-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Malibutomi #27940 üzenetére
Jaaaaa, akkor nem szoltam semmt.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
dergander
addikt
válasz Malibutomi #27938 üzenetére
Akkor nem valami jó példányt fogtam ki vagy az alaplapom szimplán gyenge tényező...
-
Huroq
senior tag
válasz Malibutomi #28009 üzenetére
Valóban GPU Load 100% a CPU 53% és csak 48 fokig melegedett ezáltal 1 óra játék alatt.
-
Jim76
aktív tag
válasz Malibutomi #28066 üzenetére
Jó teszt, gratula hozzá, és köszi a pontosítást!
[ Szerkesztve ]
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
- = Zk = -
félisten
válasz Malibutomi #28027 üzenetére
főleg, hoyg nekem 8150-esem van...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Xirtam
veterán
válasz Malibutomi #28108 üzenetére
Az EVO minek a rövidítése?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Malibutomi #28187 üzenetére
Ne is mondd.. ráléptem a minap a radiátorra néhány óra bf3 után, olyan gyorsan még nem álltam fel a gép elől, mint akkor.Gyorsan be is gyugtam rajta a ventit
miklosss2012: Én is értem, miről beszél.Nem is fogok venni ilyet míg az ára le nem megy 30k környékére. De ezeknél a termékeknél nem azt kell nézni, hogy miből van.Ennek az a lényege, amit fennen is hirdet: a világ első 5ghz-es cpu-ja. Se több, se kevesebb.Le is van írva, hogy vishera az alap.Innen kb egyértelmű, hogy válogatott chipek.Pont úgy mint a többi hasonló termék volt és lesz, amik az esetek legnagyobb részében csak az árcédula és néhány betűvel a nevük mögött térnek el a kommersz termékektől.
Ezt felfoghatjuk úgy, hogy ez az igazi FX, mint anno A64 időkben. Ennyi. Soha nem érték meg az árukat, soha nem is fogják. De nem is az a cél velük, hogy a világ összes Pistikéjének ilyen extrém gémer cpu-k legyenek a gépében.[ Szerkesztve ]
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Exelsior
senior tag
válasz Malibutomi #28229 üzenetére
Nekem a 4ghz 1.2 V-on bőségesen elég. Gondolom kisebb feszen nem megy ugye?
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
Ribi
nagyúr
válasz Malibutomi #28232 üzenetére
Nálam is valahol így mehetnek a dolgok, bár nem nagyon teszteltem. Csak annyit, hogy 1.36V-n nem ment 4.5G-n
Jobban meg nem húzom, mert csak jobban fűt. Így is bőven elég. -
Tomko78
őstag
válasz Malibutomi #28250 üzenetére
Ja hogy 1.2 V 4 ghz megy egy 8120 az nem tuning Na ezt nem tudtam , én úgy tudtam csak a 8350 megy alapból 4 ghzen
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz Malibutomi #28250 üzenetére
Durci voltam a 8mag / 4.2Ghz / Whiterun főtere kombó 42FPS-t érő eredményére. Bármennyire is szar a Skyrim motorja, attól még a játék jóféle, főleg hogy itt van már a magyarítása is hamarosan.
Utolsó diagramm kicsit (nagyon) szíven ütött. Na nem baj, majd a Steamroller..."I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
Beast007
aktív tag
válasz Malibutomi #28272 üzenetére
Most próbálom de jelenleg visszavettem alapra az órajeleket és játékokkal nézem a húmérsékletet crysis 3 alatt 57 fok max D3 43 fok max. most jöna BF3 kiváncsi leszek.... (mindez alap órajel, CnQ on minden más off; feszek auto-n)
Egyébként alapból 37 - 38 fokos nemtudom az jó e? szoba hőm. 26 fok[ Szerkesztve ]
-
Beast007
aktív tag
válasz Malibutomi #28279 üzenetére
Ez volt Winter kolléga segített már, de prime 95 6 perc után 72 fok volt a proci. (mondjuk 1.36 Vcore-al)
Azért nézem most játékok alatt. -
Beast007
aktív tag
válasz Malibutomi #28287 üzenetére
Az lehet necces a foglalat valmiért nagyon feszül de csavarokon lehetne még húzni. 1156 Socketnél nem volt ilyen baja. Most szétkapom megnézem ott e a bibi. Ha megvan újra jelentkezem.
-
ViZion
félisten
válasz Malibutomi #28338 üzenetére
Who crashed is esetleg, de semmit nem ér, ha 124 vagy hasonló a kód, ami túlmelegedés, hibás OC... ezek akkor jók, ha valszeg HW/driver a hiba oka.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Xirtam
veterán
válasz Malibutomi #28343 üzenetére
Why?
-
Xirtam
veterán
válasz Malibutomi #28345 üzenetére
Meg halkabban.
-
Xirtam
veterán
válasz Malibutomi #28348 üzenetére
Az a bajom a gyári kis hulladék, iszonyatosan hangos.
-
laca000
őstag
válasz Malibutomi #28358 üzenetére
+1
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
ViZion
félisten
válasz Malibutomi #28348 üzenetére
"Amúgy szerintem tökre izlés dolga, a viz meg a lég is elbírja ezeket a procikat, de a lég jobb"
helyesen:
"Amúgy szerintem tökre izlés dolga, a viz meg a lég is elbírja ezeket a procikat, de a VÍZ jobb"mackosajt: nem nézik ki, de felépítése miatt ezt a "mezei" hűtőkhöz rakták, nem az épített rendszerekhez, ennyi. Persze vannak páran elszállva, de ez más téma.
(#28359) laca000: gondolom tucatnyi vizet próbáltál már... Logout oldalamon van pár mérés, az új cuccokat még be sem írtam... Mikor fogsz léghűtéssel egy húzott procit terhelve 60°C körül tartani 2 db 7 V-os ventivel??? Segítek: soha. De keress rá MORA radiátorra, és hogy milyen gépszörnyeket hűt le HANGTALANUL... Nekem a gép leghangosabb része a táp cicergése és a ventik egyelőre. Tápcserére már gondoltam, ventik helyett pedig passzív radi lesz, ha jön egy kis $$$. Persze egy normális víz egy irodai gép árával vetekszik, de ez megint oylyan, h kinek mi a halk, kinek mennyit ér meg...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Beast007
aktív tag
válasz Malibutomi #28371 üzenetére
Jó lenne 4ghz-n. Most megy a linx 20 perc után beállt 65 fokra persze minden fesz auton. Ja 4ghz turbo off.
-
Beast007
aktív tag
válasz Malibutomi #28376 üzenetére
1;344-1;368V között mozog de ahogy vége egy körnek felugrik 1;4-re is egy pillanatra.
35 perc után 64fok. -
Beast007
aktív tag
válasz Malibutomi #28381 üzenetére
Dehogy ez már 4Ghz.
Ha ez végez tolok vmi játékot este meg megnézem fix 1;356V-al lehet megy mellette IBT is majd.[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
Gyakorlatilag a proci "VID"-jéhez ad pluszba feszt. Ezért "misztikum", mert minden procinak más a "VID"-je (gyárilag beállított fesz) és nem tudod pl azt mondani, hogy állíts + 0,010-et, mert ez minden procinál más feszültséget jelent...
-
=WiNTeR=
senior tag
Offset egyetlen előnye a manual-al szemben, hogy offset esetén a vcore-t is visszaveszi nyugalmi állapotban a CPU.
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Malibutomi #28404 üzenetére
5 éves már a drága, de a kondik még hibátlanok.Lett már szétszedve párszor takarítás végett, az utolsó pont ma volt.Ettől függetlenül persze elöregedhetett benne valami, hogy nem látszik fizikailag rajta, nem mai gyerek már szegényke.
Túlmelegedés? Amikor épp le sincs terhelve a gép? Ha terhelés alatt csinálná ok, de sokszor csak filmet néznék, vagy neteznék rajta. ÉS van amikor napokig elmegy a jelenség nélkül, jó pár kör bf-el...Memória túlfeszelésen, időzítések lazításán már túl vagyok, ezek nélkül el sem indul ez a qrva lap. AMD ramok, amik benne is vannak a mobo listájában el sem indulnak 1.55V alatt, a lap 1.6V ad neki auton 12 időzítéssel a gyári 9 helyett.. de ezen már túltettem magam.
De ilyesmi hibára az előző lappal nem emlékszem.. De likas az agyam, lehet volt, de mondom nem rémlik.
A gépházon lévő power gombbal kell ki-be kapcsolni, nem a táén lévővel.[ Szerkesztve ]
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
laca000
őstag
válasz Malibutomi #28458 üzenetére
Igen, ez is nagyon ott van
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Malibutomi #28506 üzenetére
Komolyan a gigaval semmi gond nincs. Az Asrock-ot nem kedvelem, de a giga eleg jonak tunik. A leheto legolcsobb H61-es alaplap mukodik a gepemben teljesen hibatlanul, semmi gond vele. Rendesen kezeli a ventiket, normalisan mutatja a hofokokat meg minden. Nagyon kiprobalnek egy felsokategorias Giga lapot.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
=HG=
addikt
válasz Malibutomi #28518 üzenetére
És még jól is néz ki !
-
kungzi
veterán
kérdés mikor kerül a boltok polcaira itthon, mert lecserélném rá a mostani a lapomat
-
Whysperer
addikt
ez nagyon zsear! 8)
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
ViZion
félisten
Tényleg szép.
ASUS miért ilyen "b.zis" színeket használ? Ilyen Asrock fekete, vagy mint ez a Giga, nagyon szép. Lehetne fekete-fehér mobo is, az menne a házamhoz...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Beast007
aktív tag
válasz Malibutomi #28538 üzenetére
És igazad volt.
Amúgy pár fokot még nyernek ha visszaraknám a gyári ventiket max fordulaton de azok már zavaróan hangosak voltak.ezért vannak GT15-ök rajta -
dergander
addikt
válasz Malibutomi #28558 üzenetére
Nekem anno még az előző gépemben az asus x1600pro csinált ilyet,egyes müveleteknél irtó cirippelést adott ki,nem hiszem hogy az alaplap csinálná neki.
-
MrM94
addikt
válasz Malibutomi #28598 üzenetére
Viszont azok nem olyan szepek
Legalabbis nekem a magas Vengeance jon be,mindigis almodtam roluk,szamomra egy eletcel volt a birtoklasukAz alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
laca000
őstag
válasz Malibutomi #28694 üzenetére
Előfordulhat, persze, nem vitatom.
De ha nem piszkált semmit, a hardverei jók, ott a memória mennyisége lesz kevés.
4 giga rammal kinek jut eszébe ma játszani?lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
bozont
veterán
válasz Malibutomi #28694 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam még. Nem értem mi a bajuk itt egyeseknek a 4GB rammal, a legtöbb játékhoz még bőven elég. De az alacsony fps értékeket akkor sem magyarázza.
Viszont a cpu throttling nem újdonság.amd7870
Folytassuk itt, ne a catalyst topicban. A konfigomat megtudod nézni, ha a nevemre kattintasz.
Közben még érdemes lenne megnézni hogy terhelés közben hogy viselkedik a processzor.
Ehhez töltsd le mondjuk az IBT-t (ezzel teljesen le tudod terhelni a cpu-t) és például az AMD system monitorral tudod figyelni a cpu órajelet (vagy az Aida64-gyel).
Ha satbilan 3,5GHz-en megy, akkor azzal nincs probléma, de ha ingadozik 1,4-3,5GHz között, akkor az lesz a baj. -
Tomko78
őstag
válasz Malibutomi #28723 üzenetére
De még nem írta milyen cpu hűtője van , addig felesleges is neki a tuning
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
bozont
veterán
válasz Malibutomi #28725 üzenetére
Egyelőre az is elég ha kikapcsolja a turbo-t és az APM-et, az megmutatja ha ott a baj. Aztán jöhet a tuning, de amíg nincs meg a hiba forrása (ha van egyáltalán, még mindig nem tudunk sok tényezőt), addig felesleges növelni a lehetőségek számát.
-
Exelsior
senior tag
válasz Malibutomi #28725 üzenetére
Nálam is ez volt a gond úgy hogy jól mondják. na meg az új hűtő is számít
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
amd7870
tag
válasz Malibutomi #28729 üzenetére
de a Biosban milyen tubot kapcsoljak ki? most nincs tubozva, vagy mire gondolsz??
-
=HG=
addikt
válasz Malibutomi #28731 üzenetére
-
amd7870
tag
válasz Malibutomi #28731 üzenetére
és hogyan kapcsolhatom be a BIOS-t???
Magyarán ha hazaértem akkor a fent emlitett program valamelyikével kezdjem el terhelni a procit és közben CPU-Z-vel meg figyeljem hogy állandó vagy ingadozik? és ha állandó akkor nem kell BIOS-ozni vagy igen? és plusz ventillátor nélkül is felhuzhatom a procim 4.0Ghz-re? -
- = Zk = -
félisten
válasz Malibutomi #28742 üzenetére
+1...
rohadt életbe....
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
ViZion
félisten
válasz Malibutomi #28742 üzenetére
Agyaltam anno, h kell-e 8 helyett a 16 GB... Akciózott az ipon, berendeltem. Azután ~2 héttel megugrottak az árak. Örülök, h cseréltem, bár már nincs olyan melóm, amihez kellene...
-
amd7870
tag
válasz Malibutomi #28774 üzenetére
oké, akkor majd megnézzük, holnap este hazaérek és megírom mitörtént....
-
k.soma
senior tag
válasz Malibutomi #28782 üzenetére
De akkor nektek is 1,325 Vaz alap feszültség? Mert ahhoz képest sok nekem az 1,4 V
(Meglátjuk mit tud a deszka )
Azt mondják a munka éltet.. de a pihenésbe sem halt még bele senki.
-
Tomko78
őstag
válasz Malibutomi #28803 üzenetére
De még fent sincs neki a Prime 95 Akkor miért mondanák hülyeséget
-
amd7870
tag
válasz Malibutomi #28803 üzenetére
"Ha ugrál, akkor meg kell próbálni kikapcsolt turbóval, fix 3,5ghz-en, alaposan alulfeszelve mennie kell"
na most, mi az a tubó? mert az én gépemen még semmi sincs turbózva, vagy ezt mire érted?
a fix 3.5Ghz az meg az hogy csak 3500Mhz-el dolgozik a proci még üresjáratban is?
mi az a "alulfeszelve"??? -
Tomko78
őstag
válasz Malibutomi #28806 üzenetére
De neked meg egyet ott írta majd holnap letölti a prime 95 meg a többi programot , majd akkor nézzük meg hogy viselkedik neki prime 95 alatt , én csak elmondtam neki hogy a C&Q is csinálhat ilyet hogy a mhz állítgatja
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest