-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
válasz NandorHUN #340 üzenetére
Nem tudom, az amd-t kerdezd. Valoszinuleg stepping, forumokon hallani, hogy javitott kiadas es a custom verziok mar ilyet kapnak. Regebben ezt elinteztek valamilyen edition nevvel, nem tartom jonak, hogy uj nevet kap. Ahelyett, hogy tisztan latnank vegre meg homalyosabb lett minden.
Ren Hoek: Nem lesz 40CU, nezd meg a blokk diagrammot. A 485 csak finomhangolt lesz.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
füles_
őstag
Ha lesz ez a 485 szerintem ne számítsunk olyan dolgokra hogy GDDDR5
5X meg 40 CU.Csak kevésbé fog szivárogni a GPU,azaz kevesebbet fog fogyasztani.Ez tulajdonképpen egy javított 480 lesz[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
Ren Hoek: A pozicionalast es nevezektant nem igy csinaltam volna.
NandorHUN: Ez a bizonytalqansag egy marketing huzas lenne, de nem fog mukodni. Foleg az elobbit is figyelembe veve.
Ui: Kar, pedig azt hittem errol leszoknak.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
A nevezéktant én már ott elvesztettem, hogy a Vega 11 lesz elvileg az erősebb, és a 10 a kicsi.
Amúgy remélem most már összeszedik magukat és mielőbb kiadják a customokat biztos infókkal - mert jön az 1060... még ha jobb a 480 technológiailag, akkor is az 1060-at fogják venni, mert csak... itt már érzelmek is belejátszanak... még ha nem is kapható akkor is 80%-nyi nv usert érthetően nehéz rávenni bármilyen cserére is.
Az elbaltázott rajt után, most itt a lehetőség a szépítésre a customokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz Ren Hoek #356 üzenetére
Az csak code name, nem kell vele kulonosebben foglalkozni. Viszont a dobozra nem mindegy mi van irva marketing szempontbol.
Hasonloan velekedem. Ezzel a ref design-nal elmaradt a tuzijatek, sot utana jott egy zuhe is. Most meg beallt a kod megint.
-
Ren Hoek
veterán
Nekem csillant most egy kis remény a customokra, hogy jött a rev 2 hír. Mert szerintem ezekre a ref nyákra rakott GPU-kra rákötheted paksot is, akkor sem fog 1500-1600 MHz-et menni. Ez szerintem ott látszik, hogy alapfeszen szinte nem lehet tuningolni. Fullra ki van tekerve a chip.
-
gab3c
csendes tag
Tegnap elfelejtettem mutatni, hogy nem csak a magyar eladok ilyen kapzsiak a nyito arral kapcsolatban:
Itt az AFAs ar 27.000,- korul kellene legyen, erre a legolcsobb is 32.000+ ami 20% plusz sarc
Az meg kulon nevetseges, hogy a csontra ugyanazon kartyakat mennnyire dragaban adjak mas neven Gigabyte 38k 27k helyett[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Venyera7 #362 üzenetére
Temeti a franc... de pont az ilyen kijelentések miatt mentek fel az igények túlzottan. Azért álljunk le az elvárásokkal kicsit. Még a pletyka bejelentője is azt mondta hogy 1450-1600 között lesznek valahol full chiplutritól függően (és itt már lehet a Rev 2-re gondolt) Ha meg tényleg ennyit megy, honnan tudod, hogy nem 300 dollár lesz, amit a pletykában "beast"nek neveztek? Mostani árkalkulációval ez 110-120K. Amiből inkább Fury-t veszek ~3800 SP-vel és HBM-el.
A DX12 teljesítményt meg nem vehetjük egységesnek. Egyelőre ahány teszt annyiféle eredmény. Ugyan ez vonatkozik a játékokra is, ahány játék annyi féle eredmény fog kijönni. Valahol a 390 több SP-je többet ér, valahol meg az extra fícsörök amiket beleraktak. Az egész optimalizálás függő is. Reméljük, hogy a most készülő DX12 játékoknál már eleve kalkulálnak a Polarissal pl.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz Petykemano #363 üzenetére
Rosszul mondtam, a die shotot. Gddr5x-t meg rakhatnak ra, de lehet ez is a tonga esete lesz, hogy minek ha eleg.
-
Komplikato
veterán
Az lehet, hogy újdonságként ott is többet kérnek, viszont hazai fronton mikor adnak egy terméket 30-70% árengedménnyel ha kifutó? Mert ott ilyen is van. Amikor itthon 22-24K volt egy 64GB SSD, akkor ott generációváltáskor kemény 3400 jen volt. Egy IceQ HIS-re befizetnék, HA lenne itthon forgalmazója ...
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
gab3c
csendes tag
válasz Komplikato #368 üzenetére
Igazad van a regi cuccokrol.
Most az RX480 premier fajoan magas arara kivantam csak reflektalni.
USAkian kivul mashol is megy a lehuzas -
Komplikato
veterán
Amikor itthon 120K volt a PSP, akkor vette kint ismerős 38K áron. Meg vett mellé egy HDD-s ekönyv, médialejátszót Sony-ból. Akkor itthon hasonló cucca valamelyik feltörekvő kínai MP3 gyártónak volt, itthon szintén 3x annyiért. Szerinted a kockák miért nyáladzanak Akihabara (Akiba) boltsoraira?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
gothic20
aktív tag
Végig olvasgattam az eddigi hozásszólásokat, elég vegyes képet fest eddig a kártya.
Bár számomra azt a szintet hozza amit vártam tőle (gtx970). Aki meg azt mondja, hogy egy szar és inkább GTX 1070 kell venni mert az erőseb és jobban megéri... az a kártya 160k(még jó hogy erősebb ha kb duplájába kerül) ez 85k erről ennyit...
A játékok alatti vegyes teljesítményéről annyit, hogy még csak béta driver van hozzá, 2-3 hónap és lesz kiforrottabb akkor érdemes megnézni mit hoz játékok alatt a kártya.Bocsi nem válasznak akart menni félrenyomtam
[ Szerkesztve ]
Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
rocket
nagyúr
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
emmm
őstag
-
gothic20
aktív tag
-
t72killer
titán
válasz unrealnoise #380 üzenetére
Pontosan Jó hűtővel és egy 8pines csatival tökéletes középkari lesz.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Honzi
senior tag
sapphire 480 nitro
- 8-Pin
- DVI Port
- OC out of box (1325-1350MHz region, TBC)
- Black Shroud
- Removable fans for cleaning
- Backplate
- MSRP 275.99 GBPRyzen 3600 & GTX 1080
-
gothic20
aktív tag
válasz t72killer #379 üzenetére
4Gb-oson csak 250Mhz-el val lassabb ram ezt egy kis tuningal be lehet hozni. Tuti kis kártya lesz 70k ért.
A 8 pines csati szerintem felesleges hiszen PIC-E foglalatbol is feltud venni 200W+ ha akar. Szerintem.Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
-
gothic20
aktív tag
válasz Malibutomi #386 üzenetére
10k? 84k a ref. (legalábbis normálisabb helyeken)
A magyarországi árak jelenleg nagyon elszáltak.Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
-
Omli85
őstag
Hagyd rá úgy se érti meg...
Amúgy meg nem tom mi itt a para az árazás nálunk van elbaszva Bécsből tudnék hozatni ismerősömmel 85K-ért most azonnal kb ha úgy akarnám.. a 970 még mindig drágább kint is úgy, hogy most esett az ára ennek meg ez a nyitó ára.. értem én hogy savanyú a szőlő.. de kezd kicsit uncsi lenni az értelmetlen fikázás a sok szemellenzőstől .
Nem nem tökéletes a 480 ez tény de ár teljesítmény/tudás arányban nemigen van jobb bolt a piacon jelenleg ha új modellt keres az ember. Nem a 970/390 tulajoknak készült... akinek a mákszemnyi agya ezt nem tudja feldolgozni nyugodtan keressen másik topikot vagy menjen a dühöngőbe szerintem.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Honzi
senior tag
Sapphire úgy tudom hogy már 3 évet ad a termékeire ez azért csak nem ország függő.
Eddig se igazán értettem miért pont a kiemelt partnerük ad csak 2 évet.
Jó lenne ha értelmes áron lehetne már kapni már kéne egy kártya.Ryzen 3600 & GTX 1080
-
gothic20
aktív tag
válasz Malibutomi #388 üzenetére
269 euro Ausztriában. Az kb 85k környéke.
-
Melorin
addikt
Arról vannak tesztek, hogy vannak-e mikrolagok ezzel a kártyával?
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Gainward RTX 2080 Ti Phoenix 11G videokártya garanciával
- Acer RTX 3060 Ti Predator Orion 8G videokártya garanciával
- MSI AERO ITX Rx 6400 garanciális 2026.2.11-ig
- ASUS GEFORCE GTX 760 DIRECT CU II OC 2GB DDR5 PCI-E DUAL DVI HDMI DP hibásan, bontásra eladó
- MSI RTX 3060 Ti GAMING X (LHR) 8G videokártya garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest