Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Facebook és Messenger
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
Köszönöm szépen a segítségeket. Úgy tünik, hogy kezdem picit belakni a magam arch telepítéseit. Igaz, hogy egyelőre csak calam-arch telepítővel, de most már nagyon tetszik. Most végre megcsináltam (ez talán már örökös darab lehet) egy stabil swájci bicskát egy usbs-ssd-ből. GPT-re partícionáltam, de a lemez első 1Megás partíciója egy bios_grub partíció lett, majd az EFI, aztán a /, a swap, és a /home partíciókat tettem rá. Így bőven van hova menteni , illetve onnan a /home parícióból betolni fájlokat a gyógyítandó rendszerre, illetve rendszerből, hisz mindig mindenhol ezt a kis szerszámomat szeretném bootolni.
A telepítést egy hp250 G7-es (UEFI és Legacy is megy rajta) laposon csináltam. XFCE került rá, nem telepítettem rá direkt video drivereket, hanem hagyom, hogy bütyköljön magának a linux amit akar, hátha így lesz minden körülmények között bootolható. Lehet, hogy hiba, de a firefox felkerült rá, mert megszoktam és egy Nemo fájlkezelő is. Nem tudom, hogy GTK ill. QT viszonylatban ez hiba-e, de így lett, így kevesebbet kell terminálozni a fájlműveleteknél. Újraindulás után a /boot/grub mappába másoltam az /usr/lib/grub mappából az i-386-pc mappát, mert az kell majd a Legacy bootoláshoz. Ezután újra indítván egy live rendszerről Legacyban chroot segítségével meggyógyítottam a kisbicskám Legacy bootját is. Konstatáltam, hogy az UEFI telepítás ismét lerombolta az alapgépem Arch UEFI bootját, de azt megint meggyógyítottam Frawly útmutatásai alapján egy :sudo efibootmgr --disk /dev/nvme0n1 --part 1 --create --loader /EFI/Arch/grubx64.efi --label "Arch" --verbose
csatakiáltással.Bootol a HP250 g7-es vason UEFI és Legacy módban is. Bootol az öreg Sony waio vpceh3l1e vasamon Legacyban és bootol a tiszta UEFI-s (de bootolásra finnyás) Asus x51na gumiragasztóval kitömött gépen is.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Robogó, kismotor
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Facebook és Messenger
- Szólánc.
- Stellar Blade
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...