- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Mostanság gondolkodtam el egy router váltáson, és erre esett a választásom. Követem a topikot nagyjából, a vásárlás azért tartott vissza, mivel a routerre nem igazán volt a kezdetekben entware!
De ahogy a keresőbe beírtam már lehetséges telepíteniviszont merlin fw mellett, ugye jól olvastam?
Tomato build még mindig optware? vagy már az is entware? esetleg erre is kérnék megerősítés.
Igazából csak a sebesség miatt váltanék n66u-ról, erősebb processzor, más nem nagyon indokolja.
Ennek a masinának milyen másolási írási sebességei vannak?
Nas is szóba jött mint másik lehetőség, nem mai darab egy qnap turbo nas 412,(1,2ghz es marvell kirkwood proci 256mb ddr2 ram 16mb flash, 2 db gigabit ethernet, 2 darab e-sata, 4db usb 2.0 port) árban közel járnak egymáshoz, a nas alapból gyorsabb tudom még így is hogy 2011-es széria, ekkor ugye nem kéne leváltani az n66u-t mivel bőven kiszolgálja az is a nast, és minden a házban fellelhető gépet.Tapasztalatokat kérek, infót ki hogy elégedett meg vele usb-s merevlemezzel használva
mivel használjátok javarészt merlin, gyári, tomato, debian?
-
Tomato by Shibby - [RELEASE] v130
Changelog
All versions
– Kernel: backport cdc_ether module from Oleg (exclude ARM)
– QOS: Update Default Rules – thx @Toastman and tvlz
– Add libcurl to PHP. Add curl binary to image (AIO only)
– Miniupnpd: update to 1.9 (20150430)
– Alters the behavior of the ‚Create NAT on tunnel’ to also add the appropriate NAT for the other bridges/lans – thx @rriley
– switch4g: completely re-writen
– busybox: update to 1.23.2
– tor: update to 0.2.6.8K26ARM
– many kernel fixes – thx @edrikk
– fix Layer 7 support – thx @ksanderson
– many GUI fixes – thx @edrikk
– fix long boot issue – thx @nikk gitanes
– OpenSSL: update to 1.0.2a
– mssl updates – thx @RMerlin
– Add Codel support – thx @ksanderson
– Sync Netfilter modules with fixes from Kernel 4.0 – thx @ksanderson
– fix/add QoS inbound support / Add support for IFB instead of IMQ – thx @ksanderson
– add CPU Temperature on Overview Page
– Kernel: upgrade 4G module from kernel 3.18
– Enable TCP Vegas – thx @Josh Allard
– RT-N18U: Use the same image for all Asus`s routers (newer wl driver, add tuxera driver)
– httpd: fix doulbe entries on „Wake On LAN” pageK26/K26RT-N/K26RT-AC
– include all changes from v129 -
zsolt501
Topikgazda
24°C a szoba hőmérséklet mellett aktív USB-s hűtéssel így teljesít most a router.
2.4 GHz: 42°C - 5 GHz: 47°C - CPU: 54°C -
sziku69
őstag
Sziasztok!
Egy amatőr kérdés. Ha másik fw-t teszek fel, akkor a futtatott torrentek maradnak? A winyóra tett rá valami programot, ugye?
Remélem nem kérdeztem hülyeséget?
-
zsolt501
Topikgazda
IGENNN
Működik az OpenVPN
-
zsolt501
Topikgazda
-
zsolt501
Topikgazda
Arra azért kíváncsi lennék., hogy mi okozza az ilyen hibát.
-
zsolt501
Topikgazda
Adaptív QoS - WAN/LAN sávszélesség monitorozása
Ezt szépen összehozták... -
Nokedli92
aktív tag
válasz
Spuri2000 #1286 üzenetére
Visszavittem gariba.. Elegem lett belőle!
Amiket mondtál azokon már mind túlvagyok.
Egyszerűen nem tudtam normális sebességgel másolni egyik gépről sem. A másik ASUS laptopon, 2,4Ghz-en volt 11MB/s sebességem. De az is olyan volt hogy folyamatosan 11MB/s és 300kb/s között ingadozott.A szomszédtól elkértem a TP-Link 840n-es routert és az ASUS helyére raktam, és tökéletesen tudok netezni, mellette a 40Gb-os FullHD filmet néztem a SmartTV-n wifin keresztül, és közben a másik gépen Youtuboztak.
-
zsolt501
Topikgazda
Nincs bekapcsolva, mert eddig nem kellett.
AtHoS Kíváncsi leszek ez javít e a jelenlegi helyzeten, illetve milyen előnyei lesznek OpenVPN szempontból ennek a változtatásnak.
Amúgy az a Baj, hogy eddig tökéletesen működött az OpenVPN mobiltelefonról el tudtam érni tökéletesen az otthoni hálózatot, de most elérhetetlen.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
zsolt501 #1281 üzenetére
Az új alfában (378.55 Merged with GPL 6065) már frissítették az OpenVPN-t (Updated OpenVPN to 2.3.7), szóval lehet ez megoldás lesz a problémádra. Csak kérdés, hogy mikor kerül stabil ágra
Illetőleg ezt eszközölték még OpenVPN-nel kapcsolatban:
"OpenVPN certificates moved to JFFS2, saving nvram.
key/cert fields will show up empty on the webui,
any new key/cert you paste will be written back
to /jffs/openvpn/" -
zsolt501
Topikgazda
No még egy hiba a Merlinben, de állítólag nem érint mindenkit, engem igen... Signature Version nem frissül megragadt az 1.030-as verziónál, kipróbáltam azt amit az oldalon javasoltak, mármint az újraindítást, de ez nem segített, most ott tartok, hogy újra rakom, talán az majd segít, ha nem akkor kipróbálom a gyárit is, mert az OpenVPN-re szükségem van.
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Van egy NAS-om ami Gigabites ethernet kábelen csatlakozik a routerhez. Integrált intel gigabites hálókártya van benne. Ha kábelen keresztül mozgatok a két gép közt fileokat akkor 110MB/s az átviteli sebesség.
De most a laptopomról próbálok ami itt van a routertől közvetlen 4 méterre, és próbálok felmásolni a NAS-ra 3db filmet. A laptopban egy Intel Dual Band AC7260 wifi dolgozik, a legfrissebb 2015.márciusi driverrel.
5Ghz-es hálózatra voltam csatlakozva. 2,4ghz-es hálózaton még rosszabb volt.
AC68U: 3.0.0.4.378_6152 firmware, de az összessel ezt csinálja.Nekem ne kezdje el senki mesélni hogy hogyan működik a wifi! Mert egy 56.000Ft os router ilyen gyatra sebességet, úgy hogy majdnem mellette vagyok ne csináljon. Sőt van olyan is amikor le megy 0kb/s-re és nagy ritkán fel megy 355kb/s-re. A laptopot már próbáltam a szomszéd Ac56u routerén is ott 2,4ghz-en másoltam ~12 MB/s-el de csak azért mert a NAS-ba 100mbites hálókártya van.
A fullHD filmet nem tudtam az emeleten végig nézni a smartTV-n amibe N-es dual bandos 300mbites hálókártya van.
Kérdem én.. ez normális???
Válaszotok előre is köszönöm!
esetleg egy hozzáértő kolléga akinek van egy kis szabad ideje és TeamViewerrel rá tudna nézni a gépemen keresztül a routeremre azt megköszönném!
-
zsolt501
Topikgazda
Az új merlinben megszűnt a memória szivárgás úgy tűnik így 1 nap után, viszont az OpenVPN csatlakozási hibára nem tudok rájönni, vagyis képtelen kapcsolódni a hálózathoz.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #1276 üzenetére
Akkor nálam van benne tartalék, mert csak 30Mbps a netem
-
válasz
fantest1 #1275 üzenetére
8MB/sec körül van a vége, azaz 60-65Mbps.
De ez már elég erősen húzza a hardvert, tehát ha mást is szeretnél csinálni mellette, akkor ajánlatos ettől kisebb sebességre korlátozni. El kell fogadni, hogy ez nem szerver, és annak megfelelő elvárásokat kell támasztani vele szemben, különben elégedetlenség lesz a vége.
Ipari seed-szervernek nem alkalmas!
-
fantest1
csendes tag
Van ötletetek, hogy max. hány mbites torrent letöltést bír el a hardver?
-
zsolt501
Topikgazda
Egy bosszantó hibába futottam bele, mégpedig mobilról nem tudom elérni OpenVPN-en a belső hálózatot, eddig tökéletesen működött, viszont most nem megy, ráadásul ugyan úgy állítottam be mindent, de még sem megy.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
zsolt501 #1270 üzenetére
Mostanában béta verziók valahogy nem kerülnek szélesebb körben nyilvánosságra.
Nézegettem, hogy folyamatosan módosítják a change.log-ot és readme-t, így sejtettem, hogy hamarosan jön egy újabb verzió
Egyébként más tapasztalt olyat Merlin-nel, hogy router restart után nem fut le a services-start script?
-
zsolt501
Topikgazda
Ma új Merlin verzió jelent meg 378.54_1
378.54_1 (8-June-2015)
IMPORTANT: if you were previously using the AiProtection ad blocker, you
will need to manually disable it over SSH after flashing this
release, by running the following commands:
nvram set wrs_adblock_popup=0
nvram set wrs_adblock_stream=0
nvram commit
- NEW: Merged with Asus GPL 378_5134.
- NEW: OpenVPN policy rules can now be set to route matching traffic
through either the tunnel, or to your ISP (allowing you to
create exceptions to your tunnelling rules)
- NEW: Added OpenVPN server setting to let the OS manage
socket buffers (by inserting rcvbuf 0 and sndbuf 0 in
the server configuration)
- CHANGED: Upgraded OpenSSL to 1.0.2a, adding new tls ciphers
to OpenVPN and the https webui
- CHANGED: Updated miniupnpd to 1.9.20150430
- CHANGED: Reverted kernel backport of the parallel printer support,
and reintroduced fix in lprng. This should hopefully fix
the recent printing breakage issues.
- CHANGED: Removed AiProtection's ad blocker, as it's too buggy to
be usable, breaking numerous mobile applications,
and not being configurable in any way.
- CHANGED: OpenVPN policy routing rules are now applied at boot
time (when WAN comes up), so clients who are blocked while
a tunnel is down will immediately be blocked until
the tunnel comes up.
- CHANGED: Upgraded Quantenna firmware to 378_6065 release (AC87)
- FIXED: Router DNS weren't reverted to their original values
when shutting down an OpenVPN client with "explicit-
exit-notify" enabled. Now we manually clean it up
after the user manually terminates the client - it might
still not be cleaned up after an unexpected shutdown however.
Ideally, users should try avoiding using this setting when
possible.
- FIXED: Some legitimate VPN packets could get dropped due to their
conntrack state. Now, only INVALID packets coming from the
WAN interface are dropped.
- FIXED: OpenVPN client would sometime try to connect before the clock had
been set by NTP at boot time, preventing it from connecting.
- FIXED: AiProtection security check would fail to load when Dual WAN is
enabled
- FIXED: Various fields would allow you to enter a single quote character,
which could break the webui. Now these fields re-validate the
content after you deactivate the text field.
- FIXED: Switching between All Traffic and Policy Mode OpenVPN routing while
the option to block traffic when the tunnel goes down wasn't
properly removing those rules, so a tunnel going down in
All Traffic would still block policed clients.
- FIXED: EMF wasn't working on ARM models (missing userspace tool) -
laktop
tag
válasz
Intruder2k5 #1268 üzenetére
... és #1267 AtHoS
Köszönöm a segítségeteket. Egyre jobban érik bennem, hogy a TP-Link Archer C7 + OpenWRT páros helyett ebbe fogok beruházni
-
Így van, a fekete és fehér listák közül egyszerre csak az egyik lehet aktív.
Tomato és/vagy Merlin fw-ben biztosan megoldható iptables-el, mindkét fw-ben szerkeszthető a script, de kész megoldással nem tudok szolgálni, sosem próbálkoztam ilyen szelektálással. Esetleg VLAN-okkal is megoldható, de akár kliens IP címenként is lehet szabályokat létrehozni.
-
AtHoS
nagyúr
Na, ha ezt tudtad, akkor a kérdésed első felét máris fölösleges volt beírni
De komolyra fordítva a szót.
Szerintem itt vagy/vagy módon üzemel a szolgáltatás, tehát vagy fehérként vagy feketeként kezeli a felvitt adatokat. LAN elérésre ez nem vonatkozik, mint ahogy írja is, hogy LAN-WAN viszonylatban működik.
LAN részre el tudnék képzelni egy vendéghálózatos kialakítást, mint ahogy ez meg lett oldva a vezeték nélküli részen, mivel ott be lehet állítani, hogy a vendéghálózatba belépő gépek lássák-e a helyi megosztásokat.
Annyit még megemlítenék, hogy Merlin szoftver alatt kézzel szépen lehet szerkeszteni tűzfal szkriptet (firewall-start), bár nem vagyok guruja, de szvsz megoldható az amit szeretnél.
Ha Intruder2k5 benéz biztos tud javasolni olyan topikot, ahol erre rá tudsz majd kérdezni.
-
AtHoS
nagyúr
"Tűzfal - Hálózati szolgáltatás szűrő
A hálózatiszolgáltatás-szűrő blokkolja a LAN–WAN csomagcseréket és korlátozza, hogy az eszközök bizonyos hálózati szolgáltatásokat érjenek el.
Ha például nem akarja, hogy az eszköz használja az internetet, billentyűzze be a 80-at mint célport. Megtörténik a 80-as portot használó forgalom blokkolása.
Hagyja üresen a forrás IP mezőt, hogy ezt a szabályt valamennyi LAN eszközre alkalmazza.Feketelista időtartama: az ütemezett időtartamban a Feketelistán szereplő kliensek nem használhatják a megadott hálózati szolgáltatásokat. A megadott időtartam elteltével a LAN összes kliense elérheti a megadott hálózati szolgáltatásokat.
Fehérlista időtartama: az ütemezett időtartamban CSAK a Fehérlistán szereplő kliensek használhatják a megadott hálózati szolgáltatásokat. A megadott időtartam elteltével a Fehérlistán szereplő kliensek és az egyéb hálózati kliensek elérhetik az internetet, illetve bármely internetes szolgáltatást.
MEGJEGYZÉS: ha beállítja az alhálózatot a Fehérlistához, az alhálózaton kívüli IP-címek nem érhetik el az internetet, illetve bármely internetes szolgáltatást."
-
laktop
tag
Sziasztok!
Még nem vettem ilyen routert, egyenlőre csak a lehetőségeit nézem.Ha a tűzfal beállításnál, a Filter table type -t White List-re állítom, akkor csak az itt felvett kliensek tudnak a netre csatlakozni, minden más a routerre csatlakozott kliens le lesznek tiltva erről. Igen, de milyen destination címet kell beállítani (lehet üresen hagyni?), valamint meg lehet adni port tartományt, vagy az is hagyható üresen (ekkor minden portra érvényes lesz az átengedés?)?
Ha egy kliens nem szerepel ezen a listán attól még a LAN-on belül látják egymást a csatlakozó kliensek? (vagy mi erre a beállítás)
Be lehet állítani ennek az ellenkezőjét, hogy a netre kimehessen (minden porton keresztül) egy adott kliens, de a belső LAN hálózatban ne lássa a többi klienset?
Ezeket OpenWRT alatt más routerben megcsináltam, de az ASUS gyári fw-jét abszolút nem ismerem. Olvasom itt, hogy Merlin fw-jét és a Tomato egyik változatát is fel lehet tenni erre a routerre. Esetleg a gyári helyett ezekben meg lehet csinálni a fenti beállításokat?
-
AtHoS
nagyúr
Az mit takar, hogy tiltsuk le a 21-es porton való elérhetőséget? Milyen célra van fenntartva a 21-es port?
Ha jól emlékszem belső hálóból pl. putty-val azon keresztül kell csatlakozni. Mondjuk én nem kapcsoltam be a távadmin lehetőséget az eszközben
Szerk.
Rákerestem a 21-es portra és ahogy látom a találatokat FTP szolgáltatás használja
-
*H*
aktív tag
válasz
zsolt501 #1258 üzenetére
Ott van az, de ne a 8.1-et válaszd a legördülő listából, hanem a 8-at.
Itt a direkt link a letöltéshez:
ASUS RT-AC68U Firmware 3.0.0.4.378.6152 Béta -
zsolt501
Topikgazda
-
nilrem
aktív tag
válasz
zsolt501 #1256 üzenetére
Pedig lehet kellene az új firmware a CSRF related issue javítás miatt.
Engem a szolgáltató keresett meg akit a Kormányzati Eseménykezelő Központ ([link]) Az alábbi problémáról [link], ahogy látjátok a routerunk pont érintett.
Rendesen bent vagyunk a Mátrixba, ha ilyen helyekről keresnek meg.Ebben a pillanatban kaptam egy újabb levelet tőlük:
"A http://www.asus.com/hu/Networking/RTAC68U/HelpDesk_Download/ oldalon a mai napon megjelent 3.0.0.4.378.6152 firmware béta verziója, ami már tartalmazza a CSRF sérülékenység javítását.
Esetleg ezt kellene feltenni az eszközre, vagy amennyiben az ügyfél nem szeretne béta verziót futtatni, akkor a hivatalos új verzió kiadásáig letiltani a 21-es porton az elérhetőséget.
Segítségüket köszönöm.
Ormos Pál
HunCERT" -
zsolt501
Topikgazda
Ahogy nézem visszavonták az utolsó gyárit, mert teljesen eltűnt a gyári oldalról.
-
zsolt501
Topikgazda
Új gyári verzió, igaz ezt még nem nekünk szánták, de hamarosan várható az is.
ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.378.6065
Japan only version
[Please note] This version changed the login username and password authentication method. After firmware updated, please press the reset button more than five seconds to reset the router to avoid some compatibility issues.Security fixed
- Enhance the login authentication strength and fixed CSRF related issues.New feature
- Added client list view button on network map and help administrator easily monitor all client connection status. -
Nokedli92
aktív tag
válasz
krealon #1249 üzenetére
Rendben köszi a bőséges infót!
Amit példának mondtál hogy a környező hálózatok is zavarnak, az sajnos itt lehetséges hogy fent áll..
Falun lakok, de itt a környéken 18 Wifi hálózatot fogok.
Megpróbálom az emeletre felhozni a routert, és talán akkor gyorsabban fogok tudni másolni.UI: Nem szerettem a fizikát. valahogy nem volt a szívem csücske. Pedig abból érettségiztem
-
LSL1337
őstag
válasz
Intruder2k5 #1248 üzenetére
Tisztában vagyok a DNS-sel, lehet kicsit leegyszerűsítve foglaltam össze, a cucc pedig működik, külön router kell hozzá ha így akarom megoldani, azért köszi!
-
krealon
veterán
válasz
Nokedli92 #1242 üzenetére
"Veszek egy méregdrága routert, ami eddig wifin keresztül a szobámba másolt 25-30MB/s sebességgel, most másol kb 10MB/s-el. Szerinted ez megfelelő?"
Ha odafigyeltel a gimnaziumi fizikaorakon, akkor tudhatod, hogy a kulonbozo forrasbol erkezo, vagy visszaverodott hullamok interferalhatnak.
Ha a kornyezetben, ahol a WiFi-t hasznalod, megvaltozik valami, akkor termeszetes, hogy ez az atvitelre is hatassal lehet. Ez a valtozas lehet akar egy rajtad kivulallo dolog is (pl a szomszed uzembeallitott egy elektromos eszkozt, ami zavarja az atvitelt).Szoval ha kornyezet nem alkalmas, akkor vehetsz akarmilyen meregdraga eszkozt, a WiFi atvitel nem lesz jo.
A WiFi atvitelnel, a jel/zaj arany fuggvenyeben, az eszkozok automatikusan szabalyozzak a jelzesi sebesseget (ezaltal a kapcsolati sebesseget), hogy fennmaradjon a kommunikacio. A tipikus merheto atviteli sebesseg, a kapcsolati sebesseg fele korul szokott maximalizalodni. Ha te 10 MB/s (80 Mbps) sebesseggel masolsz, akkor ahhoz 160 Mbps vagy nagyobb linksebesseg szokott tarsulni.
A jel/zaj arany ugyebar 2 tenyezotol fugg. Egyik a kornyezeti zaj, a masik pedig az adathordozo jel. Rovid idointervallumban (par perc) az elso nagyjabol allandonak tekintheto, igy az Access Point-tol tavolsag fuggvenyeben (ha mozog a kliens eszkoz) az adatjel szintje valtozik, minel meszebb megyunk, annal kisebb a jel, annal kisebb a kapcsolati sebesseg.
Ha kliens eszoz nem mozog, akkor a kapcsolati sebesseg csokkenes oka a megnovekedett zaj lehet. Zajforras lehet egy kozeli ferkvencian sugarzo eszkoz, es / vagy visszaverodesbol eredo interferenca.
Figyelmedbe ajanlom a kovetkezo temakat: WLAN és antennák valamint WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat (kiemelt téma)
-
válasz
LSL1337 #1247 üzenetére
Attól nem fogsz szerintem semmilyen blokkolt tartalmat látni, hogy custom DNS szervert használsz, mert ezt a tartalomszolgáltató nem is tudja. Viszont ha már VPN-en megy keresztül a forgalmad, akkor a WAN felől látható IP címed a VPN szervered internet gateway-ének IP címe lesz, ami adott esetben akár egy távoli országban is lehet, így a net felől úgy fog látszani, mintha Te adott országból interneteznél. A DNS szerver igen leegyszerűsítve annyit csinál, hogy amikor Te beírod a böngészőbe, hogy google.hu, akkor a kliens megkérdezi a DNS szervertől, hogy mi a google.hu oldal IP címe, és erre adja meg a választ, hogy például 216.58.209.163. De, hogy aztán a kliens milyen útvonalon fog odatalálni, az már egy másik kérdés.
Mondjuk az engedélyezett országok körétől függően akár a TOR is jó lehet erre a célra, és az ingyenes.
-
LSL1337
őstag
válasz
Intruder2k5 #1246 üzenetére
Azt hiszem csak annyi, hogy más DNS serverre kell kapcsolódnom (custom), és akkor a netflix és társai angol úriembernek néznek, és jön a geoblockolt tartalom, de nem vetettem magam be a témába.
Viszont csak 1 cucc-ra akarok előfizetni, és ha a havernak is kellene, akkor nem kellene neki is vennie, csak hozzám be VPN-ez. Még nem vettem meg, biztos van rajta valami azonosító cucc, nem tudom a részleteiben hogy megy.
-
-
LSL1337
őstag
válasz
Intruder2k5 #1244 üzenetére
Nem erre.
Ha Smart DNS-es cuccra állítom a router-t, akkor minden forgalom azon fog keresztül menni.
Nekem az kellene, hogy csak a VPN kapcsolaton keresztül menjen minden Smart DNS-re, minden más maradjon az alap beállításon. Elnézve ezt a Tomato képet, nem tűnik valószínűnek hogy ez megy. (Nem is tartottam igazán annak, csak hátha)
Köszi!
-
-
LSL1337
őstag
Sziasztok.
Gőzöm sincs ez mennyire reális/megoldható megoldás, esetleg a Tomato/Merlin/gyári tudja egyből.
Ha bérlek egy EU smart dns-t (Geoblock miatt), megoldható ha VPNnel becsatlakozom, akkor csak az a VPN connection menjen keresztül a bérelt DNS szerveren, és az otthoni LAN cucc ne?
vagy erre egy külön olcsó routert kellene üzemeltetni, és azon keresztül minden?Köszi.
-
Nokedli92
aktív tag
válasz
krealon #1237 üzenetére
Ezzel nem lettem előrébb.
De csak úgy érdekességképpen, ha oda mész a router közelébe akkor milyen sebességgel másolsz egy olyan gépről ami gigabites ethernet kábelen keresztül van a routerhez kötve?
Veszek egy méregdrága routert, ami eddig wifin keresztül a szobámba másolt 25-30MB/s sebességgel, most másol kb 10MB/s-el. Szerinted ez megfelelő?
-
Callisto
őstag
válasz
Intruder2k5 #1240 üzenetére
Később vettem észre, hogy az nem az AC68-as topic. Sorry.
A választ köszönöm, de azt láttam. Sajnos semmivel sem mond többet, mint amit találtam az egész neten.
Tehát: mi az RPC útvonal? Mit kell ott megadni? SSL kell? SSH-t és SSH protforwardot a routerben engedélyezni kell? Ugyanis próbáltam már mindent és sehogy sem működik. Subnetwok problémája van állandóan. -
-
Callisto
őstag
A Transmission remote GUI-t hogyan kell beállítani, hogy menjen is? (MerlinWRT)
Mi az RPC útvonal, mik azok az elérési utak? stb. Ennyire infóhiányos dolgot, mint ez még nem láttam.
Egész neten semmi setup infó nincs hozzá. (Én nem talláltam.) -
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám ezzel a routerrel.
A jelenlegi firmwarevel egy Intel Dual Band Wireless AC 7260-as belső wifikártyával ellátott laptop Windows 8.1-es OP rendszerrel, úgy hogy a router a földszinten van és a laptop pedig az emeleten 5MB/s sebességgel másolok a NAS szerveremről.
A NAS egy házilag épített debian alapú Linux rendszer van, ami elég stabil, és gyors gigabites vezetékes hálózaton 115MB/s sebességgel másolok róla.Minden firmwarevel próbáltam, már de most ezzel a legjobb a sebesség: 3.0.0.4.378_4850
Ezzel most 7MB/s-el másolok ugyanezzel a laptoppal ugyanarról a helyről.
Viszont ha a router elé megyek, akkor a Windowsban a hálózati kapcsolatoknál, ha rákattintok a wifi eszközre, akkor azt írja, hogy 867mbps a sebesség és akkor másolok 30mb/s-el. Ha távol vagyok az emeleten, akkor 230Mbps és 320Mbps között ingadozik.
Ami a legfurább az egészben, hogy régebben mikor egy régi firmware volt rajta pontosan sajnos már nem tudom melyik volt rajta akkor ugyanezzel a laptoppal ugyanezen a helyen 20-30MB/s sebességgel másoltam, de ha jól tudom még ez is elég gyengének mondható.
-
r0by
addikt
válasz
zsolt501 #1234 üzenetére
Ha még nem tetted meg (de gondolom, hogy megnézted), akkor ssh-n belépve meg kell nézni egy top parancsot, hogy mi eszi a cpu-t.
Esetleg egy iotop-ot is, hogy mi újság io terén.De egyébként én azt vettem észre, hogy az a grafikon, amit belinkeltél, az nem teljesen pontos.., úgy is mondhatnám, hogy pontatlan
Legalábbis nálam..
-
AtHoS
nagyúr
Merlin szoft alatt elérhető a crond. Ez olvasható a Merlin szoft readme-jében
"** Crond **
Crond will automatically start at boot time. You can put your cron
tasks in /var/spool/cron/crontabs/ . The file must be named "admin" as
this is the name of the system user. Note that this location resides in
RAM, so you would have to put your cron script somewhere such as in the
jffs partition, and at boot time copy it to /var/spool/cron/crontabs/
using an init-start user script.A simple way to manage your cron jobs is through the included "cru"
command. Just run "cru" to see the usage information. You can then
put your "cru" commands inside a user script to re-generate your cron
jobs at boot time." -
LSL1337
őstag
Hali
valakinek itt a topicban van 87U-ja? Ma szereztem egyet végre.
Az új gyári fw elvileg lassan 1 év után már elég jó.
Vagy maradjak inkább MerlinFW-nél?Kíváncsi leszek 500-as Digi-vel mit kezd a HW-es QoS.
-
nilrem
aktív tag
Ütemezett újraindítás vezérlő nem lesz valamikor bent szerintetek?
Néha azért sajnos nem árt neki.
-
Callisto
őstag
Egy olyan nagy problémám lenne, hogy ha megosztok egy HDD-t a routeren keresztül akkor nem tudom hálózati meghajtóként csatlakoztatni mivel a Windows a \\server-t nem fogadja el. MIndenképp vár egy share-t is. Igen ám, de ez a marha Asus a meghajtón található összes mappára tesz egy sharet, ahelyett hogy magára a meghajtóra rakna. Meg lehet oldani valahogy, hogy ne kelljen külön mappát csinálnom a HDD-n és abba belepakolni minden más mappát csak azért, hogy aztán tudjam egyetlen hálózati meghajtóként csatlakoztatni Windows alatt?
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Csabifater #1224 üzenetére
A maerint és a többi alternatív szoftvert akkor érdemes feltenni, ha neked a gyárival valami bajod van, vagy kevés a gyári tudása számodra, ellenkező esetben felesleges.
A merlin magyar nyelvű, itt ott maradt benne angol is, de el lehet rajta igazodni. -
Csabifater
tag
Sziasztok!
Megvan a router, nagyon jól szuperál.
Kérdésem: olvasom, hogy más FW-vel használjátok mint a gyári (Merlin, Tomato), érdemes ezeket felrakni? ezek is magyar menüsek?
Köszi a válaszokat! -
*H*
aktív tag
válasz
sziku69 #1221 üzenetére
Belépsz a Download Master-be és az általános fülön a Letöltési ütemtervnél választhatsz, hogy a megadott időpontban fusson csak. Letöltésre engedélyezett dátumnál külön megadhatod hétköznap, illetve hétvégén mettől meddig legyen aktív.
A BitTorrent fülön pedig beállíthatod a sebességkorlátokat. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
gyilkos répa #1219 üzenetére
VPN
-
gyilkos répa
tag
Sziasztok!
Van esetleg tippetek, hogy hogyan lehetne a routeremhez külföldről csatlakozva olyan tartalmakhoz hozzáférni, ami csak magyar IP-ről elérhető?
GyR
-
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Csabifater #1213 üzenetére
Az AC68U-ban dual magos proci van (erősebb) ez akkor jelenthet nagyobb előnyt, ha a routeren akarsz futtatni olyan dolgokat ami erőforrás igényes, pl. torrent, vagy média kiszolgáló, ezek mind erőforrás igényes dolgok.
-
Csabifater
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy RT-AC68u vagy RT-AC66u routert. Megéri a +10ezer a 68 javára? -
zsolt501
Topikgazda
Nem vagyok az ilyenben otthon, de az biztos, hogy maga a Merlin szoftver is tud érdekes dolgokat művelni, főleg a memória szivárgás terén, ami hosszabb távon tud bosszantó lenni, pl. 1 hét után kezd a memória fogyasztás szépen felkúszni, olyan mintha nem ürítené a felesleget, vagy egyszerűen valaminek a mérete szépen megnő.
Ezt a memória szivárgást pl. az utolsó 2-3 szoftvernél vettem észre, vagy inkább mióta a főverzió lépett. -
AtHoS
nagyúr
válasz
zsolt501 #1210 üzenetére
Bizonyára, bár semmi extra nem futott.
Ami érdekes, hogy ntorrent szépen látott minden futó és álló elemet, tehát maga az rtorrent hibátlanul tette a dolgát, csak a ruTorrent webGUI nem tudta beolvasni a listát.Hogy ezt most lighttpd vagy ruTorrent okozta, nem tudom. Minden esetre, miközben keresgettem a neten ilyen irányú infót, találkoztam olyan esettel, ahol - igaz nem lighttpd, hanem apache volt használatban - kevés volt a hozzárendelt memó. Ezt növelve megszűnt a jelenség. Bepróbálkoztam a lighttpd konfigokban (30-fastcgi.conf és 99-rtorrent-fastcgi-scgi-auth.conf) növelni értékeket (max-procs ; PHP_FCGI_CHILDREN ; PHP_FCGI_MAX_REQUESTS), de nem járt sikerrel a "túrkálás" részemről
-
AtHoS
nagyúr
válasz
zsolt501 #1207 üzenetére
Én meg vagy 2 napja ezt az üzit kapom ruTorrent-ben: "Bad response from server: (500 [error,list])" és nem listáz semmit.
Mondjuk megterheltem erősen, mert odaraktam jópár elemet (150...200 de nem számoltam) letöltésre, valószínű a seed foghatja meg, mert a torrent oldalon mutatja, hogy fut a visszaosztás. 48 óráig nyomja a visszaosztást, utána lekapcsolgat. Hajnalban még volt hátra kb.14...15 óra, szóval meglátom este, ha hazaértem elérhető lesz-e és a hibaüzi megszűnik-e. Ja közben feldobtam a 378.53_0 szoftot, de azzal is ugyanez a hibaüzi érkezett.
Picit alakítottak a frissítési folyamat visszajelzésén már a 378.52_2-nél, mivel meglepődve tapasztaltam, hogy bekerült egy folyamatjelző %-os kijelzéssel. JFFS-t elmentettem frissítés előtt, de meglepődve tapasztaltam, hogy a frissítés után is ugyanazon tartalommal megmaradt. Ez a rész nekem elég fura, mivel readme-ben is írják, mentsük a JFFS-t, mivel frissítéskor törlődik.
Ehhez valaki tudna értelmes magyarázatot? Miért maradt meg a JFFS (nem kapcsoltam ki frissítés előtt) tartalma?
-
zsolt501
Topikgazda
Tegnap este kicsit meglepődve tapasztaltam, hogy nem tudom elérni a router webes felületét, ilyen még nem fordult elő, azért is fura volt, mert net, és wifi is volt rendesen, open vpn is tökéletesen ment, illetve a portok is rendesen működtek, csak a routert nem lehetett elérni, de egy áramtalanítás megoldotta a problémát, most meg a router webes felülete is.
-
AtHoS
nagyúr
378.53 (26-Apr-2015)
- NEW: Merged with Asus GPL 378_4980 (with pieces from 378_4850 for AC56/AC68 and 378_5183 beta for AC87)
- NEW: OpenVPN policy routing. You can select client IPs or destination IPs which you want to route through your VPN tunnel. You can enter a single IP (192.168.0.1) or a whole subnet in CIDR format (for example 74.125.226.112/30). You can optionally block WAN access to these as well when the tunnel goes down.
- NEW: Ad blocker based on Trend Micro's Web Reputation System (WRS). This is an EXPERIMENTAL feature implemented by Asus but that isn't enabled in the stock firmware.
- CHANGED: Updated Tor to 0.2.5.12
- CHANGED: Those providing a signed SSL certificate for httpd can now provide chain certificate. The three PEMs must be in that order: client, intermediate, CA. (Patch by sasoiliev)
- CHANGED: The setting to enable the neighbour solication filter rule for Comcast's request flooding was changed to "ipv6_ns_drop", and now defaults to "0" as this hack causes issues with other ISPs.
- CHANGED: Backported dnsmasq patch that reverts a fix for Windows 8 clients as it could cause issues with other clients.
- FIXED: DNSFilter would fail if you had it set to "Router", and didn't have a DNS IP entered on the WAN page.
- FIXED: MSS clamping wasn't applied to traffic in both direction, moved it to the mangle table.
- FIXED: OpenVPN client firewall "external" mode does not exist - removed from the webui.
- FIXED: PPTP account list could become corrupted after removing an entry on the PPTP server page. -
-
Victorio
aktív tag
válasz
sziku69 #1202 üzenetére
Én most kísérletezek vele egy régi Linksys WRT54GL + Tomato by Shibby párosításon.
Mivel az UPC natívan nem szolgáltat IPv6 címet ezért 6in4 tunnel móddal oldottam meg.Nagy változás nem volt, pár oldal ahol működik már a dolog, IPv6-on jön be.
Viszont érdekes módon a pingem 20 ms környékéről 5 ms-ra csökkent.
Nem tudom ez hogy lehet. Mondjuk viszonylag közel lakok a BIX-hez, és a Tunnelbrokernek ott van a budapesti DNS szervere, lehet ettől lett ilyen jó. Vagy mittudomén, mindenesetre örültem neki.Szóval még nem létszükséglet az IPv6, de az idő múlásával egyre több oldal használja, nem árt felkészülni rá.
-
sziku69
őstag
Használ valaki itt IPv6-ot? Érdemes egy átlag felhasználónak átváltani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sorozatok
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Alcatel TAB 10" 32GB LTE / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple iPad 8gen 32GB Wifi/ Normál állapotban / 12 hónapjótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest