Új hozzászólás Aktív témák

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Blue Eagle #1440 üzenetére

    Nos, akkor megmutatom, hogy kell, bevállalom a kockázatot, hogy ez a post nem sokat lesz itt, de lehet még kitiltás is jár érte, mivel idehaza ez a folyamat ILLEGÁLIS!

    CSAK AKKOR CSINÁLD MEG, HA FELELŐSSÉGET IS VÁLLALSZ ÉRTE!

    Pár tévhitet eloszlatnék, mert folyamat előkerülnek:

    NEM kell a mentés az NVRAM-ból!
    Sőt! Nem kell SEMMI mentés, ha TELJES gyári romod van. Mitől lesz teljes? Attól, hogy van benne legalább egy adatbázis fájl, bár ez nem 100%-os helyreállítás, ugyanis kéne mellé egy paraméterfájlnak is lenni, ami az esetek 99%-ban nincs meg. Erre jó ha megvan a protect meghajtók tartalma.

    Mi kell hozzá?

    -A teló
    -A gyári ROM és az adatbázisok
    -MAUI META 3G
    -Android Gadget Driver

    Nem könnyítem meg az életét senkinek most annyival, hogy ezeket ide linkeljem, mivel valószínű repülök a poszttal együtt pihenni, másfelől pedig a lelőhelyek wareztől hemzsegnek....

    Ha minden megvan, azzal kezded, hogy KIKAPCSOLOD a telót! Ha már futott az SP_flashtool, akkor log fájlok vannak a C gyökérben, azokat KITÖRLÖD onnan!

    Elindítod a MAUI META 3G-t, ez a kép fogad:

    Megkeresed ezt, elé pipa!

    Majd az USB COM portot választod, ilyen módon:

    Most nem piszkálsz semmit, csak a jobbra lévő RECONNECT gombot nyomod meg, majd gyorsan bedugod a telót. Kétszer is kér driver telepítést, az egyik a preloader, ami valószínű ha ment az SP_flashtool, már nem lesz gond. A Másik egy CDC eszköz, ez az Android gadget driver. Google jóbarát! ;)

    Ha minden jól ment, a kapcsolat jelző sárgára vált és a bal legördülő menü aktív lesz, ott kell kiválasztani az IMEI download opciót. Így:

    Felugrik ez az ablak. Alul látható a "Change NVRAM Database file" gomb. Katt! Most adjuk meg a gyári romból a hosszabb, többnyire BP kezdetű adatbázisfájlunk. Ha jól csináltuk, akkor a kis ablak alján, miként nálam is, az ...init successfully felirat látható.

    Értelemszerűen: SIM1 IMEI és SIM2 IMEI megadására vár a szoftver. Ha bepötyögtük őket, előbb a "Download To Flash", majd az "Upload from flash" gombokat nyomjuk meg. Tudjuk be hülye fordításnak, hogy miért van kettő, de mindkettő KELL!

    Zárjuk be az első ablakot, majd a főablakba a "Disconnent" gombbal ejezzük be a folyamatot és várjuk meg még bootol a teló.

    Még nincs vége! Most nyomjunk egy factory resetet kezdésképp, majd UTÁNA irány a tárcsázó: *#06#. Ha minden jól ment, ott vannak az IMEI számok...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák