Hirdetés
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
válasz 1100yearsago #13087 üzenetére
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
KRoy19
őstag
válasz 1100yearsago #12087 üzenetére
Tök jó, hogy ebből tanultál, ez a jobbik eset. Viszont vannak csomóan akik mindennek lehordják az Amd drivereket miközben instabil a rendszerük oc miatt és eszükbe sem jut, hogy esetleg ott kéne keresgélni.
Persze ez nem jelenti azt, hogy nincsenek olyanok akik valóban driver hiba miatt szopnak és nincs user error, csak lényegesen kevesebb mint amit a sok fórum bejegyzésből gondolnánk.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz 1100yearsago #12087 üzenetére
Az ubi játékok elég proci igényesek, főleg az ac.
-
addikt
válasz 1100yearsago #12082 üzenetére
De legalább ez egy jó tanuló volt. Én pl a ryzen 3600 all core 4200-al és a ram oc-val 3600-ra szívtam rengeteget. Ami úgy nézett ki, hogy előző bios verziókkal ment 3600-on a ram, 4200-on a proci is, de volt hogy 3hét után nem volt hajlandó bebootolni. Proci oc-t kikapcsoltam és minden ok volt. Most az új biossal, viszont abszolút nem akart indulni a gép, 3533-ra levettem a ramot, a proci meg megy 4200-on és minden oknak tűnik. Pedig rengeteg teszt lefutott hiba nélkül mindkét esetben. Most ott tartok, hogy eladom a procit, veszek egy 3700x-et, amit nem akarok tuningolni, ha a ram megy 3600-at, akkor marad, ha nem, akkor azt is cserélem idővel. Fura dolgokra képes az oc, érdemes előbb alapin használni mindent (max xmp on) és úgy megnézni 1hónapon át.
-
KRoy19
őstag
válasz 1100yearsago #12082 üzenetére
"megvétel óta úgy használtam, és a kártya cseréig nem is volt gondom vele"
Valószínűleg előtte sem volt teljesen stabil, csak mivel egy gyengébb kártya volt mellette így nem kellett annyira tekerni a cpu-nak és nem jött elő a hiba. Amint betettél egy erősebb kártyát a cpu-nak is jobban kellett dolgozni játékok alatt mint előtte és itt már ki is bukott a stabilitási probléma.
-
Yutani
nagyúr
válasz 1100yearsago #12078 üzenetére
Köszi a tapasztalat megosztást. Nekem is ref 5700 van (ASRock), nincs tuning a gépemen, de nem is volt BS, talán egyszer. Azt betudtam annak, hogy a Win10 alatt kicseréltem a gépet Intel Skylake-ról Ryzen 1-re, és nem telepítettem újra (lusta vagyok mindent újra rakni, de előbb-utóbb meg kell csinálni). Így használom a gépem, nincs gondom sem a VGA-val, sem semmi mással. Illetve csak annyi, hogy közben használt RX 470 esetén állandóan elfelejtette a Radeon Software a venti beállítást, de az máshol is gond, szóval általános. Az 5700-nál nem állítom a ventilátort, de gondolom is sem jegyezné meg.
#tarcsad
-
KRoy19
őstag
válasz 1100yearsago #12078 üzenetére
Ne sértődj meg azon amit most mondani fogok, de élő példa vagy arra, amiről itt beszéltem a múltkor.
Oc-zol, de ha stabilitási gondod van akkor nem az az első amire gondolsz, hogy esetleg nem 100%-osan stabil az OC, hanem az AMD driver az első gyanúsitott.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Disney+
- Yettel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem biztos, hogy ez a belépőszint kulcsajánlata
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Battlefield 2042
- Milyen program, ami...?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest