-
IT café
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezlejszlo
őstag
Lakotelepen vagyok, annyi itt a wifi, mint égen a csillag. Az egyik legroszabb csatornára áll be ha auto-n hagyom, az elsőre. A 13-as csatornán a 13 megának is örülök, az AP-tól kb 5 méterre vagyok, és nincs köztünk fal.... valami nem oké az auto móddal... Mondjuk már azt se értem, hogy miért nincs egy beépített scanner, amivel meg tudom nézni, hogy mit lát az AP.....
Most 1-es csatornán 15Mbit a sebesség. 13-ason szintén. 8-ason is ... amúgy a környéken mindenki 1-6-11 -eken van. 13 emiatt relatív tiszta...
Na talaltam egy érdekeset.... ha a wireless mode AUTO-ban van (nem a csatorna! hanem a wifi kapcsolódási mód), akkor bármire állítom a csatornát, az mindíg az 1-esen fog lenni... és a status/wireless-ben is az 1-es csatornát írja... pedig 13-ra van állítva....
Ez szerintem bug lesz. 2274-es oleg.
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Oleg-ben a wifi csatornánál az AUTO beállítás az valójában csinál bármi értelmeset? Auto-ban 6-os vagy 4-es csatornan van a router, ami következtében a gépem max 6Mbit/sec-cel tölt, ha kézzel átteszem a 13-as csatornára, akkor meg 13Mbit-tel... ami legalább már a fele az elvárhatónak..
Köszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
#95590400 #1569 üzenetére
Bocs, nem jol fogalmaztam.
A router mogotti gepemre toltok le ftp-rol a vilagbol, nem a routerre. Router az csak route-ol
Az egyetlen amire tudok gondolni, az a PPPoE miatti plussz fejlecezes... csak az a par byte ennyire elviszi a mackot az erdobe, hogy kb 80Mbit-nel vege a routernek... fura kicsit. De ha ennyi akkor ennyi, orulok, hogy egyaltalan van egy tok jo fw-s routerem, ami mindent tud
Max lekorlatozom 70Mb-re az ftp-t es mar eszre se veszem a lassulast
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Nekem most ez az OLEG verziom van:
1.9.2.7-rtn-r2274
Az az erdekesseg, hogy egy FTP letoltesem megy a Digin, 80-as netem van ugye 1 ftp-rol 1 szalon toltok le, 10MB/sec-el jon, es ekozben a routerem gyakoraltilag agyhalott. Meg egy SSH se megy be ra.... web se jon be a bongeszobe (se a routere se mas...) ahogy megall az FTP, minden eletre kel. Anno mikor vettem tudom, hogy valami 120Mb/sec -et tud kb a router, szoval ezzel a 80Mb-nel nem kene igy beallnia....
Valami otletetek van esetleg, hogy mitol all ez igy be most?
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
1888-as fw-vel 4 nap uptime utan egy kicsit sok keret-hibam van nem? Nem tudom ez az ethernet a wan vagy lan iranyom-e, de baromi soknak talalom.
eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 90:E6
A:2E:E8:0D
inet6 addr: fe80::92e6:baff:fe2e:e80d/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:490755 errors:3 dropped:0 overruns:0 frame:53013089
TX packets:907439 errors:481 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:57823892 (55.1 MiB) TX bytes:879849807 (839.0 MiB)
Interrupt:3 Base address:0x1000Otlet esetleg, hogy mi ez?
Mig megirtam ezt a hozzaszolast:
RX packets:490755 errors:3 dropped:0 overruns:0 frame:53063044
TX packets:907932 errors:481 dropped:0 overruns:0 carrier:0Koszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #1364 üzenetére
Az optware-es telepitobol ha kimasolom ezt, akkor megvannak a mount-ok, de mivel fog reboot utan is megmaradni? Nem talalom, hogy hol irodnak ezek bele az fstab-ba... vagy itt mashogy mukodnek a dolgok? MUKODJ!
mount -o noatime -t ext3 /dev/sda2 /opt && mount -o noatime -t ext3 /dev/sda3 /mnt
[ -n "`mount | sed -n '/\/opt/p'`" ] && [ -n "`mount | sed -n '/\/mnt/p'`" ]meg persz a swap is megy:
swapon /dev/sda1
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Feltettem a 1888-as oleget, eddig 1639 volt azt hiszem, es most reload utan nem a jo helyekre huzza be a ra kotott usb-s hdd-t.
dmesgben latszik, hogy latja, hogy van, de /mnt/-be mar nincs semmi. Pontosabban a /tmp/mnt-be ott vannak a particioim, de se a /opt -ba nincs linkelve se a /mnt-be semmi..
/dev/discs/disca/part3 on /tmp/mnt/disca_3 type ext3 (rw,noatime,data=ordered)
/dev/discs/disca/part2 on /tmp/mnt/disca_2 type ext3 (rw,noatime,data=ordered)Ilyenkor mi van most akkor?
koszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
eric.cartman #1318 üzenetére
Na ezt en is kerdeztem nemreg, 1201-es hozzaszolas a baratod.
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #1315 üzenetére
Sziasztok
Igen, digis vagyok. A pppoe az oke, hogy ratesz, hiszen minden csomag ele/moge adatot kell raknia, nem is ez a baj. Ha nincs samban filmnezes, akkor siman megy a 80/25-os net, eddig nem is volt ezzel problema. Most sincs, csak ha a usb-s adatolvasas van... Szoval mindha az fogna meg annyira a routert (meg kis adattal is), hogy csak 5Mbyte/sec-es nettel lehet elni (torrentileg, ahol ugye sok a csomag...). Pontosabban a samba magaba megy, minimalis cpu terhelest csinal. Most a futo torrentjeim a pc-n se egy nagy valami, pedig toltok rendesen
Na de ha a ketto egyszerre megindul.. na akkor nem kerek valami.
Nem is parazok en, hogy ez igy marad, csak mint erdekesseg vetettem fel
Ha jol remlik, aggregaltan 140M sebesseget tud sima ip-s WAN kapcsolattal, szoval van benne kraft, csak szerintem az usb kornyeken lehet meg nemi driver bug...
De en is ezt vennem megegyszer, ha valasztanom kellene
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Intruder2k5 #1309 üzenetére
Ertem, vilagos
360/800 a beallitott limit, persze most senki semmit nem csinal
De mikor hozzaadok egy torrentet, akkor tolt le, tolt fel, es nincs gond vele. dd-wrt-vel ilyenkor mar hatvanszor dobta el a pppoe kapcsolatot... mar 1 torrentel is
Viszont eszrevettem egy problemat. Parom a routerre kotott hdd-rol nez egy filmet (samban kiosztva asztali lanos medialejatszoval). En kozben a pc-men nekiallok torrentezni. Erre a paromnal elkezdett szaggatni a film, vagyis nem volt eleg adat. Pedig az a router hdd-jerol jott.. Nem igazan ertem, mi az osszefugges, egy file (rendes 2 cd-s vacak tomoritesu, nem tudom a bitratat, nyilvan nem sok
) felolvasasaval, es kozben a wan-lan iranyba bejovo torrentezes kozott...
Gepemen leallitottam a torrentet, film megjavult
Filmkiszolgalas kozben a load az 0.1 (rtorrent fut kozben a routeren azert
.
Elinditom a gepemen a torrentet...es beall. 2-es load, smb fut 50-99% kozott...AAAAAAAAAA megvan
10Mbyte/sec-cel jon a torrent...
Kb ki is hajtottuk a cpu-jat szerencsetlen routernek
5Mbyte/sec-re limitalva a top szerint a %si erteke 70%, es igy nincs lassulas a film lejatszasnal.Megneztem, si: software interrupts. Vagyis sok csomag.... vagyis elfogyott a cpu
Jo akkor jo tudni, itt a vege, ha kozben sambazok meg pc-rol torrentezek, akkor olyan 5Mbyte/sec-re erdemes lefogni a gepet... legalabbis ha kozben az asszony filmet nez ;D
Volt esetleg valami javitas az Olegben, ami miatt erdemes valtani? Most 163x-es fw-m van. Tudom , hogy mar kb 100-al elorebb tartunk...
Koszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Csak info: oleg 163x-es fw, rtorrent 25 torrent, osszesen 80Gbyte adattal... popecul megy, nagyon fincsiiii!!!
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Claude Leon #1274 üzenetére
ooooo sracok, az NTFS forraskodja az miota nyitott?
meg mintha az oleg tudna az ntfs-t nem? Ha igen, akkor tedd fel az oleget, es ntfs-ezz batran.
-
vitezlejszlo
őstag
Ez a sok memoria fogallasi hiba a dmesgben azert vicces, mert ilyenek vannak benne:
...
nvram_commit: out of memory
...meghogy:
...
upnp: page allocation failure. order:5, mode:0x40d0
...De meg nem allt meg miatta semmi se
broadcom nem akar valami ujabb kernelhez drivereket forditani? Azert a 2.6.22 nem mai darab mar....
laci
-
vitezlejszlo
őstag
server.event-handler = "select" sort beirva a lighttpd.conf-ba elindul a szerver.
De azt nem talalom, hogy normalis, hogy a vilagbol nem erem el a 8082-es portot?
Laci
szerk: igen, mert eloszor sirok, aztan gugli, aztan megoldom, aztan elmondom.
Erdemesebb poll-olni select helyett?
-
vitezlejszlo
őstag
Na ezert nem indul el:
[admin@RT-N16 root]$ lighttpd -D -f /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
fdevent_linux_sysepoll.c.131: epoll_create failed (Function not implemented), try to set server.event-handler = "poll" or "select"
fdevent.c.47: event-handler linux-sysepoll failed, try to set server.event-handler = "poll" or "select"Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #1232 üzenetére
Csinaltam ipkg upgrade-et...
upgrade nelkul ment az lighttpd, de nem megy a less (segfault) illetve mc (befagy a konzol tole).
upgrade utan megy az mc, megy a less, lighttp meg kezzel inditva se indul el, nincs hibauzenet semmi, csak egyszeruen nem tortenik semmi, ha elinditom akar init.d-bol akar kezzel felparameterzve....
a configja mas lett, visszaraktam az eredetit, tesztelek....
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #1230 üzenetére
Ami most erdekes, hogy bar rtorrent es tarsai elindultak, megsem minden web felulet erheto el a router sajat feluleten kivul, pl rutorrent http://192.168.1.1:8082/, vagy a http://192.168.1.1:8082/cms/ nem megy, tehat ami a 8082-es porton van, de a transmission felulete meg bejon a http://192.168.1.1:8008/cgi-bin/transmission.cgi linken...
laca
ui: broadcom monnyon le.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #1228 üzenetére
Nagyon szivesen segitek, ha van meg barmilyen bug, amit meg kell nezni. Szeretek ilyenekkel szivni
Memoria tema: nem, nem allt le semm ahogy neztem, csak telehanyta a logot. dd-wrt ilyenkor mar dobta el a pppoe kapcsolatot, meg akar indult is ujra, emiatt ilyedtem meg csak. De ugy nezen nincsen gaz.
rtorrent megy, az a lenyeg
laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #1224 üzenetére
Na megy is pocre minden
Koszi!
rtorrent konfigjaban a memoriara lehet valami erteket megadni, hogy ne nyirja ki a szerencsetlent?
talaltam egy max_memory_usage -t, ezt beallitottam most 64M-ra... de alap rtorrent konfiggal elszall (gondolom ez volt az oka, dmesg-bol tobb nem derult ki, csak amit kuldtem, abbol volt vagy 100x ilyen...)
vagy transmission-ra szokjak at?
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
Na rtorrent azt hiszem az oleget is kinyirta
Pedig csak 3 seedem van...
Mem-info:
Normal per-cpu:
CPU 0: Hot: hi: 42, btch: 7 usd: 3 Cold: hi: 14, btch: 3 usd: 11
Active:14622 inactive:11026 dirty:961 writeback:0 unstable:0
free:346 slab:3633 mapped:10702 pagetables:136 bounce:0
Normal free:1384kB min:1440kB low:1800kB high:2160kB active:58488kB inactive:44104kB present:130048kB pages_scanned:284 all_unreclaimable? no
lowmem_reserve[]: 0
Normal: 8*4kB 65*8kB 48*16kB 0*32kB 1*64kB 0*128kB 0*256kB 0*512kB 0*1024kB 0*2048kB 0*4096kB = 1384kB
Swap cache: add 433, delete 431, find 84/118, race 0+0
Free swap = 255940kB
Total swap = 257000kB
Free swap: 255940kB
32767 pages of RAM
0 pages of HIGHMEM
1212 reserved pages
33546 pages shared
2 pages swap cached
swapper: page allocation failure. order:3, mode:0x4020
Call Trace:
[<8000e464>] dump_stack+0x8/0x34
[<80057d68>] __alloc_pages+0x29c/0x35c
[<80076060>] __slab_alloc+0x13c/0x48c
[<80077318>] __kmalloc_track_caller+0x12c/0x134
[<801ccaa0>] __alloc_skb+0x70/0x144 -
vitezlejszlo
őstag
No atirt post-mountal sincs se file, se futo programok. Kezzel inditva minden ok.
a post-mount-ban az if feltetel ami a p vagy q-t nezi azt jol ertem, hogy azt nezi a futo processek kozott?
Mert erdekes:
[admin@RT-N16 /tmp]$ /bin/ps | /bin/sed -n '/\/\opt/{p;q}'
322 admin 1372 S pppd file /tmp/ppp/options.wan0[admin@RT-N16 /tmp]$ ps
PID TTY TIME CMD
386 pts/0 00:00:00 sh
435 pts/0 00:00:00 mysqld_safe
482 pts/0 00:00:00 mysqld
485 pts/0 00:00:00 mysqld
486 pts/0 00:00:00 mysqld
564 pts/0 00:00:00 psszoval fut q-s, de a feltelel megse hozza... marha egyaltalan ezt csinalja
laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #1220 üzenetére
echo "$2" >> /tmp/pmountarg2.txt -> ezt betettem, reboot, file nem jott letre...
Pedig a mount-olasok megvannak:
/dev/sda2 on /opt type ext3 (rw,noatime,data=ordered)
/dev/sda3 on /mnt type ext3 (rw,noatime,data=ordered)Kezzel inditva a unslung-ot:
[admin@RT-N16 root]$ cat /tmp/pmountarg2.txt
[admin@RT-N16 root]$
Szoval tok ures, (2 byte hosszu) de legalabb letrejott
A post-mount-ot atirom, tesztelek...
laci
-
vitezlejszlo
őstag
ipkg teljes upgrade utan megy az mc, de tovabbra se indulnak el a dolgok maguktol, csak kezi /opt/etc/init.d/rc.unslung start segit....
laci
-
vitezlejszlo
őstag
Ezzel a reboot utani optware el nem indulassal kapcsolatban valamit nezzek, keressek vagy egyedi problemat talaltam magamnak?
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #1212 üzenetére
[admin@RT-N16 init.d]$ ls -la /usr/local/sbin/post-mount
-rwxr-xr-x 1 admin root 96 Apr 20 20:57 /usr/local/sbin/post-mount
[admin@RT-N16 init.d]$ cat /usr/local/sbin/post-mount
#!/bin/sh[ -z "`/bin/ps | /bin/sed -n '/\/\opt/{p;q}'`" ] && /opt/etc/init.d/rc.unslung start
[admin@RT-N16 init.d]$Na ez se oke teljesen
[admin@RT-N16 init.d]$ ipkg update
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/Packages.gz
Inflating http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/lib/ipkg/lists/optware
Successfully terminated.
[admin@RT-N16 init.d]$ez meg le is fut, de:
[admin@RT-N16 init.d]$ ipkg install lynx
Installing lynx (2.8.6-1) to /opt/...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/lynx_2.8.6-1_mipsel.ipk
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 22.
Collected errors:
ipkg_download: ERROR: Command failed with return value 1: `wget -q -P /opt/ipkg-SuaBVI http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/lynx_2.8.6-1_mipsel.ipk'
Failed to download lynx. Perhaps you need to run 'ipkg update'?Hat ezt nem igazan ertem... se ipkg se ipkg-opt-tal nem jo....
Tegyem ujra az egeszet?
Akkor csak letorlom a particiokat, es reboot?
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #1210 üzenetére
Hat, szerintem itt semmi plussz nem fut
[admin@RT-N16 root]$ /bin/ps
PID USER VSZ STAT COMMAND
1 admin 1572 S /sbin/init
2 admin 0 SW< [kthreadd]
3 admin 0 SWN [ksoftirqd/0]
4 admin 0 SW< [events/0]
5 admin 0 SW< [khelper]
24 admin 0 SW< [kblockd/0]
50 admin 0 SW [pdflush]
51 admin 0 SW [pdflush]
52 admin 0 SW< [kswapd0]
53 admin 0 SW< [aio/0]
105 admin 0 SW< [mtdblockd]
192 admin 1596 S syslogd -m 0 -O /tmp/syslog.log -S -l 7 -b 2
195 admin 1596 S klogd
197 admin 1012 S eapd
200 admin 1196 S nas
206 admin 1176 S dropbear -p 2020 -4
209 admin 1200 S httpd vlan2
214 nobody 928 S dnsmasq
230 admin 0 SW< [khubd]
299 admin 0 SW< [scsi_eh_0]
300 admin 0 SW< [usb-storage]
322 admin 1372 S pppd file /tmp/ppp/options.wan0
323 admin 1584 S watchdog
349 admin 1136 S upnp -D -L br0 -W ppp0
380 admin 0 SW< [kjournald]
381 admin 0 SW< [kjournald]
415 admin 1232 R dropbear -p 2020 -4
416 admin 1612 S -sh
419 admin 1600 R /bin/psmount pontok is rendben vannak enszerintem:
[admin@RT-N16 root]$ mount
.....
/dev/sda2 on /opt type ext3 (rw,noatime,data=ordered)
/dev/sda3 on /mnt type ext3 (rw,noatime,data=ordered)post-mountom megvan.
Bar ez azert erdekes:[admin@RT-N16 root]$ less /usr/local/sbin/post-mount
Segmentation faultDe ha meg elinditom:
[admin@RT-N16 root]$ /opt/etc/init.d/rc.unslung start
Stopping syslogd: syslogd.
Starting syslogd: syslogd.
Starting xinetd: xinetd.
Starting MySQL. SUCCESS!
Starting busybox httpd at port 8008 ... done
Starting web server: lighttpd
Starting smbd:
Starting nmbd:
Starting rtorrent
.Ekkor meg mar latom, hogy fut itt mar minden, mysql, rtorrent, minden
Na most akkor reboot utan ez miert nem indult el magatol?
Illetve meg egy kerdes: mc-t feltettem, de nem indul el:
[admin@RT-N16 root]$ mc
mc: can't resolve symbol 'g_regex_new'
[@RT-N16 root]$Es el is cseszi a terminalt, nem latom mit irok "reset" parancs sem teszi helyre, csak bezarom a terminalt, es ujra ssh-zok, akkor ok...
Koszi
laca
Masnak megy?
-
vitezlejszlo
őstag
Reboot utan nem indult el semmi optware-es okossag, ilyenkor mit kellene tenni? Mount-olasokat megcsinalta pedig...
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok!
Optware felment a leiras szerint, minden popec!! Rtorrent egyelore meg nem bontott, boldog vagyok
De ez a fewgets mire jo? Marmint az elso oldala
Illetve az rtorrentet milyel le/feltoltesi sebesseggel erdemes hasznalni, es mennyi ramot adtok neki?
Koszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Na mindjart konnybe labad a szemem.....
Radugtam egy ntfs-es vinyot, nekiallnek leformazni, de latom, fut az ftp... ranyomok, hogy login, hozza a firefox az ftp-t, es ott vannak a fileok rajta mind. Rakattintok egy filmre, es a ubuntum mar jatsza is le... el se hiszem, mindenfele ganyolas nelkul egybol megy eddig minden... 2010 vegre!!
Hat ez az oleg eddig fantasztikus!!
ddwrt ehhez kepest - eddig - egy vicc...
laci
-
vitezlejszlo
őstag
Ecaddict a Te wirelesses kepeden a wifi 17-es erossegen megy, nekem 19-es az alap. Vegyem vissza 17-re? Bar gondolom 19-et tud a wifi modul benne, de nem szeretnem, ha leegne itt a nagy lelkesedestol
laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #1201 üzenetére
Sziasztok
Fent az Oleg a dd-wrt helyett
Egesz siman ment, trx atnevezve binre, elotte nvram get http_passwd, jelszo leir, de nem volt semmire se jo...
Modnjuk lehet azert, mert en root usert hasznaltam nem admin-t a belepeshez. na mindegy, Oleg telepites utan restore gomb 5 masodpercig nyomassal megoldottam a kerdest
Szoval Oleg fent, megy, amit kerdeznek: upnp be van kapcsolva a WAN -os opcioval, de a torrent progim azt modja, hogy nem talal upnp routert. (dd-wrt-vel ez ment). Pedig fut az upnp daemonom:
323 admin 1136 S upnp -D -L br0 -W ppp0
Egyelore mas bajom nincs vele
Takaritom le a hdd-t, amit radugok, aztan meglatjuk, hogy hogy muszikal a torrent temavalArra kivancsi leszek, hogy a wifi radio mukodesi intervallumnal mit szol a 07:00 - 01:00 beallitashoz
Ellenben az kar (ddwrt se tudta), hogy nem napi szinten lehet megadni, hogy mikor menjen a radio.. hetvegen kene egesz nap, de hetkozbe meg nem... :/ Na mindegy.
Illetve egy kerdes: n-es wifis laptoppal 135 megan kapcsoldik (150-et tud a laptop, mivel n-lite-os), de csak 15Mbit/sec korul tolt le. Azert illene neki egy 50-60 -at hoznia legalabb nem? dd-wrt se volt jobb
Koszi mindent!
Laci
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #1196 üzenetére
A ddwrt-ben az egyetlen dolog amit hasznalok, az az idozitett wifi ki-be kapcsolas. Ejjel minek menjen alapon...
Alapvetoen a torrentelesi lehetoseg miatt erdekelne ez az egesz. Oleggel mit erdemes torrentre hasznalni? Illetve egyszerre mennyi torrentet bir el?
Koszi!
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
dd-wrt -t használok, de már unom, hogy pár nap után 1.00-es load-om van, hogy wifirol néha nem jön be a webfelület, nem megy az rtorrent (pppoe kapcsolatot bont) meg ilyen hülyeségek vannak.
Azt mondjátok meg nekem, hogy ez az oleg téma ez miben másabb, mint a dd-wrt? Mert azt látom, hogy szinte naponta van új verzió belőle, de alapvetően mi a difi a két firmware között? Érdemesebb oleget használni? (torrenteznék vele lokálisan).
köszi
laci
-
vitezlejszlo
őstag
Az új, pár napja kijött hivatalos Asus firmware-t próbálta már valaki?
-
vitezlejszlo
őstag
Szia
En nem mondanam, hogy a HW instabil. A software. Na az igen.
De mar reszelik...
En is pont erre vettem, amire irod. DD-WRT meg felejtos,nekem epp tegnap dobott egy kernel ops-t, pedig nem bantottam
Gyari fw meg gazabb (nekem naponta tobbszor is bontott, illetve nem hivott be (pppoe / digi))
Szoval inkabb ddwrt.
Amiket irsz, azt mar szinte mindegyik torrent kliens tudja. En rtorrentet probaltam ddwrt-vel, esett-kelt, de majd megjavitjak. De az tud ilyeneket amiket irsz. Ftp is ok...
En azt mondom erdemes ilyet venni, a gyari FW is tud torrentet tolteni es megosztani, de a tobbi nem hivatalos FW meg beta, de hasznalhato (most is ddwrt van rajta, alapjaiban nincs gaz vele, csak ne akarj vele torrentezni egyelore. De mondom, en is erre vettem, szoval en is varom a stabil verziokat. Lesz tomato is meg oleg is, ugyhogy nincsen veszely csiga.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
balage25 #409 üzenetére
nem rossz, van sima konzolos kliense, bar kellemetlen hogy screen-ekben kell elinditani. De van sajat web szervere (transmission-daemon) es azt lehet kattogtatni weben, bar nekem surun megallt a felulet (nem valaszolt), de a konzolos resze megy jol (daemont lehet konzolbol is piszkalni, hozzaadni, elvenni torrentet...)
az rtorrent nekem rendes linuxon is megette a gepet, amin egy tixati vigan elfut, szolal ketsegtelenul tetszetos konzolos, de nekem nagyon nem jott be
laca
-
vitezlejszlo
őstag
-
vitezlejszlo
őstag
Skacok van koztetek olyan, aki most is torrentel a routeren lokalisan? En probaltam az rtorrentet is, az folyamatosan memoria problemakkal elszall (kernel hiba), probaltam a transmission-t, az is 2-3 torrent felett megfagyogat... szoval valami nem okes. ctorrent detto.. Lehet swap baja van... de a legujabb ddwrt meg raadasul kikapcsolt swap-pel van forditva, hisztizik is a nep miatta
Szoval aki torrentozik az legyszi irja meg, hogy melyik klienssel, es osszesen hany torrent van megosztva.
koszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #358 üzenetére
Tovabb tesztelve: rtorrentel hiba van (kernel?), de transmission-nal viszont nincs problema. Van esetleg az rtorrenthez hasonlo kis igenyu normalis kliens? Ez a transmission elegge eszi a procit
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #357 üzenetére
aham. Bontasoknal ilyen hiba a dmesg-ben:
printk: 698 messages suppressed.
swapper: page allocation failure. order:0, mode:0x20
Call Trace:[<80010788>][<80010788>][<8005d684>][<8007b53c>][<8007baec>][<802286b0>][<8028e7a8>][<8023390c>][<8023390c>][<80034f5c>][<80034af8>][<80034c38>][<80007cd0>][<80009c44>][<8000be88>][<8000be88>][<8000be50>][<800f8b94>][<8047cc98>][<8047c198>]
Mem-info:
Normal per-cpu:
CPU 0: Hot: hi: 42, btch: 7 usd: 6 Cold: hi: 14, btch: 3 usd: 12
Active:12425 inactive:14550 dirty:287 writeback:2622 unstable:0
free:129 slab:3545 mapped:8584 pagetables:124 bounce:0
Normal free:516kB min:1440kB low:1800kB high:2160kB active:49700kB inactive:58200kB present:130048kB pages_scanned:0 all_unreclaimable? no
lowmem_reserve[]: 0 0
Normal: 1*4kB 0*8kB 0*16kB 0*32kB 0*64kB 0*128kB 0*256kB 1*512kB 0*1024kB 0*2048kB 0*4096kB = 516kB
Swap cache: add 47, delete 28, find 19/23, race 0+0
Free swap = 511860kB
Total swap = 511992kB
Free swap: 511860kB
32767 pages of RAM
0 pages of HIGHMEM
1520 reserved pages
33122 pages shared
19 pages swap cachedhehe...
van itt meg mit reszelni
-
vitezlejszlo
őstag
Nahali
Koszi a segitsegeket, sikerult feltenni az rtorrentet. Viszont. Az az erdekesseg van, hogy elinditok egy ubuntu torrentet, es amig le nem jon, igen surun bontodik a pppoe kapcsolatom. Hogy miert az nem derul ki, ez van a logban:
Dec 14 16:15:15 DD-WRT daemon.info pppd[31822]: Exit.
Dec 14 16:15:15 DD-WRT daemon.notice pppd[32570]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Dec 14 16:15:15 DD-WRT daemon.info pppd[32570]: PPP session is 425Suruseg:
/var/log/messages.0
ec 14 12:53:01 DD-WRT daemon.info pppd[1156]: Exit.
/var/log/messages.0ec 14 13:15:34 DD-WRT daemon.info pppd[26883]: Exit.
/var/log/messages.0ec 14 13:35:05 DD-WRT daemon.info pppd[27561]: Exit.
/var/log/messages.0ec 14 13:47:06 DD-WRT daemon.info pppd[28207]: Exit.
/var/log/messages.0ec 14 15:14:40 DD-WRT daemon.info pppd[29044]: Exit.
/var/log/messagesec 14 15:23:11 DD-WRT daemon.info pppd[30758]: Exit.
/var/log/messagesec 14 15:45:13 DD-WRT daemon.info pppd[31185]: Exit.
/var/log/messagesec 14 16:15:15 DD-WRT daemon.info pppd[31822]: Exit.
Szoval kerdesek: masnak is van ilyen bontasi okossag? Tegnap este geprol router mogul torrenteltem, es nem bontott a router. Tehat ugy nez ki (de ezt meg tesztelem) hogy ha a router torrentol akkor bontodik a pppoe. Ram van szabad (swap is van).. nem tudom mi tortenik. A letoltes se jon veszett modon, kb 10mbit/sec-el. Jelenleg eppen egy usb stick-re mentek ami 8 giga (hdd folyamatban
.
Illetve lehet ezt a pppoe-t kicsit debugosabban inditani? A tomato legalabb megmondta, hogy lcp: termination request meg hasonlok miatt bontodott a kapcsolat (peldaul) , de ez hallgat mint a sir
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
ecaddict #347 üzenetére
Hat koszi az infokat
En Ubi 9.10 alol vagyok
Nekem ami nagyon fontos lenne az az, hogy legyen torrent, es a hdd-t ki tudjam exportalni samba, ftp vagy akarmilyen formaban... ezt kellene tudnia leginkabb
dd-wrt jo meg szep, csak ipkg nem megy, szoval egyelore nincs csomag telepites, illetve exportalni is csak ftp-n tud ha jol latom... bar az is eleg lenne, csak menne a torrent...
vl
-
vitezlejszlo
őstag
DD-WRT-seket kerdeznem, nektek meg az ipkg? Nekem nem tud letolteni semmit. De meg ha wget-tel szednem le a packages file-t, az sem jon, egyszeruen a wget mindha kilepne a futasbol (hibauzenet nelkul persze). Pingetni tudom az openwrt.org-ot a routerbol, ahonnan szedne a csomagokat...
koszi
vl
-
vitezlejszlo
őstag
No eljutottam odaig, hogy tennek fel egy rtorrentet. De:
root@DD-WRT:~# ipkg update
Downloading http://downloads.openwrt.org/whiterussian/packages/Packages ...
Connecting to downloads.openwrt.org (78.24.191.177:80)
ipkg_download: ERROR: Failed to retrieve http://downloads.openwrt.org/whiterussian/packages/Packages, returning
ipkg_update: Error downloading http://downloads.openwrt.org/whiterussian/packages/Packages to /jffs/usr/lib/ipkg/lists/whiterussian
Downloading http://downloads.openwrt.org/whiterussian/packages/non-free/Packages ...
ipkg_download: ERROR: Failed to retrieve http://downloads.openwrt.org/whiterussian/packages/non-free/Packages, returning t
ipkg_update: Error downloading http://downloads.openwrt.org/whiterussian/packages/non-free/Packages to /jffs/usr/lib/ipkg/lists/non-free
Downloading http://downloads.openwrt.org/backports/rc5/Packages ...
ipkg_download: ERROR: Failed to retrieve http://downloads.openwrt.org/backports/rc5/Packages, returning t
ipkg_update: Error downloading http://downloads.openwrt.org/backports/rc5/Packages to /jffs/usr/lib/ipkg/lists/backportsMost mivan?
az usb drive a /jffs-be van mount-olva, /usr/.... konyvtarak meg is vannak. Hogyan tovabb?
Ahogy nezem valami okossag lesz ez:
root@DD-WRT:/jffs/share# wget http://downloads.openwrt.org/whiterussian/packages/Packages
root@DD-WRT:/jffs/share#Szoval hozza se nagyon kezd letolteni, pedig ott van a file....
koszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
eric.cartman #337 üzenetére
Jol latom hogy ez egy sima router, aminek van egy usb-je meg egy ethernete? Innentol mire lehet hasznalni azon kivul hogy torrentezni meg megosztani a hdd-t?
Wifi nincs, ha tobb gepet akarok ratenni akkor kell a switch is moge. Bar teny, hogy tenyleg pici
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #338 üzenetére
Tovabb tesztelvel:
Tehat. Factory reset utan a 13441-test -ben NINCS vlan2 interface, tehat ezert nem indul el a PPPoE (vlan2 lenne a WAN port). Ha barmit csinalsz a WAN port ethernet beallitasaival (autoneg konfig, vagy akar csak atrakod masik vlan-ba (pl 3-ba) akkor maris lesz uj vlanod! Tehat ez felhuzza a vlant! Persze vissza kell tenni VLAN2-be, mert csak ugy indult el nekem a PPPoE daemon, de a lenyeg: ezek utan elmentve es ujra inditva is van VLAN2, es pocre van net!
Aki esetleg akarja kiprobalhatja, hogy tol egy factory resetet, es utanna neki sem megy a pppoe. Szerintem nem fog
Ugyhogy problema megoldva, irtam az EKO-nak, hogy ezt talaltam, hatha erdekli.
Amugy olyat tapasztaltatok mar, hogy telnetelve a routerre neha azonnal eragal a karakterek leutesere, neha meg 2-3 masodperces kesessel, mintha 100%-on menne a cpu, es nem birna a terhelest (ami persze 0
?
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #336 üzenetére
Meg is van. Szoval az a lenyeg, hogy meg autoneg-gel is, csak a vlan2 interrface-t valamiert nekem nem csinalta meg alapbol Miutan hozzanyultam a WAN ethernet beallitasaihoz, lett vlan2 interface-em, es mostmar ha kihuzom-bedugom a WAN-t akkor is marad a vlan2 es van pocre netem....
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #335 üzenetére
No meg is van a problema. Ehhe.
Kovetkezo. Alapesetben ha megnezem az ifconfigot, csak VLAN1 interface-em van, VLAN2 nincs. Marpedig az lenne a WAN port.
Ha a WAN portot leveszem az autoneg-et, es fixen 100M full duplex-re teszem, akkor lesz VLAN2 interface-em es be is tudok vele hivni. FTP-n jelenleg 8-10Mbyte/sec -el tudok tolteni, szoval megvan a 80M teteje. Hogy rohadna meg valamiUgyhogy most akkor ezzel jol el is fogok jatszadozni, hogy mi a franc ez....
-
vitezlejszlo
őstag
Na megvolt a debug.
Kovetkezot latom:
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 90:E6
A:2E:E8:0D
RX packets:1312 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:80 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:92445 (90.2 KiB) TX bytes:17277 (16.8 KiB)
Interrupt:4 Base address:0x2000eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 90:E6
A:2E:E8:0F
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:5157
TX packets:64 errors:2 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:6898 (6.7 KiB)
Interrupt:3 Base address:0x1000Az eth0 a switch, az eth1 a WAN port. Elvileg
Namostan. A wan porton 0 fogadott csomag van 5157 db hibas keretezett csomag mellett. Vagyis mintha ethernet hiba lenne. Nade. Ez akkor is igy van, ha a digi es az Asus kozze teszek egy switchet. Tehat nem a digi switche a rossz.. akkor mi lehet? A wan portom? De elotte asus fw-vel meg ment. Amire gondolni tudok meg a duplex meg auto-neg beallitasok a WAN porton, probalok valamit keresni erre.... hatha...
-
vitezlejszlo
őstag
Tehat. Kivalasztod al enyilo menubol hogy pppoe. Beirod a logint, jelszot. Mast? Valami keepalive vagy barmi, vagy hogy mikor hivjon be? Bakker nem hiszem el hogy szivat ez a vacak
A nativ asus fw-vel nem volt gond, tehat nem ethernet link meg hasonlo problema lesz.... fuuu csak erjek haza, szetdebuggolom az agyat is ahh nagyon felmergelt!!!
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
eric.cartman #329 üzenetére
En mar attol is boldog lennek, ha az menne, hogy felmasolok egy .torrent file-t valahova, es magatol elkezdi letolteni. Linuxot hasznalok, a DM igy felejtos barmi is legyen az
Bar ahogy latom nem vesztek vele sokat....
-
vitezlejszlo
őstag
Neked is kotojeles a login neved? pl gipszjakap-ab ?
Egyszeruen nem tudom mi lehet a gond. Teljes factory reset, csak azt irom be, hogy pppoe-t kerek, gipszkajab-ab login xy jelszo. Semmi mast. Es nem tortenik semmi. Valemlyik eldugott oldalon ahol lehet kezzel CONNECT-et nyomni, ott rakattintok, picit gondolkodik, majd visszaadja, hogy disconnected
Probaltam 13401-et is meg 13441-et is. De megnezem 401-el megint. A 441 amugy pocre bemount-olta a radugott usb-s diszket (miutan engedelyeztem persze, hogy kell a mount).
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Laca 012 #326 üzenetére
A @szolgaltatonev.hu csak akkor erdekes, ha olyan szolgaltatast veszel igenybe, amit tovabb ertekesit az alap tavkozlesi szolgaltato (hazankban ez ugye a T-Com, akie a tavkozlesi gerinc az ADSL eseteben), mert a @szolgaltatonev.hu alapjan tudja tovabb dobni a te ISP-d fele a tunnelt, amiben behivsz. Mivel a digi sajat maganak csinalja, nem feltetelnul van neki barmiliyen domain is a login utan. Tehat nem biztos, hogy ott kell lennie barminek is.
Este csinalok egy debugot, hogy egyaltalan kuld-e ki barmilyen csomagot a ddwrt, ha nincs domain nev a login utan.... most ez igy tok jo amugy, mert hasznalhatatlan egyelore igy a ddwrt az asussal nekem :/ Bar nem tudom en vagyok csak digi+ddwrt+rt-n16 kombinacioban?koszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Feltettem a legujabb (13441-test es 13401) dd-wrt -t, es nem tudok pppoe-vel becsatlakozni a digihez. Beirom a logint es a jelszot, es nem tortenik semmi. Ha a WAN -nal nyomok egy connect-et, akkor sem csatlakozik. Es sehol sem derul ki, hogy miert nem sikerult
Van masnak is hasonlo tapasztalata? Egyszeruen nem ertem, miert nem hiv be
koszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
balage25 #304 üzenetére
Namost nekem 100-on linkel a wanom, megis keken vilagit.
Segitsegek legyszi. Megjott a router, nagyon szep nagyon jo, egyszer mar le kellett resetelni teljesen, mert nem volt hajlando pppoe-n behivni, pontosabban hivott volna, de nem derult ki, hogy miert nem sikerult. Reset utan azt lattam, hogy a pppoe loginhoz a ddns-es beallitasban beallitott logint es jelszot tette, lehet ezzel probalt meg behivni (persze akkor a pppoe-ben az elvileg jo logint mutatta) 9-es beta fw. Szoval itt meg is koszontem az asus fw kozremukodeset.
Szoval DDWRT. Hogy mukodik? Letoltomo a trx file-t, feltoltom, majd lesz valami gui, amin ujra fel kell tolteni a bin-t? Es ha ujabb fw-t szeretnek feltenni, akkor megint trx es bin, vagy utanna mar lehet csak a bin-t tolni?
koszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Eldontottem, befizetek egy ilyen routerre. Nadehat. Ket fo csapasirany van. 31e korul 1 ev garival, es 33e korul 2 ev garival. A kerdes nem az, hogy melyiket vegyem, egyertelmu, hogy a ket ev garisat. De ez a garis elteres ez mitol van? Az 1 eves az valami szurke import vagy mifene? Asus oldalan nem talaltam meg, hogy mit adnak ra hivatalosan....
koszi
laca
-
vitezlejszlo
őstag
Azt le lehet kerdezni, hogy a wan port az milyen sebesseggel es duplexitassal allt ossze a upc-vel? Nem-e csak 100M half duplex..
illetve: pobald ki az ftp.fsn.hu-rol a testfiles mappabol letolteni mondjuk az 1Gb-es file-t a routeren keresztul, az milyen sebesseggel jon?
-
-
vitezlejszlo
őstag
Namostan. Neztem ezt a routert itthon, 33e korul kezdodik. Kulfoldon meg 100usd ingyen szallitassal (newegg.com pl). Szerintetek ez bevallalhato? Bar vicces lenne ha igy kerulne hozzam a fesekhibas oldalu router
vl
-
vitezlejszlo
őstag
Na kint az elso verzio:
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=61570 [link]
Kivancsi leszek a velemenyekre....
vl
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Laca 012 #230 üzenetére
hat szerintem erdemes par napot varni vele, amig az elso visszajelzesek megszuletnek.
Mindenesetre nallam sokat lenditett a linksys 610n-el szemben ez a ddwrt-s lehetoseg.
Most az kiderult mar, hogy mi ez a mizeria az 1.1 es 1.2-es nyakok korul, es hogy itthon melyiket lehet inkabb kapni?
koszi
vl
-
vitezlejszlo
őstag
Hopszika:
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=373806#373806
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Android szakmai topik
- Milyen processzort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest