Új hozzászólás Aktív témák
-
-
decens
tag
melóhelyen vagyok, most nem tudok skype-olni.
az átépítés funkciót nem használjuk... legalábbis nem szoktuk birizgálni.
igen, nézettérkép is van beállítva, azt is szoktam használni, de tény, hogy ha elfeledkezem magamról, akkor simán a tervtérképen mászkálok fel alá a szinteken. -
decens
tag
sziasztok.
ha tudtok, adjatok már tippeket, ötleteket légyszi, hogy miért van az, hogy alkalomadtán bizonyos dokumentációs elemek (kották, helyiségpecsétek) eltűnnek. ac15, bim server.
viszonylag nagy munkán dolgozunk és a kiviteli tervekről nap nap után tűnnek el korábban letett kották. a kottázott elemek nem változnak, tehát nem az elem módosulása állhat a háttérben. egyedül dolgozom ezen a munkarészen, a többiek nem nyúlnak hozzá. elkészítek valamit, beküldöm, és 1-2 nap elteltével már nincs ott.
idegbaj, mert így egyik határidő sem elég távoli... ha közben minduntalan újra és újra kell csinálni azt, ami egyszer már elkészült.
eni ájdi...? -
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Miért van az, ha egy falban üres falnyílást nyitok és a nyílásba profilkezelővel készült, gerendaként elmentett elemet teszek, az láthatatlanná válik, amint a fal síkján túl kerül? -
Malanrion
tag
(#1187) daninet:csak egynél próbáltam, de már este nem jelentkezett a hiba, de a vizsgák után részletesen megnézem, meg több időm lesz vele foglalkozni.
(#1188) Cheesy: rendszer telepítés később lesz, VGA: GTX 660 asus, PSU: FSP Aurum GOLD 550
ha megnéztem a dolgokat és ha még mindig lesz hibám, akkor visszatérve írok, ha nem lesz akkor is csak már nem erről
-
Cheesy
őstag
válasz
Malanrion #1185 üzenetére
Én azért felraknék egy legújabb WHQL drivert minden egyéb előtt... mert csak 3D-ben van baja. Így kiesik a szoftveres rész, mint hibalehetőség. Rendszert újratelepíteni, utána csak AC16 felrak és akkor is csinálja, onnantól tuti hardver hiba. VGA típusa? Táp hány wattos? Mert ha jól értelmezem terhelés alatt fogy el/fagy le.
-
Malanrion
tag
igen, egymás után csinálta 4-5x, megnéztem mindent, minden oké, nincs melegedve se túl remélem nem rossz semmi, de majd visszatérek rá este, elindítom, hagyom had fusson csinálok vele 1-2 dolgot, remélem addigra kikapcsolt állapotban eleget pihen, lehet csak ez a probléma..
-
Malanrion
tag
sziasztok mért van az hogy 3d-be egyszerűen újra kell indítanom.. kifagy az egész, nem csinálok bonyorult dolgokat, alakzatokkal dolgozok, de csak fogja magát és lefagy, elmenti magának de kicsit idegesítő pár percenként bezárni és újraindítani archiCAD 16ról van szó. A gépemnek bírnia kell, de nem tudom mi miatt lehet..
-
copass
veterán
válasz
Engineer086 #1176 üzenetére
hehe!
minden héjszerkezetnek meg lehet adni egy tetszőleges kontúrt és lyukat is.
héjszerkezetet kijelölöd és jobb klikkmenüben ott lesz.
ő is ezt csinálja, csak előre megrajzolta a kontúr vonalból és space+klikkel varázsolja rá. -
copass
veterán
válasz
Engineer086 #1174 üzenetére
ez elég jó
http://www.youtube.com/watch?v=5R_l7GlRAsk -
Engineer086
Modder
Kedves Kollégák!
Lenne egy fontos kérdésem/kérésem hozzátok!
Jelenleg a egy későgótikus templom! Rekonstrukciós modelljén dolgozom. Szükségem lenne olyan leírásra, ahol lépésről lépésre elmyagarázzák a vezérgörbe-szerkesztést meg úgy általában a keresztboltozatok szerkesztését. Ezen felül egy tutorial, hogy mindezt AC-ben hogy kell megmodellezni. Valakinek tippje? -
copass
veterán
válasz
Fereg76 #1171 üzenetére
ez már gdl programozást igényel.
egy tárgyat csakis arányosan tudsz átméretezni.
de van térbeli komplett csavar -
Fereg76
csendes tag
Sziasztok!
Könyvtári elemek készítésével kapcsolatban lenne szükségem segítségre.
Az ArchiCAD ezen részében nem vagyok túlságosan otthon, és amire szükségem van, sehogy sem tudom megoldani.Addig OK, hogy hogyan készítünk könyvtári elemet. Na most a problémám az, hogy amint megcsináltam, és esetleg nyújtani szeretném, az elem torzul. Nekem pedig torzulásmentes nagyításra lenne szükségem.
Amire szükségem van: csavarok.
Beillesztek egy képet, a látható két jobb oldali csavarszár ugyanaz az elem, a jobb oldalit csak megnyújtottam. Látható hogy a menet nem egyezik meg, nekem viszont olyan kellene, ami a két befoglaló méretét változtatja, de közben a menet részhez nem nyúl, azok arányai /távolságai ugyanazok maradnak.Megköszönném, ha leírnátok ,szerintetek létezik-e megoldás.
Üdv,
Dani -
Nixon18
senior tag
Hello!
Megpróbáltam letölteni az Artlantis demo verzióját (gondolom később megoldható a licence), de amikor rákattintok az x64-es letöltésére ezt írja ki: "Your download will begin in a few seconds... You can close this window after the download begins." Majd semmi ne történik. Tudnátok segíteni? -
copass
veterán
válasz
Engineer086 #1166 üzenetére
nekem megcsinálja rendesen azt amit leírtál. képet muta.
-
Cheesy
őstag
válasz
Engineer086 #1166 üzenetére
Ez hasonlít arra a problémára amit a tompaszögű háromszög ablak csinált nekem, mikor is a 90fok feletti ablakrész belelógott a falba... (Ez még v13-assal volt, v16-osban még nem láttam ilyet)
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Lenne egy csemegém számotokra. Adott egy kör alaprajzó helyiség, a külső oldala nem függőleges, hanem befelé dől. Ebbe a falba elhelyezek egy üres ablak falnyílást. 3D-ben a nyílással szemben megjelenik egy hasonló méretű ablak és csak akkor tudom eltüntetni, ha az eredeti nyílást is kitörlöm.VAlakinek tippje, hogy ez miért lehet? Köszönöm a válaszokat!
-
Cheesy
őstag
-
-
daninet
veterán
Túldolgozik az agyam a koffeintől, úgyhogy eszembe jutott:
17-es tudja már natívan a PDF/A-t? Még nem jutottam el odáig, hogy felrakjam, vissza van egy windows telepítés, addig nem erőltetem. -
copass
veterán
-
daninet
veterán
az az érdekes, hogy nyomok frissítést, újraépítést mindent de nem jobb
Az se segít, ha megnyitok másik tervlapokat. Olyan szinten odaég, hogy csak a terv újramegnyitása segít. Ha pl visszamegyek tervlap sablonra és arrébb tolom az egyik feliratot, akkor duplán látom pirosan
Igazából nem zavar mert a mentett pdf-en nem látszik, meg 20ból 1szer van kb, hogy utólag váltom át a sablont csak akkor is érdekes.
Ráadásul up-to-date mert hardverkulcsos nálam.
-
daninet
veterán
Fagyás az nem hardver függő, nagy modellnél lehet darabos forgatás (mint játékoknál mikor alacsony az FPS) esetleg túlmelegedésnél 2D vonalszemetelés, vagy 2D rajznál is előfordulhat lag ha beraksz valami nagy dwg-t.
De nem jellemző egyik sem. Pausz tudja nagyobbacska épületeknél felfűteni a gépet, azt szereti a videókártya -
F4Zi
tag
válasz
daninet #1152 üzenetére
Hali
Vennék egy laptopot az asztali PC mellé, hogy néha ezen is használjam az Archicad 16 programot. Szerintetek ez a konfig bírná a néhai munkát vele?:
Acer Aspire 5742G-374G64MN LX.R520C.017
Intel Core i3 2,4Ghz processor
Ati radeon 5470 512Mb videókártya,
4Gb DDR3 ram
640Gb HDD
15,6 " LED LCD kijelzőA legfőbb kérdés a videókártya, mert laptopokba ezt az 5470-est látom nagyon gyakran és nem tudom megéri e megvenni? Tényleg csak az kell hogy elfusson, nem baj ha lassúzik néha
Köszi a válaszokat előre is. -
Cheesy
őstag
válasz
daninet #1150 üzenetére
Ó persze, hogy enged olyat és akkor "Elfajult sokszög" és nem jeleníti meg térben se azt a tárgyat.
De sokszor belefutottam abba a bugba(?), hogy ha lejtést adok egy terepnek és az oldalát ráígazítom egy szabályos körre min. egy negyed körcikk erejéig (pl. lejtésbe rakott autókihajtó utcába torkolló része), akkor térben a leképzésnél hibát ír ki és nem jeleníti meg. Csak akkor, ha szabálytalanná teszem az ívet. Ez AC13-ban még benne volt, v16-al még nem kellett ilyet csinálnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Warhammer 40.000
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER - A teljes nyitányt újraforgatták
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest