Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vírusirtó topic
- Synology NAS
- Google Chrome
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fasterware
aktív tag
válasz Zatharigo #41198 üzenetére
Esetleg ha játék előtt újraindítod a gépet, és úgy nézed meg mennyi fps-ed van?, lehet Neked is beragad játék alatt a vram órajele 300 Mhz-re, furcsa ez, én is már mindent megpróbáltam, afterburnert nem használok, minden alap órajelen megy nálam, mégis újraindítást követően rendesen 1750 Mhz-en jár a vram órajele, wattman reset is volt, semmit nem ér, csak az újraindítás, érdekes driverek ezek, jobb megoldást nem találtam, illetve más sem tudott tanácsot adni sajnos, hátha Neked is megoldja .
-
fasterware
aktív tag
Üdv. Találkozott már valaki itt olyannal, hogy a vram órajele játék alatt " beragad " 300 MHz-re, nagy ritkán visszaugrik 1750 MHz-re?, ez egy RX 570 lenne, 19.12.2 driverrel. Viszont ha újra van indítva a gép, akkor tartja játék alatt az 1750MHz-et.
-
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Tegnap toltam egy kis Dirt Rally 2.0 játékot, és elég furcsa dologra lettem figyelmes.
Beállítottam az Rx 570-nek Wattman-on belül, GPU State 7 értéknek 870 mV-ot, a Vram-nak pedig 820 mV-ot, mindezt teljesen alap órajelekhez. Már egy ideje ilyen értékeken járatom a vga-t, teljesen stabil volt több órányi játékok alatt is ( pl Ac: Odyssey 4 órányi játék ).
Afterburnerrel irattatom ki a GPU hőmérsékletét, és láttam, hogy 77 fok volt a maximum, holott máskor 66-68 fokon tetőzött. Játékból csak kiléptem, mondom ez elég nagy érték.
HWinfo64 mutatta, hogy a GPU fesz maximum értéke felment 1,21 voltra. Ez nem tudom miért lehetett, előfordul ilyen?
Semmit nem szoktam állítani Afterburneren belül, custom fan beállítást is Wattman-ban csináltam meg.
Játék előtt ezt szoktam csinálni: Wattman-ban mentett profilból betöltöm az alulfeszelt és custom fan értékeket, ezután megnyitom Afterburnert ( de semmit nem állítok el ), ha végeztem a játékkal, Wattman megnyit, visszaállít-ra nyomok, aztán Afterburner bezár, semmi reset. Valamit rosszul csináltam esetleg?
19.7.3 drivert használok. -
fasterware
aktív tag
Szia.
Nekem ugyanez a baj volt, beírtam ide fórumba, nem igazán tudott adni senki jó választ rá. Cserélgettem a vga drivereket ( Asrock RX 570 ), minimum vagy 6 legutóbbit, nem oldotta meg a problémát.
Amúgy ez egy vadiúj intel gép összerakásánál volt, geil memóriával, aztán mondom kipróbálom a saját corsair ramjaimmal, és megoldódott a probléma. Érdekes, ha esetleg meg tudod oldani, próbáld ki ram cserével, bár ha eddig jó volt a géped, akkor nem tudok rá megoldást. -
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Most, hogy máig ingyenesen kipróbálható volt a The division 2, Wattman-ban beállítottam pár State-et a GPU-nak ( MSI RX 570 8 GB OC ), afterburner-ről pártoltam át, mert mikrolagok voltak, amikor csökkentettem a GPU feszt.
Meg kell mondjam tetszik ez a wattman, márcsak azért is, mert így nincs mikrolag.
Erre jutottam vele, hátha másnak is egy kis segítség .State 1: 590 Mhz-hez, 818mV ( gyári alap érték )
State 2: 950 Mhz-hez, 824 mV ( gyári alap érték )
State 3: 1040 Mhz-hez, 827 mV ( gyári alap érték )
State 4: 1105 Mhz-hez, 830 mV ( gyári alap érték )
State 5: 1170 Mhz-hez, 845 mV ( csökkentettem 856 mV gyári értékről )
State 6: 1210 MHz-hez, 850 mV ( csökkentettem 887 mV gyári értékről )
State 7: 1245 Mhz-hez, 855 mV ( csökkentettem 925 mV gyári értékről )Így 70 c volt max a GPU, és a VDDC max 1,056 V értéket mért a HWinfo64.
Egyszer sem volt hiba játék alatt, tökéletesen futott 2560x1080 high/medium beállításokkal.
3 x 1,5 órát játszottam.
Mit gondoltok a The division 2 jó teszt volt a vga-nak stabilitás szempontjából? -
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Szerintetek naggyából mi az a minimum gpu feszültség az RX570-nek (MSI RX 570 8 GB OC), aminél már nincs mikrolag játék közben, teljesen alap gpu/mem órajellel ?
TDP limitet mindig kitolom + 50 % - ra msi afterburnerben, - 43 mV-al még mindig van mikrolag, ha hagyom alapon a gpu feszt, akkor tökéletes a játékmenet.
HWINFO64-el monitorozom a gpu feszt., - 43 mV-al ( afterburnerben ) maximum 1,056v-ot kap.
Ha alap gpu feszültség van afterburneren belül és tdp limit kitolva + 50 % - ra, akkor 1,156v-ot kap a gpu. -
fasterware
aktív tag
Sziasztok. Hasznal esetleg valaki kozuletek Asrock RX 570 8 GB vga-t? Mert ismerosom ma rakott ossze vadi uj gepet, mar 3 legutolso vga drivert rakott fel egymas utan, mindegyikkel zold, rozsaszin a kep egy ido utan, van valami hasznalhato driver esetleg? Vadi uj win10 az oprebdszer.
-
fasterware
aktív tag
válasz fasterware #35205 üzenetére
Hiba feltàrva. Igaz jó pár órám ment rá, de megvan mi volt a baj.
A tv fejhallgató kimenetét kötöttem rá a hangfalra Jack RCA kábellel, csak sajnos elég rossz minőségű a fejhallgató kimenet ezek szerint, mert bugast okoz.
Furcsaltam is, hogy a VGA miatt lenne, de nem. -
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Kitapasztaltam, hogy mennyi az a max venti fordulat, ami még nem igazán hangos és aránylag jól hűt. Én max 74-75 c fokig engedem el a kártyát, remélem az még nem vészes.
Viszont lenne egy olyan kérdésem, hátha valaki már járt így, és tudna segíteni.
A probléma: játék alatt a hangszóróból ( logitech z 623, 2 hete vettem, új ) jön egy kis interferencia féle hang. Az érdekes az, hogy csak játék alatt jön elő, filmezésnél, zenénél, youtubenál semmi probléma nincs. Igaz a win10-et nem raktam újra, azzal használom amivel a GTX1050 TI alatt volt, annyit tettem, hogy DDU-val ( utánaolvasva ezt szoktátok ajánlani vga cserénél )Safe módban uninstalláltam az nvidia display drivert, illetve PHYSX drivert, ami minden hiba nélkül sikerült. Azután installáltam a 19.7.3 Radeon drivert az RX 570 vga-hoz, és a 9.19.0218 PHYSX drivert, mert jónéhány játékhoz kell.
Valamit esetleg elrontottam?, vagy mindent jól csináltam és érdemes lenne újrarakni a win10-et?, aminek nem örülnék, mert már belaktam és amúgy nincs vele bajom . -
fasterware
aktív tag
Beretvás
shakti69
varmi2Köszönöm a tanácsokat
-
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Tegnap érkezett meg a vadi új MSI RX570 Armor OC 8 GB vgam. Egy GTX 1050 Ti-t váltottam vele.
Kérdés: Van e esetleg másnak is ilyen vga-ja, és neki is elviselhetetlen hangos játék alatt? Minden beállítás alapon van, nem tuningoltam.
Ugye a gyártó úgy hirdeti az oldalán, hogy 60 fok alatt be sem indulnak a ventik, ami igaz is, és ez szuper, mert hangtalan.
Viszont azt is írja, hogy a TORX ventikkel extrém halk, ami vagy hazugság vagy az én vgam rossz, amit nem gondolok, mert MSI afterburnerben fix 50-55% ventisebesseggel már elég " halk", és mi lenne ha még a 0% power limitet kitolnàm, hogy ne fogja vissza a fogyasztást semmi...felszállna a komplett gépem. Nem tudom miért állít be az MSI ennyire rossz ventiszabalyzast.
Amúgy teljesítménye nagyon jó a GTX 1050 ti-hez képest, de ez így elég gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest