Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz b. #60085 üzenetére

    Valóban fura.
    Tényleg ennyire ugyanazt lehet kihozni nagyjából ugyanabból a gyártástechnológiából még olyan nagyon eltérő megközelítésekkel is?

    Mondjuk ha ránézünk Chips&cheese elemzéseire, azt látjuk, hogy a mikrobenchmarkokban sincs olyan nagy különbség.

    Ezzel együtt igazából nem annyira az Nvidia piaci viselkedése szokatlan. Piacvezetőként azért teheti meg, hogy felüláraz, mert már így is az övé a piaci részesedés meghatározó része. Persze az igaz, hogy az árszabásával nem csak a piaci részesedésére, hanem a piac egészének volumenére hatással van. Az áremelés szűkíti a piacot, hiszen a kisebb jövedelműek kiszorulnak.
    Piacszerzésre akkor van érdemi lehetőség, ha valaki technológiai és/vagy költségelőnyt tud elérni. Az nvidia piacvezetőként érthető,.hogy ha ilyen előnyt ér el,.akkor azt kevésbé tudja piacszerzésre fordítani.
    Ezért gondolom,.azt, hogy az AMD részéről szokatlan az a magatartás, hogy kooperál. Persze érthető volt, amíg a csőd szélén álltak, hogy a megmaradt piaci részesedésükön kapaszkodva ragaszkodnak az azon elért haszonhoz, különben annyit se tudnak fejleszteni, mint előtte.
    De ez valóban összetett kérdés, nem biztos,.hogy kizárólag $50-100-on múlik. Mindenesetre valóban úgy tűnik, az AMD megelégszik a piaci követő pozícióval és se hardver, se szoftveres fejlesztést nem kíván többet belerakni a pozíciója megőrzéséhez szükséges minimumnál.

    Viszont mit mivel látsz párban?

    A 7900XT valamivel erősebb a 4070Ti-nál, de drágább is. Ők egy pár.

    7800XT - 4070
    7700XT - 4060Ti
    7600XT - 4060
    7600 - 4050
    Így?

    $599
    $449
    $349
    $279
    Így?

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák