a modeme, neki is HGW-t adtak EPC3925-öt! Ráadásul a szerelő még meg is etette őt, hogy persze, kikapcsolták a router funkciót benne, és most már csak modemként működik! Aztán amikor nem érte el az otthoni FTP szerverét, mert a dyndns valami 192.168.0.x IP-re hivatkozott, amit a routere regisztrált, akkor hívott, hogy valami nagyon nem jó!
-
bopeti98
őstag
válasz bopeti98 #864 üzenetére
Ezek szerint ebben is letiltotta a T a bridged módot.
Az IPsec passthrough meg valami VPN-s cucc: [link]
Felhoztam a szerelőnél a sima modem beszerelését de azt mondta hogy sajnos nem lehet, mivel ki van adva nekik hogy csak nagyon indokolt esetben üzemelhetnek be modemet.
Azért jó lenne tudni miért fáj ennyire a Telekomnak ha valaki saját router akar használni...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #862 üzenetére
169.254.0.0/16 link-local address!
Ezt a címet akkor veszi fel az oprendszer saját maga, ha nem kap választ a dhcp kérésekre!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #818 üzenetére
Hát akkor azzal kell érvelni, hogy nem éred el a munkádhoz elengedhetetlenül szükséges dolgokat az otthoni számítógépen távolról! Állítsák neked bridge módba a hgw-t, vagy adjanak szimpla modemet! Ha nem megy, akkor lehet tenni róla, hogy hamarabb menjen tönkre ez a példány!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #740 üzenetére
Hát ezzel akkor 100%-ban el is van lehetetlenítve az ingyenes távoli elérés!
Én tuti kiverném a balhét a telekomnál! Egyébként nem régiiben egy másik topikban valakinek volt ugyanilyen problémája, és határozott fellépésének köszönhetően kapott modemet a hgw helyett! Bár ha jól tudom, neki nem volt érvényes hűsége, és lakóhelyén volt konkurens szolgáltató is, amik sokat nyomhattak a latba! Nem tudom, hogy nálad ezekkel mi a helyzet...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #732 üzenetére
Oda csak annyit kell írnod, hogy pl.: bopeti98 és a router automatikusan regisztrálja azt az ASUS szerverén! Legalábbis anno, amikor még az első ASUS routeremen gyári fw ment 1-2 hónapig, akkor így volt!
De, ha már IP cím miatt reklamál, nem lehet, hogy szolgáltatós HGW mögött van a routered, és privát IP címe van?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #515 üzenetére
Ennek így tökéletesnek kellene, hogy legyen! A CISCO-ban a DMZ-be ugyebár a 192.168.0.2 címet teszed?
Bár nincs, és nem is volt IPTV-m, sem pedig ilyen CISCO HGW-m, és T-s netem se, így a fentebb említett esetleg létező hibáról nem tudok nyilatkozni!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gsx-rr, az ASUS LAN címe 192.168.0.10?
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
válasz bopeti98 #509 üzenetére
Ettől féltem! Nekem is ez a Cisco lett, amig nem volt nem is volt problémám.
Nálam úgy ahogy jó lett ,hogy a dmz-ben beállítottam az Asus ip címét! De nem a 168.1......
Hanem amit kiosztott a Cisco a routernek. Azt a cisco felületén meg tudod nézni!
Lan Setup-Connected devices[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #509 üzenetére
Abban egyetértünk, ha valami gond van gyári szoftver esetén, akkor vissza kell venni, mert az nem normális!
Esetleg az nem lehet, hogy amíg az ASUS újraindul, közben a géped kap egy 192.168.0.x IP-t a CISCO-tól, és ezzel meg nem enged be az ASUS? Ha kihúzod a CISCO-t az ASUS-ból (tehát nem kell net) és így indítod újra azt, akkor sem éred el? A géped megfelelő, 192.168.1.x címet kap?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #506 üzenetére
Én nem hiszem, hogy a gyári fw lenne a hibás, vsz valami antivírus+tűzfal program foghatja meg, vagy esetleg a böngészőben van scriptblocker, vagy bármi windows tuning programmal le vannak tiltva a scriptek, stb... Gondolod, ha IE-vel nem működne az admin felület, abból nem lenne már világra szóló botrány?
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #495 üzenetére
Azért az szép, hogy a boltban custom fw-vel javítják a hibát!
Egyébként Te ezt nem próbáltad? Illetőleg a gyári fw-t nem cserélted? Kíváncsi leszek rá, nekem egy picit olyan lerázósnak tűnik, de reméljük a legjobbakat!
Még a végén kiderül, hogy éppen itt érdeklődtek a javítás módjáról!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz bopeti98 #445 üzenetére
A Telekomnál eleve a legnagyobb hiba, hogy a Bridge módot letiltják a HGW-jükben, így nem lehet normálisan használni a routert!
Ettől függetlenül azonban több mód is van rá, hogy betedd a hálózatba! A CISCO felől jövő UTP kábelt lehet WAN és LAN portba is kötni, és ettől függően konfigolni az RT-N56U-t!
Nézted, hogy van-e újabb gyári fw hozzá az ASUS weboldalán?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- LC-Power Super Silent LC1000M 1000W Gold Moduléris Tápegység
- ASUS ROG LOKI 850W Platinum RGB SFX Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Gainward GF GTX770 Phantom 2GB 256bit GDDR5 Videokártya