Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Pityu. #18791 üzenetére
Ebben a helyzetben meg tudom érteni a kereskedőt. Tőlünk is vitt el "vér pista" komplett gépet de nem kért összerakást. Majd Ő. Másnap jelentkezett, hogy az alaplapi foglalaton a tűk el vannak hajolva. És ez így volt ilyen volt...persze a dobozba a legegyszerűbb visszatenni...mintha mi sem történt volna.
N E M azt állítom, hogy esetedben ez történt. Csak az a ciki, hogy ezt mi nyeljük be mert fizikai sérült a lap és a nagyker, forgalmazó, gyártó ezeket élből visszadobja. Így a kisker bukta a lap árát. A felháborodott, procit belecsúsztató majd lábakat lehasalásra kényszerítő Vér Pista meg mondja a magáét.
Ezzel pusztán csak annyi a mondandóm, hogy fizikai sérült lapnál megértem a tili tolit...mert azt a bolt, szerviz, kisker, kereskedelem nyeli be. Sőt a nagykert is elhajtja a fenébe még a gyártó is...mivel fizikai sérülés behatás érte a lapot.
Egyszer mi indoklás képpen azt a választ kaptuk, hogy a gyártás és minőségellenőrzési rendszer kizárja az ilyen jellegű hibákat. Ha a csomagolás nem sérült. Értsd az alaplapos doboz nincs behorpadva összerogyva. Akkor ez mint hiba náluk nem létezik. (Ezt higyjétek el nem én találtam ki) Ennyivel intézték el...
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Don.Corleone #18795 üzenetére
Hát sajnos én nem tudtam mit kezdeni a cicergős kártyával így most a nyakamon maradt.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
távcsőves
senior tag
válasz TaylorXIII #18793 üzenetére
Egyvalamiben biztos lehetsz, ilyen régi játék nem kap semmilyen optimalizációt driverben egy új GPU családra. Amit tehetsz, hogy saját játék profilal próbálkozol. (Előfordulhat, hogy ez a játék nem örül az AMD optimalizált shadernek például) Egyébként, amit írtál nálad is cpu limit jegyeket mutat (hiába 6 mag, alacsony az órajel is ), de ha újabb játékokkal nincs ilyen mértékű gondod, akkor ez "túl őreg a Polarisnak" , nem tudom jobban megfogalmazni.
[ Szerkesztve ]
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz Pityu. #18789 üzenetére
A hárombetűs ahol te is vásároltál. Nekem nem volt cseregari(most már lesz ) de hogy hetekig miért kotlanak rajta ezt nem bírom felfogni, amit pár nap alatt nem lehet javítani azt 3 hét múlva sem. Pcx-el semmi bajom, nem ő rajtuk múlt ez most(külső szerviz), bár nekik az adminiszráció valami borzalom. A srácok nagyon rendesek, de hívni kell őket egyfolytában. Múlt héten meg volt beszélve hogy másik márka, hétfőn postázták az msi-t, ismét telefonálás mire sikerült cserélni, utána pedig a postát nézték el, mert volt háztól-házig, ismét telefonálás és kihúzták a díjat. Szóval résen kell lenni velük, de nagyon kompromisszum képesek, csak ezen az adminisztráción javíthatnának, hogy ha valamit telefonon keresztül lezsírozunk annak maradjon valami írásos nyoma. Holnap érkezik a Gtr. Remélem amolyan happy end lesz ennek a márciusnak a vége.
-
TaylorXIII
őstag
Sziasztok!
Lehet off, ha az, akkor bocsánat. Van a Prince of Persia 2008 játék. Na most ez nem egy túl új játék ugye. Az ember azt hinné, hogy egy MSI RADEON™ RX 480 GAMING 8G videokártyával és 12 GB RAM-mal és Phenom II x6 1090T processzorral elvárható a játéktól, hogy mindig meg legyen a 60 FPS. De nincs meg. Leesik 35-re is. Tökmind1, hogy 8xAA van vagy egyáltalán nincs AA. Az egyetlen dolog ami elvileg megterhelő valamiért az a posteffect. Registryből állítgattam külön-külön a beállításokat a játéknak és az tűnt a legmegterhelőbbnek. S a gpu lógatja a lábát a cpu-val egyetemben. CPU 30%-on megy kb. Az a 2 mag amit használ a játék az olyan 50-60 -on bár megmondom őszintén elég nehéz megmondani. De csak nincs CPu limit egy 2008-as játékban. A gpu meg 1100 és a max 1280 Mhz órajele között ugrál s közben a kihasználtsága is ugrál megállás nélkül. De ilyeneket, hogy 0%,40%,20%,60%20%80%. Talán ha felfelé nézek az égbe akkor jobbi s az FPS és jobb gpu kihasználtság is. Olyat is próbáltam, hogy levittem 300 Mhz-re gpu órajelet és akkor ment 99%-on a gpu folyamatosan. Ekkor minden statet 300-ra raktam, hogy ne tudjon ugrálni. Olyat is csináltam, hogy 1280 volt minden state. De akkor is csak lógatta a lábát a GPU. Raktam 400 Mhz-re is és akkor már nem volt mindig 99% akkor már megint ugrált. Na most ilyenkor mi van szerintetek? Nem tudom elhinni, hogy egy 2008-as játékot nem tudok 60 FPS-el játszani. Próbáltam a folyamatnál az affinitást is állítani de tök mindegy volt neki, hogy 2 vagy 6 szál volt. Gondolom nem kell kilépni a játékból és újra belépni, mert úgy tűnt reagál a játék a módosításokra. Mármint afterburnerből nézve cpu kihasználtságot az változott. De az FPS az nem lett több. A GPU energiafelvétel is +50%-on van. Futtattam 3D mark Firestrike-ot és az ott kapott pont reális más hasonló konfighoz képest. Akkor elvileg a VGA-val sincs gond. Szóval van valamelyikőtöknek valami ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Én pcx hez küldtem vissza cuccokat azonnali csere garancia volt rá fizetve de mindent teszt okra hoztak ki de akkor is 1 hétbe került,pedig szerintem hamarabb simán meg lehetett volna.
Egyébként sajnos basztatás nélkül képesek húzni.Mikor anno 212 ben a pcx től rendelt alaplapomon a processzor foglalat tűk egy csomó el volt nyomva vissza küldtem fotóval demonstrálva még ki sem szedtem a dobozból el kezdték húzni halasztani a csere dolgot,hogy vizsgálják,aztán meg az volt ki küldik németországba az kb 2 hónap,de mondom basszus mit vizsgálnak a lenyomott tűkön még ki sem vettem a dobozból,még procit sem raktam bele,a hiba meg szemmel látható.Erre jöttek azzal oké vissza utalják a pénzt na mondom frankó el mentem a közeli számtek boltba,hogy rendeljek másikat ,már meg rendeltem mire hívtak a pcx től,hogy jaj még sem utalnak mert véletlenül van egy ugyan ilyen lap a polcon és el küldenék azt nekem.Na ekkor már mérges voltam,vissza a boltba le mondani a rendelést,és aztán küldték a lapot,de nagyon sokat kellett őket basztatni.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Don.Corleone #18788 üzenetére
Melyik cégnél vásároltad?Amúgy nem értem mi a tökömet kotlanak egy hibán ennyit.
-
füles_
őstag
válasz dergander #18770 üzenetére
Nem ugyanannyi feszültséget kérnek a GPU-k. Valamelyikből több áram szivárog ezért magasabb feszültségre van szüksége. Szerintem abszolút reális az 1,187 V. Az 1,24 V-ot sokallom inkább, de ha rössz minőségű a szilícum lapka akkor lehetséges.
Én 1225 MHz-hez 950 mV-ot használok, másnak 1 V fölötti érték kell ehhez az órajelhez.[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz távcsőves #18782 üzenetére
Kicsúsztam a szerk időből, szóval ha jó szenzort nézett a firestrike, akkor a cpu-d 90 fokos is volt... Mindenképp ott rakj rendet. HA tényleg jó szenzor adat van ott és nem csal, kezdj vele valamit. Nem kell nagy összegben gondolkodni hűtőre, itt HA-n is találsz tökéletes darabokat 6-8 ezer Ft-ért.
Viszonyításnak még a Raceroomhoz, az én konfigomon 160+ FPS-be is belekóstol az a játék.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz senki66 #18781 üzenetére
Én inkább a képszétesésre reagáltam, ami nem normális, a lassú sebesség simán lehet a procitól. Esetleg nézz szét steamen, biztos van néhány demó az újabb játékokból. Párat nézz meg. Ha azoknál nincs ilyen képszétesős dolog, akkor ahogy írtam, vagy a Forza játékkal van a baj (ennek mondjuk utána is nézhetsz, másnak is van e ilyen problémája) vagy a driver nem csípi a játékot.
Itt elég korrektül fut a játék egy Athlon X4 procival, igaz 1050Ti van mellette, de az jóval gyengébb mint az RX480.[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz senki66 #18781 üzenetére
Jó helyen van a kártyád, és hűvős is. Látszik a képeken, rendben lesz az. A processzorod viszont harmatgyengén teljesít. 3.8ghz helyett 4.2ghz 1k + pont cpu teszten, megéreznéd mindenhol. Próbálkozhatsz driver csereberével, de nem látom komolyabban értelmét én személy szerint. (Én szereznék egy komolyabb cpu hűtőt és megkínálnám azt az Athlon-t. pár plusz megahertzel.)
Próbálhatsz még egy játékot, Steam-n a Raceroom racing experience alapjáték ingyenes, sajnos leszedi a fizetős tartalmat is, de az alap pályákat és autókat korlátozás nélkül használhatod. Próbáld ki azzal is.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz bozont #18779 üzenetére
Na most jól felizgattál. már kezdtem megnyugodni, hogy csak a gyenge procim, meg a Forza a hibás. Mint írtam egy régebbi játékkal Burnout Paradise próbáltam még, azzal nem volt gond, de az 2009-es. Nem vagyok nagy játékos, inkább csak az autós cuccok vonzanak, de tartok tőle egy "mai" játék sem lenne túl jó a gépemen., (melyiket próbáljam) de szívesen kipróbálok valamit még, a saját lelki nyugalmam érdekében is. Akkor neked az a véleményed, hogy a 3dmark eredmények, amiket belinkeltem nem megnyugtatóak?
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz senki66 #18778 üzenetére
Még mielőtt jól belebonyolódsz a dologba, 3dmarkon és Forza-n kívül próbáltad mással is? Megnéznék még pár játékot, hogy ott is előjön-e a dolog. Ha igen akkor vagy hibás a kártya, vagy nem stabil a gyári értékeken (ami szerintem egyenlő az első opcióval). Ha nem akkor egyértelműen a Forza vagy a driver a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz távcsőves #18773 üzenetére
Elvileg ez a proci 3.4-3.8 GHz-en ketyeg, mivel gyári hűtőm van, ezért nem nagyon bír többet, max 4 Ghz-ét, de 4.2-ót biztos nem, főleg, hogy most az rx480 is befűt a házba. Viszont ezt hol tudnám megnézni "nem dupla pcie slotos és esetleg x4 sebbességen megy " mert valóban 2 PCI express csatolóm van és a processzorhoz közelebbibe van a kártya telepítve. Sajnos a leírásból nem derül ki melyik a 4x-es és a 16x-os. Minden esetre, ha mégis a másik lenne a 16x-os, akkor sem biztos, hogy be tudnám tenni oda a kártyát, mert akkor rlógna a kártya a sata vezérlők csatijaira. Basszus ezt ki kell deríteni.
-
távcsőves
senior tag
válasz senki66 #18775 üzenetére
Két pci-e slottod van, a felső (processzorhoz közelebbiben) van a vga gondolom mert kaptál 13k pontott firestrike tesztre. Azért nyugtass meg egy visszajelzéssel. (alsó csak x4-es)
Amit én tennék most a helyedben, az egy alaplap bios reset (elem ki 5 percre) és utána nekiállnék beállítani a memóriákat és mennék kérdezni itt ph-n fm2 athlon fórumba tuninghoz segítséget kérni.
(Nem néztem utána, de az rémlik, 4,2 4,4 ghz könnyen elérhető vele. Más is vett itt rx470-et athlon x4 mellé, de nem írt ilyen problémát)
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
válasz #85552128 #18772 üzenetére
Persze a Firestrike biztosan nem hozná ezt az eredményt a 7770-re, de a gyakorlatban mégis játszhatóbb volt 1-2 játék. Azért persze nem bánom, ha a kártyával nincs baj, inkább legyek CPU limites, amit remélem hamarosan korrigálok, mint hogy az új GPU legyen kuka. Tisztelem az álláspontod, de azért megnyugtatásul más szakértő is megerősítené mindezt?
-
távcsőves
senior tag
válasz #85552128 #18772 üzenetére
+1 Grafik eredmény rendben, fizika (ez a cpu-ra támaszkodik) gyenge.
Megnéztem 3d mark oldalon, a processzorod nem ketyeg vmiért rendesen. 4.2ghz-n 4600 pontot ér el. Biztosan jól van beállítva minden az alaplap biosaban? (Alaplapod most nézem, nem dupla pcie slotos és esetleg x4 sebbességen megy pl)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz senki66 #18768 üzenetére
Kétlem, hogy firestrike-ban a 7770 13k graphics scoret hozna. Teszteld le több játékkal is és monitorozd a GPU, CPU infókat.
(#18771) senki66: 100% a gpu kihasználtság és a Graphics score is jó, tehát a kártya teljesítménye megvan ott ahol nincs CPU limit.
A procit is megpróbálhatod tuningolni, mert a 3.4-3.8 Ghz ezeknél nagyon kevés, de ne nagyon várj csodát, ezekhez a kártyákhoz legalább egy újabb i5 ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
Kinek mennyi feszen stabil az 1400Mhz? Próbálgattam itt de szerintem az 1.187 voltot kicsinek tartom...reális hogy ennyin is stabil, már napja tesztelem BF1 és társai alatt. Sok helyen azt írták hogy bizony 1.240volt is elkél hozzá,vagy lehet én látom át rosszul.
-
Atmil
aktív tag
válasz Novver #18766 üzenetére
Szia!
A wattmanba állítsd át a hőfokot 65-ről 75-re. Azonban teljes terhelésen akkor sem lesz halk. Ha halk kártyát akarsz, akkor MSI-t vegyél. Az se biztos, hogy halk lesz. Majd jönnek a többiek és megmondják a tutit.
Én autó versenyzek engem nem zavar.
A cpu-d nem biztos, hogy kihajtja RX480 cf.
Ha win10 van akkor szerintem nem kell újra install.
Üdv! Atmil.
-
Novver
senior tag
Szervusztok!
Egy ASUS RX480 DUAL-ban gondolkoztam, tekintve hogy a legolcsóbb jelenleg.
Érdekelne a véleményetek mint potenciális tulajok.Olvastam több helyen hogy hangos a venti 50% felett, van ilyen tapasztalat hogy játék/terhelés mellett hangos?
Illetve az ilyen típusú kártyával bármi pozitív, negatív ami eszetekbe jut, szívesen fogadnám.
Előre is köszönöm!
Üdv.
NorbiUI: egy veterán Sapphire 7970-esemet cserélném le rá, a gép többi részével nincs gondom, de a VGA lassan nem elég 1440p-hez, emiatt az érdeklődés
UI: Más: a gépet jelenleg nem szeretném újrahúzni, egy driver clean > VGA csere > driver reinstall elég lehet problémamentesen?
Még mindig bennem él a régi jól bevett szokás hogy bármi hardver csere után legyen egy friss install.
[ Szerkesztve ]
Life is a game... The game is my life!
-
törölt tag
válasz távcsőves #18754 üzenetére
Annyit írt, hogy azzal is crashelt. Volt olyan procim, pontosabban 5600k ami ugyanaz az arch, 4.5 GHz-en is játszhatatlan CPU limitem volt gépigényesebb játékokban miközben a 970 40-60%-on malmozott a procik meg 100%-on mellette meg állandó microstutter. A Forza 3-ba meg kell is az erősebb egyszálas teljesítmény.
Azt kell megnézni Firestrike GPU tesztekben tartja e az órajelet/milyen hőfokon. Ott nem számít a CPU.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Don.Corleone #18747 üzenetére
Milyen huzavonád volt?
-
senki66
senior tag
válasz távcsőves #18750 üzenetére
Mint mondtam ez egy gyenge, régi konfig:
Ház:Aspire Cuiser - ATX ház, viszonylag kicsi, úgyhogy a melegedés nem biztos, hogy gáz
Táp: Corsair VX450
Alaplap:Gigabyte GA-F2A85X-D3H bios az elérhető legfrissebb, da az is sajnos több éves
CPU: QuadCore AMD Athlon X4 750K, 3800 MHz (38 x 100)
RAM: Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 4x4 GB dual 2133 MHz
Más gépben per pillanat nem tudom kipróbálni. -
Szoszo94
őstag
válasz senki66 #18755 üzenetére
Persze!
Illetve megpróbálhatsz egy driver újratelepítést is, hátha összeakadt valamivel (ugye Gaming app és egyéb 3th party alkalmazások nincsenek telepítve?).
Házad típusa? Szellőzése?
[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
távcsőves
senior tag
-
Szoszo94
őstag
válasz füles_ #18751 üzenetére
Ezért kértem én is a ház és hűtés infókat, ott valami nem kerek. Húzva nem ment nekem 75 fok fölé maximum ventifordulaton, oldallappal a házon
Szaby59: nem írtam, de gondoltam egyértelmű - furmark alatt néztem én is, hogy mi az a hőfok ameddig így elmegy. Aztán ráküldtem a Heaven és 3Dmark párost a stabilitás miatt. Ezért írtuk, hogy gyári órajeleken igenis nagyon sok az a 81°C és 95% rpm, hacsak nem egy hangszigetelt, nem szellőző házban van a konfig.
[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
válasz senki66 #18741 üzenetére
Hali!
Itt szerintem valami probléma lesz a kártyával. 95%-os venti RPM-el 81 fokos? Tudom, hogy Furmark de akkor is. Meg azt mondod, hogy szétesik a kép.Kaphatnánk információt arról, hogy pontoson milyen konfigurációban használod a kártyát?
De szerintem mindenképpen ki kellene próbálni egy másik gépben. Ha ott is csinálja akkor küldheted vissza gariba, vagy elállsz a vásárlástól. Az utóbbi talán jobb ötlet.
-
-
Don.Corleone
aktív tag
Nos, révbe ért az egy hónapos huzavona, Msi ment és egy XFX GTR jön, remélhetőleg még a héten.
-
scampolo84
aktív tag
válasz MasterMark #18745 üzenetére
Nem vagyok nagy szaki, nézd el... valamelyik külföldi reviewban így fogalmazott a mókus, mikor a kártya "dobálta" az órajeleket, majd miután kitolta a limitet, hozta a boostot. Erre gondoltam, lehet rosszul fogalmaztam.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz scampolo84 #18744 üzenetére
A Boost orajel el nem erese, az nem throttling........
Switch Tax
-
scampolo84
aktív tag
válasz távcsőves #18742 üzenetére
Feltétlenül nem is szeretnék. Itt inkább arra gondolok, amiről fules is beszámolt a blogjában, miszerint power limit kitolása nélkül akadnak olyan 470-esek, amik throttlingolnak és nem érik el konstans a boost órajelet. Tuning híve 7/24 nem vagyok, 1080p fog menni a kártya és ahogy nézegettem a teszteket nem sok helyen lehet gond az állandó 60fps-el, ha néhány erőforrásigényes dolgot lejjebb veszek majd itt ott. Persze azért hajt is a kíváncsiság, mert 1300mhz felett ha jól láttam közel jár egy base clock 480-hoz, szóval ha más nem is de próba erejéig azért szerintem tesztpadra kerül a kártya.
-
senki66
senior tag
válasz távcsőves #18742 üzenetére
Igen DDU-val leszedtem a korábbi drivert - használva a leállítás - új kártya installálása opciót. Új kártya be -indítás -majd feltettem a Crimson Relive 17.3.3-at. Próbáltam egy régebbi játékkal, de az 2009-es , azzal ment, de hát annak nem sok erőforrás igénye van.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz scampolo84 #18740 üzenetére
Én házat cseréltem volna. Komolyra fordítva szót, szereld be, ha elégedett vagy vele, felejts el mindent. Nem muszály a wattmanban turkálni.
@senki66: ez nem vga hiba lesz. Rendesen uninstaláltad a vga drivert? És telepítetted valamelyik friss változatot? Más játékkal probáltad? Ha igen, az sem müködik?
[ Szerkesztve ]
-
senki66
senior tag
Üdv,
Én is csatlakoztam a klubhoz egy MSI RX 480 Gaming x 8 GB kártyával ( lehet nem sokáig). Ugyan elég gyenge a konfigom AMD Athlon X4 750K, 4000 MHz, van 16 GB memória, ez az első lépcső a fejlesztésben, de arra nem számítottam, hogy pl. a Forza Horizon 3 még úgy sem fog menni, mint a Gigabyte HD7770 OC (1GB) kártyámmal. Azzal ugyan időnként kifagyott a kevés vram miatt, de ezzel meg vagy el sem indul a játék vagy ha igen, akkor csak nagyon lassan és a kép szétesik, vagy az előttem lévő utat be sem tölti. Ez a CPU hibája és ne is várjak jobb eredményt vagy a kártyával van a gond. Furmarkot futtattam 30 percig az nem akadt ki. Core 1210-1236 mem:2000 temp max 81 fok fan max 95%. Van olyan teszt ami egyértelműen igazolhatja/kizárhatja a kártya hibáját? -
scampolo84
aktív tag
Üdv Topiklakók!
Egy Vapor-x 270x 2GB-ról váltottam, vagyis épp folyamatban van... Péntekre, vagy hétfőre várom az új drágaságom egy XFX Radeon RX 470 RS 4GB személyében.
Olvastam, hogy ajánlott kategória, remélem nem csalódom. MSI-vel is szemeztem, de 1cm-rel hosszabb, mint amit a házam fogadni tud.
Lehet majd némi segítségért fordulok néha a tapasztaltabb kollégákhoz, mert wattman és társai számomra még ismeretlen terep, a régi kártyát nem húztam, nem bütyköltem.
Remélem számíthatok rátok, és természetesen beszámolok majd a kártyával kapcsolatos tapasztalataimról.
-
jeni
félisten
az MSi 480 8GB 2000Ft-al,a 480 X 8GB meg 6000 Ft-al lett drágább.
-
Yutani
nagyúr
válasz Csongi2015 #18734 üzenetére
Nekem RX 470 van G1-ben, most küldtem vissza venti problémával gariba. A baja az volt, hogy a venti felpörgéskor olyan zörgő hangot adott, mint egy kiszuperált HDD fej kerregtetéskor. Zavaró volt, kusban kellene lennie.
#tarcsad
-
törölt tag
Nekem ilyen van, és nem cicereg, nem hangos, és nem is melegszik. Ha most veszed újonan valszeg neked is már az újabb bios lesz rajta gyárilag és nem kell frissítgetni.
Nyilván az MSI jobb vétel de jól mondja távcsőves kolléga az ár a döntő, ha csak pár ezer akkor érdemes az MSI-t venni.
Én több mint 10 ezerrel olcsóbban bírtam venni a G1-et így ezt választottam.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
Ártól függ elsősorban. Most, ha jól kerestem, valóban a Gigabyte rx480 4gb az egyik legolcsóbb, 66 ezer Ft-ért jó vétel újonnan. Mennyiért tudnál hozzá jutni, ha nem ipari titok?
-
Csongi2015
tag
Tisztelt Holgyeim!Uraim! Szep estet mindenkinek!
Errol a kartyarol velemenyt kernek!Erdemes vasarolni?
Gigabyte RX 480 4GB DDR5 GV-RX480G1 GAMING-4GD videókártya
Koszonom!!!!
-
Pityu.
nagyúr
válasz MaxxDamage #18732 üzenetére
Tudom,olvastam már ezért is írtam,hogy nem garanciális dolog bár ez az egy dolog msot szöget ütött a fejembe "Ez az oka, hogy energiagazdálkodás mellett sokszor még kritikusabb a zaj jelenléte."
Nekem csak az az egy bajom van,hogy én még hallom ezeket a hangokat[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Pityu. #18727 üzenetére
Normális dolog lehet.... kis infó, tudástár....hasznos !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Pityu.
nagyúr
válasz Pityu. #18719 üzenetére
Én ma próbáltam 1 órahosszáig egy régebbi játék menüjét elindítva hogy hangosan ciceregjen 550fps a cicergés meg is volt de a tipp nem jött be,mert olvastam valaki egy játék menűjét hagyta egy óráig hagy menjen és el tünt a cicergése,nos nekem maradt de az új táppal és v syncel nagyon halk lett a cicergés,néha idegesít de sajna egyenlőre nem tudok vele mit kezdeni mert ez nem garanciális hiba,másikat meg nem akarok mert lehet már bukó lenne plusz nincs biztosíték rá,hogy az is nem e ciceregne.
-
törölt tag
-
Scooby
aktív tag
-
törölt tag
Persze, hogy elég, nekem fogyimérővel vett fel az egész gép a konnektorból 248W-ot (VGA húzva, és ez volt a max load, CPU-VGA 100%-on)
Nagyon tetszik mikor az ügyfelek kérik és belepakoltatják a 600-700W-os tápokat 1050-mellé is
Mikor ha belegondoltok anno még egy P4-es proci mennyit fogasztott egy maihoz képest pl a Northwood és a Prescott között is volt HT-s proci 90-110W fogyasztással is
Azóta meg egy i5 pl 65W...
VGA-kről ne is beszéljünk... és akkor sem volt 600-700-as tápok, hanem vargáné és társa meg 300-400-as codegenekkel toltuk... és mégis ment..
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz leviske #18717 üzenetére
Nem vacak a kártya miatt csak idegesítő a cicergès,ès inkább az a mák szerintem,ha a táp megoldja a cicergèst. Nálam pl táp csere volt elhalkult de nem múlt el a kårtya cicergèse p, van olyan règebbi játèk,kikapcsolom a v syncet ès fel pörög az fps a menüben 500 ra ès nagyon cicereg. Nekem az előző kártyám,sosem csinålt ilyet. Ès a legnagyobb baj èrzèkeny a fülem tegnal a far cry prymallal játszottam,nagyon halk volt a cicergès max mèly csendben hallottam volna valamit,de az ilyen zúgásoknak a játèkban azt hittem a kårtya csinálja,szó szerit már generálom magamnak a hangot mert piszok èrzèkeny vagyok arra ha valqmi nem áll közel a tökèleteshez Egyèbkènt azt figyeltem meg ha cicereg a kártya,nem garancia hiba de règen volt beszámítás pcx nèl ès új gèpet vettem alkatrèsz beszámítással,egy nvidia kártyåt számoltattam be amin3k volt kis gerjedő hangja,na az rögtön hibának számított,ès kevesebbet adtak èrte.
-
leviske
veterán
válasz leviske #18671 üzenetére
Na szóval, ha jól értem, hatalmas mák kellett hozzá, hogy a kártya és a táp úgy megtalálják egymást, hogy IDLE-ben is ciceregjen. Legalább mondjuk az megnyugtat, hogy nem a kártya a vacak.
Egyelőre egyébként 1130mV-on megy 1330MHz-en, nem tudom ez nagyszám-e egy 71% ASIC-es sima GTR-től.
-
Szoszo94
őstag
válasz távcsőves #18715 üzenetére
Ellenőrzi, ez tuti. Viszont az is tuti, hogy van egy patcher program ami pedig kiszedi a driverből ezt és utána lehet használni rendesen mindent
Telefonról nem tudom pontosan, Google biztos kidobja az amd driver patcher after modded BIOS keresésreSzerk.: Csak megkerestem
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
Driver ellenőrzi még a BIOS-t? Volt szó róla, hogy ezt kikapcsolják megint, de megtették?
-
-
Laja333
őstag
Nem tudom, hogy volt-e már, érdekes ábra.
Valley pontszámát mutatja core/mem órajel függvényében. (Nem biztos, hogy a Valley jó választás volt...)A kék 1350MHz core, a piros 1100MHz core a sárga pedig 800MHz.
2100 MHz-es Mem órajelnél kezd el csökkenni a scaling.Akkor jól éreztem, hogy 2100-on kell járatni a memóriát.
Edit.: jah, forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
válasz Szoszo94 #18708 üzenetére
A polaris bios editorba ahol a feszt állítom be az adott(lépcső) mhz-hez, mit keresnek ilyen számok hogy 65284 stb.? Ezeket érdemes piszkálni vagy hagyni kellene? Mert találtam egy jó beállítást 1400-on 1.187volton elmegy a kártyám így, szeretném beídőzíteni Biosba is csak ezt nem mertem álígatni.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz senki66 #18703 üzenetére
Nekem is minőségi 450 es cooler master tápom volt és most is egy minőségi seasonic 450 wattos tápot vettem pedig az én konfigom se szar,szerintem bőven elég ha jó fajta az a táp.Régebben én is vettem 600 wattos cuccot hát hogy mert akkor milyen király lesz már semmiben nem lesz hiány,aztán el kezdett döglődni,kérdezgettem milyet vegyek a konfighoz azt mondták 450 es elég mondom na ne már az kevés de rá jöttem ha tényleg minőségi a cucc bőven elég.
-
BReal
addikt
válasz távcsőves #18705 üzenetére
Persze, hogy nem kell. Nyilván megadnak egy biztonsági értéket, amibe beletartozik a nem minősített, gyengébb táp is.
Itt egy rendszerfogyasztás RX480-nal, 5960X procival. 262W. Nyilván extrém körülmények között, több HDD-vel, SSD-vel, húzott FX procival gázos lehetne az a táp, de ha átlag felhasználást nézünk, és minőségi az a táp, akkor nem lehet vele gond.
-
távcsőves
senior tag
válasz senki66 #18703 üzenetére
Pont az MSI Gaming az, amelyiket kiveszem a dobozból beszerelem és ennyi. Ha akarsz játszhatsz vele, ha a cél a határok feszegetése. Rengeteg probléma van a 3th party programokkal. Van az AMD álltal a driverel adott wattmann nevű buzera program. Álltalában rögtön telepítenek is mellé egy vga gyártó álltal fejlesztett másikat, és kész a baj. Vagy ez, vagy az. Az MSI Gamingnek pont semmi szüksége sem wattmannra sem egyébre alapesetben. A szar driver álltalánosságban nem igaz. Vagy nem rosszabb mint nv-nél. Tényleg. Rengeteg az MSI Gaming kártya, jó árron van, és nincs kisporolva belőle semmi lényeges.
A wattman hülyebiztos, nagy marhaságot nem fogad el. Némelyik 3th party cuccal van lehetőséged extrém értékeket is beállítani. Ez már lehet halálos is.
Kipróbáltam azt is nem régen, mi történik, ha Seasonic 380w-s táppal hajtom meg a Gaming 480-at. Semmi. Ment. Tuning nem volt, csak alapórajelek cpu és gpu-nál is. 6pines pcie csatlakozó van ennek a tápnak, de elég volt átalakítóval. Szóval valóban minőségi tápból nem kell 500w.
Laja333: Lg kábel volt, a monitorhoz kaptam, de költözés után voltam pár nappal, és nem találtam az addig használt dvi kábelt, hát kinyítottam a még fóliás darabot. Azthittem minöségi, nem az volt.
[ Szerkesztve ]
-
Scooby
aktív tag
-
Scooby
aktív tag
válasz senki66 #18684 üzenetére
Szia!
Nem kell félni a kártyától. Ha megfelelő a tápod(minőségi 550W), jó a ház hűtése, akkor nem lesz gond a kártyával. Azért olvasol sok panaszt, mert javarészt a fórumozóknak az van. Ettől függetlenül amit nem olvasol, hogy hány 100 ember használja elégedetten a kártyát.
Minek az?
-
Scooby
aktív tag
válasz ricsi8800gt #18691 üzenetére
Úgy nem nehéz! De ugye tudod, hogy le kell venni a műanyag borítást és bevezetni közvetlen a házba a kiáramló hideget. Úgy az igazi!
Minek az?
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest