-
IT café
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Balinov #42243 üzenetére
Izgalmas, annyi szerencsénk van, hogy ez a mostani áldás déli irányból jön, ahonnan egy nagy ház takar ki minket és egy elég erős, pár hasonlót már túlélt kerítés.
#42242: kb 50 csomó felett nincs irgalom-nincskegyelem, olyan dolgoknak lesz hirtelen szárnya, amiről közép-európai aggyal álmunkban se gondolnánk (pl raklap
)
#42245: Engem az elmúlt télen az készített ki totál idegileg, hogy volt ha jól számolom összesen HÉT komolyabb viharunk idefönt, ami kb így nézett ki 3 napon át, beázó conservatoryval és a házban is fújó széllel, már a legelső KO-zta a pár hónappal korábban vett "üveg"házat (műanyag sz.r)... Azóta szerencsére a conservatoryt rendberaktuk, a drága+idióta tetősök "munkáját" is kijavítottuk + pár lyukat sikerült betömnöm.
-
-
-
-
Az állam prioritásait kéne rendberakni, már az OKTATÁS szintjétől, és persze a bevándorlást is csak úgy engedni, hogy az adott régiókba letelepedők "az orvosaikat is hozzák magukkal" még egy kis érdekesség.
UK totál elsz.rta a gazdaságát, aminek SzVSz kb 50%-ban a wrexit az oka, 30%-ban az elbszott oktatási és (nem)szabályozási "rendszer" 20%-ban egyebek.
Én globálisan nem vagyok ennyire pesszimista, ahogy pl az iskolaudvar sincs minden országban chipseszacskóval teleszórva, útpadka cukor-műsz.r-löttyös petpalackokkal beterítve. A drogfogyasztás se mindenütt ennyire magas.
#42234: pontosan
. A brit szoc rendszer tragédiája, h elképesztő összegeket költ olyan figurákra, akik saját hibájukból b.szták el az életüket.
Jja, ahonnan kiindult a beszélgetés: a tesztelés, megelőzés egy katasztrófa ebben az országban.
-
válasz
sh4d0w #42229 üzenetére
Egy időben nagyon kíváncsi voltam a kicsi karibi országokra (St Vincent, USVI/BVI, Grenada), de utánuk olvasva elég durva infók jöttek elő bűnözés téren. Pedig kicsi, "falusias" helyek mind, amik elvileg a turizmusból élnek.
Nyilván egy esetleges induláshoz az aktuális jelenidőt is bele fogjuk számolni, nem csak a projekciókat. A matek vmi hihetetlenül komplex még a jelenre is, egy viszont bizonyos, hogy a UK felirat mellett már úgy másfél-2éve villog a vörös lámpa, hajót elhagyni felirattal. Kiccaládnak köszönhetően fog még az villogni egy darabig, de készülni időben kell, főleg, ha öreg fejét nyelvtanulásra adná az ember.
-
válasz
moleculez #42227 üzenetére
Mondjuk a megfizethető és jó egészségbiztosítás mellé tennék egy kérdőjelet, hogy mennyiazannyi a valóságban, ill hogy megy a dolog, ha a vége felé komolyabb betegségsorozatot zongoráz végig az ember mondjuk 2 évtizeden át. Olyan helyre tuti nem mennék, ahol nincs bármilyen állami eü, aki akármilyen minőségben, de kérdés és a gyerkőcök örökségét lenullázó számlahegyek nélkül hozzádnyúl.
Láttam olyan amerikai kisvilágot, amibe szivesen beleülnék, ha még létezik ("vadnyugati" régió, kb 20évvel ezelőtti állapotában). Az ördög a részletekben van elásva... -
válasz
moleculez #42225 üzenetére
Ezzel vhol az a fílingem, hogy €urópában (UK incl) sok paraméter egyáltalán nem olyan jó, mint ahogy meg akarják velünk etetni. Illetve az egyén találkozása a statisztikai számokkal is megér egy misét: vegyük például az Argentin gyilkolászási statisztikát, homicide rate náluk 4.3. Itt Skóciában meg 0.8. Papíron. Ehhez képest itt a mi kis "járásunkban" (kb 5 falu) él ~15e ember, az elmúlt 2évben volt 2 szándékos gyilkosság, amiről én is tudok == lokális ráta kb = 6! És akkor nem egy Croydon-ról beszélek... Azaz ebből a szempontból kb ugyanott, vagy akár rosszabb környezetben vagyok egyénileg, mintha Bariloche-ban szerveznék sítúrákat kétes múltú német vendégkör számára.
-
válasz
sh4d0w #42222 üzenetére
JELENIDŐBEN mindenképp ez a helyzet. Bár már pl egy Chile vagy Argentína sem az a késdobálós pokol, mint pl a Karibi térség húzósabb helyei. Brazíliát persze kerülném, az az az ország, ahol konkrétan az őrzött-védett olimpiai csapatokat rabolgatták ki...
Én arra számítok, hogy ők szép lassan összeszedik magukat - Európában viszont nem látom a szándékot, hogy rendet akarnának tartani.
-
válasz
Apollyon #42220 üzenetére
+1, igazából az egész fejlett világ, és ebbe még a mi gulyáskomcsi rendszerünk is kis túlzással belefér, arról szólt a 70es években, hogy a DOLGOZÓ EMBER meg volt becsülve: a fizetéséből, MEGTAKARÍTÁSÁBÓL tudott normális házat venni, a fogászaton egy gyökértömés (már létezett ugye) nem vitte el egy havi fizetését. Nem kellett félévente állásinterjúkra rohangálni "átszervezéstől" rettegve, stb-stb.
A leépülés kezdetét SzVSz a zusa 9/11 mérföldköve jelzi legkorábban: ez megindított egy társadalmi törést a világon (globális bizalmatlanság, az állam mindent IS tudni akar rólad), megfejelve a dotcom (2001)+ a valóságban nem kezelt Subprime (2008-napjainkig) válságokkal.
Hogy ne csupa siránkozás legyen, tény és való van pár pozitívum, pl a vonat már nem úgy néz ki, hogy a vagon eleje nemdohányzó és a tanár se veri a gyereket az iskolában. Csak ezek a vívmányok sajna egy rakás negatívum, frusztráció mellett érkeztek.
Amit érdemes még megfigyelni: ROHAN a modern élet, mint az őrült, ha megnézel egy mai filmet/meghallgatsz 10 felnőttet, kb dupla sebességgel beszélnek, mint 50 éve. És van ennek a pörgésnek bármi HASZNA a mi számunkra? Frászt, ugyanúgy végig kell dolgozni a heti 5 napot, hogy ne haljon éhen a család.
-
válasz
moleculez #42217 üzenetére
A BME-n valamelyik tanszék előtt még rémlenek is egy nagyobb Líbiai projekt légi felvételei. Egész biztosan husin fizetett az érintetteknek.
#42216: A 200évvel ezelőtti Anglia amúgy nem jó példa, a népjólét egy katasztrófa volt, Irish famine ugyebár 1845-52, 1 millió halott egy kvázi saját, nem gyarmatnak minősülő területen, Highland Clearances ~1860-ig. Az elitnek jól pörgött, de már akkor is sz.rrágók voltak és a dolgozó annyit kapott, hogy éppen éhen ne haljon.
-
Sokan leszólják Latin-Amerikát, hogy ott megeszik az embert mihelyst kiszáll a gépből, változnak az idők:
[link]
"1,100 prisoners in the UK will be released early this coming Tuesday.
Meanwhile, with his tough stance on crime, Bukele (Salvador elnöke,szerk) has taken El Salvador from the “murder capital of the world” to having one of the lowest homicide rates in the Western Hemisphere in less than a decade."Szóval sztem a Spanyol egy hasznos nyelv, ha valaki 50-60éves időtávra tervez a családnak, minimum egy nyelvtanulással és egy-két opciókereséssel érdemes kalkulálni. 100éve amúgy elég jólmenő polgári társadalmak voltak arrafelé egy sor országban, svájciak vándoroltak ki pl Brazíliába, németek Argentínába (nem a ww2 után menekülő nácik, évtizedekkel korábban).
-
Ezek megőrültek - természetesen a mi pénzünkből:
Labour to send 100 party staff to US to help Democrats in swing states
#1: értelme ugye 0, ezek nyaralni (őszölni) mennek ki, több ellenszavazatot hoznak a konyhára, mint dem-est + 99.9%, hogy Kamala nyer amúgy is, ergo ha használna is, akkor sincsenek ránk szorulva
#2: élesben megy az amcsiknál, hogy Trumpot tolják az orkok, azért is került először elnöki székbe: no így lesz a repiknél is egy kártya, hogy a másik tábort az egykori gyarmatosítók tolják...
#3: tesztelik szépen a választókat, hogy mennyire tolják tovább a labour elit "Chileicseresznyézését", miközben jókora adóemelések várhatók. -
-
válasz
instantwater #42192 üzenetére
Noigen, extra luxusnak számít már egy normális házforma is, nemhogy kivitel
-
válasz
Devid_81 #42176 üzenetére
Bőrrák nem visz el, de az a spektrum+fényerő ami a növényeknek kell, nagyon fárasztja a szemet. Főleg, ha csak a "magenta mix" van, amit linkeltem is. Ha minden lámpácskában van uv is, akkor azt mondanám, h árt is a szemnek, máskülönben pár led-ből némi 320nm körüli világosság belefér, ez se nem szolárium se penészölő uv-c lámpa
#42184: én is attól tartok: egyszer ettem sáskachipset, semmi jó íz nem volt benne. A lehúzós tetősökre meg az a megoldás, hogy könnyen, diy javítható FÖLDSZINTES házikókat kell építeni. Érdekes, szüleim házát talán 100év alatt sem látta tetős/mióta ők birtokolták (50év, 2 komplett tető) tuti nem. Hármasban raktuk át apámmal és nagybátyámmal.
-
-
válasz
Apollyon #42164 üzenetére
Az egészségi oldalával full egyetértek, annyi, hogyha a növénytermesztésnek kampó, akkor az állatok etetésével is gondok lesznek.
Gugli amúgy csőhülye, ha azt kérdezed tőle, mekkora agrárterület kell egy ember etetéséhez. A sok ábrándoska újzöld "kutató" bölcsészmérnök pl se trágyázással se vetésforgóval nem számol, esetleg hidroponikával, ami ugye ==sok tonna műanyag felszerelés == szemét.
#42165: palántanevelésre jó az a fajta, ami pár db uv és ir ledet is tartalmaz, elmúlt 2 télen használtam ilyeneket.
Termelésre komoly grow-boxot kell berendezni alufóliás oldalakkal + nagyobb, 20W körüli áramfelvételű lámpák is kellenek, vagy a piciből sok. Abba a villanyárak miatt nem vágtam bele, de idén télen ha nem döglik ki a cserepes paradicsomállomány, lehet meglépem. -
válasz
instantwater #42154 üzenetére
Nono, következő meg a Mátrix-toronyrendszer full szintetikus kajával... Éljen betonketrecben az aki akar, én kérem szépen a kertem és a fénnyel nem teleokádott csillagos egem, utóbbi ld feljebb.
Egy országban ne éljen több humanoid, mint amennyit 80+%-ban helyben, viszonylag tiszta/közel bio módszerekkel megtermelt élelmiszerekkel el lehet látni, miközben a természetes élővilágnak is marad háborítatlan hely. Akkor is, ha kiccalád a pickuppal hétvégézni indul.FYI: egy 4tagú kiccalád kajáltatásához még akkor is 2 hektárnál nagyobb minőségi (nem vizes kősivatag...) termőterület kell, ha full vegán kaját esznek. Ha viszont felkerül a husi is a repertoárba, ez rögtön duplázódik. Most akkor komolyam a mocsokburzsuj 1000m2, azaz 0.1ha kert a fő probléma???
-
válasz
moleculez #42148 üzenetére
Egy lassú fogyás mindenképp üdvös lenne, csakhát itta nyögdíjrendszer is rohadó papírra van alapozva mint minden más, már attól kitör a hiszti, ha nem nő exponenciálisan a népesség.
Nagyon sok K-európai még mindíg kitart (mint mi is), vagy csak mostanában, a 2022es sokkévtől kikészülve kezdi szedni a sátorfáját, szóval ez a ki/visszatelepülősdi még messze nem lejátszott dolog. Tippre a mi fajtánk is valamicskével többet szül átlagban, mint az 1.5 brit fertilitás. Az egész utcánkban amúgy 12 év alatt csak a mi 2 gyerkőcünk van, ami azért durva, a nyugdíjas nénikék-bácsikák meg halnak egymás után, idén 3an is.
-
válasz
moleculez #42145 üzenetére
Nincsenek ők olyan sokan, mint ahogy a rasszofób hergelők láttatni akarják. Afrikaiból van sokféle, de 5+gyereket terelgető csak 1-2 náció, a többinél inkább 2-3 lesz az az 5.
Pont a council estates 'cigányéletet érhette mostanság a legnagyobb csapás, uis a UC-hez is kell már dolgozni () ha jól tudom. Nna úgy meg nem olyan egyszerű a "singlemami 6 gyerekkel, legutolsó apuka most ment át a sittről detoxra" módi.
-
-
válasz
instantwater #42139 üzenetére
50pennyt? 5 fontot, nem ám palackonként, minden nyomorék zacskóra!!! Ha tisztán viszi vissza, akkor teljes összeg visszajár, összehányva a fele, nyomorodjon meg minden szemetelő... EZ amúgy lehet tényleg csökkentené a zsírdisznulást is, az se utsó mellékhatás...
-
válasz
instantwater #42137 üzenetére
... a metán ugyebár kb 30x erősebb üvegházgáz, mint a CO2, ennyit a landfill környezetbarátságáról...
A szeméttermelés naagyon brit probléma sajnos, ránézésre több műanyagot használnak, mint egy rakás ny-EU ország (mindenből kicsivacak, nyomi 25g-os chipseszacskókkal van teleszórva az iskolaudvar). Azt is itt láttam először, hogy a fűnyíró-processzhez nem kapcsolódik szemétgyűjtés a terepen: simán ledaráltatják a géppel a szanaszét heverő, amúgy visszaforgatható PET-palackokat és egyéb műanyagsz.rt. in-situ landfill...
-
válasz
Balinov #42134 üzenetére
Jó nagy mázli, jó walesi ég és sötétben jól üzemelő fotóscucc is kellett hozzá, bár jobbféle mobillal se teljesen esélytelen, ha az ég adott
.
#42135: a bajom ezzel az, hogy ezek politikát csinálnak, kvázi kampányolnak a szemét elásása mellett. Azaz kevés évtized és a brit szigetvilág ténylegesen vastag szemétrétegen fog ülni és azon töri a fejét, hova dughat még több szemetet.
-
A bbc kampányol a hulladékégetés ellen. Naigen, füstöl, CO2-t termel, persze - de hova a f.szba raksz trillió tonna szemetet ÉVENTE, amit ez a minizacskós, 3réteg műanyagba tekert társadalom letermel? Már lassan a Tower alatt is landfill van, mintha a landfill bármire is megoldás lenne... El voltam képedve ideköltözéskor, hogy ezek kezelés (=égetés) helyett simán fogják és bedugják a föld alá a szemetet. Másik, amikor fizetnek random 3rd world országoknak, hogy az ő területükön szórhassák szét.
#42131: akkor még itt lesz, csak halványodik, binokli kell majd hozzá
-
Haki tudtok ugrani valamelyik este olyan helyre, ahol szép tiszta a nyugati horizont (pl tenger van alatta...) - a vidéki élet apróságai:
#42128: MOST D-Amerika jelentős része pokol. De a Balti államocskák se voltak mindíg patyolattiszta közéletű ideál fejlődéscentrikus helyek. Sokminden fog fordulni arrafelé, ugyebár már Brazíliában is lassan FOGYÁSNAK INDUL a lakosság. Az idősödéssel óriási társadalmi változások is járnak: egy 70éves nem lesz útszéli bandita, de talán még a korrupció legaljáért se feltétlen tartja a markát - az egzisztenciája, családja többet ér neki.
-
válasz
blt-blog #42116 üzenetére
Igazából az angol lassan már csak kizárólag az angol anyanyelvű országokban elég, nagyon über spílernek kell ahhoz lenned, hogy egy svájcban, skandináviában, mediterrán országokban, stb kizárólag angollal hosszú távon ellegyél. Egyetemi prof, felsőszintű manager, nagyon spéci tudással rendelkező műszakis (ez egyáltalán nem mindíg, saját tapasztalat).
Persze az angolul beszélő világ nagy, HA a valódi középosztályhoz tartoztok és nem jelent gondot egy hirtelen Új-Zélandra költözés.
A spanyolban egyetértünk, én szorgalmazom is + lusta/3 sebességgel magam is tanulgatom. SzVSz Dél-Amerikában lesz potenciál a következő generáció számára. -
-
-
-
-
Nna azt tuti nem csinálnám én se. Többek között ezek miatt is dobtuk a komplett nagyvárosi életet, választhatsz, hogy a rajtad ülő/álló eboláját/szifiliszét kapod el a metrón/buszon, vagy egy 10km-es úton roncsderbizel, beszívva az előtted lévő okosba dpf/katalizátorműtött bontószökevény rákkeltő remekeit.
-
-
-
válasz
instantwater #42085 üzenetére
Persze, mert titeket meg olyan helyen "lakatnak" - kivétel a szerencsések - hogy a 2x55k bruttó is eltűnik a pöcegödörben. Mifelénk egy család megél évi kb szumma 25k-ból, de nem is adnak egy petákkal se többet melóhelyeken. Vállalkozó szaki, aki 2 repedt lécért kiszámláz 725 fontot, az ideig-óráig tud pénzt keresni, de az nem folyamatos bevétel +komoly melós kiadások is vannak, főleg, ha ugráltatott dolgozóval csináltatja.
-
-
Nekem a bajom azzal van, hogy a politikai lózungokkal élve "belpesti liberális ződ értelmiség" népellenségnek kiáltotta ki az autót. Persze nem a pénzgyár teslát, hanem azt, amit az r=1 melós meg is tud fizetni a csodás brit nemdeveloper fizetésekből. Az ország területének 90%-án (pedig a sűrűn lakott Ny-EU-ban vagyunk) közel minimálbérért ez az egyetlen melóbajárós lehetőségünk. Nem, zéró, nuku, semmi más mód nincs arra a taxin (szintén kocsi..) kívül, hogy meló végén elvigyem a gyereket az egyik faluban lévő sulijából a másikban lévő zongoraórára. Ezért kivetnek ránk 60% üzemanyagadót, gépjárműadót és még a biztosításon is adó van + ha valami dolgom akad a rühes tömegnyomor városban ÉVI 1x, megbüntetnek, mert "csak" EUR5-ös a kocsi, természetesen a szabványokat is úgy kellett átírni, hogy maximálisan le lehessen nyúlni az embert.
-
-
-
válasz
t72killer #42066 üzenetére
Meg is van egyelőre, Lebara egy tizes a korlátlan, egyelőre 3 hónap
-
Nem tudom mi van az IDMobile-al, de sztem lopja a netet... 150GB-os csomagunk van, korábban a smarty-nál a 125GB szűkösen elég volt hó végéig, itt meg 20. napon kajabál, h elfogyott a net
. Otthagyom őket a f.szba és kötök egy korlátlant, v minimum 250GB-osat másnál.
-
-
válasz
instantwater #42051 üzenetére
Reptér is kell nekik, intergalaktikus űrhajóbázis meg tengeralattjáró támaszpont, félóránkénti járatokkal. ezt csak a csuda London tudja
kicsit kapcsolódik a "legyen a gyereknek tömegközlekedés" témához - egy mocsokmigri ugyebár, akitől a 'zember már az utca túlvégén átmegy a másik oldalra...
-
-
válasz
moleculez #42039 üzenetére
Najahh, a "jótömegközli" helyek nem kis része késdobálós... Ez nem Zürich vagy Genf. De svájci vonaton történt velem sok éve, h persze heringláda, de szerencsésen ültem: jól öltözött tag akkora kulát tüsszentett a laptopom képernyőjére, h hazáig azt pucoltam
Most így a covid-érában nincs az a pénz, amiért a tömegnyomorba visszamenjek. -
Ezzel gyakorlatilag a bolygó felszínének 0.0001% -ára korlátoztad magatokat
#42033: ilyenkor a minimum az lenne, hogy a megállapodástól elálló fél fizeti a felmerülő ktg-eket. Ha 8 eladó "gondolja meg magát, mert csak", akkor csóri vevőnek mínusz 4-5k font??? Mert ugye az exchangere még kp-s vétel esetén is várni kell pár hetet.
#42035: "szolgáltató terhére." - UK-ben? Kizárt, adópénz lesz ez, így vagy úgy. -
Nincsingyenebéd címszóval én ahol tömegközlekedést láttam ebben az országban, ott
1. kifizettetik veled simán egy kocsitartás árát csak a jegyekkel
2. ha valahol előfordulnak alja figurák a környéken, az a tömegközlekedés lesz
3. Simán van, hogy a vasútállomáshoz legközelebbi buszmegálló 2 utcányira vanÉrdekes, valahogy a Zürich-Párizs TGV-n utazva tizenjópár évvel ezelőtt egyik pont se merült fel bennem...
De persze nekem elég limitált tapasztalatom van ezzel, eleve kocsival költöztünk, a párom talán 3 alkalommal kalandozás címszóval elvitte a gyerkőcöket tömegközlekedve Glasgowba ill egyszer még régen hétvégéztünk London-Seaford vonalon.
-
Ilyen van?
"Public notice
We are acting in the sale of the above property and have received an offer of £195,000 on the above property.
Any interested parties must submit any higher offers in writing to the selling agent before exchange of contracts takes place." [link]Édes k.rva anyjába menjen az ilyen, ha elfogadta az említett ajánlatot, akkor tessék azon végigmenni, ne a vevőt szivatni dupla ügyvédi költséggel+újra utánajárással...
Szép példa amúgy arra, hogy bizony LEFELÉ is lehet alkudni, nem csak az offersover agybaj van. -
Semidetached vagy terraced simán. Hozzátok képest Észak...
-
-
Nem hiszem, hogy ők meg tudják fejteni. A 3éves ovis se tud igazán választ adni arra a kérdésre, hogy durci idején miért mindenre IS nemleges a válasz... Kívülálló sokkal hamarabb megérti: 90%ban éhes, szomjas, fáradt a szerencsétlen és persze még nincs azon a szinten, hogy a szitu gyökerét megtalálja.
#42015: lesz egy kis dolguk a szakiknak arrafelé...
-
Valaki megfejtette már, h miért árulnak ilyet ÚJONNAN
?
-
válasz
moleculez #42004 üzenetére
Ódejó, pedig már gondoltam, hogy túl kevés a council tax, emelni kéne nehogy éhenhaljanak szegény council alkalmazottak...
Ezeket valami Felcsúti akadémián képezhetik.Cigányélet, ha lesz egy kis enerdzsi végigolvasom, lehet kimazsolázok belőle vmi ötletet, hogy lóghassanak a gyerkőcök többet a suliból
(tipp, kisebbséginek kell kiadni magunkat
)
-
válasz
moleculez #42002 üzenetére
Így van, sőt, egyes vidéki körzetekben lehet hamarabb jön a mentő. A HSZben+elődjében amúgy Mo.ra költöző német nyuggerekről van szó, akik a hollandokkal karöltve lelkesen verik felfelé a honisztáni ingatlanárakat.
#41995: bőőven olcsóbb volt a mostaninál, Ausztria ide vagy oda. Igen, most simán kaphatsz pöccre ugyanolyan kategóriásat a sógoroknál OLCSÓBBAN, mint GySM+Vas megyében, ami egy vicc.
-
válasz
instantwater #41999 üzenetére
Csak legyen a közelben magánkórház, pénzért dolgozni is hajlandó mindenféle szolgáltató/szaki, stb-stb...
-
Re K-London/Ny-London bűnözés, megtaláltam Angliára is a szutyoktérképet (Skóciára persze másik van, azt már ideköltözés előtt bújtam). Elég durva, hogy egy menőnek gondolt vidéki körzetben is vannak top decilisbe tartozó bűnözős helyek - bár nem egészen világos, hogy számolták ki - mindíg is érdekelt Cornwall, itt északon valahogy azt képzelem, hogy ott jobb az idő
:
-
válasz
moleculez #41989 üzenetére
Főleg úgy, hogy az útlevél chipjében ÉS az ő adatbázisukban ott az ujjlenyomatod és a képed, szóval már megvan a biometrikusokhoz kötés, csak épp nekünk nincs hasznunk belőle.
Sajna adatlopás-adatkezelés-scammerparádé tekintetében nincsenek illúzióim ebben az országban, az adatvédelmi koncepció (izé, létezik ez a szó a szigeteken egyáltalán?) kb olyan szintű, mint fentebb írt szeretett tetőfedőim "munkássága"...
-
válasz
Devid_81 #41987 üzenetére
Tavaly idefönt ha jól rémlik 7 névvel is rendelkező vihar volt, hajók nem jártak, az egyik árvizet és földcsuszamlásokat is hozott. VISZONT asszonypajti úgy néz ki rájött hol ereszt a conservatory, így lehet pár hektó vízzel kevesebbel ússzuk meg ezt a telet. Én meg nagy bátran felmásztam a tetőre és a tavaly 2 repedt deszkát 700 fontért felcsavarozó, azóta csődbe ment szerencsétlenek kontármelóján javítottam kicsit: a röpke <1év alatt szétrohadt csavarokat kicseréltem ebayen fillérekért kapható A2-esekre...
-
válasz
Devid_81 #41984 üzenetére
így van, itt is van ugye kedvezmény: HA az állam csecsén lógsz UC-vel (aminél ugye kizáró ok bármiféle érdemi megtakarítás vagy minimál felénél magasabb jövedelem - hiába van 2-3 gyerek a családban), akkor a gyerekek sarcát nagy kegyesen elengedik.
Ez csak ugyebár a 0 jövedelmet termelő gyerkőcöké, akkor is, ha 2éves korában költözött és high school idején jelentkeznek a szülei: -
-
Egy érdekesség: FB link, ingatlanhirdetés Mo-ról, ami érdekes benne az a németajkú kérdező profilja....
-
-
válasz
Devid_81 #41977 üzenetére
...ahelyett, hogy mondjuk 15év ADÓZÓ-törvénytisztelő tartózkodás után AUTOMATIKUSAN megkínálnák az ide költözöttet egy állampolgársággal. Dehát nem lehet, folyamatosan le van égve az állam...
Nekem ez az állandó "csórók vagyunk, most itt+ott szivatnunk kell" hozzáállás böki a csőröm. Mivel nagyban nyomják a pénzszórást, a nyűg simán rosszabb tud lenni, mint egy szegényebb országban kiszabott sarcok.
-
A kontinens SZVSZ jó 5let, hogy aztán Tromso vagy Isztanbul, kiadja az egyéni matek. Én amúgy a Baltiakat nem írnám le az ork közelség miatt, az oroszok most úgy haza lesznek vágva a következő évszázadra, hogy a farkukat se bírják megcsóválni, nemhogy bármit akciózzanak a térségben. Személyes ismeretségem nincs, annyit tudok róluk, hogy rendkívül innovatív, magyarral ellentétben eszét használó népség (magyar is az lenne, ha az észt nem kergették volna nyugatra az elmúlt 35 "szabad" évben).
Skót iskola, Re " kihozzák belőlük a legtöbbet" - áácsi. A CSOPORTBÓL próbálkoznak maxot kihozni, amiben van autista, drogos, drogosszülő nyomorék gyereke, nettó neveletlen. Ha közepes vagy alatta környéken laksz, simán Gyöngyös alsó "élmény" annak minden gyönyörűségével. Mi kicsit felette vagyunk, de még itt is meséli a nagyfiam, hogy nem egyszer azzal megy el a fél "óra", hogy a rosszgyereket fegyelmezni, vagy épp heplijeit körültáncolni kell. Akkor inkább már a régi magyar "verslábazzuk körül a főteret" tempó, persze értelmes tanárokkal. De Mo eléggé zsákutca lett a vallásmaffiával, a szülőfalumba visszalátogatva elképedve láttam, hogy az egyetlen iskolára rátenyerelt az evangélikus "egyház".
-
-
-
Kb 100 év.időbeni eltolódás van a kettő között, ennyi. A keresztény felebaráti szeretet alatt vajon az Irish Potato famine-t vagy az "Arbeit mach frei"-t kell érteni?
A kereszténység úgy indított a fejlődéssel, hogy máglyára akarta küldeni Galileit... még annyi se volt bennük, h a cégnevet átírják. -
-
-
válasz
lumpy92 #41949 üzenetére
Igaz, ez Pesten egy "mindenképpfogadós" fogászat volt - persze CSINÁLNI már nem akart semmit, hívott volna vissza 2 hónappal későbbre - LoL...
Ez a "trend" kérdés érdekes dolog, ugye pl 2011 környékén kellett volna ingatlan-nagybevásárlást csinálni pl Sopron környékén, a most költözőkre valszleg igen komoly bukta vár - ez ugye az anyagi része. A másik, hogy belebújtak a ruszkik s.ggébe tényleg aggasztó.
#41950: full racionálisan itt két paraméter van: a lejtő kiindulópontja és meredeksége. Ezek közül Mo egyikben sem áll túl jól, de tény, ezek minden embernek EGYÉNI függvények: ha pl nagyszülők-család besegítenek a gyerekvigyázásban-nevelésben, akkor az egy km-rel magasabb kiindulópont, mintha valakinek kihaltak már a szülei, v 2km-rel, ha a szülők közelsége konfliktus miatt egyenesen problémát jelent. A melóK, gyerekek iskoláI, baráti közösségeI is egyéniek, nyaralási szokások (ugye pl Kanárira Mo.-ról elég macerás+drága repkedni, Horváto viszont kocsival egy ugrás) mind nagyban befolyásolják az összképet. Tény, UK, főleg wrexit óta, mérföldnyit süllyedt, szóval a korábban full egyértelmű UK-HU matek már durván bonyi!
#41952: nna, valaki 1 sorban összefoglalta a szövegelésem
. Még egyéniben is marha nehéz ezt a megfelelő méretet megtalálni...
-
válasz
ricardobayes #41946 üzenetére
Egy komoly korlát: meg kell tanulni a nyelvet. Bár legalább nem egy görög
(ingatlanárak+klíma szempontból nekem még jobban fekszik, de ott azért már tleg sovány a gazdaság).
Bp minden szempontból drága, drágább fogászt kb uk+svájc tud produkálni. Nekem egy db rtg-ért 13eFt-ot kértek pesten 3 éve! Idén az alföldön ugyanez 5, azaz öt ezer Ft. De még egy lángos is simán duplája Budipesten mint Békéscsabán.
-
Egy pozitívum abban, ha országon belül mozdultok: a biztosító állja a költözködést.
Észak-Wales tűnt nekem még élhető ÉS szép környéknek, picit jobb az idő, mint idefönt. De ez szigorúan turistaként, szóval helyi közszolgáltatásokról, sőt, közbiztonságról dunsztom sincs, viszont töredéke szemetet ill councilház förmedvényt láttam mint errefelé.
-
válasz
Apollyon #41937 üzenetére
A finnek jófejek, egyetemi professzorokig bezárólag mindenfélével beszéltem már közülük, igaz még akkor, amikor nem az asztalrasz.ró, horribile dictu nato tagságukat gáncsoló pocak adta az országimázst. Kegyetlen hideg van télen, DE legalább kevesebb a felhő!
Ha jó szoc rendszer kell, na náluk VAN! A svédeket én is kerülném, nekem a skandi társaságból a Norvég (vastag pénzek mindenben, kapsz is valamit az adódért cserébe + a buckalakók nem nyomták még le az országot) és az elvileg rokon Finn szimpatikus. Dánoknál ahogy írtam, magasan van a léc, oda a maxosan feltámasztott szakmáinkkal tudnék értdemben beilleszkedni, amihez sajnos már túl sokat lebzseltünk. -
válasz
Apollyon #41936 üzenetére
Igen, a dánoknál alap, hogy az első 2év alatt el kell sajátítani a nyelvet. Ha meló szerint elég magas státuszban vagy (ők azért nem csatornatisztító-segédnek mennének át), akkor azért brit-magyarként (mert ugye nem is BAZ-megyéből költöznek putris furgonnal) nem a nációrangsor legalján foglalnának helyet. Valóban, a múltkori példa igyencsak elriasztó volt Dániát illetőleg, de ott az alany azért nem a "kaptam egy top melót vmelyik Koppenhágai banknál" kategória volt, hanem a helyi vállalkozói szférában próbált őslakos hátterűekkel versenyezni. Egy EGÉSZSÉGES, minimális önvédelemmel is rendelkező rendszerben ez nem fog menni, hacsak nem komoly a hiány az adott területen.
#41938: én azt látom, hogy nagyon sokminden szerencse kérdése. NHS-el egyelőre tényleg csak jó tapasztalataink vannak - de látok nagyon durva ellenpéldákat is a helyi idősek körében, tényleg tiszta magyar sztorik, mint pl meghalasztott idősotthon-lakó, kezelésre 3 éve váró reszkető-fájdalmakkal küzdő néni, stb. De pl amikor elmentem lyme gyanúval a GP-hez, másnapi időponton fogadott és instant kiírta a normáliséknál ilyenkor szokásos adag Doxycyklint. Ovi szintén mint írtam, egyik olyan, mintha vmi elit magánintézménybe járnánk ráadásul középosztálybeli gyerekekkel. Közbiztonság: olyan részen vagyunk, ahol nyitva hagyhatod az ajtót-kaput(!!) - de pl tőlünk 2 utcára volt egy drogos gyilkolászás nyílt utcán.
Adók sávossága: nekem ezzel a fő bajom az, hogy a sávhatárok ugyanott vannak, mint akkor, amikor a pénz még kb 40%-al többet ért, ráadásul ha a többszörösen adózott jövedelmedből megpróbálsz vmi legaláb távolról inflakövető megtakarításba félretenni, arra is zúdul hamarosan 0 font képzelt haszontól a kamatadó. -
Aaaztak8.patkányát
!
A lakást-házat amúgy rendbe tudták tenni? Agyrém egy ilyen munka, fene se tudja milyen mélyen vizesednek a falak + egy rakás cucc megrohad a lakásban. Mindenesetre a köz nevében köszönjük a figyelmeztetőt, hogy elutazás előtt főszelep (nekünk szerencsére kettő is van).
Skócia: már MESSZE nem a régi (értsd 2022 előtti!). Még az ingyenes egyetemrejárás is kérdőjelessé vált - mi ezért költöztünk ide. A többiről meg csak annyit, hogy kb pont mint Angliában: ha van pár pennynél több megtakarításotok és/vagy FÉL minimálbérnél(!) magasabb jövedelmetek, akkor gyerekek ide vagy oda, TI fizetitek a drogos lusta herék illetve az idősödő társadalom elszegényedett nyugdíjasainak mindenféle segélyét, kedvezményét és ellátását IS. NHS fogászat VOLT - kiirtották. Csórimagyar fórumokon is a szerencsétlen minimálbéresnek magán keselyűket ajánlgatnak. Ingyen ovi még van, hogy milyen YMMV, nekünk egy csúcsszuperzseni kintit és egy katasztrófa hagyományost sikerült kifogni, apronc heti 3 napot van a szuperben és 2őt a helyi drogkereskedőképzőben. Iskola: választhatsz a méregdrága környék "menő ügyvéd az anyukám, filmsztár a 'zapukám, múlt héten láttam őket, kérsz ebből a fehér porocskából?" sznobparádéja és a megfizethető környék detoxszökevény szölők zizzent gyerekeit kerülgető kiégett pedagógusai között.
Jja, és azt is érdemes szem előtt tartani, hogy csak úgy költözzön ide az ember, ha a család minden tagja hiszti nélkül elviseli, hogy 2féle időjárás van: full borult szürke különböző esőfokozatokal, vagy 10percenként váltakozó 4 évszak napsütés+kékég-zápor+köd-vihar között. Júliusban IS. Bár tény, a keleti part egy cseppet civilzáltabb, de legalább cserébe egyhangú-unalmas a táj: itt nyugaton gyönyörű, HA épp szökőévenkénti tízóraiszünetet tartanak a felhők.Röviden: ha jön mindkettőtöknek pl Dániából egy-egy korrekt job offer, akkor én egy percig nem gondolkodnék.
-
válasz
instantwater #41931 üzenetére
Egy biztos, hogy foggal-körömmel fognak kapaszkodni a lufifújásba/ mindent IS megtesznek, h újra emelkedjenek az árak, mert attól "pörög a gazdaság", ha minél több adósrabszolga v albivan kucorgó ír alá bármit is, amit az orra alá dugnak. Hogyan produkáljunk szép pozitív dzsídípí számokat 0 érdemi produktummal 1.0.
-
Szuper, mehetnek tovább felfelé az ingatlanárak: "Mortgage rate cuts: These five major banks are slashing home loan costs"
-
-
-
"Please be aware that Sky-Watcher (gyártó) offers only a one-year warranty. At FLO (bolt), we provide an additional year. Neither year is transferrable.
I hope that helps.Best wishes, "
Háát, nem sokat segít, Ez szánalmas (3. ilyen bolt amivel találkozok) gyakorlatilag a 2 hónap után cserélt műszaki cikk bukkja a komplett gariját...
-
-
válasz
Apollyon #41906 üzenetére
Legalább nem kell fizetni azért, hogy nem kapcsolod be
.
Elvileg van amúgy hasznos gyerektartalom pl BBC-berkekben, egy időben a gyerkőcök rá voltak kattanva az Octonauts sozozatra - node az yútúbon ugyanígy megvan... (plusz ugye az ájpléjert ha nagyon akarnám, tudnám úgy nézni, hogy szerver oldalon azt hiszik én vagyok vmelyik madagaszkári pingvin
)
-
válasz
Devid_81 #41903 üzenetére
pontosan, 170 fontnyi lottóból legalább 20-30 font visszajön, a BBC-ből meg semmi
.
Nálunk néhanapján asszony néz TV-t (évi kb 2x) +a házon kint van egy jókora antenna. Utóbbit nyilván le kéne szednem, ha lemondom a sarcot. Persze elég gyász már, hogy évi nyomorult 170£-on agyalunk, de sajna agyalunk mert ez is tétel lett.
-
-
-
válasz
moleculez #41893 üzenetére
Igen, az ország nagy, hiába hirdet egy a valóságban full megbízható tag Kentben vmit Marketplacen, 1000%, hogy 25 fontot se fogok leutalni neki egy csavarkulcskészletért, nemhogy 500at egy laptopért, mert 90% esély van rá, h scammer. Gumtree hajszálnyit jobb, de ha minimális fogyasztóvédelmet szeretnél, egyedül az ebay állt a piacon.
-
-
-
válasz
instantwater #41875 üzenetére
135 font alatti vásárlásnál. Egy 140 fontos tételnél nettót fizetsz alin és a "határon" "vámkezelik" a cuccot, azaz a 20% VAT-t még megfejelik némi árfolyam-félreszámolással és kezelési ktggel.
MiniPC-k: GMKtec M6 és G3 között gonolkodódom, minél alacsonyabb fogyi jegyében (a melója kb felében akksiról kell mennie).
-
-
-
Akciós napok vannak a kínaiaknál + kupon:
Mondjuk a 200+fontosokkal csak a baj van, mert külön vámkezelik, amitől a 20% VAT csodás módon kb 30-35% környékére nő.
-
-
válasz
sh4d0w #41862 üzenetére
Folyamatos kinti használatra "tervezett" szárítókötél-cséve. Ránézésre nincs be olyan anyag, amit akárcsak 2-3nyári kinti használatra tudnék javasolni: fémet "természetesen" felfalta a rozsda, de még a műanyag is rideggé-törékennyé vált, beleértve a zsinórt. Amolyan brit anyagtudományi látlelet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Raspberry Pi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Eladó lemezes Playstation 5 825GB
- Samsung Galaxy Watch4
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest