- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
-
IT café
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya32
senior tag
Sziasztok,
MT6595m dual simes lenovo x2 telóm van, kinai To verzió
Akitől vettem átvágott vele, a második sim nem volt elérhető.
Felraktam rá a gyári sw-t nem mentettem le az imeit, most 2 azonos imeim van és most is csak az egyik kártya megy de a másikban benne kell lenni a kártyának.
Engineer módba nem tudok változtatni az imein.
Mi a következő lépés? -
dzsoke2
tag
Sziasztok.Mi lehet a gond,tegnap vettem a telót küldtem 1 sms-t.Ez még oké,de ugyanazt az sms-t kb óránként vagy 10*elküldte.Hogy tudnám orvosolni a problémát?
-
janaman01
addikt
tudom nem teljesen ide tartozik de hátha....
ha az egyik kártya át van iránitva a másikra állandóra , és ugye csörgetik az átirányitott számot, akkor az amire át van irányitva ugye kicsörög rendesen és egy pillanatra kiirja hogy átirányitott hivás...nos pont ez a bajom hogy csak eg pillanatra irja ki a képernő alsó részén, és ha zsebből kotorászom elő , addigra már ezt a kis felugró ablakot ugye nem látom
ezt valahol a droid belsejében át lehet mahinálni, hogy még megy a csörgetés addig kiirja? ugyanis ha látom hogy átirányitott hivás akkor azt kinyomom és visszahivom...nyilván ne fizessek az átirányitásért.. -
viktorhu
veterán
Sziasztok! Egyre több sajnos a hibrid dual simes telefon (választani kell a második sim vagy micro sd között), most épp az Ulefone Power készül ilyennel.
Szerintetek ez a vagdosós módszer mennyire univerzális a különféle hibrid dual simekre?
-
trebrona
nagyúr
válasz
Winner_hun #2780 üzenetére
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Winner_hun #2780 üzenetére
Igen! Ne próbálkozz vele.
-
Winner_hun
félisten
-
[w]
őstag
válasz
Keeperv85 #2775 üzenetére
valahol sejtettem, hogy nem fogom tudni egyszerűen megoldani.
köszönöm a véleményedet!
WOT-H-A-C: mint ahogy te sem, én sem rossz indulatúnak szántam, de azt azért gondolhattad, hogy egy mélyvíz topicban tényleg jóval szofisztikáltabb válaszra számít a betérő és arc ide vagy oda látni kell, hogy a tiéd a minimumszintet sem ütötte meg.
-
Keeperv85
nagyúr
-
[w]
őstag
sziasztok!
ha nem idevaló a kérdés akkor előre is elnézést, szívesen veszem az átirányítást!
adott egy készülék 4.4.2 androiddal és a kamera (gyári) minden egyes használat után elfelejti a beállításokat, tehát az alapértelmezésekkel indul, had ne mondjam mennyire bosszantó és kényelmetlen dolog...
égen-földön nem találtam erre vonatkozó leírást, kérlek segítsetek, ha találkoztatok már ilyen problémával!
-
válasz
Matt888 #2768 üzenetére
Ez nem jó jel. Akár a nand flash is (emmc) döglődhet benne.
Érdemes lenne úgy megpróbálni a readback-et, hogy úgy dugod a gépre a telefont, hogy közben folyamatosan nyomod a hangerő fel gombot, és a readback alatt nyomva is tartod - már ha elindul.@ (#2767) csampei
Szerintem nézd meg, milyen modullal megy a másik telefonokon, és próbáld meg insmod-dal betenni arra, amitől elvárod, hogy működjön. Hátha. -
Matt888
csendes tag
Ezeket meg sem tudom probálni sajnos, mert a telefon be sem kapcsol. Nem tudom elérni a recovery menüt.
Readbackre meg ugyan azt írja mint amikor CMW -t probálok flashalni. -
csampei
senior tag
Üdv!Nem biztos hogy mélyvízes kérdés,de van valami trükk az MTK platformhoz,hogy USB-s kamerát felismerjen OTG-n keresztül? Minden más eszközt (egér.pendrive,stb) de a kamerát nem. Tápot kap mert világít a led (cső,illetve kamera az eszköz) de egyetlen appal sem indul el. Van egy Samsung a környezetemben meg egy Sony azokon gond nélkül megy,de az MTK-s telókon meg se nyikkan
Köszönöm előre is ha valaki segít!
-
Erre az android szoftverkibeszélő topik a legalkalmasabb
szerk.:
ha arról a telefonról van szó, amit helyre hoztál, és flashtool-lal felraktad az egész romot, és pl. firmware upgrade-del, akkor azon minden adat elveszett, mert formázta az adott partíciókat. -
GAbre
veterán
Még 1 kérdés!
Van valakinek vmi androidra adatvisszaszerzője?
1et próbáltam,de nem ért semmit.
És ha nem szerzek vissza 1 videót,akkor mehetek perre a gls-el.
Mondjuk lehet így is az lesz a vége,mert akkora 1 sz*rrágók... -
válasz
Matt888 #2757 üzenetére
Ha nem fontos az adataid megmentése, akkor próbálj meg recovery-ből egy factory reset-et.
Ha fontosak, akkor ugyanebből a recovery menüből (legyen az gyári vagy módosított) csinálj egy felhasználói adatok mentését, majd ezek után factory reset.Ha ettől nem javul meg, akkor a rendszerpartíciók valamelyikén lehet a bibi. Ha így lenne, akkor én mindig egy readback-et javaslok elsőre, hogy lássuk: a preloader kapcsolat működik-e.
Azt is csinálhatod, ha gyors akarsz lenni, hogy egy gyári romot felteszel FW upgrade módon. Ekkor azonban az eddigi adataidnak lőttek.
-
Egy kis tisztázandó, nem csak neked:
1, MTKDroidTools
Windows-os program.
Szükséges hozzá telepített adb driver (Windows esetén), ami az adbdriver.com oldalról tölthető le.
Szükséges a telefonon bekapcsolni az usb hibakeresést a fejlesztői menüben.
A telefon bekapcsolt állapotban csatlakoztatandó a számítógéphez.2, SpaceMTKTools
Az MTKDroidtools által már nem támogatott SoC-ra épülő telefonok újabb generációs kezelő-szoftvere.
Szükséges hozzá telepített adb driver (Windows esetén), ami az adbdriver.com oldalról tölthető le.
Szükséges a telefonon bekapcsolni az usb hibakeresést a fejlesztői menüben.
A telefon bekapcsolt állapotban csatlakoztatandó a számítógéphez.
Ebben még nem sok tapasztalatom van.3, SP Flashtool
Egy univerzális, sokoldalú flesselő program. Lehet vele menteni, romot flesselni, memóriatesztet elvégezni, nand flash-t / emmc-t formázni.
Ehhez a programhoz nem adb driver, hanem usb preloader / vcom driver kell.
Ez itt elérhető, Windows 7-ig használható, nagyon egyszerűen telepíthető.
Az újabb Windows-ok esetén más a telepítés menete, erről jelenleg nem tudok nyilatkozni.
Használata kizárólag a telefon kikapcsolt állapotában lehetséges, mert a preloader kapcsolat csak ekkor épül fel, ha van végrehajtandó feladat (download, readback, stb).Szerencsére van Linux változat is, de csak a 64 bites verzió működik; itt igazából sok balhé nincs a modulokkal, kivéve az újabb kiadású terjesztések esetén, ahol a modem-manager-t el kell távolítani, de az első flash után visszarakható.
4, CDC driver, a meta mode-hoz.
A meta-mode-ot az említett MauiMeta3G képes létrehozni, a telefon kikapcsolt csatlakoztatásakor.Tehát összefogalva:
MTKDroidTools, SpaceMTKTools: adb-n kerestül dolgozik, csak adb driver kell.
SP Flashtool: usb vcom, preloader driver kell neki, semmi köze az adb driver-hez, ettől független.
MauiMeta3G: CDC driver kell neki, meta mode-ot használ kommunikálásra.szerk.: ez majd megy az összefoglalóba is... lassan, igen lassan...
-
GAbre
veterán
Google translate-et annyira nem akarom használni,mert 1 fos legalábbis irányt adhat,de ha mondjuk lépésről lépésre akarom követni,hogy kell csinálni,akkor nem lenne szerencsés dolog,h azt írja oroszul lépj jobbra a google meg balra írja(azért nem így,de minden esetre így talán érthető az aggályom),és tégla lesz a teló ez miatt.
Amúgy nem jutottam semmire,sd kártyát nem lehet belerakni,gép nem ismeri fel normálisan.MTKDroidTool se látja.Root jog is elveszett.
Van 1 olyan érzésem,h ennyi volt. -
Matt888
csendes tag
Sziasztok! Igaz nem P70 de Lenovo ez is S920.
Remélem tudtok segíteni.
Olyan problémám lenne, hogy ma befagyott a telefon és hiába próbáltuk újraindítani, csak a lenovo feliratig jutott. Gondoltam újrarakom a romot. Ezzel nincs is semmi probléma, viszont cwm kellett volna hozzá. Meg is probáltam flashtoolsal felrakni a cwm-et de hibát írt ki: BROM_ERROR : S_DL_GET_DRAM_SETTING_FAIL (5054).
Probáltam már egy két dolgot, amit találtam angol oldalakon, de nem sikerült megoldani. Most a telefon teljesen tégla lett.
Valakinek van ötlete, hogy mit lehetne tenni? -
-
RVR400
veterán
Gyári szoftver itt. Feltolod, aztán kalap.
A 4pda pedig elég hasznos oldal tud lenni szinte minden telóhoz.
-
-
GAbre
veterán
[link]
Erre azóta is senki? -
Víz Elek
senior tag
Végül maradt ugyanaz a rom, amit linkeltél, nem variáltam már, viszont most, hogy próbáltam visszaállítani a mtk droid tools-szal, az imei-t, hiába írom vissza arra, ami az akku alatt szerepel, újraindítás után is ugyanazt írja ki a droid tools, hogy imei 1, imei 2 null.
-
RVR400
veterán
válasz
Víz Elek #2736 üzenetére
Nah, akkor az előző módszer az alap, betöltöd a scatter file-t, és csak a recovery elé teszel pipát, majd betallózod a TWRP recoveryt, aztán Download onlyval felrakod. Feltolod a ROM-ot, vélhetően rootolt, indítás után USB hibakeresés, aztán MTK Droid Tools a gépre, és visszaírhatod az IMEI-ket.
(#2737) janaman01: Mivel az 1.0.14 fel lett rakva, így a partíciók rendben vannak.
-
janaman01
addikt
válasz
Víz Elek #2736 üzenetére
Na...hát az a romot pont egy twrp vel kell feltolni, de előtte van egy kis teendő
You must first install official KK 1.13 if you come from Jellybean (to make the partitions correct)
Backup your NVRAM and Sec.ro partitions. (better be safe than sorry!) It can be fixed anyway so don't worry.
Transfer my zip rom to your SD. Insert SD in phone.Reboot phone , enter recovery. (Use thishttp://www.needrom.com/download/twrp-2-8-4-0-inew-v3/)
-
Víz Elek
senior tag
Na már működik is a teló, köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Már csak az imei-t kéne visszaállítani valahogy, illetve még ezt a romot szeretném feldobni.
de ehhez viszont nincs scatter file, recovery meg nincs még mindig a telón.
-
-
Víz Elek
senior tag
Ha felcsatlakoztatom rögtön látom a preloader usb vcom portot.
SP-ben, hova kell majd ezt a zip-et betallozni, amit adtál linkben?
@tibcsi0407 : Félreértés ne essék, ez most nehogy úgy jöjjön le neked, hogy én téged "hibáztatlak", így alakult, remélem sikerült megcsinálni.
@janaman01: Igen, először csak azt szerettem volna, hogy feltudjak dobni rá egy másik, frissebb romot.
-
janaman01
addikt
válasz
Víz Elek #2729 üzenetére
A readback hez nem is kell hogy bekapcsolodjon. A flash toolal tudod megcsinálni ezt is viszont előtte bele kell ásni magad hogyan is kell. A fentebb linkelt oldalon mindent megtalálsz. De a másik forumon ahogy láttam csak a recoveryt akartad flashelni...valóban csak azt akartad? Hisz csak abban volt pipa.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Víz Elek #2727 üzenetére
Ezt azért pontosítsuk:
Egyik kolléga a dual simes topicban ezt a módszert ajánlotta, de ezzel sem működött, majd azt ajánlotta, hogy formatáljam meg a készüléket sp flash tools-szal, de most meg már az a helyzet, hogy nem kapcsol be a telefon, se recovery, se semmi.Azt mondtam, hogy format kell, de várjuk meg mit mondanak a többiek, nehogy miattam brickeld a telót.
-
RVR400
veterán
válasz
Víz Elek #2727 üzenetére
A formázás hiba volt, az már csak az utolsó utáni megoldás, amikor már keresztet vetettünk a telóra, és kinéztük az utódját is.
Tehát, amikor rádugod gépre, akkor nemjelez a gép, hogy rádugtál valamit? A MTK Preloadernek mennie kellene. Vagy, ha bedugod, és úgyhagyod, akkor kb fél perc múlva sem jelzi a Preloadert vagy MTK USB portot?
Ha igen, akkor egy újabb SPFlashtool-lal (V5.1516) felrakod az 1.0.14-es 4.4-et Firmware upgrade opcióval. Aztán jöhet a root, és akár MTK Droid Tools alatt is be tudod írni kézzel az IMEI-ket, de az csak a következő gyári visszaállításig marad meg, vagy a Cappa által linkelt megoldással elvileg véglegesen. -
válasz
Víz Elek #2727 üzenetére
Első a Flashtool readback, egészen a system-ig (a system és a többi már nem feltétlen kell, mert azok úgyis megvannak)
#2715-2719 -
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
A helyzet a következő.
Van egy inew v3-as készülék, amit gyári beállítások, visszaállítást végeztem el, mert már be volt lassulva a készülék, viszont újraindítás után nem volt már imei száma a készüléknek.
Egyik kolléga a dual simes topicban ezt a módszert ajánlotta, de ezzel sem működött, majd azt ajánlotta, hogy formatáljam meg a készüléket sp flash tools-szal, de most meg már az a helyzet, hogy nem kapcsol be a telefon, se recovery, se semmi.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
magmakocka
aktív tag
Sziasztok!
Újra gond adódott a sweesel! Megáll a bootlógónál, valószínűleg megint valahogyan formáznom kéne a cache és a userdatát, csak az a gond a magmakocka.zip már nincsen fent zippy-n se dropboxon. Feltudnád mégegyszer rakni zippyre? Bocsi Cappa, lementem Google Drive-ra és kiírom egy CD-re eszt az egész ROM-ot na meg a MTK Droid Tools tartalmát! (Vagy egy 16GB-os MicroSDHC re mentem)
Mégegyszer elnézést!
Boldog Karácsonyt! -
movax
őstag
DroidTools-os rom-mentésből ki lehet valahogy nyerni a kontakt-adatbázist?
Illetve: ahogy látom, az eredeti rom SpFlash-es visszatevése után IMEI-számokat vissza kell állítani?
-
kleinie
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni Cubot X6 elveszett IMEI ügyben. Elolvastam a Cubot-os fórumot is, onnan irányítottak ide. Itt is körülnéztem, de így is csak nagyobb lett a káosz.
Szóval adott egy Cubot X6 (nem az enyém), csak elmondás alapján tudom mi van vele. Elsőre bootloop, aztán recovery-ben factory reset után sem indult el, szintén bootloop. Ezekután SPFlashTool-al rá lett töltve a gyári ROM, v1.1 ha minden igaz (4.2.2). A telefon így már elindul, viszont telefonálni nem lehet vele, nincs IMEI. Sajnos semmiféle mentés nincs róla.
Vissza lehet hozni még a telefonok világába, vagy marad kicsi tabletnek? -
GAbre
veterán
Üdv!
Valaki tud esetleg tipped adni?
Van 1 telefon vroot programmal lett rootolva.
De később elrontotta teljesen a telefont.
Nincs home gomb,se quick eszköztár(fentről lehúzod,wifi,lámpa,mobilnet stb).
Se billentyűzár,és nem is látja gépen 1eltalán.
Mtk droidtools se látja.
Valakinek ismerős a szitu,vagy tud segíteni? -
ÁrPi2
senior tag
Sziasztok van egy LTE kérdésem
Nekem a kiszemelt Redmi Note2 legnagyobb hiányossága ez a sokat emlegetett "falusi" LTE
B20 : fdd-lte 800MHz hiánya.Találtam egy Mélyvízes ízű ötletet vagyis kérdést (egy Miui.com fórumon) amire ott nem született
megoldás még (több mint egy hónapja sem) :MauiMeta8.1512 3G segítségével ( az alábbi kép LTE RF Tool-jával) vajon lehetne átírni egyes Mo-n használaton kívüli FDD-LTE sávjainak (a Band1
--vagy a kinai B39-40-41 valamelyikének) frekvenciáit és egyéb szükséges paramétereit,azzal a megfontolt céllal hogy az egyik eredményül ezután a B20 -ra legyen "áthangolva" ??
-
[w]
őstag
sziasztok!
ha nem idevaló a kérdés akkor előre is elnézést, szívesen veszem az átirányítást!
adott egy készülék, 4.4.2 androiddal és a kamera (gyári) minden egyes használat után elfelejti a beállításokat, tehát az alapértelmezésekkel indul, had ne mondjam mennyire bosszantó és kényelmetlen dolog...
égen-földön nem találtam erre vonatkozó leírást, kérlek segítsetek, ha találkoztatok már ilyen problémával!
-
törölt tag
Újabb kérdés, mert újabb probléma:
új teló 10 percenként dobálja le a térerőt illetve a wifit is. Meg tudja mondani valaki ennyi infóból, hogy mennyire okozhatja hibás rom, esetleg hardver, vagy csak beállításbeli probléma lehet ?
Választ köszönöm
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #2702 üzenetére
Nem egyszerűbb, de hatékonyabb:
Fogod a gyári romot, majd feldolgozod.
A build.prop editálása valami szintén Terminal-os szövegszerkesztővel történjen a helyén NE gedit vagy pluma legyen, mert nem teljesen root képesek még a mai napig!
Tehát:
sudo nano mnt/build.prop
...vagy vi vagy kinek melyik tetszik... Én a nano-t használom.
Aztán csak a systemet, cache-t és a datat flasheled fel, de akár mehet egyben az új csomag is, hátha még nem friss rendszer van rajta...
Utána rootolva nem lesz, csak a kívánt módosítások lesznek benne.
Én már egyből kipucolnám a vendort is és magyarra állítanám a boot alatt az indulás és az időzónát, valamint levenném a setupwizardot...
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #2700 üzenetére
gond.alapból nem rootolt 1 cubot, főleg h.boltból jött....
nem nagyon szeretném rootolni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- Notebook hibák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrotik routerek
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest